Αρρυθμίες της καρδιάς

Ορισμός

Προβλήματα του καρδιακού ρυθμού (καρδιακές αρρυθμίες) συμβαίνουν όταν τα ηλεκτρικά ερεθίσματα στην καρδιά σας που συντονίζουν καρδιακών παλμών σας δεν λειτουργεί σωστά, προκαλώντας την καρδιά σας να χτυπά πολύ γρήγορα, πάρα πολύ αργά ή ακανόνιστα.

Αρρυθμίες της καρδιάς (uh-Rith-me-UHS) μπορεί να αισθάνεται σαν ένα φτερούγισμα ή αγωνιστικά καρδιά, και είναι συχνά αβλαβείς. Ωστόσο, ορισμένες καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να προκαλέσουν ενοχλητικές - μερικές φορές ακόμη και απειλητικές για τη ζωή - σημεία και τα συμπτώματα.

Καρδιακή αρρυθμία θεραπεία μπορεί συχνά να ελέγχουν ή να εξαλείψουν τις καρδιακές αρρυθμίες. Επιπλέον, επειδή οι ενοχλητικές καρδιακές αρρυθμίες συχνά γίνονται χειρότερα - ή ακόμα και προκαλούνται - από ένα αδύναμο ή κατεστραμμένο καρδιά, μπορεί να είστε σε θέση να μειώσει τον κίνδυνο αρρυθμίας σας υιοθετώντας μια καρδιά-υγιή τρόπο ζωής.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Αρρυθμίες, δεν μπορεί να προκαλέσει οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, ο γιατρός σας μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε κάποια αρρυθμία πριν το κάνετε, κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας. Αξιοσημείωτη σημεία και τα συμπτώματα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα, όμως.

Αξιοσημείωτη συμπτώματα αρρυθμίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Μια φτερουγίσματα στο στήθος σας
 • Ένα καρδιακό παλμό αγωνιστικά (ταχυκαρδία)
 • Μια αργή καρδιακός ρυθμός (βραδυκαρδία)
 • Ο πόνος στο στήθος
 • Δύσπνοια
 • Ζαλάδα
 • Ζάλη
 • Λιποθυμία (συγκοπή) ή κοντά σε λιποθυμία

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αρρυθμίες μπορεί να σας προκαλέσει να αισθάνονται πρόωρων καρδιακών παλμών, ή μπορεί να αισθάνεστε ότι η καρδιά σας είναι αγωνιστικά ή χτυπώντας πολύ αργά. Άλλα σημεία και συμπτώματα μπορεί να σχετίζονται με μειωμένη παραγωγή αίματος από την καρδιά σας. Αυτές περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή ή συριγμό, αδυναμία, ζάλη, ζάλη, λιποθυμία ή τάση λιποθυμίας, και ο πόνος στο στήθος ή δυσφορία. Αναζητούν επείγουσα ιατρική φροντίδα αν ξαφνικά ή συχνά αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα σημεία και τα συμπτώματα σε μια στιγμή που δεν θα περίμενε κανείς να τους αισθάνονται.

Η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) είναι ένα είδος της αρρυθμίας που μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αυτό συμβαίνει όταν η καρδιά χτυπά με γρήγορη, ακανόνιστη ηλεκτρικά ερεθίσματα. Αυτό προκαλεί την άντληση θαλάμους της καρδιάς (η κοιλίες) για να φαρέτρα μάταια, αντί της άντλησης του αίματος. Χωρίς μια αποτελεσματική κτύπο της καρδιάς, η αρτηριακή πίεση πέφτει, διακόπτοντας την παροχή αίματος σε ζωτικά όργανα σας. Ένα άτομο με κοιλιακή μαρμαρυγή θα καταρρεύσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και σύντομα δεν θα αναπνέει ή να έχει σφυγμό. Εάν συμβεί αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Καλέστε το 911 ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας.
 • Αν δεν υπάρχει κανείς γύρω από το ξενοδοχείο εκπαιδευτεί στην καρδιοαναπνευστική ανάνηψη (CPR), παρέχουν τα χέρια μόνο CPR. Αυτό σημαίνει συνεχείς συμπιέσεις στο στήθος από περίπου 100 ένα λεπτό μέχρι να φτάσουν παραϊατρικό προσωπικό. Για να το κάνετε μαλάξεις στο στήθος, πιέσουμε σκληρά και γρήγορα στο κέντρο του στήθους. Δεν χρειάζεται να κάνετε τεχνητή αναπνοή.
 • Αν εσείς ή κάποιος ξέρει κοντινό CPR, να αρχίσουν να παρέχουν, αν είναι απαραίτητο. CPR μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει τη ροή του αίματος προς τα όργανα μέχρι ένα ηλεκτρικό σοκ (απινίδωση) μπορεί να δοθεί.
 • Μάθετε εάν ένα αυτοματοποιημένο εξωτερικός απινιδωτής (AED) είναι σε κοντινή απόσταση. Αυτά φορητούς απινιδωτές, η οποία μπορεί να παραδώσει ένα ηλεκτρικό σοκ που ενδέχεται να κάνει επανεκκίνηση καρδιακών παλμών, είναι διαθέσιμα σε μια αύξηση του αριθμού των θέσεων, όπως σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα της αστυνομίας και εμπορικά κέντρα. Μπορούν ακόμη και να αγοραστεί για το σπίτι σας. Δεν απαιτείται καμία εκπαίδευση. Ο απινιδωτής θα σας πω τι να κάνετε. Είναι προγραμματισμένο να επιτρέψει ένα σοκ μόνον όταν είναι αναγκαίο.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Πολλά πράγματα μπορεί να οδηγήσει, ή αιτία, αρρυθμία, όπως οι εξής:

