Καρδιοπάθεια

Κόκκινο κρασί και η ρεσβερατρόλη: καλό για την καρδιά σας;

Κόκκινο κρασί και κάτι σε κόκκινο κρασί που ονομάζεται ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι υγιή καρδιά. Μάθετε τα γεγονότα, και διαφημιστική εκστρατεία, σχετικά με το κόκκινο κρασί και τις επιπτώσεις της στην καρδιά σας.

Το κόκκινο κρασί, με μέτρο, έχει από καιρό θεωρηθεί ως την καρδιά υγιή. Το αλκοόλ και ορισμένες ουσίες στο κόκκινο κρασί που ονομάζονται αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων με την αύξηση των επιπέδων της «καλής» χοληστερόλης και την προστασία από τη φθορά αρτηρίας.

Αν και η είδηση ​​για το κόκκινο κρασί μπορεί να ακούγεται μεγάλη, αν μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το βραδινό σας γεύμα, οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί για την ενθάρρυνση κανείς να ξεκινήσει την κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει πολλές βλαβερές συνέπειες για το σώμα σας.

Παρόλα αυτά, πολλοί γιατροί συμφωνούν ότι κάτι σε κόκκινο κρασί φαίνεται να βοηθά την καρδιά σας. Είναι πιθανό ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως τα φλαβονοειδή ή μια ουσία που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, την καρδιά-υγιή οφέλη.

Πώς είναι το κόκκινο κρασί υγιή καρδιά;

Το κόκκινο κρασί φαίνεται να έχει ακόμα περισσότερο την καρδιά-υγιή οφέλη από ό, τι άλλα είδη αλκοόλ, αλλά είναι πιθανό ότι το κόκκινο κρασί δεν είναι καθόλου καλύτερα από ό, τι μπύρα, λευκό κρασί ή ποτό για την υγεία της καρδιάς. Δεν υπάρχει ακόμη καμία σαφής ένδειξη ότι το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από ό, τι άλλες μορφές του αλκοόλ όταν πρόκειται για πιθανές καρδιά-υγιή οφέλη.

Τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί που ονομάζονται πολυφαινόλες μπορούν να προστατεύσουν την επένδυση των αιμοφόρων αγγείων στην καρδιά σας. Μια πολυφαινόλη που ονομάζεται ρεσβερατρόλη είναι μια ουσία στο κόκκινο κρασί που είναι πάρει την προσοχή.

Η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί

Οι καρδιακές παθήσεις. Κόκκινο κρασί και η ρεσβερατρόλη: καλό για την καρδιά σας;
Οι καρδιακές παθήσεις. Κόκκινο κρασί και η ρεσβερατρόλη: καλό για την καρδιά σας;

Η ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού που βοηθά να αποτραπούν βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα.

Οι περισσότερες έρευνες σχετικά ρεσβερατρόλη έχει γίνει σε ζώα, οι άνθρωποι. Έρευνα σε ποντίκια που έλαβαν ρεσβερατρόλη υποδηλώνει ότι το αντιοξειδωτικό θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην προστασία τους από την παχυσαρκία και το διαβήτη, και τα δύο εκ των οποίων αποτελούν ισχυρούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο. Ωστόσο, οι διαπιστώσεις αναφέρθηκαν μόνο σε ποντίκια, όχι σε ανθρώπους. Επιπλέον, για να πάρει την ίδια δόση της ρεσβερατρόλης που χρησιμοποιήθηκε στις μελέτες ποντικών, ένα άτομο θα πρέπει να πίνουν πάνω από 60 λίτρα κόκκινο κρασί κάθε μέρα.

Κάποια έρευνα δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί να συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο της φλεγμονής και της πήξης του αίματος, και τα δύο από τα οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο. Απαιτείται περισσότερη έρευνα πριν να είναι γνωστό κατά πόσο η ρεσβερατρόλη ήταν η αιτία για τον μειωμένο κίνδυνο.

Βλέπε επίσης

Κόκκινο κρασί και η ρεσβερατρόλη: καλό για την καρδιά σας;

Η ρεσβερατρόλη στα σταφύλια, τα συμπληρώματα και άλλα τρόφιμα

Η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί προέρχεται από το δέρμα των σταφυλιών που χρησιμοποιούνται για να κάνουν το κρασί. Επειδή το κόκκινο κρασί ζυμώνεται με τη φλούδα σταφυλιού είναι μεγαλύτερο από το λευκό κρασί, κόκκινο κρασί περιέχει περισσότερες ρεσβερατρόλη. Απλά τρώγοντας σταφύλια ή πίνουν χυμό σταφυλιών, έχει προταθεί ως ένας τρόπος για να πάρετε ρεσβερατρόλη χωρίς να πιει αλκοόλ. Κόκκινο και μοβ χυμοί σταφυλιών μπορεί να έχουν μερικά από τα ίδια καρδιά-υγιή οφέλη του κόκκινου κρασιού.

