Φροντιστές

Η φροντίδα για τους ηλικιωμένους: ασχολούνται με την αντίσταση

Η φροντίδα για τους ηλικιωμένους μπορεί να είναι προκλητική - ειδικά αν ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι ανθεκτικό σε νοιάζει. Κατανόηση του τι είναι αυτό που προκαλεί αντίσταση αγαπημένου προσώπου σας και πώς μπορείτε να ενθαρρύνει τη συνεργασία.

Μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν κατά τη φροντίδα για τους ηλικιωμένους είναι η αντίσταση στην περίθαλψη. Πώς μπορείτε να βοηθήσετε ένα αγαπημένο πρόσωπο που δεν θέλει βοήθεια; Κατανοήστε πώς αντίσταση στην φροντίδα μπορεί να αναπτύξει και τις στρατηγικές για την προώθηση της συνεργασίας κατά τη φροντίδα για τους ηλικιωμένους.

Τι προκαλεί την αντίσταση σε νοιάζει;

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει ανάγκη από φροντίδα, αυτός ή αυτή είναι πιθανό ασχολούνται με την απώλεια - φυσική απώλεια, πνευματική απώλεια, η απώλεια της ανεξαρτησίας. Αποδοχή φροντίδα μπορεί να σημαίνει εγκατάλειψη της ιδιωτικής ζωής και την προσαρμογή στις νέες ρουτίνες. Ως αποτέλεσμα, το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να αισθάνονται φοβισμένοι και ευάλωτη, θυμωμένος ότι αυτός ή αυτή χρειάζεται βοήθεια ή ένοχος για την ιδέα του να γίνει ένα βάρος για την οικογένεια και τους φίλους. Επιπλέον, το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να είναι πεισματάρης, έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας ή απλά πιστεύουν ότι είναι ένα σημάδι της αδυναμίας να δεχθεί βοήθεια. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε επίσης να ανησυχούν για το κόστος τους.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο για την ανάγκη για φροντίδα;

Εάν υποψιάζεστε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα είναι ανθεκτικά σε νοιάζει - είτε από την οικογένεια, άλλες στενές επαφές ή μια υπηρεσία - μπορεί να είναι διστακτικοί για να θέσει επί τάπητος το θέμα. Για να ξεκινήσετε την επικοινωνία με το σύντροφό σας σχετικά με την ανάγκη της για φροντίδα:

 • Διαλέξτε μια στιγμή που και το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι πιο χαλαροί. Αυτό θα καταστήσει ευκολότερο για εσάς και το αγαπημένο σας πρόσωπο για να ακούσουν ο ένας τον άλλο και να μιλήσει το μυαλό σας.
 • Κάντε ερωτήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις του αγαπημένου σας προσώπου. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρέχουν το είδος της βοήθειας αγαπημένο σας θέλει. Τι είδους φροντίδα κάνει το αγαπημένο σας πρόσωπο θέλουν ή έχουν ανάγκη; Μήπως το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει μια προτίμηση για την οποία μέλος της οικογένειας ή τι είδους υπηρεσία παρέχει φροντίδα; Ενώ μπορεί να μην είστε σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του αγαπημένου σας προσώπου, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη.
 • Ζητήστε τη βοήθεια των μελών της οικογένειας. Οικογένεια και φίλοι μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει να πείσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να δεχθεί βοήθεια.
 • Μην υποθέσετε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι σε θέση να συζητήσει τις προτιμήσεις φροντίδας. Ενώ το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να είναι άρρωστος, αυτός ή αυτή μπορεί να εξακολουθούν να έχουν τις προτιμήσεις φροντίδα και να είναι σε θέση να πάρετε κάποιες αποφάσεις σχετικά με τη φροντίδα. Αν το αγαπημένο σας έχει πρόβλημα κατανόησης σας, να είστε βέβαιος να απλοποιήσει τις εξηγήσεις σας και τις αποφάσεις που περιμένω από αυτόν ή αυτήν να κάνει.
 • Μην τα παρατάτε. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν θέλει να συζητήσει το θέμα την πρώτη φορά που θα το φέρει επάνω, δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Βλέπε επίσης

Η φροντίδα για τους ηλικιωμένους: ασχολούνται με την αντίσταση

Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για τη διαχείριση της αντοχής σε νοιάζει;

Φροντιστές. Διαλέξτε μια στιγμή που και το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι χαλαροί.
Φροντιστές. Διαλέξτε μια στιγμή που και το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι χαλαροί.

Να πάρει η γήρανση του αγαπημένου προσώπου να δεχθεί βοήθεια μπορεί να είναι δύσκολη. Να ενθαρρύνει τη συνεργασία, ίσως:

 • Προτείνετε μια δοκιμαστική λειτουργία. Μην ρωτάς το αγαπημένο σας πρόσωπο για να κάνει μια τελική απόφαση σχετικά με το είδος της περίθαλψης που αυτός ή αυτή λαμβάνει αμέσως. Η δοκιμαστική λειτουργία θα δώσει μια διστακτική αγαπούσε μία ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νερά και να βιώσουν τα οφέλη της βοήθειας.
 • Ζητήστε τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι να ακούσουν τις συμβουλές του διαχειριστή γιατρός, δικηγόρος ή τη φροντίδα για τη σημασία της που λαμβάνουν φροντίδα.
 • Εξηγήστε τις ανάγκες σας. Σκεφτείτε να ζητήσετε από το αγαπημένο σας πρόσωπο να δεχτεί τη φροντίδα να κάνουν τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Υπενθυμίστε στον αγαπημένο σας ότι μερικές φορές οι δύο θα πρέπει να συμβιβασμό σχετικά με ορισμένα θέματα.
 • Επιλέξτε τις μάχες σας. Έμφαση στην μεγάλη εικόνα. Αποφύγετε αγωνίζονται με το αγαπημένο σας πρόσωπο για ήσσονος σημασίας θέματα που σχετίζονται με την προσωπική του φροντίδα της.
 • Εξηγήστε πώς φροντίδα μπορεί να παρατείνει την ανεξαρτησία. Αποδοχή κάποια βοήθεια μπορεί να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να παραμείνει στο δικό του σπίτι για όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Βοηθήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο να αντιμετωπίσουν την απώλεια της ανεξαρτησίας. Εξηγήστε στο αγαπημένο σας ότι η απώλεια της ανεξαρτησίας δεν είναι μια προσωπική αποτυχία. Βοηθήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο για να παραμείνετε δραστήριοι, διατηρούν σχέσεις με τη φροντίδα τους φίλους και την οικογένεια και την ανάπτυξη νέων σωματικά κατάλληλα συμφέροντα.

Λάβετε υπόψη ότι οι στρατηγικές αυτές μπορεί να μην είναι κατάλληλα όταν ασχολείται με ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει άνοια.

Τι άλλο μπορεί να γίνει;

Αν το αγαπημένο σας συνεχίζει να αντιστέκεται φροντίδα και θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του ή τον εαυτό της, μπορεί να χρειαστεί να λάβουν μέτρα για την προστασία του ή της υγείας και της ασφάλειας. Σκεφτείτε διαβουλεύσεις με έναν δικηγόρο σχετικά με θέματα φροντίδας ηλικιωμένων.

Αντίσταση στην περίθαλψη είναι μια πρόκληση που αντιμετωπίζουν πολλοί φροντιστές. Διατηρώντας το αγαπημένο σας πρόσωπο συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων για του ή της φροντίδας και περιγράφοντας τα οφέλη της βοήθειας, μπορείτε να είστε σε θέση να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να αισθάνονται πιο άνετα για την αποδοχή βοήθειας.

Βλέπε επίσης