 • Μια καρδιακή προσβολή αυτή είναι που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή
 • Ουλές του καρδιακού ιστού από μια προηγούμενη καρδιακή προσβολή
 • Αλλαγές στη δομή της καρδιάς σας, όπως από μυοκαρδιοπάθεια
 • Φραγμένες αρτηρίες στην καρδιά σας (στεφανιαία νόσο)
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση
 • Διαβήτης
 • Υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς αδένα (υπερθυρεοειδισμός)
 • Κάπνισμα
 • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή η καφεΐνη
 • Η κατάχρηση ναρκωτικών
 • Στρες
 • Φάρμακα
 • Συμπληρώματα διατροφής και τα φυτικά θεραπείες
 • Ηλεκτροπληξία
 • Η ατμοσφαιρική ρύπανση

Τι είναι ένα φυσιολογικό καρδιακό παλμό;
Όταν χτυπάει η καρδιά σας, οι ηλεκτρικές ωθήσεις που προκαλούν να συρρικνωθεί ακολουθήσει μια συγκεκριμένη πορεία μέσα από την καρδιά σας. Κάθε διακοπή αυτών των ερεθισμάτων μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία.

Η καρδιά σας χωρίζεται σε τέσσερις θαλάμους. Οι θάλαμοι σε κάθε ήμισυ της μορφής καρδιάς δύο παρακείμενα αντλίες σας, με ένα ανώτερο θάλαμο (αίθριο) και ένα κάτω θάλαμο (κοιλία).

Κατά τη διάρκεια της έναν κτύπο της καρδιάς, τη σύμβαση αίθρια και συμπληρώστε τα χαλαρή κοιλίες με αίμα. Αυτή η συστολή αρχίζει όταν το φλεβόκομβο - μια μικρή ομάδα κυττάρων στο δεξιό κόλπο σας - στέλνει ένα ηλεκτρικό ερέθισμα που προκαλεί δεξιά και αριστερό κόλπο για να συρρικνωθεί.

Η ώθηση ταξιδεύει στη συνέχεια στο κέντρο της καρδιάς σας, με το κολποκοιλιακό κόμβο που βρίσκεται στην οδό μεταξύ κόλπων και κοιλιών σας σας. Από εδώ, η παρόρμηση εξέρχεται από τον κόμβο κολποκοιλιακός και ταξιδεύει μέσα κοιλίες σας.

Σε μια υγιή καρδιά, αυτή η διαδικασία πηγαίνει συνήθως ομαλά, με αποτέλεσμα σε ένα κανονικό καρδιακό ρυθμό ηρεμίας από 60 έως 100 παλμούς το λεπτό. Κλιματισμό αθλητές σε κατάσταση ηρεμίας συνήθως έχουν καρδιακό ρυθμό κάτω από 60 παλμούς το λεπτό, γιατί οι καρδιές τους είναι τόσο αποτελεσματική.

Τύποι των αρρυθμιών
Οι γιατροί ταξινομούν αρρυθμίες όχι μόνο από πού προέρχονται (κόλποι και κοιλίες), αλλά και από την ταχύτητα του ρυθμού της καρδιάς που προκαλούν:

 • . Ταχυκαρδία (tak-θη-kahr-dee-UH) Αυτό αναφέρεται σε ένα γρήγορο καρδιακό ρυθμό - μια καρδιακή συχνότητα μεγαλύτερη από 100 παλμούς το λεπτό.
 • . Βραδυκαρδία (brad-e-kahr-dee-UH) Αυτό αναφέρεται σε ένα αργό κτύπο της καρδιάς - καρδιακή συχνότητα σε ηρεμία λιγότερο από 60 παλμούς το λεπτό.

Δεν είναι όλες οι ταχυκαρδίες ή bradycardias σημαίνει ότι έχετε καρδιακή νόσο. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι φυσιολογικό να αναπτυχθεί ταχυκαρδία, καθώς η καρδιά επιταχύνει την παροχή ιστούς σας με πιο πλούσιο σε οξυγόνο αίμα.

Ταχυκαρδίες στους κόλπους
Ταχυκαρδίες καταγωγής των κόλπων περιλαμβάνουν:

 • Η κολπική μαρμαρυγή. Αυτή η γρήγορη και χαοτική ήττα των κολπικών θαλάμων είναι μια κοινή αρρυθμία. Αυτό επηρεάζει συχνά τους ηλικιωμένους. Ο κίνδυνος ανάπτυξης κολπικής μαρμαρυγής αυξάνεται με την ηλικία, ως επί το πλείστον οφείλεται σε φθορά στην καρδιά σας, ειδικά εάν είχατε υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλα καρδιακά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια της κολπικής μαρμαρυγής, το ηλεκτρικό σήμα που κάνει την καρδιά σας να χτυπά γίνεται ασυντόνιστα. Οι κόλποι νικήσει τόσο γρήγορα - όσο πιο γρήγορα 300 ή περισσότερους παλμούς το λεπτό - ότι αντί να παράγει μια ενιαία ισχυρή σύσπαση, που φαρέτρα (ινίδια). Η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να είναι επικίνδυνη για την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές καταστάσεις, όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Κολπικού πτερυγισμού. Κολπικός πτερυγισμός είναι παρόμοια με κολπική μαρμαρυγή. Και τα δύο μπορεί να συμβεί, έρχεται και πηγαίνει σε ένα εναλλασσόμενο τρόπο. Οι κτύποι της καρδιάς σε κολπικό πτερυγισμό είναι πιο οργανωμένη και πιο ρυθμική ηλεκτρικά ερεθίσματα από ό, τι σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.
 • Υπερκοιλιακή ταχυκαρδία (SVT). SVT είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει πολλές μορφές αρρυθμίας καταγωγής πάνω από τις κοιλίες (υπερκοιλιακές). SVTs προκαλούν συνήθως μια έκρηξη ταχεία καρδιακών παλμών που αρχίζει και τελειώνει ξαφνικά και μπορεί να διαρκέσει από δευτερόλεπτα έως ώρες. Αυτές οι εκρήξεις συχνά ξεκινούν όταν η ηλεκτρική ώθηση από έναν κτύπο της καρδιάς αρχίζει να κύκλο κατ 'επανάληψη μέσα από ένα επιπλέον μονοπάτι. Παρά το γεγονός ότι η SVT δεν είναι γενικά απειλητική για τη ζωή σε μια κατά τα άλλα φυσιολογική καρδιά, τα συμπτώματα από την καρδιά αγωνιστικά μπορεί να αισθάνονται πολύ άβολα.
 • Wolff-Parkinson-White το σύνδρομο. Μία αιτία του SVT είναι γνωστή ως Wolff-Parkinson-White το σύνδρομο. Οι άνθρωποι με αυτή την κατάσταση έχουν ένα επιπλέον ηλεκτρική οδό μεταξύ των κόλπων και των κοιλιών. Αυτή η πορεία μπορεί να επιτρέψει ηλεκτρικά σήματα για να περάσει μεταξύ των κόλπων και των κοιλιών χωρίς να διέρχεται από το κολποκοιλιακό κόμβο, που οδηγεί σε βραχυκυκλώματα και ταχεία καρδιακών παλμών.

Ταχυκαρδίες στις κοιλίες
Ταχυκαρδίες εμφανίζονται στις κοιλίες περιλαμβάνουν:

 • Κοιλιακή ταχυκαρδία (VT). Αυτή η γρήγορη, τακτική ήττα της καρδιάς προκαλείται από την ανώμαλη ηλεκτρικά ερεθίσματα που ξεκινούν στις κοιλίες. Συχνά, αυτά οφείλονται σε ένα πρόβλημα με την ηλεκτρική ώθηση που ταξιδεύουν γύρω από μια ουλή από μια προηγούμενη καρδιακή προσβολή. VT μπορεί να προκαλέσει η κοιλίες να συρρικνωθεί περισσότερο από 200 παλμούς το λεπτό.

  Τα περισσότερα επεισόδια VT συμβαίνουν σε άτομα με κάποια μορφή πρόβλημα με την καρδιά που σχετίζονται, όπως ουλές ή τη ζημία εντός της κοιλίας μυών από στεφανιαία νόσο ή καρδιακή προσβολή. Μερικές φορές VT μπορεί να διαρκέσει για 30 δευτερόλεπτα ή λιγότερο (πρόσκαιρων), και μπορεί να μην προκαλούν κανένα σύμπτωμα, αν και προκαλεί αναποτελεσματική καρδιακών παλμών. Ακόμα, ένα πρόσκαιρων VT μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο περισσότερο σοβαρές κοιλιακές αρρυθμίες, όπως η μεγαλύτερης διάρκειας (παρατεταμένη) VT. Ένα επεισόδιο της παρατεταμένης VT είναι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό. Χωρίς άμεση ιατρική περίθαλψη, εμμένουσα κοιλιακή ταχυκαρδία συχνά επιδεινώνει σε κοιλιακή μαρμαρυγή.

 • Η κοιλιακή μαρμαρυγή. Στην κοιλιακή μαρμαρυγή, γρήγορη, χαοτική ηλεκτρικά ερεθίσματα προκαλούν κοιλίες σας για να φαρέτρα μάταια, αντί της άντλησης του αίματος. Χωρίς μια αποτελεσματική κτύπο της καρδιάς, την αρτηριακή σας πίεση πέφτει, διακόπτοντας την παροχή αίματος σε ζωτικά όργανα σας - συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι χάσουν τις αισθήσεις τους μέσα σε δευτερόλεπτα και απαιτούν άμεση ιατρική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των θωρακικές συμπιέσεις, απινίδωσης και καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR). Πιθανότητες επιβίωσης είναι καλύτερα αν οι θωρακικές συμπιέσεις παραδοθεί μέχρι την καρδιά σου μπορεί να είναι σοκαρισμένος πίσω σε ένα κανονικό ρυθμό με μια συσκευή που ονομάζεται απινιδωτής. Χωρίς CPR ή απινίδωση, ο θάνατος ως αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά. Οι περισσότερες περιπτώσεις της κοιλιακής μαρμαρυγής που συνδέεται με κάποια μορφή καρδιοπάθειας. Η κοιλιακή μαρμαρυγή είναι συχνά προκαλούνται από καρδιακή προσβολή.
 • Σύνδρομο μακρού QT. Σύνδρομο μακρού QT (LQTS) είναι μια διαταραχή της καρδιάς που φέρει αυξημένο κίνδυνο γρήγορα, χαοτική καρδιακών παλμών. Οι ραγδαίες καρδιακών παλμών, που προκαλείται από τις αλλαγές στο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς σας, μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ρυθμός της καρδιάς σας μπορεί να είναι τόσο ασταθής ώστε να μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο.

