Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή

Αιφνίδιος θάνατος στους νέους - προβλήματα με την καρδιά συχνά υπαίτιες

Αιφνίδιος θάνατος στους νέους ανθρώπους είναι σπάνια, αλλά εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο μπορούν να λαμβάνουν προφυλάξεις. Μάθετε περισσότερα για τους παράγοντες κινδύνου προκαλεί, και θεραπείες.

Αιφνίδιος θάνατος σε άτομα κάτω των 35 ετών, συχνά λόγω εμφανών ελαττωμάτων της καρδιάς ή παραβλέπεται ανωμαλίες της καρδιάς, είναι σπάνιο. Όταν αυτές οι αιφνίδιοι θάνατοι συμβαίνουν, είναι συχνά κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, όπως ένα αθλητικό γεγονός.

Εκατομμύρια δημοτικό, το γυμνάσιο και το κολέγιο αθλητές ανταγωνίζονται κάθε χρόνο χωρίς περιστατικό. Ευτυχώς, εάν εσείς ή το παιδί σας είναι σε κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου, υπάρχουν δοκιμές προσυμπτωματικού ελέγχου για καρδιακές ανωμαλίες και τις προφυλάξεις που μπορείτε να πάρετε.

Πόσο συχνή είναι η αιφνίδιο καρδιακό θάνατο σε νέους ανθρώπους;

Υπάρχουν 250.000 έως 450.000 αιφνίδιο καρδιακό συλλήψεις κάθε χρόνο στην Ευρώπη και μόνο, αλλά οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε αιφνίδια καρδιακή ανακοπή είναι σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Από αυτά τα αιφνίδιο καρδιακό συλλήψεις, πολύ λίγοι συμβαίνουν σε νέους ανθρώπους, και μόνο μερικές από αυτές νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από ξαφνική καρδιακή ανακοπή.

Τι μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο καρδιακό θάνατο σε νέους ανθρώπους;

Τα αίτια του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε νέους ανθρώπους ποικίλλουν. Περίπου τα δύο τρίτα του χρόνου, μια ιατροδικαστής ανακαλύπτει κατά την αυτοψία ότι ο θάνατος οφειλόταν σε καρδιακή ανωμαλία.

Για διάφορους λόγους, κάτι που - όπως ένα δομικό ελάττωμα της καρδιάς - προκαλεί την καρδιά να χτυπά εκτός ελέγχου. Αυτό το μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό που είναι γνωστό ως κοιλιακή μαρμαρυγή.

Ορισμένες συγκεκριμένες αιτίες του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε νέους ανθρώπους περιλαμβάνουν:

  • Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM). Πρόκειται για μια ασθένεια στην οποία ο μυς της καρδιάς (μυοκάρδιο) γίνεται ασυνήθιστα παχύ, καθιστώντας δυσκολότερο για την καρδιά να αντλεί το αίμα. Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, ενώ συνήθως δεν είναι θανατηφόρα σε περισσότερους ανθρώπους, είναι η πιο κοινή αιτία της καρδιάς που σχετίζονται με αιφνίδιο θάνατο σε άτομα κάτω των 30 ετών. Είναι η πιο συχνή αιτία αιφνίδιου θανάτου στους αθλητές. HCM πηγαίνει συχνά απαρατήρητα.
  • Οι ανωμαλίες των στεφανιαίων αρτηριών. Μερικές φορές οι άνθρωποι γεννιούνται με καρδιακές αρτηρίες (στεφανιαίες αρτηρίες) που συνδέονται ασυνήθιστα. Οι αρτηρίες μπορεί να γίνει συμπιέζεται κατά τη διάρκεια της άσκησης και να μην παρέχουν την κατάλληλη ροή του αίματος προς την καρδιά.
  • Σύνδρομο μακρού QT (LQTS). Σύνδρομο μακρού QT (LQTS) είναι μια κληρονομική διαταραχή του καρδιακού ρυθμού που μπορεί να προκαλέσει γρήγορη, χαοτική καρδιακών παλμών. Η ταχεία καρδιακών παλμών, που προκαλείται από τις αλλαγές στο μέρος της καρδιάς σας που προκαλεί το να νικήσει, μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ρυθμός της καρδιάς σας μπορεί να είναι τόσο ασταθής ώστε να μπορεί να προκαλέσουν αιφνίδιο θάνατο. Οι νέοι με σύνδρομο μακρού QT έχουν αυξημένο κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.
Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM).
Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM).

Υπάρχουν και άλλες αιτίες του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε νέους ανθρώπους. Αυτές περιλαμβάνουν δομικές ανωμαλίες της καρδιάς, συμπεριλαμβανομένων των μη αναγνωρισμένων συγγενή καρδιοπάθεια και ανωμαλίες καρδιακού μυός. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν φλεγμονή του καρδιακού μυός, η οποία μπορεί να προκαλείται από ιούς και άλλες ασθένειες. Εκτός συνδρόμου μακρού QT, υπάρχουν και άλλες ανωμαλίες του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς, όπως σύνδρομο Brugada, η οποία μπορεί να προκαλέσουν αιφνίδιο θάνατο.

