Εμφυτεύσιμα, απινιδωτών (ICD)

Ορισμός

Ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό-απινιδωτή (ICD) - ένα μπίπερ-μεγέθους συσκευή που εμφυτεύεται στο στήθος σας - μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, αν οι κάτω θαλάμους της καρδιάς σας (κοιλίες) πάει σε ένα επικίνδυνο ρυθμό και να σταματήσει να χτυπά αποτελεσματικά (καρδιακή ανακοπή). Μπορεί να χρειαστείτε ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή, αν έχετε μια επικίνδυνα ταχυκαρδία (κοιλιακή ταχυκαρδία) ή ένα χαοτικό κτύπο της καρδιάς που κάνει ώστε η καρδιά σας δεν μπορεί να παρέχει αρκετό αίμα στο υπόλοιπο σώμα σας (κοιλιακή μαρμαρυγή).

Εμφυτεύσιμα, απινιδωτών εργασίας από τον εντοπισμό και τη διακοπή ανώμαλη καρδιακών παλμών (αρρυθμίες). Ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή, παρακολουθεί συνεχώς κτύπο της καρδιάς σας και παρέχει επιπλέον beats ή ηλεκτρικό σοκ για την αποκατάσταση ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού όταν είναι απαραίτητο. Ένα ICD διαφέρει από ένα βηματοδότη - άλλη εμφυτεύσιμη συσκευή μερικές φορές χρησιμοποιείται για τη θεραπεία λιγότερο επικίνδυνα καρδιακών ρυθμών, όπως αυτές που συμβαίνουν στους άνω θαλάμους της καρδιάς (κόλποι).

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Μπορεί να έχετε δει τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες ένας εργαζόμενος νοσοκομείο ή παραϊατρικό "σοκ" ένα αναίσθητο άτομο από καρδιακή ανακοπή με ένα ζευγάρι ηλεκτροφόρα κουπιά. Ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό-απινιδωτή (ICD), κάνει το ίδιο πράγμα, μόνο εσωτερικά και αυτόματα όταν ανιχνεύσει ότι κτύπο της καρδιάς σας είναι φυσιολογική.

Ένα ICD τοποθετείται χειρουργικά κάτω από το δέρμα σας, συνήθως κάτω αριστερή κλείδα σας. Ένα ή δύο εύκαμπτα, μονωμένα σύρματα (οδηγεί) ισχύει από την ICD μέσα στις φλέβες σας για τα κάτω θαλάμους της καρδιάς σας.

Επειδή το ICD παρακολουθεί συνεχώς για μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού και αμέσως προσπαθεί να τα διορθώσει, βοηθά τη θεραπεία καρδιακής ανακοπής, ακόμη και αν είστε ώρες μακριά από το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Πώς ένα ICD έργα
Όταν αισθανθείτε ταχυκαρδία, τα καλώδια από την καρδιά σας στη συσκευή μεταδίδουν σήματα στο ICD για να στείλετε ηλεκτρικούς παλμούς για τη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Ανάλογα με το πρόβλημα με τον κτύπο της καρδιάς σας, ICD σας θα μπορούσε να προγραμματιστεί για αυτές τις θεραπείες:

 • Χαμηλής ενέργειας θεραπεία βηματοδότησης. Μπορείτε να αισθανθεί ούτε τίποτα ή μια ανώδυνη φτερουγίσματα στο στήθος σας, όταν ICD σας ανταποκρίνεται στις ήπιες διαταραχές στην κτύπο της καρδιάς σας.
 • Θεραπεία με καρδιομετατροπή. Ένα υψηλότερο σοκ ενέργεια παρέχεται για να ασχοληθεί με ένα πιο σοβαρό πρόβλημα του καρδιακού ρυθμού. Μπορεί να αισθάνεστε σαν να είστε που χτύπησε στο στήθος.
 • Θεραπεία απινίδωσης. Αυτή είναι η ισχυρότερη μορφή της ηλεκτρικής θεραπείας που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση ενός φυσιολογικού καρδιακού παλμού. Κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας μπορεί να νιώθετε σαν να είστε που κλώτσησε στο στήθος. Μπορεί να σας χτυπήσει από τα πόδια σας. Ο πόνος από αυτή τη θεραπεία συνήθως διαρκεί μόνο ένα δευτερόλεπτο. Δεν πρέπει να υπάρχει δυσφορία μετά το σοκ είναι πάνω.

