Σύνδρομο Brugada

Ορισμός

Brugada (ετοιμάζω-GAH-Ντα) σύνδρομο είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή διαταραχή του καρδιακού ρυθμού. Είναι χαρακτηρίζεται από ένα συγκεκριμένο φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό που ονομάζεται Brugada σημάδι, το οποίο ανιχνεύεται με ένα τεστ ηλεκτροκαρδιογράφημα. Brugada σύνδρομο είναι συχνά μια κληρονομική πάθηση.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν σύνδρομο Brugada δεν έχουν κανένα σύμπτωμα, και έτσι είναι απληροφόρητοι της κατάστασής τους. Σύνδρομο Brugada είναι πολύ πιο συχνή στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Σύνδρομο Brugada χρησιμοποιεί θεραπεύσιμη μια ιατρική συσκευή που ονομάζεται ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό-απινιδωτή.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν σύνδρομο Brugada είναι αδιάγνωστες επειδή η κατάσταση συχνά δεν προκαλεί εμφανή συμπτώματα.

Το πιο σημαντικό σημείο ή σύμπτωμα του συνδρόμου Brugada είναι μια ανώμαλη ρυθμό σε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) ονομάζεται Brugada σημάδι. Μια Brugada σημάδι είναι ένα μοτίβο των καρδιακών παλμών που βρήκε σε μια δοκιμή του ρυθμού της καρδιάς σας (ηλεκτροκαρδιογράφημα ή ΗΚΓ). Δεν μπορείτε να αισθανθείτε μια Brugada σημάδι - αυτό είναι μόνο εντοπίστηκαν σε ένα ΗΚΓ.

Σύνδρομο Brugada. Οικογενειακό ιστορικό σύνδρομο Brugada.
Σύνδρομο Brugada. Οικογενειακό ιστορικό σύνδρομο Brugada.

Είναι δυνατόν να έχουμε μια Brugada σημάδι χωρίς σύνδρομο Brugada. Ωστόσο, περιλαμβάνουν σημεία και συμπτώματα που μπορεί να σημαίνει ότι έχετε σύνδρομο Brugada:

 • Λιποθυμία (συγκοπή)
 • Παράτυπη καρδιακών παλμών ή αίσθημα παλμών
 • Σταμάτησε κτύπο της καρδιάς (αιφνίδια καρδιακή ανακοπή)

Brugada σύνδρομο σημάδια και τα συμπτώματα είναι παρόμοια με κάποια άλλα προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, έτσι είναι σημαντικό να δείτε το γιατρό σας για να μάθετε εάν το σύνδρομο Brugada ή άλλο πρόβλημα του καρδιακού ρυθμού προκαλεί τα συμπτώματά σας.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Εάν έχετε αίσθημα παλμών της καρδιάς ή ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό (αρρυθμία), να κλείσετε ένα ραντεβού για να δείτε το γιατρό σας. Το πρόβλημά σας θα μπορούσε να προκληθεί από ένα πρόβλημα του καρδιακού ρυθμού, αλλά οι εξετάσεις μπορούν να καθορίσουν εάν το πρόβλημα της καρδιάς σας είναι σύνδρομο Brugada. Αν λιποθυμίας και υποψιάζεστε ότι μπορεί να οφείλεται σε κάποια καρδιακή πάθηση, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Εάν οι γονείς, αδελφός ή παιδί έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Brugada, μπορεί να θέλετε να κάνετε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να συζητήσει αν θα πρέπει να έχουν γενετικό έλεγχο για να δείτε εάν είστε σε κίνδυνο σύνδρομο Brugada.

Αιτίες

Brugada σύνδρομο είναι μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού. Κάθε χτύπο της καρδιάς σας ενεργοποιείται από ένα ηλεκτρικό ερέθισμα παράγεται από ειδικά κύτταρα στην πάνω δεξιά κοιλότητα της καρδιάς σας. Μικροσκοπικούς πόρους, που ονομάζονται κανάλια, για καθένα από αυτά τα κύτταρα ρυθμίζουν αυτή η ηλεκτρική δραστηριότητα, η οποία κάνει καρδιακό παλμό σας. Το σύνδρομο Brugada, ένα ελάττωμα σε αυτά τα κανάλια μπορεί να προκαλέσει την καρδιά σας να χτυπά ασυνήθιστα.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, η καρδιά σας δεν αντλεί αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, δεν είναι αρκετό αίμα ταξιδεύει στο υπόλοιπο σώμα σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία ή αιφνίδιου καρδιακού θανάτου.

Brugada σύνδρομο είναι συνήθως κληρονομική, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα σκληρό-to-ανίχνευση δομική ανωμαλία στην καρδιά σας, ανισορροπίες σε χημικές ουσίες που βοηθούν τη μετάδοση ηλεκτρικών σημάτων μέσω του σώματός σας (ηλεκτρολύτες), ή των επιπτώσεων ορισμένων συνταγογραφούμενα φάρμακα ή τη χρήση κοκαΐνης.

