Φροντιστές

Συμβουλές για την ασφάλεια Home: προετοιμασία φροντίδας του Αλτσχάιμερ

Η φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι ικανοποιητική - και αγχωτικό. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για την ασφάλεια στο σπίτι για να βοηθήσει να κρατήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο από τη μέση της ζημιάς.

Ασφάλεια στο σπίτι είναι σημαντικό για όλους - αλλά έχει προστιθέμενη σημασία για τους φροντιστές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είστε φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει τη νόσο του Αλτσχάιμερ στο σπίτι σας. Ένα ρίξει κουβέρτα ή ένα αδέσποτο παιχνίδι για τα βήματα θα μπορούσε να βάλει εύκολα το αγαπημένο σας πρόσωπο σε κίνδυνο πτώσης ή τραυματισμού. Για να αποφύγετε αγχωτική και επικίνδυνες καταστάσεις, σκεφτείτε αυτές τις συμβουλές για την ασφάλεια στο σπίτι για τους φροντιστές.

Αξιολογώντας την ασφάλεια στο σπίτι

Ξεκινήστε με τη σκέψη σχετικά με τη συμπεριφορά, τις ικανότητες και την υγεία του αγαπημένου σας προσώπου. Μπορεί το αγαπημένο σας πρόσωπο με ασφάλεια τα πόδια πάνω και κάτω από τις σκάλες; Μήπως αυτός ή αυτή έχουν την τάση να περιπλανηθεί ή να σηκωθεί το βράδυ; Έχει αυτός ή αυτή πέσει πριν; Στη συνέχεια, ελέγξτε κάθε δωμάτιο για τους πιθανούς κινδύνους και να κάνει μια σημείωση για τυχόν αλλαγές που θα θέλατε να κάνετε. Λάβετε υπόψη ότι η αλλαγή του περιβάλλοντος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι προσπαθεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του αγαπημένου σας προσώπου.

Συμβουλές για την ασφάλεια Κουζίνα

Στην κουζίνα:

 • Κλειδώνετε εύθραυστος ή ενδεχομένως επικίνδυνα υλικά. Εγκατάσταση childproof ασφάλειες σε ντουλάπια και συρτάρια για να περιορίσει την πρόσβαση σε στοιχεία όπως τα προϊόντα καθαρισμού, οινόπνευμα, σπίρτα, μαχαίρια και ψαλίδια.
 • Εμποδίστε την πρόσβαση σε δυνητικά επικίνδυνες συσκευές. Εγκαταστήστε διακόπτες ασφαλείας στο μάτι της κουζίνας για να αποτρέψει το αγαπημένο σας πρόσωπο από τη στροφή τη σόμπα ή να απενεργοποιήσετε. Αποσυνδέστε τη διάθεση απορριμμάτων.
 • Κατάργηση τεχνητά φρούτα ή λαχανικά ή τρόφιμα σχήμα μαγνήτες. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να φαίνεται ότι είναι βρώσιμα.

Συμβουλές για την ασφάλεια Υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο:

 • Τοποθετήστε μια συσκευή παρακολούθησης. Μια οθόνη μωρό θα σας βοηθήσει να ακούσετε αν το αγαπημένο σας πρόσωπο πτώσεις ή χρειάζεται βοήθεια. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει προχωρήσει άνοια.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε συσκευές θέρμανσης. Μην χρησιμοποιείτε φορητές θερμάστρες χώρο στην κρεβατοκάμαρα του αγαπημένου σας προσώπου. Αν το αγαπημένο σας χρησιμοποιεί μια ηλεκτρική κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι θέρμανσης, διατηρούν τους ελέγχους από του ή της φθάνουν.

Αν το αγαπημένο σας τείνει να πάρει μέχρι το βράδυ για να πιει, να φάει ή να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο, προσπαθήστε να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες, πριν αυτός ή αυτή πηγαίνει στο κρεβάτι.

Ζώντας συμβουλές για την ασφάλεια δωμάτιο

Στους κύριους χώρους διαβίωσης:

 • Αποφύγετε την ακαταστασία. Ανακυκλώστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Κρατήστε περιοχές όπου οι άνθρωποι περπατούν χωρίς έπιπλα. Κρατήστε τις πλαστικές σακούλες μακριά. Περιορίστε διακοσμητικά και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Περικοπή μεγάλες εγκαταστάσεις, και αφαιρέστε τυχόν φυτά που θα μπορούσε να είναι τοξικό αν καταναλωθεί.
 • Mark γυάλινες πόρτες, παράθυρα και τα έπιπλα. Τοποθετήστε μια πινακίδα στο γυαλί στο ύψος των ματιών του αγαπημένου σας προσώπου, αν είναι δυνατόν, για να τον βοηθήσουν να δείτε υαλοπίνακες.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε τζάκια. Μην αφήνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο μόνο με ένα ανοικτό φωτιά στο τζάκι.

