Να πάρει έγκυος

Πώς να μείνετε έγκυος

Αν είστε ελπίζοντας να συλλάβουν, μην το αφήνετε στην τύχη. Κατανοήστε πώς να μείνετε έγκυος - αρχής γενομένης με την πρόβλεψη της ωορρηξίας και να κάνει και don'ts για τη μεγιστοποίηση της γονιμότητας.

Ορισμένα ζευγάρια φαίνεται να μείνετε έγκυος απλά μιλάμε γι 'αυτό. Για άλλους, χρειάζεται αρκετή υπομονή και λίγη τύχη. Αν αναρωτιέστε πώς να μείνετε έγκυος, ξεκινήστε τον παλιομοδίτικο τρόπο. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε - και πότε να ζητήσουν βοήθεια.

Πώς να προβλέψει την ωορρηξία

Σύλληψη βασίζεται σε μια περίπλοκη σειρά εκδηλώσεων. Κάθε μήνα, οι ορμόνες από την υπόφυση σας τονώσει σας ωοθήκες να απελευθερώσουν ένα ωάριο, ή ωορρηξία. Μόλις το ωάριο απελευθερώνεται, που ταξιδεύει σε μία από τις σάλπιγγες. Αν θέλετε να συλλάβουν, τώρα είναι η ώρα. Αλλά πώς μπορείτε να πείτε όταν είστε ωορρηξία; Για πολλές γυναίκες, είναι σαν χτυπά ένας κινούμενος στόχος - ιδίως δεδομένου ότι διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ακριβή χρονική στιγμή της ωορρηξίας, συμπεριλαμβανομένου του στρες και την υπερβολική άσκηση.

Για να μετρηθεί όταν είστε ωορρηξία, ίσως:

 • Κρατήστε ένα μάτι στο ημερολόγιο. Χρησιμοποίησε την ημέρα σας ή κάποιο άλλο πρόγραμμα απλό ημερολόγιο για να σηματοδοτήσει την ημέρα σας ξεκινάει κάθε μήνα. Επίσης παρακολουθείτε τον αριθμό των ημερών κάθε περιόδου που διαρκεί. Η ωορρηξία είναι πιο πιθανό να συμβεί στο μέσο του κύκλου σας. Αν έχετε μια συνεπή κύκλου 28 ημερών, για παράδειγμα, η ωορρηξία είναι πιθανό να αρχίσει περίπου 14 ημέρες μετά την ημέρα την τελευταία περίοδο άρχισε. Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο κύκλο, όπως 34 ημέρες, η ωορρηξία είναι πιθανό να αρχίσει περίπου 20 ημέρες μετά την τελευταία περίοδο άρχισε.
 • Παρακολουθήστε για αλλαγές στην τραχηλική βλέννη Λίγο πριν από την ωορρηξία, μπορεί να παρατηρήσετε μια αύξηση σε σαφή, ολισθηρά κολπικές εκκρίσεις -. Αν κοιτάξετε για αυτό. Οι εκκρίσεις συνήθως μοιάζουν ακατέργαστης ασπράδια αυγών. Μετά την ωορρηξία, όταν οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος είναι λεπτές, η απαλλαγή θα είναι θολό και κολλώδη ή εξαφανιστεί εντελώς.
 • Μετατρόχιο βασικοκυτταρικό θερμοκρασία του σώματός σας ωορρηξία μπορεί να προκαλέσει μια μικρή αύξηση στη βασική θερμοκρασία του σώματος -. Θερμοκρασία σας όταν είστε πλήρως σε κατάσταση ηρεμίας. Για την παρακολούθηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος σας, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για τη μέτρηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος. Πάρτε τη θερμοκρασία σας κάθε πρωί, πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι και να σχεδιάσετε τις μετρήσεις για το χαρτί ή σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Τελικά, ένα πρότυπο μπορεί να προκύψουν. Θα είναι πιο γόνιμο κατά τη διάρκεια των δύο έως τρεις ημέρες πριν από την άνοδο της θερμοκρασίας. Η αύξηση θα είναι λεπτές, συνήθως λιγότερο από ένα βαθμό.
 • Δοκιμάστε ένα ωορρηξίας πρόβλεψης kit. Over-the-counter ωορρηξίας κιτ δοκιμών τα ούρα σας για την αύξηση των ορμονών που λαμβάνει χώρα πριν από την ωορρηξία. Ωορρηξίας πακέτα μπορούν να προσδιορίσουν το πλέον πιθανό χρόνο ωορρηξίας ή ακόμη και παρέχουν ένα σήμα πριν από την ωορρηξία συμβαίνει στην πραγματικότητα. Για πιο ακριβή αποτελέσματα, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας.