Brugada σύνδρομο συνήθως διαγιγνώσκεται σε ενήλικες και, μερικές φορές, σε εφήβους. Είναι σπάνια διαγιγνώσκεται σε μικρά παιδιά.

Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες κινδύνου για σύνδρομο Brugada περιλαμβάνουν:

 • Οικογενειακό ιστορικό σύνδρομο Brugada. Εάν άλλα μέλη της οικογένειας είχαν σύνδρομο Brugada, είστε σε αυξημένο κίνδυνο να έχουν την κατάσταση.
 • Όντας αρσενικό. Ενήλικοι άνδρες είναι πιο συχνά διαγιγνώσκεται από ό, τι οι γυναίκες. Σε μικρά παιδιά και εφήβους, ωστόσο, τα αγόρια και τα κορίτσια που είχαν διαγνωστεί με περίπου τον ίδιο ρυθμό.
 • Race. Brugada σύνδρομο εμφανίζεται συχνότερα στους Ασιάτες σε σχέση με άλλες φυλές.
 • Πυρετός. Ενώ έχοντας μια πυρετός δεν θέτουν σε σύνδρομο Brugada ίδιο, ο πυρετός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιποθυμίας ή άλλες επιπλοκές από σύνδρομο Brugada, ειδικά στα παιδιά.

Επιπλοκές

Επιπλοκές του συνδρόμου Brugada απαιτούν επείγουσα ιατρική φροντίδα. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, αυτή η ξαφνική απώλεια της λειτουργίας της καρδιάς, της αναπνοής και της συνείδησης, το οποίο συχνά συμβαίνει, ενώ στον ύπνο, είναι μοιραία. Με γρήγορη, κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, η επιβίωση είναι δυνατή. Χορήγηση καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) - ταχεία συμπιέσεις στο στήθος - μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης μέχρι να φτάσουν προσωπικό έκτακτης ανάγκης.
 • Λιποθυμία (συγκοπή). Εάν έχετε το σύνδρομο Brugada και λιποθυμίας, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι έχετε σύνδρομο Brugada, θα χρειαστεί πιθανόν αρκετά ραντεβού για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση και να καταλάβω πόσο σοβαρή η κατάστασή σας είναι. Ο γιατρός σας πρέπει να σας δώσει οδηγίες πριν από κάθε διορισμό σε ειδικά παρασκευάσματα.

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια δοκιμή για να δούμε τη δομή της καρδιάς σας (ηλεκτροφυσιολογίας μελέτη), θα χρειαστεί να γρήγορα για οκτώ έως 12 ώρες πριν από τη δοκιμή σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με σύνδρομο Brugada.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, ειδικά καμία οικογενειακή ιστορία της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής ή καρδιακές παθήσεις, καθώς και κάθε προσωπική ιστορία της λιποθυμίας ή καρδιακές αρρυθμίες.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για το γιατρό σας.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.

Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας. Για σύνδρομο Brugada, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Ποιες είναι οι άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα ή την κατάστασή μου;
 • Τι είδους εξετάσεις θα χρειαστώ;
 • Θα χρειαστεί θεραπεία για σύνδρομο Brugada;
 • Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;
 • Ποιο είναι το κατάλληλο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας;
 • Πόσο συχνά πρέπει να κάνω επισκέψεις παρακολούθησης για να παρακολουθεί την κατάστασή μου;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Υπάρχουν περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσετε εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Υπάρχουν φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;
 • Σε περίπτωση που η οικογένειά μου να προβληθεί;

Μην διστάσετε να ζητήσετε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Έχετε οικογενειακό ιστορικό συνδρόμου Brugada ή άλλα προβλήματα του καρδιακού ρυθμού?
 • Όταν άρχισαν τα συμπτώματά σας;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Πόσο συχνά έχετε συμπτώματα, όπως λιποθυμία;

Εξετάσεις και διάγνωση

Εκτός από μια τυπική φυσική εξέταση και να ακούτε την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο, περιλαμβάνουν δοκιμές για να δούμε αν έχετε σύνδρομο Brugada:

 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) με φαρμακευτική αγωγή. Σε αυτή τη μη επεμβατική εξέταση, ένας τεχνικός τοποθετεί ανιχνευτές στο στήθος σας που καταγράφουν τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που κάνουν καρδιακό παλμό σας. Ένα ΗΚΓ καταγράφει αυτά τα ηλεκτρικά σήματα και μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να εντοπίζουν παρατυπίες στο ρυθμό και τη δομή της καρδιάς σας.

  Ωστόσο, επειδή ο ρυθμός της καρδιάς σας μπορεί να αλλάξει, ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα από μόνη της δεν μπορεί να ανιχνεύσει μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό. Ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα φάρμακο που προκαλεί ένα μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό σε άτομα που έχουν σύνδρομο Brugada. Το φάρμακο συνήθως ενίεται από μια ενδοφλέβια (IV) γραμμή.