Βλέπε επίσης

Συμβουλές για την ασφάλεια Home: προετοιμασία φροντίδας του Αλτσχάιμερ

Συμβουλές για την ασφάλεια Μπάνιο

Στο μπάνιο:

 • Διεύθυνση ολισθηρές επιφάνειες. Ταινίες αντιολισθητικό Τόπος ή ένα χαλάκι στην μπανιέρα και ντους. Εκτός αν το μπάνιο είναι μοκέτα, τοποθετήστε αντιολισθητικό λωρίδες στο πάτωμα κοντά στην μπανιέρα, ντους, τουαλέτα και νιπτήρα, πάρα πολύ.
 • Εγκαταστήστε μπάρες. Μπαρ αρπάξει Τόπος κοντά στην τουαλέτα και στη μπανιέρα και ντους.
 • Χρησιμοποιήστε ένα κάλυμμα βρύση στην μπανιέρα. Ένα αφρώδες ελαστικό κάλυμμα βρύση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών τραυματισμών αν το αγαπημένο σας πέφτει στην μπανιέρα.
 • Εγκαταστήστε ένα χειρός κεφάλι ντους. Ένα πλαστικό σκαμνί ντους μπορεί επίσης να βοηθήσει να γίνει πιο εύκολη κολύμβηση.
 • Κλειδώνετε δυνητικώς επικίνδυνα προϊόντα ή ηλεκτρικές συσκευές. Εγκατάσταση childproof ασφάλειες σε ντουλάπια λουτρού και τα συρτάρια για να περιορίσει την πρόσβαση σε προϊόντα καθαρισμού ή άλλες δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα. Χρησιμοποιήστε συγκράτησης καπάκια για δοχεία φαρμακευτική αγωγή.
 • Μειώστε τη θερμοκρασία του νερού. Ρυθμίστε το θερμοστάτη στο θερμοσίφωνα σας για κάτω από 120 F (48.9 C).
 • Αφαιρέστε κλειδαριές στις πόρτες. Εξετάστε το ενδεχόμενο κατάργησης κλειδαριές από τις πόρτες του μπάνιου για να αποτρέψει το αγαπημένο σας πρόσωπο από λάθος τον εαυτό του ή τον εαυτό της ασφάλισης μέσα

Συμβουλές για την ασφάλεια πλυσταριό

Στο δωμάτιο πλυντηρίων:

 • Κλειδώνετε δυνητικώς επικίνδυνα προϊόντα. Εγκατάσταση childproof ασφάλειες σε ντουλάπια όπου μπορείτε κρατήσει απορρυπαντικό και άλλα πιθανώς επικίνδυνα υλικά.
 • Εμποδίστε την πρόσβαση στο πλυντήριο και στεγνωτήριο. Κλείστε και ασφαλίστε τις πόρτες και τα καπάκια στο πλυντήριο και στεγνωτήριο. Εξετάστε την αφαίρεση μεγάλων πόμολα αν το αγαπημένο σας προσπαθεί να παρέμβει με το μηχάνημα.

Εάν το πλυντήριο έχει μια πόρτα, να εξετάσει την τήρηση κλειδωμένη.

Γκαράζ, αποθήκη και υπόγειο συμβουλές για την ασφάλεια

Στο γκαράζ, αποθήκη και υπόγειο:

 • Κλειδώνετε δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα. Εγκατάσταση childproof σύρτες ή κλειδαριές στα γραφεία, όπου μπορείτε να έχετε τα εργαλεία, σύνεργα, μηχανήματα, αθλητικό εξοπλισμό, χρώμα, λίπασμα, το φυσικό αέριο, τον καθαρισμό προμήθειες ή άλλα τοξικά υλικά. Αφαιρέστε όλα τα όπλα ή τα όπλα από το σπίτι σας.
 • Κλειδώστε όλα τα οχήματα. Εξετάστε την κάλυψη ή την αφαίρεση οχήματα και μοτοσικλέτες που δεν χρησιμοποιούνται συχνά, αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει προχωρήσει άνοια.

Εξετάστε κλείδωμα των θυρών σε αυτές τις περιοχές, καθώς και.

Εξωτερική συμβουλές για την ασφάλεια

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους:

 • Ελέγξτε τις εξόδους Αν το αγαπημένο σας χρησιμοποιεί έναν περιπατητή ή αναπηρική καρέκλα, βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή θα είναι σε θέση να πάρει μέσα και έξω από το σπίτι σας -. Όταν είναι απαραίτητο. Σκεφτείτε διεύρυνση πόρτες ή την προσθήκη ράμπες.
 • Κρατήστε ασφαλή βήματα. Σημειώστε τις ακμές των σκαλοπατιών με φωτεινά ταινία. Κρατήστε τα βήματα ανθεκτικό και υφή για την αποφυγή πτώσεων σε υγρή ή παγωμένο καιρό. Ως εναλλακτική λύση για τα βήματα, πρέπει να εγκαταστήσετε μια ράμπα στην είσοδο του σπιτιού σας.
 • Περιορίστε την πρόσβαση στην πισίνα. Εάν έχετε μια πισίνα ή υδρομασάζ, το περιβάλλουν με ένα φράχτη. Τοποθετήστε μια πόρτα με κλειδαριά. Καλύψτε την πισίνα ή το τζακούζι, όταν δεν είναι σε χρήση.
 • Αποφύγετε την ακαταστασία. Κρατήστε σωλήνες, φύλλα και άλλα συντρίμμια από τις διαβάσεις πεζών.
 • Ασφαλής αποθήκευση πηγών καυσίμων. Αφαιρέστε πηγές καυσίμων για σχάρα ή σε άλλον εξοπλισμό όταν δεν είναι σε χρήση.

