Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια

Ορισμός

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM) είναι μια ασθένεια στην οποία ο μυς της καρδιάς (μυοκάρδιο) γίνεται ασυνήθιστα παχύ - ή hypertrophied. Αυτή η συμπυκνωμένη καρδιακού μυός μπορεί να είναι πιο δύσκολο για την καρδιά να αντλεί το αίμα. Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια μπορεί επίσης να επηρεάσει το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς.

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια πηγαίνει συχνά αδιάγνωστη, επειδή πολλοί από αυτούς με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια έχουν λίγα, αν υπάρχουν, τα συμπτώματα. Σε ένα μικρό αριθμό ατόμων με αυτή την κατάσταση, η συμπυκνωμένη καρδιακού μυός μπορεί να προκαλέσει σημεία και συμπτώματα, όπως δυσκολία στην αναπνοή και προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς με αποτέλεσμα απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες (αρρυθμίες).

Ευτυχώς, τα άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια οδηγούν συχνά φυσιολογική ζωή χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Δύσπνοια, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή την άσκηση
 • Ο πόνος στο στήθος, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή την άσκηση
 • Λιποθυμία, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή την άσκηση
 • Ζάλη
 • Κούραση
 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς - η αίσθηση της ταχείας, φτερούγισμα ή χτυπάει καρδιοχτύπια

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι συνήθως προκαλείται από μεταλλάξεις του γονιδίου. Είναι ότι αυτές οι μεταλλάξεις προκαλούν τον καρδιακό μυ για να αυξηθεί ασυνήθιστα παχύ. Άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια έχουν επίσης μια ανώμαλη διάταξη των μυϊκών ινών της καρδιάς. Τα κύτταρα του καρδιακού μυός να γίνει μπερδεμένες, γνωστή ως αταξία μυϊκών ινών. Αυτή η σύγχυση μπορεί να συμβάλει σε μια καρδιακή αρρυθμία (αρρυθμία) σε ορισμένους ανθρώπους.

Η σοβαρότητα της υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας ποικίλλει ευρέως. Οι περισσότεροι άνθρωποι με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια έχουν μια μορφή της ασθένειας στην οποία το τοίχωμα (διάφραγμα) μεταξύ των δύο θαλάμων κάτω μέρος της καρδιάς (οι κοιλίες) γίνεται μεγεθύνεται και παρεμποδίζει τη ροή του αίματος. Αυτό είναι μερικές φορές αναφέρεται ως υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια με απόφραξη ή υπερτροφική αποφρακτική καρδιομυοπάθεια.

Μερικές φορές υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια συμβαίνει χωρίς σημαντική απόφραξη της ροής του αίματος. Ωστόσο, κύριο θάλαμο άντλησης της καρδιάς (η αριστερή κοιλία) μπορεί να γίνει σκληρό, το οποίο μειώνει την ποσότητα του αίματος η κοιλία μπορεί να κρατήσει και πόσο αίμα παίρνει αντληθεί στο σώμα με κάθε συστολή. Οι γιατροί μερικές φορές αναφέρονται σε αυτό ως υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, χωρίς απόφραξη ή nonobstructive υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια επηρεάζει άνδρες και γυναίκες εξίσου.

Η κατάσταση είναι συνήθως κληρονομική. Υπάρχει μια πιθανότητα 50 τοις εκατό ότι τα παιδιά των ατόμων με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια θα κληρονομήσουν τη γενετική μετάλλαξη για τη διαταραχή. Τα αδέλφια των ασθενών με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι επίσης σε κίνδυνο. Ως αποτέλεσμα, οι στενοί συγγενείς του κάποιος με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια καλούνται να μιλήσουν με τους γιατρούς τους για να πάρει ελέγχονται για την ασθένεια.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Σε πολλούς ανθρώπους, υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια δεν προκαλεί σημαντικά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, σε ορισμένα άτομα, υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά σημεία και συμπτώματα, όπως δύσπνοια, πόνο στο στήθος ή λιποθυμία.

Τα άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια διατρέχουν τον κίνδυνο των επικίνδυνων ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες), όπως η κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή. Αυτές οι ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό μπορεί να προκαλέσουν αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι η κύρια αιτία της καρδιάς που σχετίζονται με αιφνίδιου θανάτου σε άτομα κάτω των 30 ετών. Ευτυχώς, αυτές οι θάνατοι είναι σπάνια.

Πιθανές επιπλοκές από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια περιλαμβάνουν:

 • Αρρυθμίες. Thickened μυ της καρδιάς, καθώς και η ανώμαλη δομή των κυττάρων της καρδιάς (αταξία), μπορεί να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς, με αποτέλεσμα την γρήγορη ή αρρυθμίες. Κολπική μαρμαρυγή, κοιλιακή ταχυκαρδία και κοιλιακή μαρμαρυγή είναι μεταξύ των αρρυθμιών που μπορεί να προκληθεί από την υπερτροφική καρδιομυοπάθεια.

