Η κοιλιακή μαρμαρυγή

Ορισμός

Η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι ένα πρόβλημα του καρδιακού ρυθμού που εμφανίζεται όταν η καρδιά χτυπά με γρήγορη, ακανόνιστη ηλεκτρικά ερεθίσματα. Αυτό προκαλεί θαλάμους άντλησης της καρδιάς (οι κοιλίες) για να φαρέτρα μάταια, αντί της άντλησης του αίματος. Κατά τη διάρκεια της κοιλιακής μαρμαρυγής, η αρτηριακή σας πίεση πέφτει, μειώνοντας την παροχή αίματος σε ζωτικά όργανα σας. Η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι συχνά προκαλούνται από καρδιακή προσβολή.

Η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι ένα έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ένα άτομο με κοιλιακή μαρμαρυγή θα καταρρεύσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και σύντομα δεν θα είναι αναπνοή ή έχει σφυγμό. Επείγουσα θεραπεία για την κοιλιακή μαρμαρυγή περιλαμβάνει καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) και σοκ για την καρδιά με μια συσκευή που ονομάζεται απινιδωτής.

Θεραπείες για εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο κοιλιακής μαρμαρυγής περιλαμβάνουν φάρμακα και εμφυτεύσιμες συσκευές που μπορούν να αποκαταστήσουν ένα κανονικό καρδιακό ρυθμό.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Η απώλεια της συνείδησης ή λιποθυμία είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της κοιλιακής μαρμαρυγής.

Τα πρώιμα συμπτώματα κοιλιακή μαρμαρυγή
Είναι πιθανό ότι μπορεί να έχετε άλλα σημεία και συμπτώματα που ξεκινούν περίπου μία ώρα πριν από την καρδιά σας πηγαίνει σε κοιλιακή μαρμαρυγή και να λιποθυμήσετε. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ο πόνος στο στήθος
 • Ταχυκαρδία (ταχυκαρδία)
 • Ζάλη
 • Ναυτία
 • Δύσπνοια

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν εσείς ή κάποιος άλλος έχει σημεία και συμπτώματα της κοιλιακής μαρμαρυγής, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Καλέστε το 911 ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας.
 • Ξεκινήστε καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR) για να βοηθήσει να διατηρήσει τη ροή του αίματος προς τα όργανα μέχρι ένα ηλεκτρικό σοκ (απινίδωση) μπορεί να δοθεί. Πιέστε σκληρά και γρήγορα στο στήθος του ατόμου - περίπου 100 συμπιέσεις το λεπτό. Δεν είναι απαραίτητο να ελέγξετε αεραγωγών του ατόμου ή να παραδώσει αναπνοές διάσωσης εκτός και αν έχετε εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Αν είναι εκπαιδευμένοι, ελέγξτε τον αεραγωγό και στη συνέχεια να παραδώσει αναπνοές διάσωσης μετά από κάθε 30 συμπιέσεις.

Φορητό αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑΕΦ), η οποία μπορεί να παραδώσει ένα ηλεκτρικό σοκ που ενδέχεται να κάνει επανεκκίνηση καρδιακών παλμών, είναι διαθέσιμα σε μια αύξηση του αριθμού των θέσεων, όπως σε αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα της αστυνομίας και τα εμπορικά κέντρα. Μπορούν ακόμη και να αγοραστεί για το σπίτι σας. Φορητούς απινιδωτές έρχονται με ενσωματωμένες οδηγίες για τη χρήση τους. Είναι προγραμματισμένο να επιτρέψει ένα σοκ μόνον όταν είναι αναγκαίο.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Για να καταλάβουμε πώς κοιλιακή μαρμαρυγή συμβαίνει, σκεφτείτε τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια μιας κανονικής κτύπο της καρδιάς.

Τι είναι ένα φυσιολογικό καρδιακό παλμό;
Όταν χτυπάει η καρδιά σας, τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που προκαλούν να σύμβαση πρέπει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι μέσα από την καρδιά σας. Κάθε διακοπή σε αυτά τα ερεθίσματα μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό (αρρυθμία).

