Υπερθυρεοειδισμός (υπερδραστήριος θυρεοειδής)

Ορισμός

Υπερθυρεοειδισμός (υπερδραστήριος θυρεοειδής) είναι μια κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής αδένας σας παράγει πάρα πολύ από την ορμόνη θυροξίνη. Υπερθυρεοειδισμός μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό του σώματός σας σημαντικά, προκαλώντας ξαφνική απώλεια βάρους, μια ταχυκαρδία ή αρρυθμία, εφίδρωση, και νευρικότητα ή ευερεθιστότητα.

Πολλές θεραπευτικές επιλογές είναι διαθέσιμες αν έχετε υπερθυρεοειδισμό. Οι γιατροί χρησιμοποιούν αντιθυρεοειδικά φάρμακα, ραδιενεργό ιώδιο και να επιβραδύνει την παραγωγή των ορμονών του θυρεοειδούς. Μερικές φορές, η θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του συνόλου ή μέρους του θυρεοειδούς αδένα. Παρά το γεγονός ότι ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να είναι σοβαρή, αν το αγνοήσετε, οι περισσότεροι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλά όταν ο υπερθυρεοειδισμός διαγιγνώσκεται και να αντιμετωπίζεται.

Συμπτώματα

Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να μιμηθεί άλλα προβλήματα υγείας, τα οποία μπορεί να καταστήσει δύσκολο για το γιατρό σας για τη διάγνωση. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μια μεγάλη ποικιλία από σημεία και συμπτώματα, όπως οι εξής:

 • Ξαφνική απώλεια βάρους, ακόμη και όταν όρεξή σας και η ποσότητα και το είδος των τροφίμων που τρώτε παραμείνει η ίδια ή ακόμη και να αυξηθεί
 • Ταχυκαρδία (ταχυκαρδία) - συνήθως πάνω από 100 παλμούς το λεπτό - αρρυθμία (αρρυθμία) ή σφυροκόπημα της καρδιάς σας (αίσθημα παλμών)
 • Αυξημένη όρεξη
 • Νευρικότητα, άγχος και ευερεθιστότητα
 • Τρόμος - συνήθως μια λεπτή τρέμουλο στα χέρια και τα δάχτυλά σας
 • Εφίδρωση
 • Αλλαγές στην έμμηνο πρότυπα
 • Αυξημένη ευαισθησία στη θερμότητα
 • Αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου, ιδίως οι πιο συχνές κινήσεις του εντέρου
 • Μια διευρυμένη θυρεοειδούς αδένα (βρογχοκήλη), η οποία μπορεί να εμφανιστεί ως ένα πρήξιμο στη βάση του λαιμού σας
 • Κόπωση, αδυναμία των μυών
 • Δυσκολία στον ύπνο
 • Λέπτυνση του δέρματος
 • Πρόστιμο, εύθραυστα μαλλιά

Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο πιθανό να έχουν είτε δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα ή λεπτές αυτά, όπως αυξημένο καρδιακό ρυθμό, δυσανεξία στη ζέστη και μια τάση να κουράζονται κατά τη διάρκεια της συνήθους δραστηριότητας. Τα φάρμακα που ονομάζονται βήτα αναστολείς, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και άλλες συνθήκες, μπορεί να καλύψει πολλά από τα σημεία του υπερθυρεοειδισμού.

Οφθαλμοπάθεια Graves '
Μερικές φορές ένα ασυνήθιστο πρόβλημα που ονομάζεται οφθαλμοπάθεια Graves »μπορεί να επηρεάσει τα μάτια σας, ειδικά αν καπνίζετε. Σε αυτή την αναταραχή, μάτια σας προεξέχουν πέρα ​​από την κανονική προστατευτική τροχιές τους, όταν διογκώνονται οι ιστοί και οι μύες πίσω από τα μάτια σας. Αυτό ωθεί τα μάτια προς τα εμπρός μέχρι τώρα ότι στην πραγματικότητα διόγκωση έξω από τις τροχιές τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει η μπροστινή επιφάνεια του μάτια σας να γίνει πολύ ξηρό. Προβλήματα στα μάτια συχνά βελτιώνονται χωρίς θεραπεία.