  Η πιο επίφοβη κίνδυνος υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος οφείλεται σε κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή. Δυστυχώς, μπορεί να είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποια άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι πιο επιρρεπείς σε αυτές τις απειλητικές για τη ζωή, ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό. Εάν αντιμετωπίζετε ξόρκια λιποθυμία, υπερβολική ζάλη ή παρατεταμένη αίσθημα παλμών, θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα.

 • Παρεμποδίζεται η ροή του αίματος. Σε πολλούς ανθρώπους, η συμπυκνωμένη καρδιακού μυός προκαλεί απόφραξη της ροής του αίματος που εγκαταλείπει την καρδία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια κατά την προσπάθεια, πόνο στο στήθος, ζάλη και τάσεις λιποθυμίας.
 • Μιτροειδούς βαλβίδας προβλήματα. Η συμπυκνωμένη καρδιακού μυός μπορεί να αφήσει ένα μικρότερο χώρο για τη ροή του αίματος, η οποία με τη σειρά της προκαλεί το αίμα να βιαστούμε μέσα από βαλβίδες της καρδιάς σας πιο γρήγορα και πιο δυναμικά. Αυτή η αυξημένη δύναμη μπορεί να αποτρέψει μιτροειδούς βαλβίδας σας - η βαλβίδα μεταξύ αριστερού κόλπου της καρδιάς σας και την αριστερή κοιλία - από το να κλείσει σωστά. Ως αποτέλεσμα, το αίμα μπορεί να διαρρεύσει προς τα πίσω στον αριστερό κόλπο. Αυτό ονομάζεται ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας. Ανεπάρκεια της μιτροειδούς βαλβίδας μπορεί να οδηγήσει σε άλλες επιπλοκές, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμίες.
 • Καρδιακή ανεπάρκεια. Καρδιακή ανεπάρκεια σημαίνει ότι η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα για να καλύψουν τις ανάγκες του σώματός σας. Η συμπυκνωμένη καρδιακού μυός από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια μπορεί τελικά να γίνει πολύ σκληρό για να καλύψει αποτελεσματικά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια και καρδιακή ανεπάρκεια.
 • Διασταλμένες μυοκαρδιοπάθεια. Την πάροδο του χρόνου, συμπυκνωμένη καρδιακού μυός μπορεί να γίνει αδύναμη και αναποτελεσματική. Η κοιλία γίνεται διευρυμένη (διαστολή), και η ικανότητα άντλησης του γίνεται λιγότερο έντονη.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει από την πρώτη δει τον οικογενειακό γιατρό σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν σας καλούν να κανονίσει μια συνάντηση, μπορεί να αναφέρεται σε ένα γιατρό που ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων (καρδιολόγος).

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το ραντεβού σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Μάθετε αν θα πρέπει να ακολουθήσετε οποιεσδήποτε προ-ραντεβού περιορισμούς, όπως η αλλαγή επίπεδο δραστηριότητάς σας ή τη διατροφή σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, και πόσο καιρό έχετε να είχε.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές στη ζωή σας.
 • Κάντε μια λίστα με βασικές ιατρικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων ιατρικών προβλημάτων για τα οποία έχετε πρόσφατα υποβληθεί σε θεραπεία και τα ονόματα των τυχόν φάρμακα που παίρνετε. Ο γιατρός σας, επίσης, θα ήθελα να ξέρω αν κάποιος στην οικογένειά σας είχε υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια ή έχει βιώσει ανεξήγητο αιφνίδιο θάνατο.
 • Βρείτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που μπορεί να έρθει μαζί σας στο ραντεβού, αν είναι δυνατόν. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να βοηθήσει να θυμηθείτε τι λέει ο γιατρός.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις που θέλετε να είστε βέβαιος να ρωτήσετε το γιατρό σας.
Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Εμποδίζεται η ροή του αίματος.
Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Εμποδίζεται η ροή του αίματος.