Η καρδιά σας χωρίζεται σε τέσσερις θαλάμους. Οι θάλαμοι σε κάθε μισό της καρδιάς σας σχηματίζουν δύο παρακείμενα αντλίες, με ένα ανώτερο θάλαμο (αίθριο) και ένα κάτω θάλαμο (κοιλία).

Κατά τη διάρκεια της έναν κτύπο της καρδιάς, το μικρότερο, λιγότερο μυϊκή σύμβαση κόλποι και συμπληρώστε τα χαλαρή κοιλίες με αίμα. Αυτή η συστολή ξεκινά μετά το φλεβόκομβο - μια μικρή ομάδα κυττάρων στον δεξιό κόλπο σας - στέλνει ένα ηλεκτρικό ερέθισμα που προκαλεί δεξί και το αριστερό κόλπο στη σύμβαση.

Η ώθηση ταξιδεύει στη συνέχεια στο κέντρο της καρδιάς σας, με την κολποκοιλιακός κόμβος, που βρίσκεται επί της οδού μεταξύ κόλπων και κοιλιών σας σας. Από εδώ, η ώθηση εξέρχεται από την κολποκοιλιακός κόμβος και ταξιδεύει μέσω κοιλίες σας, προκαλώντας τους να σύμβαση και το αίμα αντλιών σε όλο το σώμα σας.

Τι προκαλεί κοιλιακή μαρμαρυγή;
Δεν είναι πάντα γνωστό τι προκαλεί κοιλιακή μαρμαρυγή. Αλλά η πιο κοινή αιτία είναι ένα πρόβλημα στα ηλεκτρικά ερεθίσματα που ταξιδεύουν μέσα από την καρδιά σας μετά από μια πρώτη καρδιακή προσβολή, ή προβλήματα που προκύπτουν από μια ουλή στο μυϊκό ιστό της καρδιάς σας από μια προηγούμενη καρδιακή προσβολή. Ορισμένες περιπτώσεις κοιλιακής μαρμαρυγής ξεκινήσει ως ένα ταχυκαρδία που ονομάζεται κοιλιακή ταχυκαρδία (VT). Αυτή η γρήγορη, τακτική ήττα της καρδιάς προκαλείται από την ανώμαλη ηλεκτρικά ερεθίσματα που ξεκινούν στις κοιλίες.

Οι περισσότεροι VT εμφανίζεται σε άτομα με κάποια μορφή της καρδιάς σχετίζονται με το πρόβλημα, όπως ουλές ή βλάβη εντός της κοιλίας μυ από καρδιακή προσβολή. Μερικές φορές VT μπορεί να διαρκέσει για 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο (μη εμμένουσα) και μπορεί να μην προκαλούν κανένα σύμπτωμα, αν και προκαλεί αναποτελεσματική καρδιακών παλμών. Όμως, VT μπορεί να είναι ένα σημάδι της πιο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων. Αν VT διαρκεί περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, συνήθως θα οδηγήσει σε αίσθημα παλμών, ζάλη ή τάση για λιποθυμία. Ανεπεξέργαστα VT συχνά θα οδηγήσει σε κοιλιακή μαρμαρυγή.

Στην κοιλιακή μαρμαρυγή, ταχεία, χαοτική ηλεκτρικά ερεθίσματα προκαλούν κοιλίες σας για να φαρέτρα μάταια, αντί της άντλησης του αίματος. Χωρίς μια αποτελεσματική κτύπο της καρδιάς, την αρτηριακή σας πίεση πέφτει, αμέσως μειώνοντας την παροχή αίματος σε ζωτικά όργανα σας - συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάσουν τις αισθήσεις τους μέσα σε δευτερόλεπτα και απαιτούν άμεση ιατρική βοήθεια, όπως καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Οι πιθανότητές σας επιβίωσης είναι καλύτερα αν CPR παραδίδεται μέχρι την καρδιά σου μπορεί να είναι σοκαρισμένος πίσω σε ένα κανονικό ρυθμό με μια συσκευή που ονομάζεται απινιδωτής. Χωρίς CPR ή απινίδωση, το αποτέλεσμα το θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά. Οι περισσότερες περιπτώσεις της κοιλιακής μαρμαρυγής που συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο της κοιλιακής μαρμαρυγής, όπως οι εξής:

 • Ένα προηγούμενο επεισόδιο της κοιλιακής μαρμαρυγής
 • Μια προηγούμενη καρδιακή προσβολή
 • Ένα ελάττωμα της καρδιάς είστε γεννιούνται με (συγγενή καρδιοπάθεια)
 • Νόσος του μυοκαρδίου (μυοκαρδιοπάθεια)
 • Τραυματισμούς που προκαλούν βλάβη στον καρδιακό μυ, όπως ηλεκτροπληξία
 • Η χρήση των παράνομων ναρκωτικών, όπως η κοκαΐνη ή μεθαμφεταμίνης

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Η κοιλιακή μαρμαρυγή. Τα πρώιμα συμπτώματα κοιλιακή μαρμαρυγή.
Η κοιλιακή μαρμαρυγή. Τα πρώιμα συμπτώματα κοιλιακή μαρμαρυγή.

Επειδή η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση, είναι απίθανο θέλετε να διαγνωσθεί σε ραντεβού ρουτίνας γιατρού, εκτός και αν συμβεί να καταρρεύσει στο γραφείο. Η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι πάντα διαγιγνώσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι γιατροί σας θα ξέρετε αν είστε σε κοιλιακή μαρμαρυγή βασίζεται στα αποτελέσματα από:

 • Παρακολούθηση της καρδιάς. Μια οθόνη της καρδιάς που θα διαβάσει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που κάνουν καρδιακό παλμό σας θα δείξει ότι η καρδιά σας χτυπά ακανόνιστα ή καθόλου.
 • Pulse έλεγχο. Στην κοιλιακή μαρμαρυγή, το σφυγμό σας θα είναι δύσκολο να αισθάνονται ή μπορεί να μην έχει σφυγμό.

Δοκιμές για να διαγνώσει την αιτία της κοιλιακής μαρμαρυγής
Μετά τους γιατρούς σας, τη διάγνωση και τη θεραπεία της κοιλιακής μαρμαρυγής, που θα θέλουν να ξέρουν τι το προκάλεσε. Θα έχετε επιπλέον εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία της κοιλιακής μαρμαρυγής σας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Αυτή είναι η πρώτη δοκιμή που έγινε για τη διάγνωση καρδιακή προσβολή, η οποία είναι η πιο κοινή αιτία της κοιλιακής μαρμαρυγής. Η δοκιμή αυτή καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας μέσω ηλεκτροδίων που συνδέονται στο δέρμα σας. Ερεθίσματα καταγράφονται ως κύματα που εμφανίζονται σε μια οθόνη ή εκτυπώνονται σε χαρτί. Επειδή τραυματισμένο καρδιακό μυ δεν διεξάγει ηλεκτρικούς παλμούς κανονικά, το ΗΚΓ μπορεί να δείξει ότι μια καρδιακή προσβολή έχει συμβεί ή είναι σε εξέλιξη.
 • Οι εξετάσεις αίματος. Ορισμένα ένζυμα της καρδιάς αργά διαρρεύσει στο αίμα σας, αν η καρδιά σας έχει υποστεί βλάβη από καρδιακή προσβολή. Γιατρούς επειγόντων λαμβάνουν δείγματα από το αίμα σας για να ελέγξετε για την παρουσία αυτών των ενζύμων.
 • Ακτινογραφία θώρακος. An X-ray εικόνα του στήθους σας επιτρέπει στον γιατρό σας να ελέγξετε το μέγεθος και το σχήμα της καρδιάς σας και τα αιμοφόρα αγγεία.
 • Ηχοκαρδιογράφημα. Αυτό το τεστ χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει μια εικόνα της καρδιάς σας. Κατά τη διάρκεια μιας υπερηχοκαρδιογράφημα, τα ηχητικά κύματα που κατευθύνονται στην καρδιά σας από ένα αισθητήριο, ένα ραβδί-όπως συσκευή, που πραγματοποιήθηκε στο στήθος σας. Τα ηχητικά κύματα ανακλώνται από την καρδιά σας και αντανακλάται πίσω μέσω του θωρακικού τοιχώματος σας και η ηλεκτρονική επεξεργασία για να παρέχει εικόνες βίντεο της καρδιάς σας.
 • Στεφανιαία καθετηριασμό (αγγειογραφία). Αυτή η δοκιμή μπορεί να δείξει αν οι στεφανιαίες αρτηρίες σας στένωση ή απόφραξη. Μια υγρή χρωστική ουσία εγχέεται στις αρτηρίες της καρδιάς σας μέσα από ένα μακρύ, λεπτό σωλήνα (καθετήρα) που είναι τροφοδοτείται μέσω μιας αρτηρίας, συνήθως στο πόδι σας, στις αρτηρίες στην καρδιά σας. Καθώς η χρωστική ουσία γεμίζει τις αρτηρίες σας, οι αρτηρίες γίνονται ορατές στην ακτινογραφία, αποκαλύπτοντας περιοχές της απόφραξης.

