Γείρετε τον πίνακα ελέγχου

Ορισμός

Μια δοκιμή κλίσης πίνακας χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει την αιτία της ανεξήγητης λιποθυμία (συγκοπή). Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής κλίση πίνακα, θα βρίσκονται σε ένα τραπέζι που κινείται από μια οριζόντια σε μια κάθετη θέση. Καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση παρακολουθούνται σε όλη την κλίση δοκιμή πίνακα.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια κλίση δοκιμή πίνακα εάν έχετε είχε επαναληφθεί, ανεξήγητα επεισόδια λιποθυμία. Μια δοκιμή πίνακα κλίση μπορεί επίσης να είναι σκόπιμο να ερευνήσει την αιτία της λιποθυμίας, αν έχετε λιποθύμησε μόνο μία φορά, αλλά ένα άλλο επεισόδιο θα σας βάλει σε υψηλό κίνδυνο τραυματισμού λόγω στο περιβάλλον εργασίας σας, το ιατρικό ιστορικό, την ηλικία ή άλλους παράγοντες.

Γείρετε δοκιμή πίνακα. Τοποθετήστε κολλώδεις μπαλώματα (ηλεκτρόδια) στο στήθος, τα πόδια σας και τα χέρια.
Γείρετε δοκιμή πίνακα. Τοποθετήστε κολλώδεις μπαλώματα (ηλεκτρόδια) στο στήθος, τα πόδια σας και τα χέρια.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν μια κλίση δοκιμή πίνακα για να διαγνώσετε την αιτία της λιποθυμίας. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, η πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό. Θα ξεκινήσω με τα ψέματα επίπεδη σε ένα τραπέζι. Τα λουριά τίθενται γύρω από το σώμα σας για να σας κρατήσει στη θέση του. Στη συνέχεια, ο πίνακας που γέρνει προς την αύξηση του σωματικού σας σε μια θέση head-up - προσομοίωση μια αλλαγή στην θέση από την ξαπλωμένη σε όρθια στάση. Η δοκιμή αυτή επιτρέπει στους γιατρούς να αξιολογούν καρδιαγγειακή αντίδραση του σώματός σας με την αλλαγή στη θέση του.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια κλίση δοκιμή πίνακα, εάν αυτός ή υποψιάζεται ότι neurocardiogenic συγκοπή είναι υπεύθυνη για την αδυναμία σας και χρειάζεται πρόσθετες δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Neurocardiogenic συγκοπή συμβαίνει όταν το μέρος του νευρικού συστήματος που ελέγχει τη ροή του αίματος αλλάζει το ρυθμό της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, λιγότερο αίμα ρέει στον εγκέφαλο και μπορεί να λιποθυμήσετε. Αυτό το είδος της συγκοπής είναι επίσης ονομάζεται νευρογενή συγκοπή, αντανακλαστικό συγκοπή, και το κοινό λιποθυμίας.

Με neurocardiogenic συγκοπή, μπορεί ή δεν μπορεί να έχει προειδοποιητικά σημάδια, όπως η ωχρότητα του δέρματος, αδυναμία, εφίδρωση, θολή όραση ή ναυτία. Neurocardiogenic συγκοπής είναι συχνά μια αντίδραση σε κάτι σαν τη θέα του αίματος ή ανατρέποντας την κατάσταση. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς σαφή σκανδάλη. Αυτό το είδος της συγκοπής συμβαίνει όταν στέκεστε ή κάθεστε.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Μια δοκιμή πίνακα κλίσης είναι γενικά ασφαλής, και οι επιπλοκές είναι σπάνιες. Αλλά, όπως και με κάθε ιατρική διαδικασία, δεν εμπεριέχουν τον κίνδυνο επιπλοκών.

Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

 • Η παρατεταμένη χαμηλή αρτηριακή πίεση
 • Η παρατεταμένη παύση μεταξύ των καρδιακών παλμών (ασυστολία)

Αυτές οι επιπλοκές συνήθως υποχωρούν όταν ο πίνακας που είστε ξαπλωμένη κατά τη διάρκεια της δοκιμής επιστρέφεται σε οριζόντια θέση.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μπορεί να σας ζητηθεί να μην φάτε ή να πιείτε για δύο ή περισσότερες ώρες πριν από μια κλίση δοκιμή πίνακα. Μπορείτε να πάρετε τα φάρμακά σας, ως συνήθως, εκτός αν ο γιατρός σας πει κάτι διαφορετικό.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Πριν ξεκινήσετε την κλίση δοκιμή πίνακα, ένα μέλος της ομάδας υγείας σας, θα κάνετε τα εξής για να σας προετοιμάσει για τη δοκιμή:

 • Τοποθετήστε κολλώδεις μπαλώματα (ηλεκτρόδια) στο στήθος, τα πόδια σας και τα χέρια. Τα ηλεκτρόδια συνδέονται μεταξύ τους με καλώδια με ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) μηχανή που παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό σας.
 • Τοποθετήστε ένα περιχειρίδα πίεσης του αίματος στο δάχτυλό σας, στο χέρι σας ή και στα δύο για να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση κατά τη διάρκεια της δοκιμής κλίσης πίνακα.
 • Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε μια ενδοφλέβια (IV) γραμμή σε μια φλέβα στο χέρι σας για την παράδοση του φαρμάκου κατά το δεύτερο μέρος της δοκιμής, αν χρειάζεται.

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής κλίσης πίνακα
Για τη δοκιμή, θα ξαπλώνουν σε έναν πίνακα που μπορεί να μετακινηθεί από μια οριζόντια σε μια κάθετη θέση. Ο πίνακας έχει ένα υποπόδιο και ζώνες ασφαλείας. Οι ζώνες τοποθετούνται γύρω από το σώμα σας κατά τη διάρκεια της δοκιμής για να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι δεν θα γλιστρήσει από το τραπέζι. Μόλις είστε τοποθετείται πάνω στο τραπέζι, η δοκιμή εξελίσσεται με αυτόν τον τρόπο:

 • Καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση παρακολουθούνται για περίπου πέντε λεπτά, ενώ είστε ξαπλωμένη επίπεδη (οριζόντια).
 • Η κλίνη στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μια κάθετη θέση (περίπου ένα 60 - σε γωνία 90 μοιρών).
 • Ανάλογα με την αιτία της κλίσης δοκιμή πίνακα, μπορείτε να μείνετε σε κάθετη θέση για περίπου πέντε έως 10 λεπτά, ή μπορεί να παραμείνει σε κάθετη θέση για έως και 45 λεπτά.
 • Ενώ είστε σε κατακόρυφη θέση, θα παραμείνει ως ακόμη δυνατό. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, εάν αισθάνεστε συμπτώματα όπως ναυτία, εφίδρωση, ζαλάδα ή ακανόνιστοι καρδιακοί παλμοί, πείτε ένα μέλος της ομάδας υγείας σας.
 • Αν δεν το κάνετε λιποθυμικές τάσεις ή οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα μετά από 45 λεπτά, η ισοπροτερενόλη φάρμακα (Isuprel) μπορεί να δοθεί μέσω μιας γραμμής IV. Αυτό το φάρμακο μειώνει την διαστολική αρτηριακή σας πίεση (ο αριθμός κάτω σε μια ένδειξη της πίεσης του αίματος), μειώνει την περιφερική αγγειακή αντίσταση, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό σας και μπορεί να ζητήσει από το μη φυσιολογικό αντανακλαστικό του νευρικού συστήματος που προκαλεί νευροκαρδιογενή ή neurocardiogenic συγκοπή.
 • Τότε παραμένουν στην όρθια θέση και παρακολουθούνται για άλλα 15 έως 20 λεπτά.

Μετά από μια κλίση δοκιμή πίνακα
Αν λιποθυμίας σε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ενώ είστε σε κατακόρυφη θέση, ο πίνακας επιστρέφεται σε οριζόντια θέση αμέσως, και είστε παρακολουθείται στενά. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανακτά τις αισθήσεις του σχεδόν αμέσως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν η πίεση του αίματος και αλλαγές της καρδιακής συχνότητας υποδηλώνουν είστε έτοιμος να λιποθυμήσει, ο πίνακας επανέρχεται σε οριζόντια θέση, και δεν μπορείτε να χάσετε πραγματικά συνείδηση.

Όταν η κλίση τεστ πίνακας είναι πλήρης, μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες για το υπόλοιπο της ημέρας.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της δοκιμής κλίσης πίνακα ανάλογα με το αν ή όχι θα λιποθυμίας κατά τη διάρκεια της δοκιμής και τι συμβαίνει με την αρτηριακή σας πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει επιπλέον εξετάσεις για να αποκλείσει άλλες αιτίες της λιποθυμίας.

Βλέπε επίσης