Συνήθως, μόνο ένα σοκ είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η κανονική κτύπο της καρδιάς. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να έχετε δύο ή περισσότερες τέτοιες διαταραχές κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης περιόδου. Οι συχνές κρούσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι γνωστή ως ICD καταιγίδες. Εάν αντιμετωπίζετε ICD θύελλες, θα πρέπει να αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα για να δείτε αν ICD σας λειτουργεί σωστά ή αν έχετε ένα πρόβλημα που κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο ασυνήθιστα. Εάν είναι απαραίτητο, το ICD μπορεί να προσαρμοστεί για να μειωθεί ο αριθμός και η συχνότητα των κρίσεων. Μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον φάρμακα για να κάνει την καρδιά σας να χτυπά τακτικά και να μειώσει την πιθανότητα μιας καταιγίδας ICD.

Ποιος χρειάζεται ένα ICD;
Είσαι πρώτος υποψήφιος για την ICD, αν είχατε υποστεί κοιλιακή ταχυκαρδία, επέζησε μια καρδιακή ανακοπή ή έχουν λιποθύμησε από κοιλιακή αρρυθμία. Μπορείτε επίσης να επωφεληθούν από ένα ICD, αν έχετε:

 • Μια ιστορία από στεφανιαία νόσο και καρδιακή προσβολή που έχει αποδυναμώσει την καρδιά σας.
 • Μια κατάσταση της καρδιάς που περιλαμβάνει ανώμαλο καρδιακό μυ, όπως η διευρυμένη (διατατική μυοκαρδιοπάθεια) ή πυκνά (υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια) μυ της καρδιάς.
 • Μια κληρονομική ελάττωμα της καρδιάς, που κάνει την καρδιά σας να χτυπά ασυνήθιστα. Αυτές περιλαμβάνουν σύνδρομο μακρού QT, το οποίο μπορεί να προκαλέσει κοιλιακή μαρμαρυγή και το θάνατο ακόμα και σε νέους ανθρώπους χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ή συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων. Έχοντας άλλες σπάνιες παθήσεις, όπως σύνδρομο Brugada και αρρυθμογόνος δυσπλασία δεξιάς κοιλίας, επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε έναν ICD.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Η διαδικασία για την εμφύτευση ενός ICD έχει κάποιους κινδύνους, αλλά είναι σπάνιες. Οι κίνδυνοι της διαδικασίας για την εμφύτευση ενός ICD περιλαμβάνουν:

 • Λοίμωξη στο σημείο της εμφύτευσης
 • Αλλεργική αντίδραση στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την εμφύτευση ICD σας
 • Οίδημα, αιμορραγία ή μώλωπες, όπου ICD σας εμφυτεύθηκε
 • Βλάβη στη φλέβα όπου τοποθετούνται ICD σας οδηγεί
 • Αιμορραγία γύρω από την καρδιά σας, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή
 • Διαρροή αίματος μέσω της βαλβίδας καρδιάς όπου το προβάδισμα ICD τοποθετείται

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Για να προσδιορίσετε αν χρειάζεστε μια ICD, ο γιατρός σας μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από αυτές τις διαγνωστικές εξετάσεις:

