Καρδιακών αρρυθμιών

Αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών: Μήπως χρειάζεστε ένα AED;

Μια AED μπορεί να σώσει τη ζωή σας κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά για να δείτε αν μπορείτε να πάρετε ένα.

Αν έχετε παρακολουθήσει ποτέ ιατρικές δείχνει στην τηλεόραση, έχετε δει πιθανώς οι άνθρωποι στο χείλος του θανάτου συγκλόνισε πίσω στη ζωή από έναν γιατρό που φωνάζει "σαφής", στη συνέχεια παραδίδει μία ή περισσότερες δονήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας στο στήθος.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει στο σπίτι σας με ένα αυτοματοποιημένο εξωτερικός απινιδωτής (AED). Αλλά ΑΕΦ δεν είναι για όλους. Ένας απινιδωτής δεν θα σας επαναφέρει στη ζωή, αν δεν έχετε το συγκεκριμένο είδος του προβλήματος του καρδιακού ρυθμού ότι AED μπορεί να διορθώσει. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, άλλες επείγουσες ιατρικές διαδικασίες, όπως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR), μπορεί να είναι εξίσου πιθανό να σώσει τη ζωή σας, όπως σοκ από AED.

ΑΕΦ Home είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή. Το ερώτημα είναι αν ένα αυτοματοποιημένο εξωτερικός απινιδωτής θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε εσάς. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από την ιδιοκτησία ενός AED. Στη συνέχεια, εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσετε αν αξίζει την αγορά της συσκευής για χρήση στο σπίτι.

Πότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα AED;

Καρδιακή ανακοπή συμβαίνει όταν ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας γίνεται διαταράσσεται και ο κτύπος της καρδιάς παίρνει επικίνδυνα γρήγορα (κοιλιακή ταχυκαρδία) ή χαοτικά (κοιλιακή μαρμαρυγή). Λόγω αυτής της χαοτικής, συχνά ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία), η καρδιά σας σταματά να χτυπά αποτελεσματικά και δεν μπορεί να αντλήσει επαρκώς το αίμα.

Κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής, ο εγκέφαλός σας και άλλα ζωτικά όργανα γρήγορα να γίνει πεινασμένο του αίματος και στη διατήρηση της ζωής οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά που μεταφέρει. Αν επιβιώσει, μπορεί να έχετε μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα. Όσο πιο γρήγορα το ρυθμό της καρδιάς σας αποκαθίσταται το καλύτερο, δεδομένου ότι κάθε στιγμή είναι κρίσιμη για τον καθορισμό πιθανότητες επιβίωσής σας και πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να έχετε.

Καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της διάσωσης και μπορεί να κρατήσει κάποια ροή του αίματος προς την καρδιά και το μυαλό σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αλλά συχνά μόνο απινίδωση μπορεί να αποκαταστήσει κανονικό ρυθμό της καρδιάς και τελικά να σώσει τη ζωή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε έναν τύπο ανώμαλου καρδιακού ρυθμού είναι γνωστή ως κοιλιακή μαρμαρυγή.

Εάν αντιμετωπίζετε κοιλιακή μαρμαρυγή και ένα AED είναι στη διάθεσή σας, ένας θεατής θα μπορούσε να αρπάξει και εύκολα να συνδεθεί με το στήθος σας για να ελέγξετε το ρυθμό της καρδιάς σας. Αν ο ρυθμός της καρδιάς σας μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα ηλεκτρικό σοκ, η AED στέλνει αυτόματα ένα ηλεκτρικό ρεύμα στον καρδιακό μυ. Αυτό τράνταγμα θα μπορούσε να επαναφέρει την καρδιά σας σε ένα κανονικό ρυθμό, ενδεχομένως σώζοντας τη ζωή σας. Εάν χρησιμοποιείτε ένα AED σε κάποιον, είναι ακόμα σημαντικό να καλέστε το 911 ή τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σας πρώτα, για να λάβετε βοήθεια σχετικά με τον τρόπο. Θυμηθείτε να ξεκινήσει CPR πριν θέσετε σε λειτουργία τον απινιδωτή και την έναρξη CPR και πάλι μετά το σοκ, αν CPR εξακολουθεί να είναι αναγκαία.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα AED σε κάποιον, είναι ακόμα σημαντικό να καλέστε το 911 ή τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σας για να λάβετε βοήθεια σχετικά με τον τρόπο προτού να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον AED.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει ένα over-the-counter AED για οικιακή χρήση. Επειδή είναι over-the-counter, δεν χρειάζεται μια συνταγή για να το αγοράσει. Το μόνο αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εγκριθεί για χρήση στο σπίτι χωρίς ιατρική συνταγή είναι η Philips HeartStart Home απινιδωτή. Το HeartStart AED μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά από την ηλικία των 8 που ζυγίζουν τουλάχιστον 55 κιλά.