  Επιπλέον, ενώ ο καθετήρας είναι στη θέση του, ο γιατρός σας μπορεί να αντιμετωπίσει την απόφραξη εκτελώντας μια αγγειοπλαστική, επίσης γνωστή ως στεφανιαία διαστολή με μπαλόνι αρτηρίας, αγγειοπλαστική με μπαλονάκι και διαδερμική στεφανιαία επέμβαση. Αγγειοπλαστική χρησιμοποιεί μικροσκοπικά μπαλόνια διαποτίζει ένα αιμοφόρο αγγείο και σε μια στεφανιαία αρτηρία για να διευρύνει το αποκλεισμένο περιοχή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας σωλήνας πλέγματος (stent), επίσης τοποθετείται στο εσωτερικό της αρτηρίας για να κρατήσει το ανοίξετε ευρύτερα και αποφεύγεται η εκ νέου στένωση στο μέλλον.

 • Καρδιακές αξονική τομογραφία (CT) ή μαγνητική τομογραφία (MRI). Παρόλο που χρησιμοποιείται πιο συχνά για να ελέγξει για καρδιακή ανεπάρκεια, αυτές οι δοκιμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διάγνωση καρδιακών προβλημάτων. Σε μια καρδιακή αξονική τομογραφία, που βρίσκονται σε ένα τραπέζι μέσα σε ένα ντόνατ σχήματος μηχανή. Μια ακτινογραφία σωλήνα στο εσωτερικό του μηχανήματος περιστρέφεται γύρω από το σώμα σας και να συλλέγει εικόνες της καρδιάς και το στήθος σας.

  Σε μια καρδιακή MRI, θα βρίσκονται σε ένα τραπέζι μέσα σε ένα μακρύ σωλήνα που μοιάζει με μηχανή που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο. Το μαγνητικό πεδίο ευθυγραμμίζει ατομικών σωματιδίων σε ορισμένα από τα κύτταρα σας. Όταν τα ραδιοκύματα μεταδίδονται προς αυτές τις ευθυγραμμισμένες σωματίδια, παράγουν σήματα τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με το είδος του ιστού που είναι. Τα σήματα δημιουργούν εικόνες της καρδιάς σας που μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να προσδιορίσει την αιτία της κοιλιακής μαρμαρυγής σας.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Θεραπείες έκτακτης ανάγκης για την εστίαση κοιλιακή μαρμαρυγή στην αποκατάσταση της ροής του αίματος μέσα στο σώμα σας το συντομότερο δυνατόν για να αποτραπεί βλάβη στον εγκέφαλό σας και σε άλλα όργανα. Μετά την ροή του αίματος επανέρχεται μέσα από την καρδιά σας, αν είναι απαραίτητο, θα έχετε τις επιλογές θεραπείας για να βοηθήσουν στην πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων κοιλιακής μαρμαρυγής.

Θεραπείες έκτακτης ανάγκης

 • Καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ροής του αίματος μέσω του σώματος που μιμούνται την κίνηση άντλησης της καρδιάς σας κάνει. CPR μπορεί να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειας των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο.