Άλλα τρόφιμα που περιέχουν κάποια ρεσβερατρόλη περιλαμβάνουν φιστίκια, βατόμουρα και τα βακκίνια. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσο ευεργετική τρώγοντας σταφύλια ή άλλα τρόφιμα θα μπορούσε να συγκριθεί με την κατανάλωση κόκκινου κρασιού, όταν πρόκειται για την προώθηση της υγείας της καρδιάς. Η ποσότητα της ρεσβερατρόλης στην τροφή και το κόκκινο κρασί μπορεί να ποικίλει ευρέως.

Η ρεσβερατρόλη συμπληρώματα είναι επίσης διαθέσιμα. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν βρει καμία βλάβη στη λήψη ρεσβερατρόλης συμπληρώματα, το μεγαλύτερο μέρος της ρεσβερατρόλης στα συμπληρώματα δεν μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα σας.

Πώς το αλκοόλ να βοηθήσει την καρδιά;

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μέτριες ποσότητες όλων των τύπων αλκοόλ ωφελεί την καρδιά σας, όχι μόνο το αλκοόλ που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί. Πιστεύεται ότι το αλκοόλ:

  • Ανεβάζει λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL) χοληστερόλη, η «καλή» χοληστερόλη
  • Μειώνει το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα
  • Βοηθά στην πρόληψη των ζημιών αρτηρίας που προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL) χοληστερόλη, η «κακή» χοληστερόλη

Πιείτε με μέτρο - ή και καθόλου

Δυναμικό καρδιά-υγιή κόκκινο κρασί είναι τα οφέλη φαίνονται πολλά υποσχόμενες. Εκείνοι που πίνουν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένων κόκκινο κρασί, φαίνεται να έχουν έναν χαμηλότερο κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα πριν γνωρίζουμε αν το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο για την καρδιά σας από ό, τι άλλες μορφές του αλκοόλ, όπως η μπύρα ή τα οινοπνευματώδη ποτά.

Ούτε η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία ούτε το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος Ινστιτούτο συνιστούμε να αρχίσουν να πίνουν αλκοόλ μόνο για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Το αλκοόλ μπορεί να είναι εθιστικό και μπορεί να προκαλέσει ή να επιδεινώσει άλλα προβλήματα υγείας.

Η υπερβολική κατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος, υψηλά τριγλυκερίδια, ηπατική βλάβη, η παχυσαρκία, ορισμένα είδη καρκίνου, τα ατυχήματα και άλλα προβλήματα. Επιπλέον, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τακτικά, μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδιοπάθεια - αδύναμο καρδιακό μυ - προκαλώντας τα συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας σε ορισμένους ανθρώπους. Εάν έχετε καρδιακή ανεπάρκεια ή μια αδύναμη καρδιά, θα πρέπει να αποφύγετε εντελώς την κατανάλωση οινοπνεύματος. Αν παίρνετε ασπιρίνη καθημερινά, θα πρέπει να αποφεύγετε ή να περιορίσει το αλκοόλ, ανάλογα με τη συμβουλή του γιατρού σας. Θα πρέπει επίσης να μην πίνετε αλκοόλ εάν είστε έγκυος. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του αλκοόλ, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με συγκεκριμένες προτάσεις για εσάς.

Αν έχετε ήδη πίνουν κόκκινο κρασί, το κάνουν με μέτρο. Μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως ο μέσος όρος των δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες και ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες. Το όριο για τους άνδρες είναι υψηλότερη επειδή οι άνδρες ζυγίζουν συνήθως περισσότερο και έχουν περισσότερα από ένα ένζυμο που μεταβολίζει το αλκοόλ από ό, τι οι γυναίκες.

Ένα ποτό ορίζεται σε 12 ουγγιές (355 χιλιοστόλιτρα ή ml) μπύρα, 5 ουγγιές (148 ml) κρασί ή 1,5 ουγκιά (44 ml) της 80-απόδειξη αποσταγμάτων.

Βλέπε επίσης

Καρδιακό νόσημα