 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Σε αυτό το μη επεμβατική εξέταση, τα μαξιλάρια αισθητήρα με καλώδια που συνδέονται (ηλεκτρόδια) τοποθετείται στο στήθος σας και, μερικές φορές, τα άκρα για τη μέτρηση ηλεκτρικούς παλμούς της καρδιάς σας. Ξυλοδαρμό μοτίβο καρδιά σας μπορεί να προσφέρει ενδείξεις για το είδος άτακτου καρδιακού ρυθμού που έχετε.
 • Ηχοκαρδιογράφημα. Αυτή η μη επεμβατική εξέταση χρησιμοποιεί αβλαβή ηχητικά κύματα που επιτρέπουν στο γιατρό σας για να δείτε την καρδιά σας χωρίς να κάνετε μια τομή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα μικρό, πλαστικό μέσο που ονομάζεται αισθητήριο τοποθετείται στο στήθος σας. Συλλέγει αντανακλάται ηχητικά κύματα (ηχώ) από την καρδιά σας και τα μεταδίδει σε ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί τα ηχητικά μοτίβα κύματος για να συνθέσει τις εικόνες του παλλόμενη καρδιά σας σε μια οθόνη. Αυτές οι εικόνες δείχνουν πόσο καλά την καρδιά σας λειτουργεί, καθώς και βιντεοσκοπημένες εικόνες επιτρέπουν στο γιατρό σας να μετρήσει το μέγεθος και το πάχος του μυοκαρδίου σας.
 • Ηλεκτροφυσιολογίας μελέτη (EPS). Στη διαδικασία αυτή, τα ηλεκτρόδια οδηγούνται μέσω των αιμοφόρων αγγείων στην καρδιά σας και χρησιμοποιείται για να ελέγξετε τη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς σας. Αυτό μπορεί να προσδιορίσει εάν έχετε ή μπορεί να αναπτύξουν προβλήματα του καρδιακού ρυθμού.
 • Holter της παρακολούθησης. Επίσης γνωστό ως μια περιπατητική παρακολούθηση ηλεκτροκαρδιογράφημα, Το Holter καταγράφει ρυθμούς της καρδιάς σας για μια ολόκληρη περίοδο 24 ωρών. Σύρματα από τα ηλεκτρόδια στο στήθος σας, πηγαίνετε σε μια μπαταρία που λειτουργεί με συσκευή εγγραφής μεταφέρονται στην τσέπη σας ή να φορεθεί σε μια ζώνη ή ιμάντα ώμου. Αν είστε φορώντας την οθόνη, θα κρατήσει ένα ημερολόγιο των δραστηριοτήτων και τα συμπτώματά σας. Ο γιατρός σας θα συγκρίνει το ημερολόγιο με τις ηλεκτρικές ηχογραφήσεις για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την αιτία των συμπτωμάτων σας.
 • Εγγραφής Event. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει να φοράτε ένα μπίπερ-μεγέθους συσκευή που καταγράφει τη δραστηριότητα της καρδιάς σας για μια ημέρα ή έτσι. Σε αντίθεση με μια οθόνη Holter, δεν λειτουργούν συνεχώς - θα το ενεργοποιήσετε μόνο όταν αισθάνεστε την καρδιά σας χτυπά ασυνήθιστα.

Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε αμέσως πριν από την εγχείρηση για να προετοιμαστούν. Είναι πιθανό θα σας ζητηθεί να μην φάτε ή να πιείτε για τουλάχιστον οκτώ ώρες πριν από την εγχείρηση. Συζητήστε με το γιατρό σας για τυχόν φάρμακα που παίρνετε, και αν θα πρέπει να συνεχίσετε να τα παίρνετε πριν τη διαδικασία για την εμφύτευση ενός ICD.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Συνήθως, η διαδικασία για την εμφύτευση ενός ICD μπορεί να γίνει με αναισθητική φαρμακευτική αγωγή και ένα ηρεμιστικό που σας χαλαρώνει, αλλά σας επιτρέπει να εξακολουθήσουν να έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σας.

