Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Ορισμός

Ανεξήγητη απώλεια βάρους ή απώλεια βάρους, χωρίς προσπάθεια - ιδιαίτερα αν είναι σημαντικές ή παρατεταμένες - μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα μιας υποκείμενης ιατρική διαταραχή.

Το σωματικό βάρος σας καθορίζεται από την πρόσληψη θερμίδων σας, τη γενική υγεία, την ηλικία, την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και άλλους παράγοντες. Αφού φτάσετε στη μέση ενήλικη ζωή, το βάρος σας θα πρέπει να παραμείνει σχετικά σταθερή από έτος σε έτος, αν και η μείωση του μερικά κιλά σπάνια προκαλεί ανησυχία.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους από 10 λίβρες (4,5 κιλά) ή περισσότερο, η απώλεια βάρους άνω του 5 τοις εκατό του βάρους του σώματός σας, ή επίμονη απώλεια βάρους θα πρέπει να διερευνηθεί.

Αιτίες

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες της ανεξήγητης απώλειας βάρους, συμπεριλαμβανομένων διαγιγνώσκονται με κοιλιοκάκη και των διαταραχών του θυρεοειδούς. Πιθανές αιτίες της ανεξήγητης απώλειας βάρους περιλαμβάνουν:

Οι αιτίες που εμφανίζονται εδώ συνήθως συνδέονται με αυτό το σύμπτωμα. Εργασία με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης για μια ακριβή διάγνωση.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Αν έχετε χάσει βάρος χωρίς προσπάθεια και δεν είστε σίγουροι γιατί, συμβουλευτείτε το γιατρό σας - ειδικά αν έχετε χάσει όσο το 10 λίρες (4,5 κιλά) ή 5 τοις εκατό του βάρους σας μέσα σε έξι έως 12 μήνες. Ο γιατρός σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να καθορίσει τι είναι αυτό που προκαλεί την απώλεια βάρους και ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μπορεί να χρειαστείτε μια ειδική διατροφή για την πρόληψη περαιτέρω απώλεια βάρους ή για να ανακτήσει τα χαμένα κιλά.