  Μπορείτε να γεννηθεί με μια γενετική μετάλλαξη που σας θέτει σε κίνδυνο συνδρόμου μακρού QT. Επιπλέον, περισσότερο από 50 φάρμακα, πολλοί από αυτούς κοινά, μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο μακρού QT. Μερικές ιατρικές παθήσεις, όπως συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, μπορεί επίσης να προκαλέσει το σύνδρομο μακρού QT.

Βραδυκαρδία - ένα αργό κτύπο της καρδιάς
Αν και ένα καρδιακό ρυθμό κάτω από 60 παλμούς το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας, ενώ θεωρείται βραδυκαρδία, χαμηλή καρδιακή συχνότητα δεν σηματοδοτεί πάντα ένα πρόβλημα. Αν είστε σωματικά ικανός, μπορεί να έχετε μια αποτελεσματική καρδιά ικανή να αντλεί μια επαρκή παροχή αίματος με λιγότερους από 60 παλμούς το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας. Ωστόσο, αν έχετε έναν αργό ρυθμό της καρδιάς και η καρδιά σας δεν είναι άντληση αρκετό αίμα, μπορεί να έχετε ένα από τα πολλά bradycardias, όπως οι εξής:

 • Νοσούντος φλεβοκόμβου. Εάν φλεβόκομβο σας, η οποία είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του ρυθμού της καρδιάς σας, δεν στέλνει παλμούς σωστά, τον καρδιακό ρυθμό σας μπορεί να είναι πολύ αργή, ή μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει κατά διαστήματα. Αναρρωτική κόλπων μπορεί επίσης να προκληθεί από ουλές κοντά στο φλεβόκομβο που είναι η επιβράδυνση, διακοπή ή παρεμπόδιση της μετακίνησης των παρορμήσεων.
 • Block αγωγιμότητας. Ένα μπλοκ των ηλεκτρικών μονοπάτια της καρδιάς σας μπορεί να συμβεί σε ή κοντά στο κολποκοιλιακός κόμβος, που βρίσκεται επί της οδού μεταξύ κόλπων και κοιλιών σας σας. Ένα μπλοκ μπορεί επίσης να εμφανιστεί μαζί με άλλα μονοπάτια σε κάθε κοιλία. Ανάλογα με τη θέση και τον τύπο του μπλοκ, οι ωθήσεις μεταξύ των άνω και κάτω μισά της καρδιάς σας μπορεί να επιβραδυνθεί ή να μπλοκαριστεί. Εάν το σήμα είναι εντελώς αποκλεισμένο, ορισμένα κύτταρα στον κόμβο κολποκοιλιακού ή κοιλίες μπορεί να κάνει μια σταθερή, αν και συνήθως πιο αργή, κτύπος της καρδιάς. Μερικές επιλογές μπορεί να προκαλέσει σημάδια ή συμπτώματα, και άλλοι μπορεί να προκαλέσει παραλειφθεί beats ή βραδυκαρδία.
Αρρυθμίες της καρδιάς. Ταχυκαρδία (tak-θη-kahr-dee-UH).
Αρρυθμίες της καρδιάς. Ταχυκαρδία (tak-θη-kahr-dee-UH).