Τα σημεία και συμπτώματα της οφθαλμοπάθεια Graves 'περιλαμβάνουν:

 • Τα προεξέχοντα μάτια
 • Κόκκινο ή πρησμένα μάτια
 • Υπερβολική δακρύρροια ή δυσφορία σε ένα ή και στα δύο μάτια
 • Ευαισθησία στο φως, θολή ή διπλή όραση, φλεγμονή, ή μειωμένη κίνηση των ματιών

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Εάν αντιμετωπίζετε ανεξήγητη απώλεια βάρους, μια ταχυπαλμία, ασυνήθιστη εφίδρωση, οίδημα στη βάση του λαιμού σας ή άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με υπερθυρεοειδισμό, δείτε το γιατρό σας. Είναι σημαντικό να περιγράψει πλήρως τις αλλαγές που παρατηρούνται, επειδή πολλά σημεία και τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού είναι δυνατόν να συνδέεται με μια σειρά άλλων προϋποθέσεων.

Εάν έχετε υποβληθεί σε θεραπεία για υπερθυρεοειδισμό ή επί του παρόντος είναι υπό θεραπεία, δείτε το γιατρό σας τακτικά, όπως συνιστάται, έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να παρακολουθεί την κατάστασή σας.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Υπερθυρεοειδισμός (υπερδραστήριος θυρεοειδής). Οφθαλμοπάθεια Graves.
Υπερθυρεοειδισμός (υπερδραστήριος θυρεοειδής). Οφθαλμοπάθεια Graves.

Μια σειρά από προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Graves, τοξικό αδένωμα, η νόσος του Plummer (τοξικό αδένωμα) και η θυρεοειδίτιδα, μπορεί να προκαλέσει υπερθυρεοειδισμό.

Ο θυρεοειδής σας είναι ένα σχήμα πεταλούδας αδένα που βρίσκεται στη βάση του λαιμού σας, ακριβώς κάτω από το μήλο του Αδάμ σας. Παρόλο που ζυγίζει λιγότερο από μια ουγκιά, ο θυρεοειδής αδένας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία σας. Κάθε πτυχή του μεταβολισμού σας, ρυθμίζεται από τις ορμόνες του θυρεοειδούς.

Θυρεοειδή αδένα σας παράγει δύο κύριες ορμόνες, θυροξίνη (Τ-4) και τριιωδοθυρονίνη (Τ-3), που επηρεάζουν κάθε κύτταρο στο σώμα σας. Θα διατηρηθεί ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας χρησιμοποιεί τα λίπη και τους υδατάνθρακες, βοηθούν στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος σας, να επηρεάσει το ρυθμό της καρδιάς και βοηθούν στη ρύθμιση της παραγωγής των πρωτεϊνών. Θυρεοειδής σας παράγει επίσης καλσιτονίνη, μια ορμόνη που βοηθά στη ρύθμιση της ποσότητας του ασβεστίου στο αίμα σας.

Πώς λειτουργεί όλα
Ο ρυθμός με τον οποίο Τ-4 και T-3 απελευθερώνονται ελέγχεται από την υπόφυση και τον υποθάλαμο σας - μια περιοχή στη βάση του εγκεφάλου σας που λειτουργεί ως θερμοστάτης για ολόκληρο το σύστημά σας. Εδώ είναι πώς η διαδικασία λειτουργεί:

Ο υποθάλαμος σηματοδοτεί την υπόφυση για να κάνει μια ορμόνη που ονομάζεται θυρεοειδούς ορμόνης (TSH). Υπόφυση σας απελευθερώνει τότε TSH - το ποσό εξαρτάται από το πόσο Τ-4 και T-3 είναι στο αίμα σας. Αν δεν έχετε αρκετό T-4 και T-3 στο αίμα σας, TSH σας θα αυξηθεί? Αν έχετε πάρα πολύ, TSH επίπεδο θα πέσει. Τέλος, ο θυρεοειδής αδένας σας ρυθμίζει την παραγωγή των ορμονών του με βάση την ποσότητα της TSH που λαμβάνει. Εάν ο θυρεοειδής αδένας είναι άρρωστα και απελευθερώνει υπερβολική ποσότητα θυρεοειδικών ορμονών από μόνη της, η TSH επίπεδο στο αίμα θα παραμείνει κάτω από το φυσιολογικό? Αν το προσβεβλημένο θυρεοειδής αδένας δεν μπορεί να κάνει αρκετή ορμόνη του θυρεοειδούς, η TSH επίπεδο στο αίμα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Λόγοι για πάρα πολύ θυροξίνη (Τ-4)
Κανονικά, ο θυρεοειδής σας απελευθερώνει τη σωστή ποσότητα των ορμονών, αλλά μερικές φορές παράγει πάρα πολύ T-4. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως οι εξής:

 • «Ασθένεια. Του Graves νόσος του Graves, μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία τα αντισώματα που παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα σας τόνωση του θυρεοειδούς σας να παράγει πάρα πολύ Τ-4, είναι η πιο κοινή αιτία του υπερθυρεοειδισμού. Κανονικά, το ανοσοποιητικό σας σύστημα χρησιμοποιεί τα αντισώματα για να βοηθήσει στην προστασία κατά των ιών, βακτηρίων και άλλων ξένων ουσιών που εισβάλλουν στο σώμα σας. Στη νόσο Graves ', τα αντισώματα επιτίθενται λάθος του θυρεοειδούς σας και περιστασιακά προσβάλλουν τους ιστούς πίσω από τα μάτια σας (Graves' οφθαλμοπάθεια) και του δέρματος, που συχνά στο κάτω μέρος των ποδιών σας πάνω από τις κνήμες (δερματοπάθεια Graves '). Οι επιστήμονες δεν είναι βέβαιοι τι ακριβώς προκαλεί τη νόσο του Graves, αν και αρκετές παράγοντες - όπως μια γενετική προδιάθεση - είναι πιθανόν εμπλέκονται.
 • Υπερλειτουργικά όζοι του θυρεοειδούς (τοξικό αδένωμα, τοξικό αδένωμα, η νόσος του Plummer). Αυτή η μορφή του υπερθυρεοειδισμού συμβαίνει όταν ένα ή περισσότερα αδενώματα του θυρεοειδούς σας να παράγει πάρα πολύ T-4. Ένα αδένωμα είναι μέρος του αδένα που έχει τοιχώματα ίδιο μακριά από το υπόλοιπο του αδένα, σχηματίζοντας noncancerous (καλοήθης) κομμάτια που μπορεί να προκαλέσουν διεύρυνση του θυρεοειδούς. Δεν είναι όλα τα αδενώματα παράγουν πλεονάζουσα T-4, και οι γιατροί δεν είναι σίγουροι για το τι προκαλεί κάποια να αρχίσει να παράγει πάρα πολλή ορμόνη.
 • Θυρεοειδίτιδα. Μερικές φορές ο θυρεοειδής αδένας σας μπορεί να γίνει φλεγμονή, για άγνωστους λόγους. Η φλεγμονή μπορεί να προκαλέσει περίσσεια θυρεοειδικών ορμονών που αποθηκεύονται στον αδένα να διαρρεύσει στην κυκλοφορία του αίματός σας. Ένα σπάνιο είδος θυρεοειδίτιδα, είναι γνωστή ως υποξεία θυρεοειδίτιδα, προκαλεί πόνο στο θυρεοειδή αδένα. Άλλοι τύποι είναι ανώδυνη και μπορεί μερικές φορές να συμβεί μετά την εγκυμοσύνη (θυρεοειδίτιδα μετά τον τοκετό).