Κάνοντας ΑΕΦ όπου τους χρειάζονται περισσότερο

Εκτός διεξάγονται από την αστυνομία και τα πληρώματα των ασθενοφόρων, ΑΕΦ είναι πλέον ευρέως διαθέσιμα σε πολλούς δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, αθλητικές αρένες, γήπεδα γκολφ, κρουαζιερόπλοια, τα σχολεία, τα καζίνο, τα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι πολλοί καρδιακών ανακοπών συμβαίνουν σε ιδιωτικές κατοικίες. Με ένα αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο σπίτι σας, δεν θα χάσετε πολύτιμα λεπτά αναμονή για τους εργαζόμενους διάσωσης να φτάσει με έναν απινιδωτή.

Οι υποστηρικτές του στο σπίτι ΑΕΦ λένε τη θέση τους εκεί που χρειάζονται οι περισσότεροι θα σώσει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο. Εάν καταρρεύσει από καρδιακή ανακοπή, ένα μέλος της οικογένειας ή φίλος θα μπορούσε να τραβήξει γρήγορα το σπίτι AED σας, στείλτε ένα τράνταγμα της ηλεκτρικής ενέργειας για την καρδιά σας και, θεωρητικά, να σώσει τη ζωή σας.

Αλλά οι επικριτές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη απόδειξη ότι απινιδωτές σπίτι σώσει πραγματικά περισσότερες ζωές. Οι επικριτές φοβούνται ότι οι άνθρωποι δεν θα καλέσει για ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε όλα ή αρκετά γρήγορα, ότι δεν θα διατηρήσει AED τους σωστά, ή ότι θα ξεχάσω όταν είναι διατηρούνται.

Βλέπε επίσης

Αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών: Μήπως χρειάζεστε ένα AED;

Πώς ΑΕΦ εργασία

Καρδιακές αρρυθμίες. Ο κίνδυνος αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.
Καρδιακές αρρυθμίες. Ο κίνδυνος αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

Μια AED είναι μια συσκευή που μπορεί να συνδεθεί με το στήθος σας. Είναι αισθήσεις ρυθμό της καρδιάς σας κατά τη διάρκεια της καρδιακής ανακοπής και, σε ορισμένες περιπτώσεις, παραδίδει ένα ηλεκτρικό σοκ για να πάρει την καρδιά σας χτυπάει και πάλι.

Το σπίτι AED έρχεται με ένα σύντομο εκπαιδευτικό βίντεο κατάρτισης που δείχνει πώς να χρησιμοποιούν και να διατηρήσει τη συσκευή. Θα πρέπει να δείτε το βίντεο όταν αγοράζετε τη συσκευή, και επανεξετάζουν περιοδικά το βίντεο για να φρεσκάρω τη μνήμη σας για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή κάνει ουσιαστικά τις αποφάσεις. Προσφέρει βήμα-βήμα φωνητικές οδηγίες για να καθοδηγήσει τον χρήστη στην διαδικασία της απινίδωσης. Εξηγεί πώς να ελέγχουν την αναπνοή και σφυγμό και πώς να τοποθετήσει ηλεκτρόδια στο στήθος του ατόμου.

Μόλις τα μαξιλάρια είναι στη θέση του, η AED μετρά αυτόματα τον καρδιακό ρυθμό του ατόμου και καθορίζει εάν ένα σοκ είναι απαραίτητη. Αν είναι, το μηχάνημα λέει ένας χρήστης να σταθεί πίσω και να καθοδηγεί το χρήστη να πιέσει ένα κουμπί για να παραδώσει το σοκ. Θα καθοδηγήσει, επίσης, τους χρήστες μέσω CPR. Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όπως χρειάζεται έως ότου τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης αναλάβει.

Η απόφαση εάν ένα AED είναι σωστό για το σπίτι σας

Έχοντας ένα σπίτι AED δεν είναι σωστό για όλους. Ένα σπίτι AED θα παραδώσει ένα σοκ μόνο αν η καρδιά ενός ατόμου έχει διακοπεί λόγω ενός συγκεκριμένου προβλήματος του καρδιακού ρυθμού. Είναι επίσης πιθανό ότι το πρόσωπο που χρησιμοποιεί ένα AED δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει σωστά τη συσκευή σύμφωνα με τις στρεσογόνες συνθήκες για την παροχή περίθαλψης σε ένα πρόσωπο που είναι σε καρδιακή ανακοπή.

