Η πρωτεΐνη στα ούρα

Ορισμός

Πρωτεΐνης στα ούρα (πρωτεϊνουρία ή μικρολευκωματινουρία) είναι ένα ασυνήθιστα υψηλό ποσό της πρωτεΐνης που βρίσκεται σε ένα δείγμα ούρων. Μια εξέταση για να αναλύσει το περιεχόμενο των ούρων σας (ανάλυση ούρων) ελέγχει για αρκετές ουσίες στα ούρα σας, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών.

Τα νεφρά σας φιλτράρουν τα απόβλητα από το αίμα σας, ενώ τα εξαρτήματα στερέωσης ανάγκες του σώματός σας - συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών. Ωστόσο, ορισμένες ασθένειες και τις προϋποθέσεις που μπορεί να επιτρέψει σε πρωτεΐνες για να περάσει μέσα από τα φίλτρα των νεφρών σας, προκαλώντας πρωτεΐνης στα ούρα.

Χαμηλά επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα είναι φυσιολογικά. Προσωρινά υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης στα ούρα δεν είναι ούτε ασυνήθιστες, ιδιαίτερα σε νεότερους ανθρώπους μετά από την άσκηση ή κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας. Η πρωτεΐνη στα ούρα ανακαλύφθηκε σε μια μικροαλβουμίνη δοκιμή μπορεί συχνά να είναι το πρώτο σημάδι της διαβητικής νεφρικής βλάβης.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν μια παροδική αύξηση στα επίπεδα της πρωτεΐνης στα ούρα περιλαμβάνουν:

  • Κρύο έκθεσης
  • Το συναισθηματικό στρες
  • Πυρετός
  • Έκθεση στη θερμότητα
  • Έντονη φυσική άσκηση

Ασθένειες και συνθήκες που μπορεί να προκαλέσει επίμονα αυξημένα επίπεδα πρωτεΐνης στα ούρα περιλαμβάνουν:

Η πρωτεΐνη στα ούρα. Ορισμός.
Η πρωτεΐνη στα ούρα. Ορισμός.

Οι αιτίες που εμφανίζονται εδώ συνήθως συνδέονται με αυτό το σύμπτωμα. Εργασία με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης για μια ακριβή διάγνωση.

Βλέπε επίσης

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Εάν η ανάλυση ούρων ή άλλο τεστ ούρων έχει αποκαλύψει πρωτεΐνη στα ούρα σας, ρωτήστε το γιατρό σας αν χρειάζεστε περαιτέρω δοκιμές. Η πρωτεΐνη στα ούρα μπορεί να είναι προσωρινή, έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια επαναληπτική εξέταση το πρώτο πράγμα το πρωί ή μερικές ημέρες αργότερα.

Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει άλλες εξετάσεις, όπως μια 24-ωρη συλλογή ούρων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει μια αιτία ανησυχίας.

Βλέπε επίσης