Φροντιστές

Αλτσχάιμερ: πώς να βοηθήσει κάποιον φροντιστή

Φροντίδα του Αλτσχάιμερ είναι μια όλο το εικοσιτετράωρο δουλειά. Όταν σας προσφέρουν για να βοηθήσει φροντιστή του Alzheimer, είναι συγκεκριμένες - και απαλά επίμονη.

Φροντιστές του Αλτσχάιμερ χρειάζονται όλη τη βοήθεια που μπορούν να πάρουν. Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι η φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο που έχει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, εδώ είναι πώς να βοηθήσει.

Να είστε συγκεκριμένος

Φροντιστές. Αλτσχάιμερ: πώς να βοηθήσει ένα φροντιστή.
Φροντιστές. Αλτσχάιμερ: πώς να βοηθήσει ένα φροντιστή.

Όταν κάποιος σας νοιάζει είναι να περνάει μια δύσκολη στιγμή, θα μπορούσαμε να πούμε, "Επιτρέψτε μου να ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω." Είναι μια ωραία χειρονομία, αλλά οι προσφορές αυτές μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτή - κυρίως επειδή δεν είναι συγκεκριμένες. Αντ 'αυτού, κάνουν συγκεκριμένες προσφορές για βοήθεια.

Για παράδειγμα:

  • "Πάω στο μανάβικο. Τι μπορώ να πάρει για σένα;"
  • "Έχω μια-δυο ώρες χωρίς αύριο το απόγευμα. Μπορώ να καθίσω μέσα για σας, ενώ έχετε τρέξει μερικά θελήματα ή να πάρει κάποιο χρόνο για τον εαυτό σας;"
  • "Έχω διπλασίασε συνταγή meatloaf μου ώστε να μπορώ να το μοιραστώ μαζί σας. Έφερα αρκετά για να σας διαρκέσει για πολλά γεύματα."
  • "Μήπως χρειάζεστε κάποια ρούχα γίνεται; μπορώ να το πάρει σήμερα και να το φέρει πίσω καθαρό αύριο."
  • "Μήπως το ναυπηγείο σας θα πρέπει να θερίζονται; Θα ήμουν ευτυχής να ασχοληθούν με αυτό το σαββατοκύριακο."

Μερικές φορές, στέλνοντας μια κάρτα ή κάνοντας ένα τηλεφώνημα για να κάνουν check-in σε ένα φροντιστή σημαίνει πολλά. Τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και τα μηνύματα κειμένου δουλειά, πάρα πολύ - αλλά συχνά προσωπικές επισκέψεις είναι ακόμη καλύτερα. Η επαφή με τον έξω κόσμο μπορεί να βοηθήσει άρει τα οινοπνευματώδη ποτά ενός φροντιστή.

Βλέπε επίσης

Αλτσχάιμερ: πώς να βοηθήσει κάποιον φροντιστή

Αναγνωρίστε τα σημάδια του στρες φροντιστή

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι φροντιστές έχουν μια δύσκολη περίοδο αποδοχή της βοήθειας, λανθασμένα πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν οι ίδιοι τα πάντα. Η στάση αυτή μπορεί να είναι επιβλαβής όχι μόνο για τον φροντιστή, αλλά και για το πρόσωπο που έχει Αλτσχάιμερ. Άγχος φροντιστή μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα, θυμό, εξάντληση, κοινωνική απόσυρση, άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα.

Αν δεν γίνονται δεκτές προσφορές σας βοήθεια, να είναι ήπια επίμονη. Υπενθυμίστε τον φροντιστή ότι αυτός ή αυτή δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό από μόνο του - και ο καλύτερος τρόπος για να ασχοληθούν με κάποιον άλλο είναι να λάβει την πρώτη φροντίδα του εαυτού σας.

Βλέπε επίσης