Αλλά για μερικούς ανθρώπους που έχουν υψηλό κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, έχουν AED μπορεί να παρέχει σιγουριά και μπορεί να βοηθήσει να σώσει μια ζωή. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη λίστα κριτηρίων για να αποφασίσει εάν ένα αυτοματοποιημένο εξωτερικός απινιδωτής θα ήταν κατάλληλο για το σπίτι σας. Αλλά εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου, όπως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή:

 • Ο κίνδυνος αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν έχετε μια κατάσταση που μπορεί να σας βάλει σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανακοπής ή αν οδηγούν έναν τρόπο ζωής που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά. Στους περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, οι γιατροί θα συστήσει μια συσκευή που ονομάζεται ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό-απινιδωτή (ICD) και όχι ένα AED. Να θυμάστε ότι ΑΕΦ λειτουργήσει μόνο για καρδιακή ανακοπή που περιλαμβάνει συγκεκριμένους τύπους μαρμαρυγή της καρδιάς. Δεν θα αναβιώσει ο καθένας σε καρδιακή ανακοπή. Και με ορισμένους τύπους των καρδιακών παθήσεων, μπορεί να χρειαστείτε έναν απινιδωτή που στην πραγματικότητα εμφυτεύεται στο στήθος σας, αντί μιας εξωτερικής συσκευής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
 • Ζουν ρυθμίσεις σας Αν ζείτε μόνοι, ένα AED θα είναι μικρή χρησιμότητα εάν έχετε καρδιακή ανακοπή -. Δεν θα υπάρχει κανείς για να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα για εσάς.
 • Σωματικές ικανότητες σας. Εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας πρέπει να έχουν την ευελιξία και τη δύναμη να καθίσετε ή να καθίσει οκλαδόν στο πάτωμα, χρησιμοποιήστε τη συσκευή, και να πάρει πίσω.
 • Τα έξοδά σας. ΑΕΦ σπίτι μπορεί να είναι ακριβό. Ασφάλιση υγείας γενικά δεν πάρει την καρτέλα.
 • Τη γενική υγεία και τη φιλοσοφία σας. Εάν έχετε πολλά ιατρικά προβλήματα, μια ανίατη ασθένεια ή πολύ αδύναμη καρδιά που δεν έχει ανταποκριθεί στη θεραπεία, μπορεί να αποφασίσει ότι δεν θα θέλατε να αναβιώσει από αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.

Συμβουλές για τη σωστή χρήση και συντήρηση των ΑΕΦ

Αν αποφασίσετε να πάρετε μια AED για το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσει και να το συντηρεί σωστά. Αν δεν το κάνετε, ο AED θα είναι μικρή χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη διατήρηση σπίτι AED σας:

 • Μην βασίζεστε μόνο στο εκπαιδευτικό υλικό που παρέχεται με τον AED. Εγγραφείτε τον εαυτό σας και τα μέλη της οικογένειάς σας σε ένα μάθημα εκπαίδευσης της κοινότητας, όπως μαθήματα που προσφέρονται από την Ευρωπαϊκή Ερυθρού Σταυρού, για να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή σας σωστά. Αυτό θα επιτρέψει επίσης σε σας για να έρθει στη διάσωση, αν κάποιος έχει καρδιακή ανακοπή σε δημόσιο χώρο και υπάρχει μια AED κοντά.
 • Πάρτε το AED στο γραφείο του γιατρού σας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να καταδειχθεί πώς εσείς και η οικογένειά σας θα το χρησιμοποιήσει, για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σωστά.
 • Έχετε μια επιχείρηση την πρακτική της οικογένειας χρήση του AED, όπως θα κάνατε σε ένα πραγματικό έκτακτης ανάγκης. Θυμηθείτε, η AED λειτουργεί μόνο σε ορισμένους τύπους καρδιακή ανακοπή. Ξέρετε τι μέτρα θα λάβει αν η AED υποδεικνύει ένα σοκ, δεν απαιτείται, αλλά το πρόσωπο που παραμένει αδιάφορη.
 • Επανεξέταση AED οδηγίες σας. Δροσιστικό μνήμη σας κάθε τρεις έως έξι μήνες μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε πώς να χρησιμοποιήσετε το AED σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 • Αποθηκεύστε AED σας σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας γνωρίζουν πού είναι.
 • Κρατήστε το AED συντηρούνται σωστά, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των νέων μπαταριών, όπως απαιτείται.
 • Μάθετε CPR. Πάρτε μια σειρά μαθημάτων για να μάθουν τα σημάδια της καρδιακής ανακοπής, πώς και πότε να καλέσει έκτακτης ανάγκης, και πώς μπορείτε να εκτελέσετε CPR.
 • Αγοράστε το σωστό AED για σας. Μερικές ΑΕΦ δεν προορίζονται για οικιακή χρήση, αλλά όχι για τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης ή για εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους. Να μην παρασυρθούν από αδίστακτους ιστοσελίδες ή άλλα ΑΕΦ που προσφέρουν οι πωλητές δεν προορίζονται για οικιακή χρήση.

ΑΕΦ προσφέρουν έναν τρόπο για να σώσει τη ζωή κάποιου, ίσως και τις δικές σας. Αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλο για το σπίτι του καθενός. Πριν από την αγορά ένα, μιλήστε με το γιατρό σας και να κάνετε μια μικρή έρευνα. Και μην ξεχάσετε να μάθετε τα βασικά, όπως CPR.

Βλέπε επίσης