Πρόωρη καρδιοχτύπια
Αν και συχνά μοιάζει σαν να έχει παραλειφθεί κτύπο της καρδιάς, ένας πρώιμος καρδιακός ρυθμός είναι στην πραγματικότητα ένα επιπλέον νικήσει. Ακόμα κι αν μπορείτε να αισθανθείτε μια περιστασιακή πρόωρο ρυθμό, αυτό σημαίνει ότι σπάνια έχετε ένα πιο σοβαρό πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η πρόωρη ρυθμό μπορεί να προκαλέσει μια μεγαλύτερης διάρκειας αρρυθμία - ειδικά σε άτομα με καρδιακή νόσο. Τα πρόωρα καρδιακών παλμών προκαλούνται συνήθως από τα διεγερτικά, όπως η καφεΐνη από τον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά? Over-the-counter κρυώματος που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη? Και κάποια φάρμακα για το άσθμα.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Ορισμένοι παράγοντες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης αρρυθμίας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Στεφανιαία νόσος, άλλα καρδιακά προβλήματα και την προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Στενεμένες αρτηριών της καρδιάς, καρδιακή προσβολή, μη φυσιολογικές βαλβίδες, πριν από τη χειρουργική επέμβαση καρδιάς, καρδιομυοπάθεια και άλλες καρδιακές βλάβες αποτελούν παράγοντες κινδύνου για σχεδόν οποιοδήποτε είδος της αρρυθμίας.
 • Η υψηλή αρτηριακή πίεση. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Μπορεί επίσης να προκαλέσει τα τοιχώματα της αριστερής κοιλίας σας για να γίνει σκληρό και παχύ, το οποίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ηλεκτρικά ερεθίσματα ταξιδεύουν μέσα από την καρδιά σας.
 • Συγγενή καρδιοπάθεια. Να γεννηθούν με καρδιακή ανωμαλία μπορεί να επηρεάσει το ρυθμό της καρδιάς σας.
 • Τα προβλήματα του θυρεοειδούς. Μεταβολισμός σας επιταχύνεται όταν θυρεοειδή αδένα σας απελευθερώνει υπερβολική ποσότητα θυρεοειδικών ορμονών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γρήγοροι ή ακανόνιστοι κτύποι της καρδιάς και μπορεί να συνδέεται με την κολπική μαρμαρυγή. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται όταν ο θυρεοειδής αδένας σας δεν απελευθερώνει αρκετή ορμόνη του θυρεοειδούς, η οποία μπορεί να προκαλέσει βραδυκαρδία.
 • Φάρμακα και συμπληρώματα. Over-the-counter βήχα και το κρυολόγημα φάρμακα που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη και ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της αρρυθμίας.
 • Διαβήτης. Κίνδυνος ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου και η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει σε μεγάλο βαθμό με μη ελεγχόμενο διαβήτη.
 • Η αποφρακτική άπνοια ύπνου. Αυτή η διαταραχή, κατά την οποία αναπνοή σας διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της βραδυκαρδίας, κολπική μαρμαρυγή και άλλες αρρυθμίες.
 • Διαταραχή του ισοζυγίου ηλεκτρολυτών ουσίες στο αίμα σας ονομάζονται ηλεκτρολύτες -. Όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο και μαγνήσιο - help σκανδάλη και διεξαγωγή των ηλεκτρικών ερεθισμάτων στην καρδιά σας. Επίπεδα ηλεκτρολυτών που είναι πάρα πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή μπορεί να επηρεάσει ηλεκτρικούς παλμούς της καρδιάς σας και να συμβάλει στην ανάπτυξη της αρρυθμίας.
 • Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρικά ερεθίσματα στην καρδιά σας ή να αυξήσει την πιθανότητα εκδήλωσης κολπικής μαρμαρυγής. Στην πραγματικότητα, η ανάπτυξη της κολπικής μαρμαρυγής μετά από ένα επεισόδιο της μεγάλης κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι μερικές φορές ονομάζεται "σύνδρομο καρδιά των διακοπών." Χρόνια κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει την καρδιά σας να χτυπά λιγότερο αποτελεσματικά και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιομυοπάθεια.
 • Η καφεΐνη ή τη χρήση νικοτίνης. Καφεΐνη, η νικοτίνη και άλλα διεγερτικά μπορεί να προκαλέσει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα και μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των πιο σοβαρές αρρυθμίες. Παράνομα ναρκωτικά, όπως οι αμφεταμίνες και η κοκαΐνη, μπορεί να επηρεάσει ριζικά την καρδιά και να οδηγήσει σε πολλούς τύπους αρρυθμιών ή σε αιφνίδιο θάνατο λόγω της κοιλιακής μαρμαρυγής.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Ορισμένες αρρυθμίες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης συνθήκες, όπως:

 • Εγκεφαλικό επεισόδιο. Όταν η καρδιά σας φαρέτρες, είναι σε θέση να αντλεί αίμα αποτελεσματικά, η οποία μπορεί να προκαλέσει αίμα στην πισίνα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό θρόμβων αίματος. Εάν ένας θρόμβος χαλαρά, μπορεί να ταξιδέψει και να εμποδίσουν μια αρτηρία του εγκεφάλου, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό μπορεί να καταστρέψει ένα τμήμα του εγκεφάλου ή να οδηγήσει σε θάνατο. Για τους ανθρώπους που έχουν κολπική μαρμαρυγή, η βαρφαρίνη φάρμακα (Coumadin) ή dabigatran (Pradaxa) ή rivaroxaban (Xarelto) μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Καρδιακής ανεπάρκειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει, εάν η καρδιά σας άντληση αναποτελεσματικά για μια παρατεταμένη περίοδο λόγω μιας βραδυκαρδία ή ταχυκαρδία, όπως κολπική μαρμαρυγή. Μερικές φορές, τον έλεγχο του ρυθμού μιας αρρυθμίας που προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς σας.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε υποστεί καρδιακή αρρυθμία, κλείστε ένα ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό σας. Αν μια αρρυθμία της καρδιάς βρεθεί νωρίς, η θεραπεία σας μπορεί να είναι πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική. Τελικά, όμως, μπορεί να παραπεμφθεί σε ειδικό καρδιά (καρδιολόγος).

