Φροντιστές

Αλτσχάιμερ: τη διαχείριση των προβλημάτων ύπνου

Εάν η φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει Αλτσχάιμερ, διαταραχές του ύπνου μπορεί να πάρει έναν φόρο για τους δυο σας. Εδώ είναι να βοηθήσει προώθηση του ύπνου μιας καλής νύχτας.

Τα προβλήματα ύπνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ συχνά πηγαίνουν χέρι-χέρι. Κατανόηση του τι συμβάλλει σε προβλήματα ύπνου στη νόσο Αλτσχάιμερ - και τι μπορείτε να κάνετε για να προωθήσει τον ύπνο μιας καλής νύχτας.

Γιατί τα προβλήματα ύπνου είναι τόσο κοινά

Φροντιστές. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ.
Φροντιστές. Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ.

Πολλοί ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν προβλήματα με τον ύπνο, αλλά οι άνθρωποι που έχουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ έχουν συχνά μια ακόμη σκληρότερο χρόνο. Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιστρέψει κύκλο ύπνου-εγρήγορσης ενός ατόμου, προκαλώντας υπνηλία και νύχτας ανησυχία. Αυτές οι διαταραχές του ύπνου συχνά αυξάνουν καθώς προχωρά Αλτσχάιμερ. Τελικά, όλο το εικοσιτετράωρο ΕΣΔ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τη βαθιά, αποκατάστασης νυκτερινού ύπνου.

Μερικές φορές άλλα προβλήματα υγείας που επηρεάζουν τον ύπνο, καθώς, όπως:

  • Η αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία συμβαίνει όταν οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και να εμποδίσουν τη ροή αέρα μέσω της μύτης και του λαιμού
  • Το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, μια κατάσταση που προκαλεί δυσφορία όταν καθιστή ή ξαπλωμένη, το οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε ή να μείνετε κοιμισμένοι
  • Κατάθλιψη

Πώς να προωθήσει τον ύπνο μιας καλής νύχτας

Οι διαταραχές ύπνου μπορεί να πάρει έναν φόρο σε σας και το αγαπημένο σας πρόσωπο. Για την καλύτερη προώθηση του ύπνου:

  • Σκεφτείτε το φως. Εκθέτοντας το αγαπημένο σας πρόσωπο σε λίγες ώρες από έντονο φως του ήλιου το πρωί, μπορεί να βελτιώσει του ή της ύπνο τη νύχτα. Χρωματοθεραπεία με ένα εξειδικευμένο κιβώτιο φωτός μπορεί να είναι χρήσιμο, πάρα πολύ.
  • Αποφύγετε την καφεΐνη και το αλκοόλ. Καφεΐνη σε σόδα, το τσάι, καφέ ή άλλα προϊόντα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αϋπνία, και το αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στη σύγχυση και άγχος. Αν το αγαπημένο σας επιμένει να απολαύσετε ένα ποτό, προσφέρουν ένα αναψυκτικό σε ένα οικείο ποτήρι κοκτέιλ ή να χρησιμεύσουν μη αλκοολούχα μπύρα ή κρασί.
  • Διαχειριστείτε φάρμακα Μάθετε τι ώρα της ημέρας το αγαπημένο σας πρόσωπο θα πρέπει να του ή της φάρμακα -. Το πρωί για τα ναρκωτικά που έχει τονωτική επίδραση, και το βράδυ για τα φάρμακα που κάνουν το αγαπημένο σας πρόσωπο υπνηλία. Σημειώστε ότι τα υπνωτικά χάπια γενικά αποθαρρύνονται για τους ανθρώπους που έχουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να αυξήσουν τη σύγχυση και τον κίνδυνο των πτώσεων.
  • Ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα. Σχεδιάστε τις μέρες του αγαπημένου σας προσώπου να περιλαμβάνει περιπάτους και άλλες σωματικές δραστηριότητες, η οποία μπορεί να συμβάλει στην προώθηση καλύτερο ύπνο το βράδυ. Taper αγαπημένου σας δραστηριότητες όπως οι άνεμοι ημέρα κάτω, όμως. Η σωματική δραστηριότητα κοντά στην ώρα του ύπνου μπορεί να αφήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο ένα πολύ ενεργοποιείται για να κοιμηθεί.
  • Περιορίστε τη διάρκεια της ημέρας ύπνο. Αν το αγαπημένο σας χρειάζεται έναν υπνάκο, βεβαιωθείτε ότι είναι μικρό και δεν είναι πολύ αργά μέσα στην ημέρα. Έχετε το αγαπημένο σας πρόσωπο ένα υπνάκο στον καναπέ ή σε μια καρέκλα και όχι στο κρεβάτι. Αν νομίζετε ότι την παραμονή στο κρεβάτι πάρα πολύ καιρό το πρωί, συμβάλλει στη νυχτερινή εγρήγορση, ξυπνήστε αγαπημένο σας νωρίτερα.
  • Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου. Κάνουν τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο κάθε βράδυ, όπως το βούρτσισμα των δοντιών, τη χρήση της τουαλέτας, ακούγοντας απαλή μουσική και τρίψτε την πλάτη του αγαπημένου σας προσώπου. Αν το μπάνιο ή το ντύσιμο για το κρεβάτι είναι δύσκολο, να το κάνει νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό μέρος για ύπνο. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα του αγαπημένου σας προσώπου είναι άνετα. Ανάψτε ένα φως τη νύχτα. Τοποθετήστε τα αντικείμενα της ασφάλειας, όπως ένα αγαπημένο κουβέρτα, σε κοντινή απόσταση.
  • Αντιμετωπίστε υποκείμενες συνθήκες Αν υποψιάζεστε ότι μια υποκείμενη κατάσταση -. Όπως η άπνοια ύπνου, κατάθλιψη ή πόνο - παρεμβαίνει με τον ύπνο του αγαπημένου σας προσώπου, συμβουλευτείτε του θεράποντος ιατρού. Η θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε πιο ξεκούραστο ύπνο για όλους.

Βλέπε επίσης

Αλτσχάιμερ: τη διαχείριση των προβλημάτων ύπνου

Τι να κάνετε αν το αγαπημένο σας ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αν το αγαπημένο σας ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας και είναι αναστατωμένος, κάνετε το καλύτερό σας για να μείνετε ήρεμοι - ακόμα κι αν μπορεί να σας εξαντλήσει. Μην υποστηρίζουν ή θα ζητήσει εξηγήσεις, και να θυμάστε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο δεν είναι σκόπιμα προσπαθούν να σας ενοχλήσει. Αντ 'αυτού, ρωτήστε τι το αγαπημένο σας πρόσωπο ανάγκες. Ήπια θυμίζουν το αγαπημένο σας πρόσωπο ότι είναι νύχτα και χρόνο για ύπνο. Εάν βρείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο να περιφέρεται στο σπίτι, κατευθύνει απαλά τον ή την πλάτη της στο κρεβάτι.

Να θυμάστε ότι θα πρέπει να έχετε τον ύπνο, πάρα πολύ

Ύπνο του αγαπημένου σας προσώπου είναι σημαντική, αλλά έτσι είναι δική σας. Αν δεν είστε πάρει αρκετό ύπνο, μπορεί να μην έχετε την υπομονή και την ενέργεια που απαιτείται για να αναλάβει τη φροντίδα κάποιου που έχει Αλτσχάιμερ. Εάν είναι δυνατόν, τα μέλη της οικογένειας ή φίλους εναλλασσόμενες βραδιές μαζί σας - ή να μιλήσετε με το γιατρό του αγαπημένου σας προσώπου, έναν κοινωνικό λειτουργό ή έναν εκπρόσωπο από μια τοπική ένωση του Αλτσχάιμερ για να μάθετε τι βοήθεια είναι διαθέσιμη στην περιοχή σας.

Βλέπε επίσης