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Υπερθυρεοειδισμός, ιδίως της νόσου του Graves, τείνει να τρέξει στις οικογένειες και είναι πιο συχνή στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Αν κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας έχει κάποια πάθηση του θυρεοειδούς, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία σας και αν αυτός ή αυτή έχει τυχόν συστάσεις για την παρακολούθηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς σας.

Επιπλοκές

Υπερθυρεοειδισμός μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από επιπλοκές:

 • Καρδιακά προβλήματα. Μερικές από τις πιο σοβαρές επιπλοκές του υπερθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν την καρδιά. Αυτές περιλαμβάνουν την ταχεία καρδιακό ρυθμό, μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού που ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή και συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια - μια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά σας δεν μπορεί να κυκλοφορεί αρκετό αίμα για να καλύψουν τις ανάγκες του σώματός σας. Αυτές οι επιπλοκές συνήθως είναι αναστρέψιμη με την κατάλληλη θεραπεία.
 • Εύθραυστα οστά. Ανεπεξέργαστα υπερθυρεοειδισμός μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αδύναμα, εύθραυστα οστά (οστεοπόρωση). Η αντοχή των οστών σας εξαρτάται, εν μέρει, από την ποσότητα του ασβεστίου και άλλων μετάλλων που περιέχουν. Πάρα πολύ θυρεοειδικών ορμονών επηρεάζει την ικανότητα του σώματός σας να ενσωματώσει ασβεστίου στα οστά σας.
 • Προβλήματα στα μάτια. Άτομα με οφθαλμοπάθεια Graves 'αναπτύξουν προβλήματα στα μάτια, όπως διόγκωση, κόκκινα ή πρησμένα μάτια, ευαισθησία στο φως, και θόλωση ή διπλωπία. Ανεπεξέργαστα, σοβαρά προβλήματα στα μάτια μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης.
 • Κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, άτομα με νόσο Graves 'αναπτύξουν Graves' δερματοπάθεια, που επηρεάζει το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα και οίδημα, συχνά στις κνήμες και τα πόδια.
 • . Θυροτοξική κρίση υπερθυρεοειδισμός σας τοποθετεί επίσης σε κίνδυνο thyrotoxic κρίσης - μια ξαφνική όξυνση των συμπτωμάτων σας, που οδηγεί σε πυρετό, ταχυκαρδία ακόμα και παραλήρημα. Εάν συμβεί αυτό, ζητήστε αμέσως ιατρική φροντίδα.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λόγοι για πάρα πολύ θυροξίνη (Τ-4).
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λόγοι για πάρα πολύ θυροξίνη (Τ-4).

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αναφέρονται αμέσως σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στην ορμόνη που εκκρίνει το σώμα του αδένες (ενδοκρινολόγο). Εάν έχετε συμμετοχή μάτια, μπορεί επίσης να αναφέρεται σε ένα γιατρό μάτι (οφθαλμίατρος).

Είναι καλό για την προετοιμασία για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Όταν κάνετε το διορισμό, ρωτήστε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμάται πληροφορίες που χάσατε ή ξεχάσατε.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας. Για υπερθυρεοειδισμός, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή χρόνια;
 • Ποια είναι η καλύτερη πορεία δράσης;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να τα διαχειρίζονται μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Έχετε φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Μην διστάσετε να ζητήσετε οποιαδήποτε άλλη σχετική απορία έχετε.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Πότε ξεκίνησες να έχουν συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα;
 • Να τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας έχουν τη νόσο του θυρεοειδούς;

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο υπερθυρεοειδισμός διαγιγνώσκεται με τη χρήση:

 • Το ιατρικό ιστορικό και τη φυσική εξέταση. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ο γιατρός σας μπορεί να προσπαθήσει να εντοπίσει ένα ελαφρό τρέμουλο στα δάχτυλά σας όταν είναι παρατεταμένη, διέγερση αντανακλαστικών, οι αλλαγές των ματιών και ζεστό, υγρό δέρμα. Ο γιατρός σας θα εξετάσει επίσης το θυρεοειδή αδένα σας όπως εσείς καταπίνετε.
 • Οι εξετάσεις αίματος. Η διάγνωση μπορεί να επιβεβαιωθεί με εξετάσεις αίματος που μετρούν τα επίπεδα της θυροξίνης και της TSH στο αίμα σας. Τα υψηλά επίπεδα της θυροξίνης και η χαμηλή ή ανύπαρκτη ποσότητες TSH δείχνουν ένα υπερδραστήριο θυρεοειδή. Το ποσό της TSH είναι σημαντική γιατί είναι η ορμόνη που σηματοδοτεί θυρεοειδή αδένα να παράγει περισσότερη θυροξίνη. Οι δοκιμές αυτές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν τα κλασικά συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού.

Αν οι εξετάσεις αίματος δείχνουν υπερθυρεοειδισμό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μία από τις ακόλουθες δοκιμές για να προσδιορίσετε το λόγο του θυρεοειδούς σας είναι υπερδραστήρια:

 • Ραδιενεργό δοκιμή πρόσληψη ιωδίου. Για τη δοκιμή αυτή, παίρνετε ένα μικρό, δόση ραδιενεργού ιωδίου (ιώδιο). Την πάροδο του χρόνου, το ιώδιο συγκεντρώνεται σε θυρεοειδή αδένα σας, επειδή του θυρεοειδούς σας χρησιμοποιεί το ιώδιο για την παραγωγή ορμονών. Θα πρέπει να ελέγχονται μετά από δύο, έξι ή 24 ώρες - και μερικές φορές μετά από τις τρεις χρονικές περιόδους - για να καθορίσει πόσο ιώδιο θυρεοειδή αδένα σας έχει απορροφηθεί.

  Μια υψηλή πρόσληψη ραδιενεργού ιωδίου δείχνει θυρεοειδή αδένα σας παράγει πάρα πολύ θυροξίνη. Η πιο πιθανή αιτία είναι η νόσος του ενός ή του Graves »ή υπερλειτουργικά οζίδια. Εάν έχετε υπερθυρεοειδισμό και η πρόσληψη ραδιενεργού ιωδίου είναι χαμηλή, μπορεί να έχετε θυρεοειδίτιδα.

  Να είστε βέβαιος να ενημερώσετε το γιατρό σας εάν είχατε μια πρόσφατη X-ray ή ηλεκτρονική τομογραφία στην οποία είχατε υλικό αντίθεσης εγχύθηκε. Τα αποτελέσματα της δοκιμής με ραδιενεργό ιώδιο σας μπορεί να επηρεαστεί από τις διαδικασίες αυτές.

  Γνωρίζοντας τι προκαλεί υπερθυρεοειδισμό σας μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να σχεδιάσει την κατάλληλη θεραπεία. Ένα ραδιενεργό τεστ πρόσληψη ιωδίου δεν είναι δυσάρεστη, αλλά έχει να σας εκθέσει σε μια μικρή ποσότητα της ακτινοβολίας.

 • Θυρεοειδούς σάρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, θα έχετε ένα ραδιενεργό ισότοπο ένεση στη φλέβα στο εσωτερικό του αγκώνα σας ή μερικές φορές σε μια φλέβα στο χέρι σας. Μπορείτε έπειτα να βρίσκεστε σε ένα τραπέζι με το κεφάλι σας τεντωμένο προς τα πίσω, ενώ μια ειδική κάμερα παράγει μια εικόνα του θυρεοειδούς σας σε μια οθόνη υπολογιστή.

  Ο χρόνος που απαιτείται για τη διαδικασία αυτή μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το πόσο καιρό παίρνει το ισότοπο να φτάσει θυρεοειδή αδένα σας. Μπορεί να έχετε κάποια ενόχληση στο λαιμό με αυτή τη δοκιμή, και θα εκτεθεί σε μια μικρή ποσότητα της ακτινοβολίας.