Μεγιστοποίηση της γονιμότητας: τι πρέπει να κάνουμε

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε, θυμηθείτε απλά «πρέπει» για το πώς να μείνετε έγκυος:

 • Κάνουν σεξ τακτικά. Εάν έχετε συνεχώς σεξ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, είστε σχεδόν βέβαιο ότι θα χτυπήσει μια γόνιμη περίοδο σε κάποιο σημείο. Για υγιή ζευγάρια που θέλουν να συλλάβουν, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως πάρα πολύ σεξ. Για πολλά ζευγάρια, αυτό μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται.
 • Να κάνουν σεξ μία φορά την ημέρα κοντά στη στιγμή της ωορρηξίας. Καθημερινή επαφή κατά τις ημέρες που προηγήθηκαν της ωορρηξίας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της σύλληψης. Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση σπέρματος του συντρόφου σας είναι πιθανό να μειωθεί ελαφρώς κάθε φορά που κάνεις σεξ, η μείωση αυτή δεν είναι συνήθως ένα θέμα για υγιείς άνδρες.
 • Να κάνουν υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος, να περιλαμβάνει μέτριας σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινή ρουτίνα σας, τρώτε μια υγιεινή διατροφή, η καφεΐνη όριο και να διαχειρίζεται το άγχος. Οι ίδιες καλές συνήθειες θα σας εξυπηρετήσει και το μωρό σας καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Να εξετάσει τον προγραμματισμό προκατάληψη. Παροχέας υπηρεσιών υγείας σας μπορεί να αξιολογήσει τη γενική υγεία σας και να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητές σας μιας υγιούς εγκυμοσύνης. Σχεδιασμός προκατάληψη είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εσείς ή ο σύντροφός σας έχετε οποιαδήποτε ζητήματα υγείας.
 • Να πάρετε τις βιταμίνες σας. Φολικό οξύ παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού. Μια καθημερινή προγεννητική βιταμίνη ή συμπλήρωμα φυλλικού οξέος αρχίζει λίγους μήνες πριν από τη σύλληψη μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης δισχιδούς ράχης ή άλλων ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα.

Βλέπε επίσης

Πώς να μείνετε έγκυος

Μεγιστοποίηση της γονιμότητας: τι πρέπει να αποφύγετε

Για να βελτιώσει τις πιθανότητες σας να συλλάβετε, να τηρούν επίσης σημαντικό "don'ts" στο μυαλό:

 • Μην καπνίζετε. Καπνού επηρεάζει την τραχηλική βλέννη, η οποία μπορεί να εμποδίζει το σπέρμα να φτάσει στο ωάριο. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής και στερούν από την ανάπτυξη του μωρού σας, του οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών. Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα πριν από τη σύλληψη. Για χάρη της οικογένειάς σας, υπόσχονται να σταματήσουν το κάπνισμα για το καλό.
 • Μην πίνετε αλκοόλ Γενικά, είναι καλύτερο να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, αν είστε ελπίζοντας να συλλάβουν -. Και το αλκοόλ είναι εκτός ορίων, αν είστε έγκυος.
 • Μην παίρνετε φάρμακα χωρίς OK παροχέα υπηρεσιών υγείας σας είναι Ορισμένα φάρμακα -. Ακόμα και αυτά που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή - μπορεί να είναι δύσκολο να συλλάβουν. Άλλοι μπορεί να μην είναι ασφαλή όταν είστε έγκυος.
 • Να μην εξαρτάται από κολπικά λιπαντικά. Διάφορα over-the-counter κολπικά λιπαντικά, συμπεριλαμβανομένων των KY Jelly, μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα. Το σάλιο μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Αν χρειάζεστε ένα λιπαντικό, θεωρούν ορυκτέλαιο ή έλαιο canola - ή ρωτήστε το γιατρό σας για άλλες προτάσεις.
 • Μην το παρακάνετε με την έντονη άσκηση. Παρόλο που η μέτρια σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της γονιμότητας, πηγαίνει στη θάλασσα θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Κάποια έρευνα δείχνει ότι πάνω από επτά ώρες την εβδομάδα έντονης αερόβιας δραστηριότητας μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψουν τη γονιμότητα.

Πότε πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό

Με συχνή σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, πιο υγιή ζευγάρια συλλάβουν μέσα σε ένα χρόνο. Άλλοι χρειάζονται λίγη βοήθεια.

Να πάρει έγκυος. Κρατήστε ένα μάτι για το ημερολόγιο.
Να πάρει έγκυος. Κρατήστε ένα μάτι για το ημερολόγιο.

Εάν είστε στις αρχές του '30 σας ή νεότεροι και εσείς και ο σύντροφός σας είναι σε καλή υγεία, να το δοκιμάσετε μόνοι σας για ένα έτος πριν από την επίσκεψη σε γιατρό. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια νωρίτερα, εάν είστε ηλικίας 35 ετών και άνω, ή εσείς ή ο σύντροφός σας έχει γνωστό ή υπάρχουν υπόνοιες προβλήματα γονιμότητας.

Η υπογονιμότητα επηρεάζει τόσο τους άνδρες και τις γυναίκες - και η θεραπεία είναι διαθέσιμη. Ανάλογα με την πηγή του προβλήματος, ο γυναικολόγος σας, ουρολόγο του συντρόφου σας ή τον οικογενειακό γιατρό σας μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας ειδικός γονιμότητας προσφέρει την καλύτερη ελπίδα.

Βλέπε επίσης