Να πάρει έγκυος

Αρχική τεστ εγκυμοσύνης: μπορεί να σας εμπιστευθεί τα αποτελέσματα;

Θα μπορούσατε να είστε έγκυος; να πάρει απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι.

Λαμβάνοντας ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι μπορεί να είναι αγχωτικό, ειδικά εάν δεν είστε σίγουροι εάν μπορείτε να εμπιστευθείτε τα αποτελέσματα. Ξέρετε πότε και πώς να κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι - καθώς και μερικές από τις πιθανές παγίδες των δοκιμών στο σπίτι.

Πότε πρέπει να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι;

Πολλά τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι ισχυρίζονται ότι είναι ακριβής, όπως ήδη από την πρώτη ημέρα της περιόδου χαμένη - ή ακόμα και πριν. Για τα πιο αξιόπιστα αποτελέσματα, όμως, να περιμένουμε μέχρι και μία εβδομάδα μετά από μια χαμένη περίοδο.

Αμέσως μετά από ένα γονιμοποιημένο ωάριο αποδίδει στην επένδυση της μήτρας σας, η ορμόνη ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG), αρχίζει την παραγωγή στον πλακούντα και εισέρχεται στο αίμα και τα ούρα σας. Κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης, το ΛΣ στο αίμα σας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς - συχνά διπλασιάζεται κάθε δύο με τρεις ημέρες. Πολλά τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι μπορεί να ανιχνεύσει αξιόπιστα αυτής της ορμόνης στα ούρα σας, μία εβδομάδα μετά την χαμένη περίοδο. Ημέρες νωρίτερα, ωστόσο, ορισμένοι τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι μπορεί να μην είναι τόσο ακριβής.

Αν είναι σημαντικό να επιβεβαιώσει την εγκυμοσύνη σας αμέσως, ρωτήστε το γιατρό σας για μια εξέταση αίματος για την ανίχνευση ΛΣ. Η εξέταση αίματος, η οποία μπορεί να γίνει σε γραφεία περισσότεροι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης », είναι πιο ευαίσθητη από ό, τι είναι η εξέταση ούρων.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι των τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι;

Διάφοροι τύποι των τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι είναι διαθέσιμα. Με τις περισσότερες δοκιμές, τοποθετείτε το τέλος ενός δείκτη στη ροή των ούρων σας, ή να την βυθίσετε το δείκτη σε ένα δοχείο συλλογής ούρων για πέντε έως 10 δευτερόλεπτα. Λίγα λεπτά αργότερα, η βέργα αποκαλύπτει το αποτέλεσμα της δοκιμής - συχνά ως ένα σύμβολο συν ή πλην, μια γραμμή ή γραμμές, αλλαγή χρώματος, ή τις λέξεις "έγκυος" ή "όχι έγκυος" σε μια λωρίδα ή την οθόνη.

Λάβετε υπόψη ότι οι οδηγίες μπορεί να διαφέρουν από το πακέτο για κιτ. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν κάνετε το τεστ. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να κάνετε το τεστ ή να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή. Ψάξτε για έναν ατελή αριθμό ή στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή στις οδηγίες της συσκευασίας.

Πόσο ακριβή είναι τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι;

Πολλά τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι ισχυρίζονται ότι είναι 99 τοις εκατό ακρίβεια την ημέρα που χάσετε την περίοδό σας. Αν και η έρευνα δείχνει ότι ορισμένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι δεν εντοπίζουν σταθερά εγκυμοσύνης Αυτή η πρώιμη, το σπίτι τεστ εγκυμοσύνης θεωρούνται αξιόπιστες, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μία εβδομάδα μετά την χαμένη περίοδο.

Βλέπε επίσης

Αρχική τεστ εγκυμοσύνης: μπορεί να σας εμπιστευθεί τα αποτελέσματα;

Θα μπορούσε φάρμακα που παρεμβαίνουν με τα αποτελέσματα των δοκιμών;

Τα φάρμακα γονιμότητας ή άλλα φάρμακα που περιέχουν ΛΣ θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των δοκιμών στο σπίτι της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, τα περισσότερα φάρμακα, όπως αντιβιοτικά και τα αντισυλληπτικά χάπια, δεν επηρεάζουν την ακρίβεια του τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι.

