Να πάρει έγκυος

Σχεδιασμός προκατάληψη: Είναι το σώμα σας έτοιμο για την εγκυμοσύνη;

Σχεδιασμό προκατάληψη μπορεί να βοηθήσει εσάς και το σύντροφό σας να καταλάβει πώς να ενισχύσει τις πιθανότητές σας για μια υγιή εγκυμοσύνη. Εδώ είναι τι να περιμένουμε κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού προκατάληψη.

Αν έχετε αποφασίσει να μείνει έγκυος, μπορεί να είστε συναισθηματικά έτοιμοι να έχει ένα μωρό - αλλά είναι το σώμα σας έτοιμο για το έργο που έχουμε μπροστά;

Για να εξασφαλίσετε μια υγιή εγκυμοσύνη, να προγραμματίσετε μια συνάντηση προκατάληψη με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας το συντομότερο αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σχετικά με την εγκυμοσύνη. Ένα ραντεβού προκατάληψη είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είστε στη δεκαετία του '30 ή του '40 σας ή έχετε χρόνια προβλήματα υγείας ή ιδιαίτερες ανησυχίες. Να είναι έτοιμη να απαντήσει σε ερωτήματα όπως αυτά.

Τι είδους του ελέγχου των γεννήσεων έχετε χρησιμοποιήσει;

Εάν έχετε να παίρνετε τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων, η ωορρηξία είναι δυνατόν το συντομότερο δύο εβδομάδες μετά τη διακοπή λήψης του χαπιού - αν και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για μερικές γυναίκες. Δεν χρειάζεται να πάρετε ένα χάπι χωρίς διακοπή πριν από προσπαθούν να συλλάβουν. Ωστόσο, αυτό θα είναι κάπως πιο εύκολο να εκτιμηθεί, όταν ωορρηξία και όταν το μωρό σας οφείλεται, αν έχετε τουλάχιστον μία κανονική χρονική περίοδο πριν από τη σύλληψη. Αν σκοπεύετε να περιμένετε λίγους μήνες, χρησιμοποιήστε μια εφεδρική μορφή ελέγχου των γεννήσεων, ενώ τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας να επανέλθει στο φυσιολογικό.

Εάν έχετε τη χρήση ορισμένων τύπων μακροχρόνιας ελέγχου των γεννήσεων - όπως εμφυτεύματα ή ενέσεις προγεστερόνης - επιστροφή σας στην γονιμότητα μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο. Ακόμα, οι περισσότερες γυναίκες συλλάβουν μέσα σε 12 μήνες από τη διακοπή κάθε είδους αναστρέψιμη ελέγχου των γεννήσεων.

Τα εμβόλια σας τρέχοντα;

Λοιμώξεις όπως η ανεμοβλογιά (ανεμοβλογιά), Γερμανική ιλαρά (ερυθράς) και ηπατίτιδας Β μπορεί να είναι επικίνδυνη για το έμβρυο. Αν εμβολιασμούς σας δεν είναι πλήρεις ή δεν είστε σίγουροι αν έχετε ανοσία σε ορισμένες λοιμώξεις, τη φροντίδα πριν από τη σύλληψη σας μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εμβόλια - κατά προτίμηση τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την προσπάθειά σας να συλλάβουν.

Μήπως έχετε χρόνιες παθήσεις;

Εάν έχετε μια χρόνια πάθηση - όπως ο διαβήτης, το άσθμα ή υψηλή αρτηριακή πίεση - να βεβαιωθείτε ότι είναι υπό έλεγχο πριν από τη σύλληψη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φαρμακευτική αγωγή για την προσαρμογή ή άλλες θεραπείες πριν από την εγκυμοσύνη. Ο γιατρός σας θα σας εξηγεί κάποια ιδιαίτερη φροντίδα που μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Παίρνετε άλλα φάρμακα ή συμπληρώματα;

Ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν φάρμακα, βότανα ή συμπληρώματα που παίρνετε. Ανάλογα με το προϊόν, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αλλαγή δόσεις, να στραφούν σε κάτι άλλο ή τη διακοπή του προϊόντος πριν από τη σύλληψη.

Αυτή είναι επίσης η ώρα να αρχίσετε να παίρνετε προγεννητικές βιταμίνες. Γιατί τόσο νωρίς; Νευρικού σωλήνα του μωρού - το οποίο γίνεται ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός - αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης, ενδεχομένως προτού καν ξέρετε ότι είστε έγκυος. Η λήψη προγεννητικές βιταμίνες πριν από τη σύλληψη βοηθά στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα.

