Φροντιστές

Αλτσχάιμερ: την εξομάλυνση της μετάβασης στην κίνηση ημέρα

Προχωρώντας ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει Αλτσχάιμερ σε ένα νέο σπίτι ή εγκατάσταση είναι ένα δύσκολο έργο. Εδώ είναι να συμβάλει στο σχεδιασμό μπροστά, από την εξερεύνηση επιλογές νωρίς για να προσθέσετε οικεία πινελιές.

Η μετακίνηση από το ένα σπίτι στο άλλο δεν είναι ποτέ εύκολη. Για ένα άτομο που έχει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η αλλαγή από τη ρουτίνα και τη μετακίνηση σε ένα άγνωστο περιβάλλον μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό.

Αν θέλετε να βοηθήσετε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει την κίνηση του Αλτσχάιμερ σε ένα νέο σπίτι ή σε μια μονάδα φροντίδας, να κάνουν τη μετάβαση όσο πιο άνετη γίνεται.

Σχέδιο μπροστά

Αν είναι δυνατόν, μιλήστε με το αγαπημένο σας πρόσωπο σχετικά με τις προτιμήσεις για ρυθμίσεις που ζουν, ενώ αυτός ή αυτή μπορεί να κάνει ακόμα λογικές επιλογές. Θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο να κάνει εικασίες για το τι αργότερα το αγαπημένο σας πρόσωπο θα ήθελε.

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο θα πρέπει να κινείται σε μια μονάδα φροντίδας, κάνετε συχνές επισκέψεις πριν από τη μετάβαση. Μιλήστε με το προσωπικό για το παρελθόν του αγαπημένου σας προσώπου και τις τυχόν ειδικές ανάγκες. Δώστε λεπτομέρειες για την ιατρική και ψυχική ιστορικό της υγείας του αγαπημένου σας προσώπου, συμπεριλαμβανομένων μια λεπτομερή λίστα φαρμάκων.

Εξετάστε προσεκτικά αν πρέπει να περιλαμβάνουν το αγαπημένο σας πρόσωπο σε αυτές τις επισκέψεις. Αν το αγαπημένο σας ενδιαφέρει, θα μπορούσε να έχει νόημα για να φέρει αυτόν ή αυτήν μαζί σας. Αν έχετε την αίσθηση ότι η επίσκεψη θα δημιουργήσει μόνο στρες και το άγχος, να προχωρήσει χωρίς να το αγαπημένο σας πρόσωπο.

Προσθήκη εξοικειωμένοι πινελιές

Πριν από την κίνηση, να κάνουν νέες δωμάτιο ή χώρο αγαπημένου σας δούμε και να αισθάνονται τόσο οικεία, όσο είναι δυνατόν. Διακοσμήστε το χώρο με ένα πολύτιμο πάπλωμα, ένα ράφι με τα ειδικά αντικείμενα, μια αγαπημένη καρέκλα ή άλλες σημαντικές κατοχές. Familiar αντικείμενα μπορεί να προκαλέσει τα συναισθήματα της συνεκτικότητας και της ιδιοκτησίας, καθώς και την ενίσχυση και την αίσθηση του αγαπημένου σας προσώπου της ασφάλειας.

Διαθέσιμο το χώρο με εικόνες από τους αγαπημένους και τους φίλους, τα βιβλία μνήμης ή άλμπουμ φωτογραφιών. Αναπολούμε το παρελθόν μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο που έχει Αλτσχάιμερ φέρει καθησυχαστική μνήμες στο παρόν. Ονομάστε τις εικόνες για να βοηθήσει τα μέλη του προσωπικού ή άλλοι αναγνωρίζουν τους ανθρώπους στη ζωή του αγαπημένου σας προσώπου και να ενθαρρύνει τις συνομιλίες για το παρελθόν.

Δεδομένου ότι είστε προετοιμασία χώρο αγαπημένου σας προσώπου, να είστε προσεκτικοί με κειμήλια και ανεκτίμητα και αναντικατάστατα στοιχεία. Εξετάστε το ενδεχόμενο να φέρει τα στοιχεία που μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα εάν είναι απαραίτητο - όπως φορεσιά κοσμήματα ή αντίγραφα των παλιών φωτογραφιών.

Βλέπε επίσης

Αλτσχάιμερ: την εξομάλυνση της μετάβασης στην κίνηση ημέρα

Η μεγάλη μέρα

Την ημέρα της μετακόμισης, ακολουθεί τη συνήθη ρουτίνα αγαπημένου σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν μπορείτε, να χειριστεί την κίνηση κατά τη διάρκεια καλύτερη στιγμή του αγαπημένου σας προσώπου της ημέρας - είτε πρόκειται για το πρωί ή το απόγευμα.

Ενώ είστε σε κίνηση, κάνετε το καλύτερό σας για να μείνετε θετική. Η στάση σας μπορεί να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να αισθάνονται ασφαλείς στο νέο περιβάλλον.

Μόλις το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι πάγια, εμπιστεύονται το προσωπικό για να βοηθήσει με το επόμενο μεγάλο βήμα - από την αναχώρησή σας. Αντί να κάνει μια μεγάλη διαπραγμάτευση για την αναχώρηση σας, το προσωπικό θα μπορούσε να συμμετάσχει το αγαπημένο σας πρόσωπο σε μια ουσιαστική δραστηριότητα, ενώ τα πόδια.

Μείνετε σε επαφή

Φεύγοντας από το αγαπημένο σας πρόσωπο στο νέο σπίτι ή εγκατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο για σας - τόσο κατά την ημέρα της κίνηση και κατά τις εβδομάδες και τους μήνες που ακολουθούν. Τα συναισθήματα της θλίψης, απώλειας και η ενοχή είναι φυσιολογικό.

Φροντιστές. Αλτσχάιμερ: την εξομάλυνση της μετάβασης στην κίνηση ημέρα.
Φροντιστές. Αλτσχάιμερ: την εξομάλυνση της μετάβασης στην κίνηση ημέρα.

Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να πάρει το αγαπημένο σας πρόσωπο ένα δυο μήνες για να γίνει εγκλιματισθεί να του ή νέα ρύθμιση διαβίωσης της. Επισκεφθείτε το αγαπημένο σας συχνά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και να ενθαρρύνουν τους φίλους και την οικογένεια για να κάνει το ίδιο. Επιπλέον φροντίδα και προσοχή μπορεί να βοηθήσει να γίνει νέα θέση του αγαπημένου σας προσώπου ενός σπιτιού.

Βλέπε επίσης