Για υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Τι προκαλεί τα συμπτώματα μου;
 • Υπάρχουν άλλα πιθανά αίτια για τα συμπτώματα αυτά εκεί;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Ποια προσέγγιση θεραπεία μου προτείνετε;
 • Πόσο σύντομα μετά αρχίζω τη θεραπεία μπορώ να περιμένω βελτίωση των συμπτωμάτων μου;
 • Εάν η πρώτη θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική, αυτό που θα προσπαθήσουμε το επόμενο βήμα;
 • Τι είναι ο κίνδυνος μου μακροπρόθεσμες επιπλοκές;
 • Πώς θα παρακολουθεί την υγεία μου την πάροδο του χρόνου;
 • Τι περιορισμούς θα πρέπει να ακολουθήσω;
 • Θα σεξουαλική δραστηριότητα αυξάνει τον κίνδυνο μου επιπλοκών;
 • Σας συνιστούμε να έχω συναντηθεί με ένα γενετικό σύμβουλο;
 • Σε περίπτωση που τα παιδιά μου ή άλλοι στενοί συγγενείς να ελέγχονται για αυτή την κατάσταση;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα μαζί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να μιλήσουμε για το βάθος. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Έχουν τα συμπτώματά σας αλλάξει με την πάροδο του χρόνου; Εάν ναι, πώς;
 • Έχετε ποτέ λιποθύμησε;
 • Η άσκηση ή σωματική άσκηση κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα;
 • Γνωρίζετε κάθε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων στην οικογένειά σας;
 • Είσαι που υποβάλλονται σε θεραπεία για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα υγείας;
 • Μήπως έχετε παιδιά ή σκοπεύετε να έχετε παιδιά;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Ενώ περιμένετε για το ραντεβού σας, ελέγξτε με τα μέλη της οικογένειάς σας για να μάθετε εάν υπάρχουν συγγενείς έχουν διαγνωστεί με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια ή έχουν βιώσει ανεξήγητο, αιφνίδιο θάνατο. Αυτό θα βοηθήσει το γιατρό σας να γνωρίζει, όπως το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό σας. Εάν η άσκηση κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα, αποφύγετε την έντονη άσκηση, μέχρι να δει το γιατρό σας και να έχουν δοθεί συγκεκριμένες συστάσεις άσκησης.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Μιτροειδούς βαλβίδας προβλήματα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Μιτροειδούς βαλβίδας προβλήματα.

Ένας γιατρός μπορεί να υποπτεύονται πρώτη υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αν αυτός ή αυτή ακούει ένα καρδιακό φύσημα, ενώ ακούτε την καρδιά. Ένα καρδιακό φύσημα μπορεί να υποδεικνύει ότι η συμπυκνωμένη καρδιακού μυός προκαλεί μη φυσιολογική ροή του αίματος μέσω της καρδιάς.

Ηχοκαρδιογράφημα είναι η πιο συνηθισμένη εξέταση για τη διάγνωση της υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας. Χρησιμοποιώντας εικόνες υπερηχοκαρδιογράφημα, ο γιατρός σας μπορεί να δει το πάχος του μυός της καρδιάς σας, αν η ροή του αίματος εμποδίζεται και αν βαλβίδες της καρδιάς σας κινούνται κανονικά.

Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει εικόνες της καρδιάς. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει στο γιατρό να δει την περίπλοκη κίνηση της καρδιάς σε κίνηση - κοιλίες συμπίεση και χαλάρωση, και βαλβίδες άνοιγμα και το κλείσιμο με το ρυθμό της καρδιάς. Ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις εικόνες για τον εντοπισμό ανωμαλιών στον καρδιακό μυ και βαλβίδες. Τύποι ηχωκαρδιογραφημάτων περιλαμβάνουν:

 • Transthoracic υπερηχοκαρδιογράφημα. Αυτό είναι ένα πρότυπο υπερηχοκαρδιογράφημα. Ένας τεχνικός (υπερηχογραφιστή) εξαπλώνεται τζελ στο στήθος σας και στη συνέχεια πιέζει μια συσκευή γνωστή ως αισθητήριο σταθερά πάνω στο δέρμα σας, με στόχο μια δέσμη υπερήχων μέσα από το στήθος σας στην καρδιά σας. Το αισθητήριο ανιχνεύει επίσης ήχο ηχώ κύμα αντανακλάται από τις εσωτερικές δομές. Ένας υπολογιστής μετατρέπει τους απόηχους σε κινούμενες εικόνες σε μια οθόνη. Εάν πνεύμονες ή νευρώσεις σας επισκιάζει την άποψη, μια μικρή ποσότητα της ενδοφλέβιας χρωστική ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των εικόνων.
 • Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα. Σε αυτό το είδος της υπερηχοκαρδιογράφημα, ένα εύκαμπτο σωλήνα που περιέχει ένα μετατροπέα οδηγείται κάτω από το λαιμό σας και στον οισοφάγο σας, το οποίο συνδέει το στόμα σας με το στομάχι σας. Από εκεί, ο μετατροπέας μπορεί να πάρει περισσότερες λεπτομερείς εικόνες της καρδιάς σας. Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα αν είναι δύσκολο να πάρετε μια σαφή εικόνα της καρδιάς σας με μια τυπική υπερηχοκαρδιογράφημα ή αν αυτός ή αυτή θέλει να εξετάσει περαιτέρω μιτροειδούς βαλβίδας σας.