Εάν η καρδιακή αρρυθμία σας επιμένει για περισσότερο από μερικά λεπτά ή συνοδεύεται από λιποθυμία, δύσπνοια ή πόνο στο στήθος, καλέστε το 911 ή τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης σας ή έχετε κάποιον να σας οδηγήσει στο πλησιέστερο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομο και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είμαστε προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν περιορισμούς που χρειάζονται πριν τη συνάντηση. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων, όπως κάποιος περιορισμός στη διατροφή σας. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό, αν ο γιατρός σας διατάζει κάποιες εξετάσεις αίματος.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με αρρυθμία της καρδιάς.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως το οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού επεισοδίου, υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, και να τονίσετε κάποιες τυχόν πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, βιταμίνες ή συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορείτε να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση του χρόνου εξαντλούνται. Για καρδιακές αρρυθμίες, ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα μου;
 • Τι είδους εξετάσεις θα χρειαστώ; Μήπως πρέπει να κάνω κάτι για να προετοιμαστεί για αυτές τις εξετάσεις;
 • Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;
 • Υπάρχουν τρόφιμα ή ποτά που σας προτείνουμε να αποφύγω εκεί; Είναι κάτι που δείχνουν ότι μπορώ να προσθέσω στη διατροφή μου;
 • Ποιο είναι το κατάλληλο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας;
 • Πόσο συχνά πρέπει να πρέπει να εξετάζονται για καρδιακή νόσο ή άλλες επιπλοκές της αρρυθμίας;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε επισκέπτονται;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Είναι έτοιμη να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πότε είδατε για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή, ή μήπως έρχονται και παρέρχονται?
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας;
 • Μήπως είναι κάτι που βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Τι, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Για τη διάγνωση καρδιακή αρρυθμία, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει σχετικά - ή δοκιμασία για - συνθήκες που μπορεί να προκαλέσει αρρυθμία σας, όπως οι καρδιακές παθήσεις ή ένα πρόβλημα με το θυρεοειδή αδένα σας. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να εκτελέσει την καρδιά δοκιμές παρακολούθησης ειδικά για αρρυθμίες. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Κατά τη διάρκεια μιας ΗΚΓ, οι αισθητήρες (ηλεκτρόδια) που μπορεί να ανιχνεύσει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας που συνδέονται με το στήθος σας και μερικές φορές στα άκρα σας. Ένα ΗΚΓ οποία μετρά το χρόνο και τη διάρκεια της κάθε ηλεκτρικής φάσης κτύπο της καρδιάς σας.
 • Holter monitor. Αυτή η φορητή συσκευή ΗΚΓ μπορεί να φορεθεί για μια ημέρα ή περισσότερο για να καταγράφει τη δραστηριότητά της καρδιάς σας καθώς πηγαίνετε για τη ρουτίνα σας.
 • Παρακολούθηση συμβάντων. Για σποραδικές αρρυθμίες, θα διατηρηθεί αυτή η φορητή συσκευή ΗΚΓ στο σπίτι, συνδέοντάς το με το σώμα σας και το πάτημα ενός κουμπιού, όταν έχετε συμπτώματα. Αυτό αφήνει το γιατρό σας να ελέγξει τον καρδιακό σας ρυθμό κατά τον χρόνο των συμπτωμάτων σας.
 • Υπερηχοκαρδιογράφημα. Σε αυτή τη μη επεμβατική εξέταση, μια συσκευή χειρός (αισθητήριο) τοποθετείται στο στήθος σας χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει εικόνες του μέγεθος, τη δομή της καρδιάς σας και την κίνηση.

Εάν ο γιατρός σας δεν εντοπίσει μια αρρυθμία κατά τη διάρκεια δοκιμών αυτών, αυτός ή αυτή μπορεί να προσπαθήσει να προκαλέσει αρρυθμία σας με άλλες εξετάσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Στρες τεστ. Μερικές αρρυθμίες προκαλούνται ή επιδεινώνονται από την άσκηση. Κατά τη διάρκεια ενός τεστ κοπώσεως, θα σας ζητηθεί να ασκήσει σε διάδρομο ή στατικό ποδήλατο ενώ η δραστηριότητα της καρδιάς σας παρακολουθείται. Αν έχετε δυσκολίες στην άσκηση, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα φάρμακο για να διεγείρουν την καρδιά σας με έναν τρόπο που είναι παρόμοια με την άσκηση.
 • Γείρετε δοκιμή πίνακα. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αυτό το τεστ, αν είχατε τάσεις λιποθυμίας. Ρυθμό της καρδιάς και την πίεση του αίματος παρακολουθούνται, όπως είναι σε επίπεδη θέση σε ένα τραπέζι. Ο πίνακας στη συνέχεια γέρνει σαν να ήταν όρθιος. Ο γιατρός σας παρατηρεί πώς η καρδιά σας και το νευρικό σύστημα το οποίο ελέγχει ανταποκριθεί στην αλλαγή της γωνίας.
 • Ηλεκτροφυσιολογική δοκιμή και χαρτογράφηση. Σε αυτή τη δοκιμή, λεπτή, εύκαμπτοι σωλήνες (καθετήρες) συνενωμένο με ηλεκτρόδια σπείρωμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων σας σε μια ποικιλία των κηλίδων μέσα στην καρδιά σας. Μόλις στη θέση του, τα ηλεκτρόδια μπορούν να χαρτογραφήσουν την εξάπλωση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων μέσα από την καρδιά σας. Επιπλέον, καρδιολόγο σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρόδια διεγείρουν την καρδιά σας να χτυπά με ρυθμούς που μπορεί να προκαλέσουν - ή να σταματήσουν - μια αρρυθμία. Αυτό επιτρέπει στον γιατρό σας για να δείτε την τοποθεσία της αρρυθμίας και το τι μπορεί να είναι αυτό που προκαλεί.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα

Εάν έχετε μια αρρυθμία, η θεραπεία μπορεί να είναι ή μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Συνήθως αυτό που απαιτείται μόνο εάν η αρρυθμία προκαλεί σημαντικά συμπτώματα ή αν αυτό σας θέτει σε κίνδυνο από μια πιο σοβαρή αρρυθμία ή αρρυθμία επιπλοκή.