  Σε ένα επείγον ιατρικό περιστατικό, CPR μπορεί να αρχίσει πριν από την άφιξη έκτακτης ανάγκης το ιατρικό προσωπικό. Αλλά πρώτα, έκκληση για επείγουσα ιατρική φροντίδα και ελέγξτε την αναπνοή Το ασυνείδητο του ατόμου. Στη συνέχεια, αρχίζουν CPR πιέζοντας σκληρά και γρήγορα στο στήθος του ατόμου - περίπου 100 συμπιέσεις το λεπτό. Αφήστε το στήθος για να αυξηθεί εντελώς μεταξύ συμπιέσεις. Αν δεν έχετε εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, μην ανησυχείτε για την αναπνοή στο στόμα του ατόμου. Συνεχίστε να το κάνετε μαλάξεις στο στήθος μέχρι ένα φορητό απινιδωτή είναι διαθέσιμο ή το προσωπικό έκτακτης ανάγκης φτάνουν.

 • Απινίδωσης. Η παράδοση ενός ηλεκτρικού σοκ μέσω του θωρακικού τοιχώματος στην καρδιά σταματά στιγμιαία την καρδιά και το χαοτικό ρυθμό. Αυτό επιτρέπει συχνά το φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό για να συνεχίσετε.

  Το σοκ μπορεί να χορηγηθεί από το προσωπικό έκτακτης ανάγκης ή από έναν παριστάμενο αν μια δημόσια χρήση απινιδωτή - η συσκευή που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση του σοκ - είναι διαθέσιμη. Τα περισσότερα δημόσια χρήση απινιδωτών είναι εύκολο στη χρήση και να δώσει φωνητικές οδηγίες, όπως μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε.

  Τα δημόσια χρήση απινιδωτών προγραμματιστεί να αναγνωρίζει κοιλιακή μαρμαρυγή και να στείλετε ένα σοκ μόνο όταν είναι σκόπιμο. Αυτά φορητούς απινιδωτές είναι διαθέσιμα σε έναν αυξανόμενο αριθμό των δημόσιων χώρων, όπως σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, καζίνο, κέντρα υγείας, καθώς και της κοινότητας και ανώτερα κέντρα πολίτη.

Θεραπείες για την πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων
Εάν ο γιατρός σας διαπιστώσει ότι η κοιλιακή μαρμαρυγή σας επεισόδιο προκαλείται από μια αλλαγή στη δομή της καρδιάς σας, όπως είναι σημαδεμένο ιστό από μια καρδιακή προσβολή, αυτός ή αυτή μπορεί να συστήσει ότι παίρνετε φάρμακα ή έχετε μια ιατρική διαδικασία που εκτελείται για να μειώσει τον κίνδυνο της μέλλον κοιλιακή μαρμαρυγή. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Φάρμακα. Οι γιατροί χρησιμοποιούν διάφορα αντιαρρυθμικά φάρμακα έκτακτης ανάγκης ή για τη μακροχρόνια θεραπεία της κοιλιακής μαρμαρυγής. Μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζεται β-αναστολείς είναι συνήθως χρησιμοποιείται σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο κοιλιακής μαρμαρυγής ή αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. Άλλες πιθανές φάρμακα περιλαμβάνουν αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ΜΕΑ), αναστολείς των διαύλων ασβεστίου ή ένα φάρμακο που ονομάζεται αμιοδαρόνη (Cordarone, Pacerone).
 • Εμφυτεύσιμα καρδιομετατροπέα-απινιδωτή (ICD). Μετά την κατάστασή σας σταθεροποιηθεί, ο γιατρός σας είναι πιθανό να συστήσει εμφύτευση ICD. Ένα ICD είναι μια μπαταρία-powered συσκευή που είναι εμφυτεύεται κοντά στην αριστερή κλείδα σας. Ένα ή περισσότερα ηλεκτρόδια μύτες καλώδια από το ICD τρέχει μέσω των φλεβών στην καρδιά σας.

  Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Τι είναι ένα φυσιολογικό καρδιακό παλμό;
  Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Τι είναι ένα φυσιολογικό καρδιακό παλμό;

  Η ICD παρακολουθεί συνεχώς το ρυθμό της καρδιάς σας. Εάν εντοπίσει ένα ρυθμό που είναι πάρα πολύ αργή, στέλνει ένα ηλεκτρικό σήμα που ρυθμούς της καρδιάς σας, όπως ενός βηματοδότη θα. Αν εντοπίσει κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή, που στέλνει χαμηλής ή υψηλής ενέργειας σοκ για να επαναφέρετε την καρδιά σας σε ένα κανονικό ρυθμό. Η ICD μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη θεραπεία των ναρκωτικών στη μείωση πιθανότητες σας να έχουν μια θανατηφόρα αρρυθμία.

 • Στεφανιαία αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεντ. Αυτή η διαδικασία είναι για τη θεραπεία της σοβαρής στεφανιαίας νόσου. Ανοίγει μπλοκάρει στεφανιαίων αρτηριών, αφήνοντας τη ροή του αίματος πιο ελεύθερα με την καρδιά σας. Εάν η κοιλιακή μαρμαρυγή σας προκλήθηκε από καρδιακή προσβολή, η διαδικασία αυτή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικών επεισοδίων κοιλιακής μαρμαρυγής.

  Οι γιατροί εισαγάγετε ένα μακρύ, λεπτό σωλήνα (καθετήρα) που πέρασε μέσω μιας αρτηρίας, συνήθως στο πόδι σας, σε μια φραγμένη αρτηρία στην καρδιά σας. Αυτός ο καθετήρας είναι εφοδιασμένος με ένα ειδικό άκρη μπαλονιού που φουσκώνει εν συντομία για να ανοίξει μια μπλοκαριστεί στεφανιαίας αρτηρίας. Την ίδια στιγμή, ένα stent μεταλλικό πλέγμα μπορεί να εισάγεται μέσα στην αρτηρία για να κρατήσει το ανοίξετε μακροπρόθεσμα, την αποκατάσταση της ροής του αίματος στην καρδιά σας. Στεφανιαία αγγειοπλαστική μπορεί να γίνει ταυτόχρονα ως στεφανιαία καθετηριασμός (αγγειογραφία), μια διαδικασία που οι γιατροί κάνουν πρώτα να εντοπίσει στένωση των αρτηριών στην καρδιά.

 • Στεφανιαία χειρουργική επέμβαση παράκαμψης. Άλλη διαδικασία για τη βελτίωση της ροής του αίματος είναι η στεφανιαία χειρουργική επέμβαση παράκαμψης. Χειρουργική επέμβαση παράκαμψης περιλαμβάνει ραφή φλέβες ή αρτηρίες σε μια τοποθεσία πέρα ​​από μια μπλοκαρισμένη ή στένωση της στεφανιαίας αρτηρίας (παράκαμψη του στενότερου τμήματος), την αποκατάσταση της ροής του αίματος στην καρδιά σας. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την παροχή αίματος στην καρδιά σας και να μειώσει τον κίνδυνο της κοιλιακής μαρμαρυγής.
 • Κοιλιακή ταχυκαρδία εκτομή. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ιατροί σας μπορεί να συστήσει έναν καθετήρα με βάση διαδικασία που ονομάζεται εκτομή για να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από τα ερεθίσματα στην καρδιά σας προκαλεί κοιλιακή ταχυκαρδία. Κατάλυση συνήθως χρησιμοποιεί καθετήρες - μακρά εύκαμπτοι σωλήνες εισάγεται μέσω μιας φλέβας στη βουβωνική χώρα σας και σπείρωμα στην καρδιά σας - για να διορθώσει τα διαρθρωτικά προβλήματα στην καρδιά σας που προκαλούν αρρυθμία.

  Εκτομή της καρδιάς λειτουργεί με ουλές ή την καταστροφή των ιστών που μπλοκάρει το ηλεκτρικό σήμα που ταξιδεύει μέσα από την καρδιά σας για να νικήσει. Με την άρση της οδού σήματος του παθολογικού ιστού, η καρδιά σας μπορεί να χτυπά κανονικά και πάλι.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Εάν είστε σε κίνδυνο της κοιλιακής μαρμαρυγής, λαμβάνοντας μέτρα για να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας θα μειώσει τις πιθανότητες της καρδιάς σας πηγαίνει σε κοιλιακή μαρμαρυγή. Αλλά, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με την αγορά ενός σπιτιού αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED), αν έχετε σοβαρές ανησυχίες.