  Μερικές φορές μπορείτε να έχετε ένα σπινθηρογράφημα του θυρεοειδούς, ως μέρος ενός ραδιενεργού τεστ πρόσληψη ιωδίου. Σε αυτή την περίπτωση, από του στόματος χορηγούμενη ραδιενεργό ιώδιο χρησιμοποιείται για την εικόνα του θυρεοειδούς αδένα σας.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Πολλές θεραπείες για τον υπερθυρεοειδισμό υπάρχουν. Η καλύτερη προσέγγιση για σας εξαρτάται από την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και τη σοβαρότητα της διαταραχής σας:

 • Ραδιενεργό ιώδιο. Λαμβάνεται από το στόμα, ραδιενεργό ιώδιο απορροφάται από το θυρεοειδή αδένα σας, η οποία προκαλεί τον αδένα για να συρρικνωθεί και τα συμπτώματα να υποχωρήσουν, συνήθως μέσα σε τρεις έως έξι μήνες. Επειδή αυτή η θεραπεία προκαλεί θυρεοειδική δραστηριότητα να επιβραδύνεται σημαντικά, προκαλώντας το θυρεοειδή αδένα να υπολειτουργεί (υποθυρεοειδισμός), ίσως τελικά να χρειαστεί να παίρνουν φάρμακα καθημερινά για να αντικαταστήσει θυροξίνη. Χρησιμοποιούνται για περισσότερο από 60 χρόνια για τη θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού, ραδιενεργό ιώδιο έχει αποδειχθεί ότι είναι γενικά ασφαλείς.
 • Anti-θυρεοειδούς φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα μειώνουν σταδιακά τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού, εμποδίζοντας σας θυρεοειδή αδένα από την παραγωγή υπερβολικών ποσοτήτων ορμονών. Περιλαμβάνουν propylthiouracil και μεθιμαζόλη (Tapazole). Τα συμπτώματα συνήθως αρχίζουν να βελτιωθεί σε έξι έως 12 εβδομάδες, αλλά η θεραπεία με αντι-θυρεοειδή φάρμακα συνεχίζεται τυπικά τουλάχιστον ένα χρόνο και συχνά περισσότερο. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό ξεκαθαρίζει οριστικά το πρόβλημα, αλλά άλλοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν υποτροπή. Και τα δύο φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη του ήπατος, μερικές φορές οδηγεί στο θάνατο. Επειδή propylthiouracil έχει προκαλέσει πολύ περισσότερες περιπτώσεις ηπατικής βλάβης, θα πρέπει γενικά να χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν μπορεί να ανεχθεί μεθιμαζόλη. Ένας μικρός αριθμός των ανθρώπων που είναι αλλεργικοί σε αυτά τα φάρμακα μπορεί να αναπτύξει δερματικά εξανθήματα, κνίδωση, πυρετό ή πόνο στις αρθρώσεις. Επίσης, μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις.
 • Οι βήτα-αναστολείς. Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Δεν θα μειώσει τα επίπεδα του θυρεοειδούς σας, αλλά μπορούν να μειώσουν την ταχεία καρδιακό ρυθμό και να βοηθήσει στην πρόληψη αίσθημα παλμών. Για το λόγο αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει για να σας βοηθήσει να αισθάνεστε καλύτερα μέχρι τα επίπεδα του θυρεοειδούς σας είναι πιο κοντά στο φυσιολογικό. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν κόπωση, κεφαλαλγία, στομαχική διαταραχή, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή ζάλη.
 • Χειρουργική επέμβαση (θυρεοειδεκτομή). Εάν είστε έγκυος ή άλλως δεν μπορεί να ανεχθεί αντιθυρεοειδικά φάρμακα και δεν θέλουν ή δεν μπορούν να έχουν θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο, μπορεί να είναι υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς, αν και αυτό είναι μια επιλογή στο μόνο σε λίγες περιπτώσεις.