Υπάρχει μια άλλη σπάνια αιτία αιφνίδιου καρδιακού θανάτου που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, αν και είναι συνήθως ακούσει για σε νέους που αθλούνται. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα ένα αμβλύ χτύπημα στο στήθος - όπως το να πληγεί από ένα μπέιζμπολ ή χόκεϊ ξωτικό - ακριβώς στην κατάλληλη στιγμή. Ιατρικό όνομα του είναι commotio CORDIS. Το χτύπημα στο στήθος μπορεί να προκαλέσει κοιλιακή μαρμαρυγή, αν το χτύπημα χτυπά ακριβώς τη λάθος στιγμή στον ηλεκτρικό κύκλο της καρδίας.

Τα συμπτώματα ή κόκκινες σημαίες γονείς, προπονητές και άλλους εκεί θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για αυτό το σήμα ένα νεαρό άτομο βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου;

Πολλές φορές αυτοί οι θάνατοι συμβαίνουν χωρίς προειδοποίηση, αλλά υπάρχουν δύο συμπτώματα για να παρακολουθήσουν:

  • Ανεξήγητη λιποθυμία (συγκοπή). Ξαφνική και ανεξήγητη λιποθυμία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την καρδιά σας. Οι επιληπτικές κρίσεις μπορεί επίσης να συμβεί.
  • Οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. Το άλλο σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι είναι ένα οικογενειακό ιστορικό ανεξήγητων θανάτων πριν από την ηλικία των 50 ετών. Αυτό δεν είναι προφανώς μια φυσική σύμπτωμα, όπως λιποθυμία, αλλά οι θάνατοι όπως αυτό στην οικογένειά σας θα πρέπει να σας ζητήσει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή και ίσως να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές ελέγχου.

Δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι είστε σε κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, αλλά αυτά είναι σπάνια και μπορεί να είναι ένα σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας των νέων, όπως το άσθμα.

Αιφνίδιος θάνατος στους νέους - προβλήματα με την καρδιά συχνά υπαίτιες

Μπορεί αιφνίδιο θάνατο σε νέους ανθρώπους να προληφθεί;

Είναι μερικές φορές μπορεί. Αν είστε σε υψηλό κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, ο γιατρός σας συνήθως θα σας προτείνω να αποφύγετε ανταγωνιστικά αθλήματα. Ανάλογα με την υποκείμενη κατάσταση σας, ιατρικές ή χειρουργικές θεραπείες μπορεί να συνιστάται να μειώσετε τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου.

Μια άλλη επιλογή για μερικούς, όπως είναι τα άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, είναι ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό-απινιδωτή (ICD). Αυτό είναι ένα μπίπερ-μεγέθους συσκευή εμφυτεύεται στο στήθος σας, όπως ένα βηματοδότη. Η ICD παρακολουθεί συνεχώς κτύπο της καρδιάς σας. Αν μια απειλητική για τη ζωή αρρυθμία συμβαίνει, η ICD παρέχει ηλεκτροσόκ για την αποκατάσταση ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού.

Ποιος θα πρέπει να ελέγχονται για την ξαφνική παράγοντες κινδύνου θανάτου;

Υπάρχει συζήτηση στην ιατρική κοινότητα για έλεγχο νέους αθλητές για να προσπαθήσει να εντοπίσει εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου. Ορισμένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ιαπωνία, οθόνη τους νέους με τη χρήση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ), η οποία καταγράφει τα ηλεκτρικά σήματα παρόντες στην καρδιά. Ωστόσο, αυτό το είδος του ελέγχου μερικές φορές οδηγεί σε ψευδώς θετικά αποτελέσματα - ενδείξεις ότι μία ανωμαλία ή ασθένεια είναι παρούσα, όταν στην πραγματικότητα δεν είναι - η οποία μπορεί να προκαλέσει περιττή ανησυχία και πρόσθετες δοκιμές. Δεν είναι σαφές ότι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος μπορεί να προληφθεί με τα είδη των εξετάσεων ρουτίνας που είναι συχνά απαραίτητες για να καθαριστεί για να παίξει ανταγωνιστικά αθλήματα.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν είστε ανησυχούν για τους παράγοντες κινδύνου. Για παράδειγμα, εάν κάποιος στην οικογένειά σας πεθαίνει νέος, είναι σημαντικό ότι η αυτοψία να γίνει για να προσδιορίσει την αιτία του θανάτου. Αν η αυτοψία δείχνει ότι κάποια καρδιακή πάθηση που προκαλείται από το θάνατο, ο έλεγχος των μελών της οικογένειας μπορεί να είναι απαραίτητη. Για παράδειγμα, αν η αυτοψία έδειξε υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, συνιστάται ότι όλοι οι πρώτου βαθμού συγγενείς του νεκρού θα πρέπει να ελέγχονται για αυτή την κατάσταση, όπως οι γονείς, τα αδέλφια και τα παιδιά. Προσυμπτωματικού ελέγχου Επανάληψη των μελών της οικογένειας, συνιστάται το πέρασμα του χρόνου, ακόμη και αν η πρώτη αξιολόγηση της καρδιάς τους ήταν φυσιολογική.

Σε περίπτωση που νέοι άνθρωποι αποφεύγουν τη σωματική δραστηριότητα και αν έχουν ένα ελάττωμα της καρδιάς;

Εάν είστε σε κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας σας. Είτε μπορείτε να συμμετέχετε στην άσκηση ή σπορ εξαρτάται από την κατάστασή σας. Για ορισμένες παθήσεις, όπως η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, είναι συχνά συνιστάται να αποφεύγονται πιο ανταγωνιστικά αθλήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η άσκηση συνολικά. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το είδος των δραστηριοτήτων και συμπεριφορών που πρέπει να αποφύγετε.