Θεραπεία αργή καρδιακών παλμών
Αν και αργή καρδιακών παλμών (bradycardias) δεν έχουν μια αιτία που μπορεί να διορθωθεί - όπως τα χαμηλά επίπεδα ορμονών του θυρεοειδούς ή ενέργειες των φαρμάκων αποτέλεσμα &dmash; γιατροί συχνά τη θεραπεία τους με ένα βηματοδότη, επειδή δεν υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να επιταχύνει αξιόπιστα up σας καρδιά. Ο βηματοδότης είναι μια μικρή συσκευή που εμφυτεύεται συνήθως κοντά στην κλείδα. Ένα ή περισσότερα καλώδια του ηλεκτροδίου μύτες τρέχουν από το βηματοδότη μέσω των αιμοφόρων αγγείων σας, την εσωτερική καρδιά σας. Αν ο καρδιακός ρυθμός σας είναι πολύ αργή ή αν θα σταματήσει, ο βηματοδότης στέλνει ηλεκτρικά ερεθίσματα που διεγείρουν την καρδιά σας να χτυπά σε ένα σταθερό, κατάλληλο ρυθμό.

Θεραπεία γρήγοροι καρδιακοί παλμοί
Για γρήγορη καρδιακών παλμών (ταχυκαρδίες), οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

 • Vagal ελιγμούς. Ίσως να είναι σε θέση να σταματήσει μια αρρυθμία που ξεκινά πάνω από το κάτω μισό της καρδιάς σας (υπερκοιλιακή ταχυκαρδία, ή SVT) με τη χρήση συγκεκριμένων ελιγμούς που περιλαμβάνουν κρατώντας την αναπνοή σας και τέντωμα, βουτώντας το πρόσωπό σας σε παγωμένο νερό, ή βήχα. Τέτοιοι χειρισμοί επηρεάζουν το νευρικό σύστημα που ελέγχουν τον καρδιακό παλμό σας (πνευμονογαστρικό νεύρο), προκαλώντας συχνά τον καρδιακό ρυθμό σας για να επιβραδύνει.
 • Φάρμακα. Πολλοί τύποι ταχυκαρδιών ανταποκρίνονται καλά σε αντιαρρυθμικά φάρμακα. Αν δεν θεραπεύουν το πρόβλημα, μπορούν να μειώσουν επεισόδια ταχυκαρδίας ή να επιβραδύνει την καρδιά, όταν συμβαίνει ένα επεισόδιο. Ορισμένα φάρμακα μπορούν να επιβραδύνουν την καρδιά σας τόσο πολύ ότι μπορεί να χρειαστεί ένα βηματοδότη. Είναι πολύ σημαντικό να λάβει κάθε αντιαρρυθμικά φάρμακα ακριβώς όπως κατευθύνεται από το γιατρό σας, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπλοκές.

  Εάν έχετε κολπική μαρμαρυγή, ο γιατρός σας είναι πιθανό να συνταγογραφήσει αντιπηκτικά φάρμακα - όπως η βαρφαρίνη (Coumadin) ή dabigatran (Pradaxa) ή rivaroxaban (Xarelto) - για να βοηθήσει να κρατήσει επικίνδυνες θρόμβων. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική αιμορραγία. Dabigatran δεν συνιστάται για τη θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής σε όποιον έχει μηχανικές βαλβίδες καρδιάς.

 • Ανάταξη. Εάν έχετε μια ταχυκαρδία που ξεκινά από το πάνω μισό της καρδιάς σας (κόλποι), συμπεριλαμβανομένης της κολπικής μαρμαρυγής, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει ανάταξη, η οποία είναι ένα ηλεκτρικό σοκ που χρησιμοποιείται για να επαναφέρετε την καρδιά σας τον κανονικό της ρυθμό. Συνήθως αυτό γίνεται εξωτερικά σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, και σας δίνεται φαρμακευτική αγωγή για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οπότε δεν υπάρχει πόνος που εμπλέκονται. Ανάταξη έκτακτης ανάγκης (απινίδωση) χρησιμοποιείται επίσης για την κοιλιακή ταχυκαρδία και μαρμαρυγή.
 • Θεραπεία με κατάλυση. Σε αυτή τη διαδικασία, ένα ή περισσότερα καθετήρες σπείρωμα μέσω των αιμοφόρων αγγείων σας, την εσωτερική καρδιά σας. Είναι τοποθετημένα σε περιοχές της καρδιάς σας που ο γιατρός σας πιστεύει ότι είναι οι πηγές της αρρυθμίας σας. Τα ηλεκτρόδια στα άκρα του καθετήρα θερμαίνεται με ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων. Μία άλλη μέθοδος περιλαμβάνει την ψύξη των άκρων των καθετήρων, η οποία παγώνει το πρόβλημα του ιστού. Είτε καταστρέφει μέθοδο (αποκόπτει) ένα μικρό σημείο του καρδιακού ιστού και δημιουργεί ένα ηλεκτρικό μπλοκ κατά μήκος του μονοπατιού που προκαλεί αρρυθμία σας. Συνήθως αυτό σταματά η αρρυθμία σας.

