Να πάρει έγκυος

Εγκυμοσύνη μετά την αποβολή: Τι πρέπει να ξέρετε

Εγκυμοσύνη μετά την αποβολή, μπορεί να είναι αγχωτική και σύγχυση. Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνετε έγκυος; ποιες είναι οι πιθανότητες να αποβάλουν και πάλι; πάρετε τα γεγονότα σχετικά με την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή.

Σκέψη σχετικά με την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή; Ίσως να αισθάνεστε άγχος ή σύγχυση σχετικά με το τι προκάλεσε την αποβολή σας και πότε να συλλάβουν και πάλι. Εδώ είναι βοήθεια εγκυμοσύνης κατανόηση μετά την αποβολή, καθώς και τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προωθήσει μια υγιή εγκυμοσύνη.

Τι προκαλεί την αποβολή;

Αποβολή είναι η αυθόρμητη απώλεια μιας εγκυμοσύνης πριν από την 20η εβδομάδα. Οι περισσότερες αποβολές συμβαίνουν επειδή το έμβρυο δεν αναπτύσσεται κανονικά. Προβλήματα με τα χρωμοσώματα και τα γονίδια του μωρού είναι συνήθως το αποτέλεσμα των λαθών που συμβαίνουν κατά τύχη, όπως το έμβρυο χωρίζει και μεγαλώνει - και όχι τα προβλήματα που κληρονόμησε από τους γονείς. Μερικές φορές η κατάσταση της υγείας της γυναίκας, όπως η ανεξέλεγκτη διαβήτης ή προβλήματα με τη μήτρα ή τον τράχηλο, επίσης, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποβολή. Συχνά, ωστόσο, η αιτία της αποβολής δεν είναι γνωστή.

Περίπου 10 με 20 τοις εκατό των κυήσεων καταλήγουν σε αποβολή. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς υψηλότερο, επειδή πολλές αποβολές συμβαίνουν τόσο νωρίς στην εγκυμοσύνη που μια γυναίκα δεν ξέρει καν ακόμα ότι είναι έγκυος.

Ποιες είναι οι πιθανότητες μιας άλλης αποβολή;

Αποβολή είναι συνήθως ένα one-time εμφάνιση. Οι περισσότερες γυναίκες που miscarry να συνεχίσουν να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη μετά την αποβολή. Λιγότερο από το 5 τοις εκατό των γυναικών έχουν δύο συνεχόμενες αποβολές, και μόνο το 1 τοις εκατό έχουν τρεις ή περισσότερες συνεχόμενες αποβολές.

Οι ειδικές εξετάσεις συνιστάται πριν επιχειρήσετε την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή;

Εάν αντιμετωπίζετε περισσότερα από δύο αποβολές, σκεφτείτε δοκιμές για να εντοπίσει τυχόν υποκείμενες αιτίες πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος ξανά. Για παράδειγμα:

  • Οι εξετάσεις αίματος. Ένα δείγμα του αίματός σας αξιολογείται για να βοηθήσει στον εντοπισμό προβλημάτων με ορμόνες ή το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  • Χρωμοσωμικές εξετάσεις. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να έχουν και οι δύο το αίμα σας δοκιμαστεί για να προσδιοριστεί αν τα χρωμοσώματα σας είναι ένας παράγοντας. Ιστών από την αποβολή - εάν είναι διαθέσιμη - επίσης, θα μπορούσε να ελεγχθεί.

Διαδικασίες μπορεί επίσης να γίνει για την ανίχνευση της μήτρας προβλήματα. Για παράδειγμα:

  • Υπερηχογράφημα. Αυτή η μέθοδος απεικόνισης χρησιμοποιεί υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα για να παράγει ακριβείς εικόνες των δομών εντός του σώματος. Ο γιατρός σας τοποθετεί τη συσκευή υπερήχων (αισθητήριο) πάνω από την κοιλιά σας ή το τοποθετεί μέσα στον κόλπο σας για να αποκτήσετε τις εικόνες της μήτρας σας.
  • Η υστεροσκόπηση. Υγείας ένθετα σας φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης ένα μικρό, φωτισμένο τηλεσκόπιο ονομάζεται υστεροσκόπιο διαμέσου του τραχήλου σας στη μήτρα σας. Αυτός ή αυτή επεκτείνεται στη συνέχεια την κοιλότητα της μήτρας με ένεση με φυσιολογικό ορό και εξετάζει τα τοιχώματα της μήτρας και τα ανοίγματα των σαλπίγγων σας.
  • Η υστεροσαλπιγγογραφία. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί μια χρωστική ουσία για να τονίσει την κοιλότητα της μήτρας και των σαλπίγγων για X-ray εικόνες.
  • Sonohysterogram. Αυτό το υπερηχογράφημα γίνεται μετά υγρό εγχέεται στη μήτρα σας αν κόλπου και του τραχήλου σας. Αυτό επιτρέπει παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να ψάξουν για τα προβλήματα στην επένδυση της μήτρας σας.
Να πάρει έγκυος. Η υστεροσαλπιγγογραφία.
Να πάρει έγκυος. Η υστεροσαλπιγγογραφία.