Σε μια θυρεοειδεκτομή, ο γιατρός σας αφαιρεί τα περισσότερα του θυρεοειδούς αδένα. Οι κίνδυνοι αυτής της χειρουργικής επέμβασης περιλαμβάνουν ζημιά στις φωνητικές χορδές σας και παραθυρεοειδών αδένων - τέσσερα μικρά αδένες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του θυρεοειδούς αδένα που βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων του ασβεστίου στο αίμα σας. Επιπλέον, θα πρέπει δια βίου θεραπεία με λεβοθυροξίνη (Levoxyl, Synthroid, κ.ά.) για να παρέχει το σώμα σας με τις συνήθεις ποσότητες της ορμόνης του θυρεοειδούς. Αν παραθυρεοειδείς αδένες σας, επίσης αφαιρούνται, θα χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για να κρατήσει το αίμα-τα επίπεδα ασβεστίου σας κανονικά.

Οφθαλμοπάθεια Graves '
Αν Graves 'ασθένεια επηρεάζει τα μάτια σας (Graves' οφθαλμοπάθεια), μπορείτε να διαχειριστείτε ήπια σημεία και συμπτώματα, αποφεύγοντας άνεμο και λαμπερά φώτα και τη χρήση τεχνητών δακρύων και τζελ λίπανσης. Αν τα συμπτώματά σας είναι πιο σοβαρή, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία με κορτικοστεροειδή, όπως η πρεδνιζόνη, για να μειώσει τη διόγκωση πίσω μάτια σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια χειρουργική διαδικασία μπορεί να είναι μια επιλογή:

 • . Orbital χειρουργική αποσυμπίεση Σε αυτήν την χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας αφαιρεί το οστό μεταξύ κόγχη του ματιού και τα ιγμόρεια σας - οι χώροι, δίπλα στην οφθαλμικής κόγχης. Όταν η διαδικασία είναι επιτυχής, βελτιώνει την όραση και προσφέρει χώρο για τα μάτια σας να επιστρέψουν στην κανονική τους θέση. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος των επιπλοκών, όπως η διπλή όραση, που επιμένει ή εμφανίζεται μετά από χειρουργική επέμβαση.
 • Μάτι χειρουργική επέμβαση στο μυ. Μερικές φορές ουλώδη ιστό από οφθαλμοπάθεια Graves »μπορεί να προκαλέσει ένα ή περισσότερα μυς των ματιών να είναι πολύ σύντομη. Αυτό τραβά τα μάτια σας από την ευθυγράμμιση, με αποτέλεσμα να διπλασιαστεί το όραμα. Μάτι χειρουργική επέμβαση στο μυ μπορεί να βοηθήσει στην σωστή διπλωπία κόβοντας την πληγείσα μυών από το βολβό του ματιού και την επανατοποθέτηση την πιο πίσω. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ενιαίο όραμα, όταν έχετε διαβάσει και κοιτάξτε ευθεία μπροστά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί περισσότερες από μία λειτουργία για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Μόλις αρχίσετε τη θεραπεία, τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού θα πρέπει να υποχωρήσουν και θα πρέπει να αρχίσετε να αισθάνεστε πολύ καλύτερα. Οι παρακάτω προτάσεις μπορεί επίσης να βοηθήσει:

 • Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη συμπλήρωση της διατροφής σας. Εάν έχετε χάσει πολύ βάρος ή έμπειρος απώλεια μυϊκής μάζας, μπορείτε να επωφεληθούν από την προσθήκη επιπλέον θερμίδες και πρωτεΐνες στη διατροφή σας. Ο γιατρός σας ή ο διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει με τον προγραμματισμό των γευμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να συνεχίσει τη συμπλήρωση της διατροφής σας μία φορά υπερθυρεοειδισμό σας είναι υπό έλεγχο.

  Η θεραπεία για τον υπερθυρεοειδισμό μπορεί επίσης τελικά να συμβάλλουν στην υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους. Είναι σημαντικό να μάθετε πώς να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο τη διατροφή από το φαγητό σας χωρίς να τρώει πολλά επιπλέον θερμίδες. Επιπλέον, τρώγοντας το ακριβές ποσό του νατρίου και του ασβεστίου είναι σημαντικές διαιτητικές εκτιμήσεις για τα άτομα με υπερθυρεοειδισμό.