Άλλες προφυλάξεις ασφαλείας

Επιπλέον, εξετάζει τη λήψη αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας σε όλο το σπίτι σας:

 • Προετοιμαστείτε για τις έκτακτες ανάγκες. Αριθμούς έκτακτης ανάγκης Οθόνη και τη διεύθυνση του σπιτιού σας κοντά σε όλα τα τηλέφωνα.
 • Ρυθμίστε το τηλέφωνο του σπιτιού και τις ρυθμίσεις φωνητικού ταχυδρομείου. Χαμηλώστε την ένταση του κουδουνίσματος του τηλεφώνου του σπιτιού σας για την πρόληψη απόσπαση της προσοχής και σύγχυση. Ρυθμίστε τον αυτόματο μήνυμα τηλεφωνητή ή φωνητικό να ενεργοποιηθεί μετά από το χαμηλότερο αριθμό των δακτυλίων. Ένα άτομο που έχει Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι σε θέση να λάβει μηνύματα ή θα μπορούσε να γίνει το θύμα της εκμετάλλευσης τηλεφώνου.
 • Χρησιμοποιήστε τα φώτα τη νύχτα φώτα τη νύχτα Τοποθετήστε σε στρατηγικά σημεία -. Όπως η κρεβατοκάμαρα του αγαπημένου σας προσώπου και το μπάνιο - για να βοηθήσει να αποτρέψει το αγαπημένο σας πρόσωπο από το να γλιστρήσουν αν αυτός ή αυτή παίρνει μέχρι το βράδυ.
 • Κρατήστε σκάλες ασφαλή. Εγκαταστήστε διακόπτες φωτισμού στο επάνω και στο κάτω μέρος της σκάλας. Βεβαιωθείτε σκάλες έχουν τουλάχιστον ένα χειρολισθήρα που εκτείνεται πέρα ​​από τα πρώτα και τα τελευταία βήματα. Καλύψτε σκάλες σε χαλί ή να εφαρμόζουν αντιολισθητικό λωρίδες. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει προβλήματα ισορροπίας, να εξετάσει την εγκατάσταση πύλες ασφαλείας μπροστά από σκάλες.
 • Εγκαταστήστε συναγερμούς καπνού και ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα. Τοποθετήστε τις μέσα ή κοντά στην κουζίνα και όλες τις περιοχές ύπνου. Ελέγξτε τα τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο έχει όρασης ή ακοής, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα συναγερμό καπνού με ένα μαξιλάρι δόνησης, ή φως που αναβοσβήνει.
 • Ελέγξτε τις κλειδαριές. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν εργάζονται κλειδαριές σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα μπροστά και πίσω. Κρατήστε ένα εφεδρικό σετ κλειδιών του σπιτιού έξω από το σπίτι, σε περίπτωση που το αγαπημένο σας πρόσωπο σας κλειδώνει έξω.
 • Καταστήματα Διεύθυνση και ηλεκτρικά καλώδια. Λαμπτήρες Place κοντά σε ηλεκτρικές πρίζες. Καλύψτε αχρησιμοποίητες πρίζες με ασφάλεια για παιδιά βύσματα.
 • Αντιμετωπίστε ολισθηρές ή ανώμαλες επιφάνειες. Αφαιρέστε τα χαλάκια. Τοποθετήστε αντιολισθητικό ταινίες ή κερί για σκληρό ξύλο και πλακάκια.
 • Κρατήστε τον εξοπλισμό πληροφορικής έξω από το δρόμο. Εάν αποθηκεύσετε πολύτιμα έγγραφα στον υπολογιστή σας, προστατεύει τα αρχεία με τους κωδικούς πρόσβασης και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Εξετάστε την παρακολούθηση της χρήσης του υπολογιστή του αγαπημένου σας προσώπου.
Φροντιστές. Κλειδώνετε εύθραυστος ή δυνητικά επικίνδυνα υλικά.
Φροντιστές. Κλειδώνετε εύθραυστος ή δυνητικά επικίνδυνα υλικά.

Μπορείτε να αγοράσετε πολλά προϊόντα ή συσκευές που απαιτούνται για την ασφάλεια στο σπίτι στο υλικό, ηλεκτρονικά είδη, ιατρικά αναλώσιμα και τα καταστήματα των παιδιών. Αν χρειάζεστε βοήθεια για να κάνετε αλλαγές στο σπίτι σας, να συμπράττει σε φίλους, ένα σπίτι ασφάλειας επαγγελματικό ή μια οργάνωση της κοινότητας.

Θυμηθείτε, δίνοντας προσοχή στην ασφάλεια στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο να διατηρήσει την ανεξαρτησία του - και την ευκολία το άγχος της φροντίδας.

Βλέπε επίσης