Εάν η αιτία των αποβολών σας δεν μπορεί να προσδιοριστεί, δεν χάνουν την ελπίδα. Περίπου 60 με 70 τοις εκατό των γυναικών με ανεξήγητες επαναλαμβανόμενες αποβολές πάει για να έχουν υγιή εγκυμοσύνη.

Βλέπε επίσης

Εγκυμοσύνη μετά την αποβολή: Τι πρέπει να ξέρετε

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή;

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να επουλωθούν πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος ξανά.

Φυσική ανάκαμψη από την αποβολή, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα διαρκέσει μόνο λίγες ώρες για μια-δυο μέρες. Περιόδους σας κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει μέσα σε τέσσερις έως έξι εβδομάδες και είναι πιθανό να μείνουν έγκυες κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου, αμέσως μετά από μια αποβολή.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η αποβολή μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα της απώλειας. Εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα των συναισθημάτων, όπως θυμό, θλίψη ή ενοχή. Μη βιαστείτε διαδικασία του θρήνου.

Μόλις αισθανθείτε έτοιμοι για την εγκυμοσύνη μετά την αποβολή, ρωτήστε το γιατρό σας για οδηγίες. Επίσης, σκεφτείτε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, αν είχατε:

  • Μία αποβολή. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συνιστά να περιμένει τουλάχιστον έξι μήνες πριν από προσπαθούν να συλλάβουν, αλλά και άλλες έρευνες έχει βρεθεί καμία απόδειξη για να υποστηρίξει την καθυστέρηση σύλληψης. Στην πραγματικότητα, μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που συνέλαβαν εντός έξι μηνών να έχουν μια αποβολή στην πρώτη εγκυμοσύνη τους είχαν λιγότερες επιπλοκές από ό, τι εκείνοι που περίμεναν περισσότερο χρόνο για να συλλάβουν. Αν είστε υγιείς και να αισθάνονται έτοιμοι, θα μπορούσε να υπάρχει καμία ανάγκη να περιμένουμε για να συλλάβει μετά από αποβολή.
  • Δύο ή περισσότερες αποβολές. Εάν είχατε δύο ή περισσότερες αποβολές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει τη δοκιμή για τον καθορισμό των σχετικών θεμάτων, καθώς και τις πιθανές θεραπείες, πριν επιχειρήσετε μια νέα εγκυμοσύνη.
  • Η μύλη κύηση Μια μύλη κύηση -. Ένα noncancerous (καλοήθης) όγκος που αναπτύσσεται στη μήτρα - εμφανίζεται όταν ο πλακούντας αναπτύσσεται σε μια ανώμαλη μάζα των κύστεων αντί να γίνει μια βιώσιμη εγκυμοσύνη. Αν είχατε μια μύλη κύηση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να περιμένει έξι μήνες έως ένα έτος πριν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για να βελτιώσει τις πιθανότητες μιας υγιούς εγκυμοσύνης υπάρχει;

Κάνοντας υγιείς επιλογές στον τρόπο ζωής πριν από τη σύλληψη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει εσάς και το μωρό σας υγιή.

Ξεκινήστε με τη λήψη καθημερινά προγεννητική βιταμίνη ή συμπλήρωμα φυλλικού οξέος, ιδανικά αρχίζει λίγους μήνες πριν από τη σύλληψη. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας, φάτε μια υγιεινή διατροφή και η καφεΐνη όριο. Να είστε βέβαιος να διαχειριστεί το άγχος και να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και τα παράνομα ναρκωτικά.

Εάν είχατε πολλαπλές αποβολές, τις μελλοντικές εγκυμοσύνες πρέπει να προγραμματιστεί προσεκτικά και να παρακολουθούνται. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από τη σύλληψη και πάλι και να δούμε αυτόν ή αυτήν το συντομότερο νομίζετε ότι μπορεί να είστε έγκυος.

Τι συναισθήματα είναι πιθανό κατά τη διάρκεια επόμενες εγκυμοσύνες;

Μόλις γίνει και πάλι έγκυος μετά την αποβολή, θα αισθανθείτε πιθανό χαρούμενη - καθώς και ανήσυχοι και φοβισμένοι. Ίσως να είναι διστακτικοί να μοιραστούν καλές ειδήσεις σας μέχρι αργότερα στην εγκυμοσύνη σας. Τα συναισθήματα της θλίψης για την απώλεια σας, επίσης, μπορεί να επιστρέψει μετά τον τοκετό. Αυτό είναι φυσιολογικό.

Μιλήστε για τα συναισθήματά σας και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να βιώσει πλήρως. Γυρίστε την σύντροφό σας, την οικογένειά σας και τους φίλους σας για την άνεση. Αν έχετε πρόβλημα να αντιμετωπίσουν, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν σύμβουλο για επιπλέον στήριξη.

Βλέπε επίσης