Αρχική αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑΕΦ)
Εάν είστε σε κίνδυνο της κοιλιακής μαρμαρυγής και δεν έχουν ICD, μπορεί να θέλετε να εξετάσει την αγορά ενός σπιτιού αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED) μετά από να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Εάν αντιμετωπίζετε κοιλιακή μαρμαρυγή και ένα AED είναι στη διάθεσή σας, ένας θεατής θα μπορούσε να αρπάξει και εύκολα να συνδεθεί με το στήθος σας για να ελέγξετε το ρυθμό της καρδιάς σας. Αν ο ρυθμός της καρδιάς σας μπορεί να αντιμετωπιστεί με ένα ηλεκτρικό σοκ, η AED στέλνει αυτόματα ένα ηλεκτρικό ρεύμα στον καρδιακό μυ. Η τράνταγμα θα μπορούσε να επαναφέρει την καρδιά σας πίσω σε ένα κανονικό ρυθμό, ενδεχομένως σώζοντας τη ζωή σας.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα AED σε κάποιον, είναι ακόμα σημαντικό να καλέστε το 911 ή τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σας για να λάβετε βοήθεια σχετικά με τον τρόπο προτού να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον AED.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Υιοθετώντας μια καρδιά-υγιή τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη επεισόδια κοιλιακής μαρμαρυγής, κυρίως με τη μείωση του κινδύνου καρδιακής προσβολής. Μια καρδιά-υγιεινός τρόπος ζωής περιλαμβάνει:

 • Δεν είναι το κάπνισμα. Εάν καπνίζετε, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας είναι να σταματήσει. Είναι δύσκολο να σταματήσουν το κάπνισμα από τον εαυτό σας, οπότε ζητήστε από το γιατρό σας να καθορίσει ένα σχέδιο θεραπείας για να βοηθήσουν να αποβάλουν αυτή τη συνήθεια.
 • Έλεγχος της χοληστερόλης σας. Έχουν αίμα τα επίπεδα χοληστερόλης σας ελέγχεται τακτικά, με μια εξέταση αίματος στο γραφείο του γιατρού σας. Αν "κακής" χοληστερόλης είναι ανεπιθύμητα υψηλή, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αλλαγές στη διατροφή και τα φάρμακα σας για να σας βοηθήσει να μειώσετε τους αριθμούς και την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας σας.
 • Ο έλεγχος της πίεσης του αίματος σας. Έχετε την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται κάθε δύο χρόνια. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πιο συχνές μετρήσεις, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή με ιστορικό στεφανιαίας νόσου.
 • Η άσκηση τακτικά. Τακτική άσκηση βοηθά στη βελτίωση της λειτουργία του καρδιακού μυός μετά από καρδιακή προσβολή. Η άσκηση βοηθά στην πρόληψη καρδιακής προσβολής, βοηθώντας σας να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος και τον έλεγχο του διαβήτη, αυξημένη χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι έντονη. Για παράδειγμα, το περπάτημα 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας.
 • Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Υπερβολικό στελέχη του βάρους της καρδιάς σας και μπορεί να συμβάλει στην υψηλή χοληστερόλη, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη. Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
 • Τρώγοντας μια καρδιά-υγιεινή διατροφή. Πάρα πολλά κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τις αρτηρίες στην καρδιά σας. Ακολουθήστε το γιατρό σας ή το διαιτολόγο συμβουλές σχετικά με την κατανάλωση μια καρδιά-υγιεινή διατροφή. Ετοιμάστε καρδιά-υγιή γεύματα μαζί, σαν μια οικογένεια. Το ψάρι είναι μέρος μιας καρδιά-υγιή διατροφή. Περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και την πρόληψη θρομβώσεων. Τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν αντιοξειδωτικά - θρεπτικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη καθημερινή φθορά στις στεφανιαίες αρτηρίες σας.

Βλέπε επίσης