Φροντιστές

Φροντίδας Αλτσχάιμερ: απλές συμβουλές για τις καθημερινές εργασίες

Φροντίδας Αλτσχάιμερ παίρνει την υπομονή και την ευελιξία. Για να μειώσουν την απογοήτευση, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές για τις καθημερινές εργασίες - από περιορίζοντας τις επιλογές και τη μείωση των περισπασμούς για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος.

Στα αρχικά στάδια της νόσου του Alzheimer, το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να εξακολουθεί να είναι σε θέση να ζουν και να λειτουργούν ανεξάρτητα. Καθώς η νόσος εξελίσσεται, όμως, η δυνατότητά του να χειριστεί τις καθημερινές εργασίες θα λιγοστεύουν. Εξετάστε πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να διατηρήσει την αίσθηση της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας, όπως αυτός ή αυτή εξαρτάται περισσότερο από εσάς ή άλλους φροντιστές.

Μείωση απογοητεύσεις

Ένα άτομο που έχει Αλτσχάιμερ θα μπορούσε να γίνει ταραγμένοι όταν κάποτε-απλές εργασίες είναι δύσκολη ή αδύνατη. Για να περιορίσετε τις προκλήσεις και την ευκολία απογοήτευση:

  • Προγραμματίστε με σύνεση. Καθιερωθεί μια ρουτίνα για να κάνει κάθε μέρα πιο προβλέψιμη και λιγότερο σύγχυση. Προγραμματίστε τις πιο δύσκολες εργασίες, όπως η κολύμβηση ή ιατρικά ραντεβού, για το χρονικό διάστημα της ημέρας, όταν το αγαπημένο σας πρόσωπο τείνει να είναι πιο ήρεμο και ευχάριστο.
  • Πάρτε το χρόνο σας. Περιμένουμε τα πράγματα να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν. Χρονοδιάγραμμα περισσότερο χρόνο για την ολοκλήρωση των εργασιών, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να βιαστούμε το αγαπημένο σας πρόσωπο.
  • Συμμετοχή αγαπημένο σας πρόσωπο. Αφήστε το αγαπημένο σας πρόσωπο για να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο με το λιγότερο ποσό της συνδρομής. Για παράδειγμα, ίσως το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να ντύσει μόνο αν θέλετε να παίξετε τα ρούχα με τη σειρά τους να συνεχιστεί.
  • Περιορίσετε τις επιλογές. Όσο λιγότερες είναι οι επιλογές, τόσο πιο εύκολο είναι να αποφασίσει. Για παράδειγμα, παρέχει δύο ρούχα για να επιλέξουν μεταξύ - όχι μια ντουλάπα γεμάτη ρούχα. Κατάργηση ιμάντες ή εξαρτήματα που είναι πιθανό να τεθεί σε λανθασμένα.
  • Παρέχει απλές οδηγίες. Όταν με ρωτάτε το αγαπημένο σας πρόσωπο να κάνει κάτι, το κάνει ένα βήμα κάθε φορά.
  • Μειώστε περισπασμούς. Απενεργοποιήστε την τηλεόραση και την ελαχιστοποίηση άλλους περισπασμούς κατά το γεύμα και κατά τη διάρκεια συνομιλιών, έτσι ώστε το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί καλύτερα να επικεντρωθεί στο έργο στο χέρι.

Να είστε ευέλικτοι

Η ικανότητα του αγαπημένου σας προσώπου για να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει θα μειωθεί σταθερά. Θα μπορούσε ακόμη και να διαφέρει από μέρα σε μέρα. Προσπαθήστε να μείνετε ευέλικτη και να προσαρμόσουν τη ρουτίνα σας, όπως απαιτείται.

Για παράδειγμα, αν ένα αγαπημένο φαγητό γίνεται ξαφνικά ελκυστικά για το αγαπημένο σας, ρυθμίστε το μενού. Αν το αγαπημένο σας αρχίζει να επιμένει να φοράει τα ίδια ρούχα κάθε μέρα, να εξετάσει την αγορά ενός λίγα πανομοιότυπα ρούχα. Όταν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι κολύμβησης, σβήστε τη φθαρμένη στολή για ένα καθαρό ένα.

Μπορείτε να χαλαρώσετε επίσης τα πρότυπα σας λίγο. Κολύμβησης, για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι απαραίτητη κάθε μέρα - ειδικά αν είναι ανατρέποντας για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Δοκιμάστε σφουγγάρι λουτρά μεταξύ ντους ή μπανιέρες μπανιέρα.

Βλέπε επίσης

Φροντίδας Αλτσχάιμερ: απλές συμβουλές για τις καθημερινές εργασίες

Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον

Νόσο απόφαση του Αλτσχάιμερ βλάπτει και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, αυξάνοντας τον κίνδυνο του αγαπημένου σας προσώπου τραυματισμού. Για να διατηρήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο ασφαλές:

  • Πρόληψη των πτώσεων. Αποφύγετε τα χαλάκια, καλώδια προέκτασης και κάθε ακαταστασία που θα μπορούσε να προκαλέσει το αγαπημένο σας πρόσωπο για το ταξίδι ή πτώση. Εγκαταστήστε κιγκλιδώματα ή μπάρες σε κρίσιμους τομείς.
  • Χρησιμοποιείτε κλειδαριές. Εγκαταστήστε κλειδαριές στις καμπίνες που περιέχουν κάτι δυνητικά επικίνδυνο, όπως η ιατρική, το αλκοόλ, τα όπλα, οι τοξικές ουσίες καθαρισμού, τα επικίνδυνα οικιακά σκεύη και εργαλεία.
  • Ελέγξτε την θερμοκρασία του νερού. Χαμηλώστε το θερμοστάτη ζεστού νερού θέρμανσης να αποφύγετε τα εγκαύματα.
  • Πάρτε προφυλάξεις πυρασφάλειας. Κρατήστε σπίρτα και αναπτήρες μακριά. Αν το αγαπημένο σας καπνίζει, να βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή κάνει μόνο με την εποπτεία. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πυροσβεστήρας είναι προσβάσιμο, και οι συναγερμοί καπνού έχουν καινούριες μπαταρίες.

Έμφαση στην εξατομικευμένη φροντίδα

Φροντιστές. Συμμετοχή αγαπημένο σας πρόσωπο.
Φροντιστές. Συμμετοχή αγαπημένο σας πρόσωπο.

Κάθε πρόσωπο που έχει Αλτσχάιμερ θα εμφανίσουν συμπτώματα και την εξέλιξη της διαφορετικά. Ως εκ τούτου, φροντίδας τεχνικές θα πρέπει να είναι διαφορετικές. Tailor αυτές τις πρακτικές συμβουλές για τις ιδιαίτερες ανάγκες του αγαπημένου σας προσώπου.

Θυμηθείτε, αντιδράσεις και συμπεριφορές του αγαπημένου σας προσώπου μπορεί να είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείται για να είναι. Υπομονή και την ευελιξία - μαζί με την καλή self-care και την υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας - μπορεί να σας βοηθήσει να ασχοληθεί με τις προκλήσεις και τις απογοητεύσεις μπροστά.

Βλέπε επίσης