Η διαδικασία διαρκεί συνήθως μία έως τρεις ώρες. Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ένα ευέλικτο, μονωμένο σύρμα (μόλυβδος) εισάγεται σε μια μεγάλη φλέβα κάτω ή κοντά στην κλείδα σας και καθοδηγούμενη, με τη βοήθεια των ακτίνων X εικόνες, στην καρδιά σας. Τα άκρα των αγωγών ασφαλίζεται στο πυθμένα της καρδιάς σας άντλησης θαλάμους (κοιλίες), ενώ τα άλλα άκρα συνδέονται με τη γεννήτρια σοκ, το οποίο είναι συνήθως εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα κάτω από την κλείδα σας.

Μετά τη διαδικασία
Μετά την εμφύτευση, ο γιατρός σας θα εξετάσει το ICD σας και το πρόγραμμα για τη θεραπεία συγκεκριμένο πρόβλημα ρυθμό της καρδιάς σας. Εξετάζοντας το ICD απαιτεί συγκλονιστικό καρδιά σας. Θα πρέπει να δοθεί γενική αναισθησία, έτσι ώστε δεν είστε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Θα μείνετε στο νοσοκομείο μία ή δύο ημέρες, και το ICD μπορεί να αξιολογηθεί για μια ακόμη φορά πριν είστε εξιτήριο. Τυχόν πρόσθετες δοκιμές του ICD σας, συνήθως δεν απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Εμφυτεύσιμα, απινιδωτών (ICD). Χαμηλής ενέργειας θεραπεία βηματοδότησης.
Εμφυτεύσιμα, απινιδωτών (ICD). Χαμηλής ενέργειας θεραπεία βηματοδότησης.

Η ICD είναι συνήθως προγραμματισμένο να εκτελεί τα καθήκοντα αυτά:

 • Ανάταξη. Όταν το ICD ανιχνεύει επικίνδυνο ταχυκαρδία, που θα παρέχει ένα ηλεκτρικό σοκ που μετατρέπει το γρήγορο καρδιακό παλμό σε μια πιο αργή, κανονικό καρδιακό ρυθμό.
 • Απινίδωσης. Μερικές φορές ανάταξη αποτύχει, και κτύπος της καρδιάς σας, είτε επιταχύνει ή beats χαοτικά. Άλλες φορές, ένα χαοτικό καρδιακό ρυθμό αναπτύσσεται αυθόρμητα. Όταν το ICD ανιχνεύει οποιαδήποτε από αυτές τις απειλητικές για τη ζωή ρυθμούς, που θα παρέχει ένα ισχυρότερο ηλεκτρικό σοκ που επαναφέρει (defibrillates) την καρδιά σας για να ξεκινήσει χτυπάει κανονικά.

Η ICD μπορεί επίσης να προγραμματιστεί να εκτελεί πρόσθετες λειτουργίες, οι οποίες περιλαμβάνουν:

 • Anti-ταχυκαρδία (tak-θη-kahr-dee-UH) βηματοδότηση. Εάν αντιμετωπίσετε ασυνήθιστα ταχύ καρδιακό ρυθμό, το ICD προσφέρει ανώδυνη, χαμηλής ενέργειας παλμούς ότι ο ρυθμός ή να διεγείρουν την καρδιά να χτυπά σε ένα ποσοστό που ζητά να επιστρέψει σε ένα κανονικό ρυθμό. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ανάγκη για καρδιακή ανάταξη ή απινίδωση.
 • Anti-βραδυκαρδία (brad-e-kahr-dee-UH) βηματοδότηση. Όταν ο κτύπος της καρδιάς είναι υπερβολικά αργή (βραδυκαρδία), λόγω της κάποια καρδιακή πάθηση ή φαρμακευτική αγωγή, ένα πρότυπο βηματοδότη είναι η τυπική θεραπεία συνιστάται. Άτομα με ICDs, ωστόσο, μερικές φορές αναπτύσσουν βραδυκαρδία, ως αποτέλεσμα του σοκ το ICD παραδίδει σε απόκριση κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή. Σε αυτήν την περίπτωση, το ICD μπορεί να αισθανθεί τον αργό ρυθμό της καρδιάς και να λειτουργήσει ως ένα βηματοδότη, προσφέροντας χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ερεθίσματα που διεγείρουν την καρδιά να χτυπά φυσιολογικά.
 • Καταγραφή δραστηριότητας της καρδιάς. Η ICD καταγράφει πληροφορίες σχετικά με μεταβολές στην ηλεκτρική δραστηριότητα και το ρυθμό της καρδιάς σας. Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν το γιατρό σας αξιολογήσει την καρδιά το πρόβλημά σας ρυθμό και, εάν είναι απαραίτητο, να επαναπρογραμματίσει ICD σας.
 • Biventricular βηματοδότηση. Αντίθεση με μια τυπική βηματοδότη, η οποία διεγείρει μόνο τη μία πλευρά του κύριου θαλάμου άντλησης της καρδιάς σας (η δεξιά κοιλία), ένα αμφικοιλιακής βηματοδότη διεγείρει τόσο τη δεξιά και αριστερή κοιλία για να κάνουν την καρδιά να χτυπά αποτελεσματικά. Ένας ειδικός τύπος ICD - συνδυασμένη βηματοδότη αμφικοιλιακής με ICD - μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα. Biventricular βηματοδότηση είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για ορισμένα άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια των οποίων ηλεκτρικά συστήματα καρδιές »δεν λειτουργούν κανονικά.

Αντιμετώπιση του πόνου μετά τη διαδικασία σας
Μετά την επέμβαση μπορεί να έχετε κάποιο πόνο στην περιοχή της τομής, το οποίο μπορεί να παραμείνει πρησμένο και προσφορά για μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Αναλγητικά φάρμακα συχνά είναι αρχικά προβλέπεται? Μπορείτε να πάρετε nonaspirin αναλγητικά, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB, κ.ά.), καθώς μειώνει τον πόνο σας. Εκτός εάν ο γιατρός σας σας καθοδηγεί για να το κάνετε αυτό, μην πάρετε αναλγητικά φάρμακα που περιέχουν ασπιρίνη, γιατί μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας.

Ως προληπτικό μέτρο, δεν θα είναι σε θέση να σας μεταφέρει στο σπίτι μετά τη διαδικασία σας, ώστε να είναι σίγουρος για να προβεί σε ρυθμίσεις για να φτάσω στο σπίτι άλλο τρόπο.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Λόγω των δυνατοτήτων τους, ICDs έχουν γίνει πρότυπο θεραπείας για όποιον έχει επιβιώσει καρδιακή ανακοπή και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε άτομα που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. Εάν έχετε ένα ICD, τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου από καρδιακή ανακοπή είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι θα ήταν αν υποβλήθηκαν σε θεραπεία μόνο με φάρμακα για να διορθώσει κτύπο της καρδιάς σας.

Αν είστε σε υψηλό κίνδυνο κοιλιακής ταχυκαρδίας και κοιλιακής μαρμαρυγής, η ICD μπορεί να είναι η καλύτερη άμυνα σας εναντίον καρδιακή ανακοπή. Μόλις έχετε μια ICD, είναι πιθανό θα πρέπει να το κρατήσει για μια ζωή. Αν και τα ηλεκτρικά σοκ μπορεί να είναι ενοχλητικό, είναι απόδειξη ότι το ICD θεραπεία αποτελεσματικά την καρδιά το πρόβλημά σας ρυθμό και την προστασία σας από αιφνίδιο θάνατο. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το πώς να καλύτερη φροντίδα για το ICD σας.

Μετά από τη διαδικασία σας, θα πρέπει να λάβει κάποια προληπτικά μέτρα για την αποφυγή τραυματισμών και βεβαιωθείτε ότι ICD σας λειτουργεί σωστά.