Είστε σε κίνδυνο από ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα;

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η γονόρροια, σύφιλη και χλαμύδια μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να συλλάβουν. Αυτές οι λοιμώξεις προκαλούν κινδύνους τόσο για τη μητέρα και το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν είστε σε κίνδυνο από ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα - ή νομίζετε ότι εσείς ή ο σύντροφός σας μπορεί να έχει κάποια λοίμωξη - ρωτήστε το γιατρό σας για έλεγχο πριν από τη σύλληψη και τη θεραπεία.

Βλέπε επίσης

Σχεδιασμός προκατάληψη: Είναι το σώμα σας έτοιμο για την εγκυμοσύνη;

Έχετε οικογενειακό ιστορικό τυχόν συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις;

Μερικές φορές οικογενειακό ιατρικό ιστορικό - είτε την ιστορία σας ή ο σύντροφός σας προσώπων - αυξάνει τον κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί που έχει ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή συγγενείς ανωμαλίες. Αν γενετικές παθήσεις είναι μια ανησυχία, ο γιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε ένα γενετικό σύμβουλο για την εκτίμηση προκατάληψη.

Πόσο χρονών είσαι;

Μετά το 35, ο κίνδυνος των προβλημάτων γονιμότητας, η απώλεια της εγκυμοσύνης και ορισμένες χρωμοσωμικές αυξήσεις προϋποθέσεις. Ορισμένες επιπλοκές της εγκυμοσύνης που, όπως ο διαβήτης της κύησης, είναι πιο συχνές σε μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε αυτούς τους κινδύνους σε μια προοπτική, καθώς και να αναπτύξουν ένα σχέδιο για να δώσετε στο μωρό σας το καλύτερο ξεκίνημα.

Έχετε μείνει έγκυος πριν;

Ο γιατρός σας θα σας ρωτήσει σχετικά με τις προηγούμενες εγκυμοσύνες. Να είστε βέβαιος να αναφέρουν τυχόν επιπλοκές που μπορεί να είχαν, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης της κύησης, πρόωρο τοκετό, πρόωρο τοκετό ή γενετικές ανωμαλίες.

Αν είχατε μια προηγούμενη κύηση με μια νευρικού σωλήνα, ο γιατρός σας θα σας συστήσει πιθανώς μια υψηλότερη ημερήσια δόση του φυλλικού οξέος από ό, τι βρήκε στο πιο προγεννητικές βιταμίνες.

Να πάρει έγκυος. Σχεδιασμός προκατάληψη: Είναι το σώμα σας έτοιμο για την εγκυμοσύνη;
Να πάρει έγκυος. Σχεδιασμός προκατάληψη: Είναι το σώμα σας έτοιμο για την εγκυμοσύνη;

Αν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες ή φόβους για μια άλλη εγκυμοσύνη, να τα μοιραστείτε με παροχέα υπηρεσιών υγείας σας. Αυτός ή αυτή θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τους καλύτερους τρόπους για να ενισχύσει τις πιθανότητές σας για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Θα τρέχοντα τρόπο ζωής σας υποστηρίξει μια υγιή εγκυμοσύνη;

Υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα:

  • Ο γιατρός σας θα συζητήσει πιθανή τη σημασία της υγιεινής διατροφής, τακτική σωματική άσκηση και διαχείριση του στρες.
  • Αν είσαι λιποβαρής ή υπέρβαροι, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει την αντιμετώπιση βάρος σας πριν την σύλληψη.
  • Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, τα παράνομα ναρκωτικά και η έκθεση σε τοξικές ουσίες.
  • Εάν καπνίζετε, ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τους πόρους για να σας βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα.

Τι γίνεται με τον τρόπο ζωής του συντρόφου σας;

Αν είναι δυνατόν, ζητήστε από το σύντροφό σας να παρακολουθήσουν την επίσκεψη προκατάληψη μαζί σας. Για την υγεία του συντρόφου σας και τον τρόπο ζωής - συμπεριλαμβανομένων οικογενειακό ιατρικό ιστορικό και τους παράγοντες κινδύνου για λοιμώξεις ή συγγενείς ανωμαλίες - είναι σημαντικές επειδή μπορούν να επηρεάσουν τόσο εσείς όσο και το μωρό.

Βλέπε επίσης