 • Πάρτε αρκετό ασβέστιο και βιταμίνη D. Επειδή ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να συμβάλει στη λέπτυνση των οστών, είναι σημαντικό να πάρετε αρκετό ασβέστιο κάθε μέρα για να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά 1.000 χιλιοστόγραμμα (mg) του ασβεστίου την ημέρα για τους ενήλικες ηλικίας 19 έως 50 και άνδρες ηλικίας 51 έως 70. Η σύσταση αυτή του ασβεστίου αυξάνεται σε 1.200 mg την ημέρα αν είστε γυναίκα ηλικίας 51 ετών και άνω ή ένας άνδρας ηλικίας 71 ετών και άνω. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά επίσης 600 διεθνείς μονάδες (IUs) βιταμίνης D την ημέρα για τους ενήλικες ηλικίας 19 έως 70 και 800 IUs την ημέρα για τους ενήλικες ηλικίας 71 ετών και άνω. Συζητήστε με το γιατρό σας για τις κατάλληλες διατροφικές οδηγίες για εσάς.

Νόσος του Graves
Αν έχετε οφθαλμοπάθεια και δερματοπάθεια Graves ', οι παρακάτω προτάσεις μπορούν να βοηθήσουν απαλύνει τα μάτια ή το δέρμα σας:

 • Εφαρμόστε δροσερά επιθέματα για τα μάτια σας. Η επιπλέον υγρασία μπορεί να προσφέρει ανακούφιση.
 • Να φοράτε γυαλιά ηλίου. Όταν τα μάτια σας προεξέχουν, είναι πιο ευάλωτα στην υπεριώδη ακτινοβολία και πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως. Φορώντας γυαλιά ηλίου βοηθά στην προστασία τους τόσο από τον ήλιο και τον άνεμο.
 • Χρησιμοποιήστε σταγόνες λίπανσης. Σταγόνες μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την ξηρότητα και φαγούρα. Να είστε βέβαιος να χρησιμοποιήσετε σταγόνες που δεν περιέχουν αφαίρεσης ερυθρότητα.
 • Ανυψώστε το κεφάλι του κρεβατιού σας. Κρατώντας το κεφάλι σας ψηλότερα από το υπόλοιπο σώμα σας μπορεί να μειώσει τη διόγκωση και μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσει την πίεση στα μάτια σας.
 • Προσπαθήστε να over-the-counter κρέμες για το ερεθισμένο δέρμα. Over-the-counter κρέμες που περιέχουν υδροκορτιζόνη (Cortaid, κ.ά.) μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα στις κνήμες και τα πόδια σας. Για βοήθεια για να βρείτε αυτές τις κρέμες, μιλήστε με το φαρμακοποιό σας.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Αν έχετε διαγνωστεί με υπερθυρεοειδισμό, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να λάβουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Αφού εσείς και ο γιατρός σας να αποφασίσει σχετικά με ένα σχέδιο δράσης, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να υποστηρίξει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης του.

 • Πάρτε την τακτική άσκηση. Άσκηση σε γενικές γραμμές θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα και να βελτιώσει τον μυϊκό τόνο σας και το καρδιαγγειακό σύστημα. Ασκήσεις με βάρη άσκηση είναι σημαντική για τα άτομα με νόσο του Graves, διότι βοηθά στη διατήρηση της οστικής πυκνότητας. Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει να μειώσει την όρεξή σας και να αυξήσουν τα επίπεδα της ενέργειας σας.
 • Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης. Πολλές τεχνικές χαλάρωσης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια θετική προοπτική, ειδικά όταν αντιμετώπισης της ασθένειας. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι το στρες εξαιτίας της νόσου Graves 'είναι ένας παράγοντας κινδύνου, έτσι ώστε να μάθουν να χαλαρώσετε και να επιτύχουν την ισορροπία στη ζωή σας μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει τη σωματική και ψυχική ευεξία.