Βραχυπρόθεσμες προφυλάξεις
Θα πιθανό να είναι σε θέση να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητες, όπως η άσκηση, την εργασία και το σεξ, αμέσως μετά την ανάκτηση από τη χειρουργική επέμβαση. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να απέχουν από:

 • Έντονες πάνω-the-ώμο δραστηριότητες ή ασκήσεις, όπως γκολφ, τένις, κολύμβηση, ποδηλασία, μπόουλινγκ ή με ηλεκτρική σκούπα
 • Άρση κάτι που ζυγίζουν περισσότερο από 5 κιλά
 • Παίζοντας αθλήματα επαφής
 • Έντονη προγράμματα άσκησης

Μακροπρόθεσμες προφυλάξεις
Προβλήματα με το ICD σας οφείλεται σε ηλεκτρικές παρεμβολές είναι σπάνιες. Ακόμα, να λάβει προληπτικά μέτρα με τα ακόλουθα:

 • Κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές. Είναι ασφαλές να μιλάμε για ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά αποφεύγετε να τοποθετείτε το κινητό σας μέσα σε 6 ίντσες (περίπου 15 εκατοστά) της ICD περιοχή εμφύτευσης σας όταν το τηλέφωνο είναι ενεργοποιημένο. Αν και είναι απίθανο, ICD σας θα μπορούσε λάθος σήμα ένα κινητό τηλέφωνο για έναν κτύπο της καρδιάς και να επιβραδύνει κτύπο της καρδιάς σας, προκαλώντας συμπτώματα όπως ξαφνική κόπωση.
 • Συστήματα ασφαλείας. Μετά την επέμβαση θα λάβετε μια κάρτα που λέει ότι έχετε ICD. Δείτε την κάρτα σας στο προσωπικό του αερολιμένα, διότι η ICD μπορεί να συμψηφίσει το αεροδρόμιο συναγερμούς ασφαλείας. Επίσης, χειρός ανιχνευτές μετάλλων συχνά περιέχουν ένα μαγνήτη που μπορεί να αλληλεπιδράσει με ICD σας. Περιορίστε τη σάρωση με ένα φορητό ανιχνευτή σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα πάνω από το χώρο της ICD σας ή να κάνετε αίτηση για μια χειροκίνητη αναζήτηση.
 • Ιατρικός εξοπλισμός. Βεβαιωθείτε ότι οι γιατροί σας γνωρίζετε ότι έχετε κάποια ICD. Ορισμένες διαδικασίες, όπως η μαγνητική τομογραφία (MRI), αγγειογραφία μαγνητικού συντονισμού (MRA) και ραδιοσυχνοτήτων και μικροκυμάτων ablation δεν συνιστάται εάν έχετε ένα ICD.
 • Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας. Stand τουλάχιστον 2 πόδια (0,6 μέτρα) από τον εξοπλισμό συγκόλλησης, υψηλής τάσης μετασχηματιστές ή μοτέρ-γεννήτρια. Εάν εργάζεστε γύρω από τον εν λόγω εξοπλισμό, ο γιατρός σας μπορεί να οργανώσει μια δοκιμή στο χώρο εργασίας σας για να δείτε εάν ο εξοπλισμός επηρεάζει ICD σας.
 • Ακουστικά Mp3 player. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η συσκευή ενέχει μικρό κίνδυνο, τα ακουστικά μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Τα περισσότερα περιέχουν μια μαγνητική ουσία και μπορεί να παρεμβαίνει με το ICD σας. Κρατήστε τα ακουστικά σας τουλάχιστον 6 ίντσες (περίπου 15 εκατοστά) από το ICD σας.
Η θεραπεία ανάταξη. Θεραπεία απινίδωσης.
Η θεραπεία ανάταξη. Θεραπεία απινίδωσης.

Οι συσκευές που αποτελούν μικρή ή καθόλου κίνδυνο για ICD σας περιλαμβάνουν φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις και τα τηλεχειριστήρια, AM / FM ραδιόφωνα, φρυγανιέρες, ηλεκτρικές κουβέρτες, ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές και ηλεκτρικά τρυπάνια, υπολογιστές, σαρωτές, εκτυπωτές και συσκευές GPS.