Θα μπορούσε ένα θετικό αποτέλεσμα είναι λάθος;

Αν και σπάνια, είναι δυνατόν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα από ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, όταν δεν είστε πραγματικά έγκυος. Αυτό είναι γνωστό ως ψευδώς θετικά.

Ένα ψευδώς θετικά μπορεί να συμβεί εάν είχατε μια απώλεια της εγκυμοσύνης αμέσως μετά το γονιμοποιημένο ωάριο που επισυνάπτεται στην επένδυση της μήτρας σας (βιοχημική εγκυμοσύνη) ή να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης πολύ σύντομα μετά τη λήψη του φαρμάκου γονιμότητας που περιέχουν hCG. Μια έκτοπη εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση, επίσης, θα μπορούσε να συμβάλει σε παραπλανητικά αποτελέσματα των δοκιμών.

Θα μπορούσε ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι λάθος;

Να πάρει έγκυος. Κάντε το τεστ πολύ νωρίς.
Να πάρει έγκυος. Κάντε το τεστ πολύ νωρίς.

Είναι δυνατόν να πάρει ένα αρνητικό αποτέλεσμα από ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι όταν είστε πραγματικά έγκυος. Αυτό είναι γνωστό ως ένα ψευδώς αρνητικό - και αυτό είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί από ό, τι είναι ένα ψευδώς θετικό. Μπορείτε να πάρετε ένα ψευδώς αρνητικό, αν:

  • Κάντε το τεστ πολύ νωρίς. Όσο νωρίτερα μετά από μια χαμένη περίοδο που θα πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, τόσο πιο δύσκολο είναι για το τεστ για την ανίχνευση ΛΣ. Για πιο ακριβή αποτελέσματα, το τεστ μία εβδομάδα μετά την χαμένη περίοδο - όταν το επίπεδο του HCG στα ούρα σας είναι πιο πιθανό να είναι ανιχνεύσιμη. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο πολύ, ρωτήστε το γιατρό σας για μια εξέταση αίματος.
  • Ελέγξτε τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι πολύ σύντομα. Να είστε βέβαιος να δώσει το χρόνο δοκιμής στην εργασία. Εξετάστε τον καθορισμό ενός χρονοδιακόπτη, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Χρησιμοποιήστε αραιωμένα ούρα. Πόσιμο πάρα πολύ υγρό πριν από τη λήψη ενός τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα. Για πιο ακριβή αποτελέσματα, το τεστ πρώτο πράγμα το πρωί - όταν τα ούρα σας είναι η πιο συγκεντρωμένη.

Τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών σας, σκεφτείτε τα παρακάτω βήματα:

  • Σπίτι τεστ εγκυμοσύνης σας είναι θετικό, ή έχετε πάρει μερικά τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι και να πάρει ανάμεικτα αποτελέσματα. Κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Ίσως χρειαστεί μια εξέταση αίματος ή γυναικολογική εξέταση για να επιβεβαιώσετε την εγκυμοσύνη σας. Όσο πιο γρήγορα εγκυμοσύνης σας έχει επιβεβαιωθεί, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ξεκινήσετε την προγεννητική φροντίδα.
  • Σπίτι τεστ εγκυμοσύνης σας είναι αρνητική Εάν η περίοδός σας δεν ξεκινήσει, επαναλάβετε το τεστ σε λίγες μέρες ή μία εβδομάδα -. Ειδικά αν το τεστ πριν ή λίγο μετά από μια χαμένη περίοδο.
  • Εσείς συνεχίζετε να έχετε αρνητικά αποτελέσματα των δοκιμών, αλλά η περίοδός σας δεν έχει ξεκινήσει ή θα εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορεί να είστε έγκυος. Επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας. Πολλοί παράγοντες μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια περιόδους, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας, έντονη άσκηση, απώλεια βάρους, το άγχος και ορμονικές ανισορροπίες. Αν δεν είστε έγκυος, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε πίσω έμμηνου κύκλου σας σε καλό δρόμο.

Βλέπε επίσης