 • Ηλεκτροφυσιολογίας (ΕΚ) δοκιμής. Εάν το ΗΚΓ δείχνει ότι έχετε σύνδρομο Brugada, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει επίσης μια δοκιμασία του ΕΚ για να εντοπίσει, όπου στην καρδιά σας αρρυθμία σας συμβαίνει και να ελέγξετε την σοβαρότητα της κατάστασής σας.

  Σε μια δοκιμή του ΕΚ, ένας καθετήρας περνιέται μέσω μιας φλέβας στη βουβωνική χώρα σας στην καρδιά σας, παρόμοια με καρδιακό καθετηριασμό. Ηλεκτρόδια στη συνέχεια διέρχεται μέσω του καθετήρα σε διαφορετικά σημεία στην καρδιά σας. Τα ηλεκτρόδια τότε χαράξουμε τυχόν αρρυθμίες. Τα ηλεκτρόδια δεν σοκάρει την καρδιά σας - θα εντοπίσει μόνο τα ηλεκτρικά σήματα που τρέχει μέσω της καρδιάς σας.

 • Γενετικές εξετάσεις. Ενώ γενετικές εξετάσεις δεν απαιτείται για τη διάγνωση σύνδρομο Brugada, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει γενετικών εξετάσεων για άλλα μέλη της οικογένειας, αν είστε διαγνωστεί με σύνδρομο Brugada.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Brugada σύνδρομο θεραπεία εξαρτάται από τον κίνδυνο μιας μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία). Εκείνοι που θεωρούνται υψηλού κινδύνου πρέπει:

 • Ένα οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιου καρδιακού θανάτου
 • Μια προσωπική ιστορία των σοβαρών προβλημάτων του καρδιακού ρυθμού
 • Μια προσωπική ιστορία ξόρκια λιποθυμία

Λόγω της φύσης της καρδιάς ρυθμού ανωμαλία, φάρμακα συνήθως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία σύνδρομο Brugada - μόνο μια ιατρική συσκευή που ονομάζεται ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή-μπορεί. Η εμφύτευση της συσκευής είναι συνήθως συνιστάται για τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου ή άλλες επιπλοκές της σύνδρομο Brugada.

 • Εμφυτεύσιμα καρδιομετατροπέα-απινιδωτή (ICD). Για τα άτομα υψηλού κινδύνου, η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ένα εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή, (ICD). Αυτή η μικρή συσκευή παρακολουθεί συνεχώς το ρυθμό της καρδιάς σας και παρέχει ηλεκτροσόκ όταν χρειάζεται για τον έλεγχο ανώμαλη καρδιακών παλμών. Η διαδικασία για την εμφύτευση ενός ICD απαιτεί νοσηλεία για μια ημέρα ή δύο.

  ICDs μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές, κάποια απειλητική για τη ζωή, γι 'αυτό είναι σημαντικό να σταθμίσει τα οφέλη και τους κινδύνους. Οι άνθρωποι που έχουν μια ICD εμφυτεύεται ως θεραπεία για το σύνδρομο Brugada έχουν αναφέρει τη λήψη σοκ από το ICD τους, ακόμη και όταν κτύπος της καρδιάς τους ήταν τακτική. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν ICD ως θεραπεία για το σύνδρομο Brugada είναι νέοι, και μπορούν να λαμβάνουν σοκ όταν τα ποσοστά της καρδιάς τους να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της κανονικής τονίζει, όπως η άσκηση. Ο γιατρός σας θα προγραμματίσει ICD σας για να μειώσετε τον κίνδυνο αυτό. Εάν έχετε ένα εμφυτευμένο ICD ως μέρος της θεραπείας του συνδρόμου Brugada σας, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους τρόπους για να αποφύγει ακατάλληλες εκκενώσεις.

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Ανακαλύπτοντας έχετε σύνδρομο Brugada μπορεί να είναι δύσκολη. Μπορεί να ανησυχείτε αν η θεραπεία σας θα λειτουργήσει ή εάν άλλα μέλη της οικογένειας θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά σας για την κατάστασή σας, όπως οι εξής:

 • Οι ομάδες υποστήριξης. Ανακαλύπτοντας ότι εσείς ή ένα αγαπημένο πρόσωπο έχει καρδιακή νόσο μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Όσον αφορά τους φίλους και την οικογένεια για στήριξη είναι απαραίτητη, αλλά αν βρείτε ότι χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, μιλήστε με το γιατρό σας για να ενταχθεί σε μια ομάδα υποστήριξης. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι μιλάμε για τις ανησυχίες σας με άλλους που αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες μπορεί να βοηθήσει.
 • Συνεχίζεται ιατρικές εξετάσεις. Εάν έχετε σύνδρομο Brugada, είναι μια καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά το με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε σωστή διαχείριση κατάσταση της καρδιάς σας. Τακτικές εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν το γιατρό σας να αποφασίσει αν χρειάζεται να αλλάξει τη θεραπεία σας, και μπορεί να βοηθήσει να εντοπίσετε τυχόν νέα προβλήματα νωρίς.