Εμφυτεύσιμες συσκευές
Θεραπεία για καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να περιλαμβάνει επίσης τη χρήση μίας εμφυτεύσιμης διατάξεως:

 • Βηματοδότη. Βηματοδότης είναι μια εμφυτεύσιμη συσκευή που βοηθά στη ρύθμιση αργή καρδιακών παλμών (βραδυκαρδία). Μια μικρή συσκευή τοποθετείται κάτω από το δέρμα κοντά στην κλείδα σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Ένα μονωμένο σύρμα εκτείνεται από τη συσκευή προς την καρδιά, όπου είναι μόνιμα αγκυροβολημένο.

  Εάν ένας βηματοδότης ανιχνεύσει ένα καρδιακό ρυθμό που είναι πάρα πολύ αργή ή μη κτύπο της καρδιάς σε όλους, εκπέμπει ηλεκτρικά ερεθίσματα που διεγείρουν την καρδιά σας για να επιταχύνει ή να αρχίσει να κτυπά ξανά. Οι περισσότεροι βηματοδότες έχουν μια συσκευή ανίχνευσης που τους σβήνει όταν κτύπος της καρδιάς σας είναι πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο. Αποδεικνύεται ξανά όταν κτύπο της καρδιάς σας είναι πολύ αργή.

 • Τα εμφυτευμένα καρδιομετατροπέα-απινιδωτή (ICD). Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει αυτή τη συσκευή αν είστε σε υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν μια επικίνδυνα ταχυκαρδία ή αρρυθμία στο κάτω μισό της καρδιάς σας (κοιλιακή ταχυκαρδία ή μαρμαρυγή κοιλία).
 • Ένα ICD είναι μια μονάδα μπαταρία, η οποία είναι εμφυτεύεται κοντά στην αριστερή κλείδα. Ένα ή περισσότερα καλώδια του ηλεκτροδίου μύτες από το ICD τρέχει μέσα στις φλέβες στην καρδιά. Η ICD παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό σας. Εάν ανιχνεύσει ένα ρυθμό που είναι πάρα πολύ αργή, ρυθμούς της καρδιάς, όπως βηματοδότη θα. Εάν ανιχνεύσει VT ή VF, στέλνει χαμηλής ή υψηλής ενέργειας σοκ για να επαναφέρετε την καρδιά σε ένα κανονικό ρυθμό.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Βραδυκαρδία (brad-e-kahr-dee-UH).
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Βραδυκαρδία (brad-e-kahr-dee-UH).

Χειρουργικές θεραπείες
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η συνιστώμενη θεραπεία για καρδιακές αρρυθμίες:

 • Maze διαδικασία. Αυτό συνεπάγεται μια σειρά από χειρουργικές τομές στο άνω μισό της καρδιάς σας (κόλποι). Αυτά θεραπεύσει σε προσεκτικά τοποθετημένα σημάδια στα κόλποι που σχηματίζουν τα όρια που αναγκάζουν ηλεκτρικά ερεθίσματα στην καρδιά σας να ταξιδέψει σωστά για να προκαλέσει την καρδιά να χτυπά αποτελεσματικά. Η διαδικασία αυτή είναι αποτελεσματική, αλλά επειδή απαιτεί χειρουργική επέμβαση, είναι συνήθως προορίζονται για άτομα που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες ή για εκείνους που έχουν τη χειρουργική επέμβαση καρδιάς για άλλους λόγους. Ο χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ένα μέσο για την εφαρμογή υπερβολικού ψύχους για ιστό (κρυοερευνητής) ή ένας ανιχνευτής ραδιοσυχνοτήτων χειρός, αντί για ένα νυστέρι, να δημιουργήσει τις ουλές.
 • Στεφανιαία χειρουργική επέμβαση παράκαμψης. Εάν έχετε σοβαρή νόσο των στεφανιαίων αρτηριών σε Πέρα από τη συχνή κοιλιακή ταχυκαρδία, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση στεφανιαίας παράκαμψης. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την παροχή αίματος στην καρδιά σας και να μειώσει τη συχνότητα κοιλιακής ταχυκαρδίας σας.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Πολλές αρρυθμίες μπορεί να κατηγορηθεί για υποκείμενη καρδιακή νόσο, έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει ότι, εκτός από τις άλλες θεραπείες, να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα κρατήσει την καρδιά σας όσο το δυνατόν υγιέστερο. Κάνοντας υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών αρρυθμιών από την ανάπτυξη στην πρώτη θέση.

Αυτές οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Τρώτε καρδιά-υγιή τρόφιμα
 • Η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας σας
 • Η διακοπή του καπνίσματος
 • Κοπή πίσω σχετικά με την καφεΐνη και η κατανάλωση αλκοόλ
 • Η εξεύρεση τρόπων για να μειώσει το ποσό του στρες στη ζωή σας
 • Αποφυγή διεγερτικά φάρμακα, όπως φάρμακα που βρίσκονται σε over-the-counter θεραπείες για το κρυολόγημα και ρινική συμφόρηση

Ο ρόλος των ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ένα θρεπτικό συστατικό που βρέθηκαν κυρίως στα ψάρια, για την πρόληψη και τη θεραπεία των αρρυθμιών που δεν είναι ακόμη σαφής. Αλλά φαίνεται σαν η ουσία αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη στην πρόληψη και τη θεραπεία ορισμένων αρρυθμιών.

Βλέπε επίσης