Οι περιορισμοί κυκλοφορίας
Εάν έχετε ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή, για τη θεραπεία της κοιλιακής αρρυθμίας, οδηγώντας ένα όχημα παρουσιάζει μια ιδιαίτερη πρόκληση. Ο συνδυασμός της αρρυθμίας και σοκ από το ICD σας μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, η οποία θα είναι επικίνδυνο αν είστε οδήγηση.

Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας πούμε ότι καθένας που λαμβάνει ένα ICD για πρωτογενή πρόληψη θα πρέπει να αποφεύγουν την οδήγηση για μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση ICD, αλλά φροντίστε να μιλήσετε με τον γιατρό σας για συγκεκριμένες συστάσεις. Οι κατευθυντήριες γραμμές αποθαρρύνουν την οδήγηση κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών μετά τη διαδικασία σας, αν σας ICD εμφυτεύθηκε λόγω μιας προηγούμενης καρδιακή ανακοπή ή κοιλιακή αρρυθμία. Εάν αντιμετωπίσετε κανένα σοκ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να αρχίσουν την οδήγηση και πάλι. Αλλά αν έχετε την εμπειρία αργότερα ένα σοκ, με ή χωρίς λιποθυμία, ενημερώστε το γιατρό σας και να ακολουθήσετε του ή της συστάσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να σταματήσει την οδήγηση μέχρι να πάει χωρίς κραδασμούς για άλλους έξι μήνες. Υπάρχει κάποια διαμάχη σχετικά με αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Rhythm Heart Association συνιστά να περιμένει μόνο τρεις μήνες πριν από την οδήγηση, αν ICD σας εμφυτεύθηκε λόγω μιας προηγούμενης καρδιακή ανακοπή ή αρρυθμία, ενώ η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά να περιμένει έξι μήνες. Συζητήστε με το γιατρό σας για να πάρετε συμβουλές για την περίπτωσή σας.

Εάν έχετε ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή, αλλά δεν έχουν ιστορικό απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες, συνήθως μπορείτε να συνεχίσετε την οδήγηση μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη διαδικασία σας, με την έγκριση του γιατρού σας, αν είχατε κανένα σοκ. Συζητήστε συγκεκριμένη κατάσταση σας με το γιατρό σας. Μπορείτε συνήθως δεν μπορεί να πάρει την άδεια ενός εμπορικού οδηγού αν έχετε ICD.

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας
Η μπαταρία λιθίου σε εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή-σας μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ετών. Κατά την τακτική εξετάσεις σας, η οποία θα πρέπει να γίνεται κάθε τρεις έως έξι μήνες, ο γιατρός ή η νοσοκόμα σας θα ελέγξει την μπαταρία. Όταν η μπαταρία είναι σχεδόν από την εξουσία, παλιά γεννήτρια σοκ σας αντικαθίσταται με ένα νέο κατά τη διάρκεια μια μικρή διαδικασία εξωτερικών ασθενών.

ICDs και στο τέλος του κύκλου ζωής
Εάν έχετε ένα ICD και να γίνει ανιάτων με μια κατάσταση που δεν σχετίζονται με την καρδιά σας, όπως ο καρκίνος, είναι πιθανό ότι ICD σας θα μπορούσε να παρατείνει τη διαδικασία του θανάτου.

Εάν έχετε ένα εμφυτευμένο ICD και αργότερα να γίνει ανιάτων, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις επιθυμίες σας. Μπορεί επίσης να θέλετε να μιλήσετε με μέλη της οικογένειας ή άλλο πρόσωπο που διορίζεται για να κάνει ιατρικές αποφάσεις για σας σχετικά με το τι θα θέλατε να κάνετε στο τέλος του κύκλου ζωής τους καταστάσεις φροντίδας. Είναι εύκολο να απενεργοποιήσετε ICD σας, και την απενεργοποίησή μπορεί να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία.

Βλέπε επίσης