Πρόσθετες δοκιμές θα μπορούσε να γίνει για να βοηθήσει ματιά για άλλες επιπτώσεις της υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι είδους θεραπεία θα μπορούσε να χρειαστεί. Αυτές οι πρόσθετες δοκιμές περιλαμβάνουν:

 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Η δοκιμή αυτή καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας. Αυτό γίνεται για την ανίχνευση ανώμαλα ηλεκτρικά σήματα που μπορεί να προκύψουν από τη συμπυκνωμένη καρδιακού μυός.
 • Holter ρυθμού. Αυτό είναι ένα φορητό ΗΚΓ που καταγράφει μια συνεχή ηλεκτροκαρδιογράφημα της καρδιάς σας, συνήθως κατά τη διάρκεια του ενός έως δύο ημέρες. Είναι χρησιμοποιείται για την ανίχνευση μη φυσιολογικών καρδιακών ρυθμών.
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Μερικές φορές ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το τεστ για να μετρήσει την πίεση της ροής του αίματος μέσα στην καρδιά σας. Ένας καθετήρας εισάγεται μέσα σε μία αρτηρία, αρχίζοντας στην περιοχή βουβωνική χώρα σας. Είναι συνέχεια προσεκτικά σπείρωμα σε θαλάμους της καρδιάς σας, υπό την καθοδήγηση του ένα μηχάνημα ακτίνων Χ που δείχνει σε πραγματικό χρόνο εικόνες του σώματός σας. Χρωστική ουσία εγχύεται μέσω του καθετήρα, και το X-ray μηχάνημα κάνει τις εικόνες (αγγειογραφίες) της καρδιάς σας και τα αιμοφόρα αγγεία.
 • Η καρδιακή μαγνητική τομογραφία. Καρδιακές μαγνητική τομογραφία (MRI) είναι μια τεχνική απεικόνισης που χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα για να δημιουργήσετε τις εικόνες της καρδιάς σας. Η καρδιακή μαγνητική τομογραφία είναι συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ηχοκαρδιογράφημα, ιδιαίτερα εάν οι ηχοκαρδιογραφικές εικόνες δεν είναι πειστικά.

Δοκιμές προσεγγίσεις για συγγενείς πρώτου βαθμού
Οι γενετικές εξετάσεις είναι διαθέσιμα που μπορεί να είναι σε θέση να βοηθήσει το γιατρό σας διάγνωση υπερτροφική καρδιομυοπάθεια. Ωστόσο, δεν είναι οι γενετικές αιτίες της υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια πλήρως κατανοητοί. Περισσότεροι από 10 γονίδια έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ότι μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Λόγω της πολύπλοκης φύσης του πώς αλληλεπιδρούν τα γονίδια σου, γενετικές εξετάσεις που συχνά δεν δίνουν μια οριστική απάντηση. Επιπλέον, οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορεί να καλύψει τη δοκιμή. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν γενετικό έλεγχο θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για σας.

Εάν έχετε ένα συγγενή πρώτου βαθμού - γονέας, αδελφός ή παιδί - με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, οι ειδικοί συστήνουν ότι θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά για σημάδια αυτής της κατάστασης ξεκινώντας από την εφηβεία (περίπου 12 ετών), ή όταν αρχίσετε ανταγωνιστικό αθλητισμό. Η σύσταση είναι να έχουμε ένα υπερηχοκαρδιογράφημα και ηλεκτροκαρδιογράφημα μία φορά κάθε χρόνο μέχρι να φθάσουν στην ενηλικίωση (περίπου 18 ετών) και να σταματήσει ανταγωνιστικό αθλητισμό. Αν δεν υπάρχει απόδειξη της υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια βρίσκεται από τη στιγμή που θα ενηλικιωθούν, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη ρύθμιση πρόγραμμα προβολών σας για μια φορά κάθε πέντε χρόνια.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι στόχοι της θεραπείας για την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων και την πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο.

Οι θεραπευτικές επιλογές για την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια περιλαμβάνουν φάρμακα, χειρουργική επέμβαση ή άλλες μεθόδους για να καταστρέψει αποφρακτική ιστό της καρδιάς ή εμφύτευση συσκευών για να βοηθήσει στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού.

 • Θεραπεία απεξάρτησης. Διάφορα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι μύες και να επιβραδύνει το ρυθμό, έτσι ώστε η καρδιά μπορεί να αντλεί περισσότερο αποτελεσματικά. Μερικά από τα φάρμακα ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει να περιλαμβάνει β-αποκλειστές, αναστολείς διαύλων ασβεστίου ή αντιαρρυθμικά disopyramide φάρμακα ή αμιωδαρόνη.
 • Septal μυεκτομή. Αυτό είναι ένα ανοιχτής καρδιάς επιχείρηση στην οποία ο χειρουργός αφαιρεί μέρος του παχύρρευστο, κατάφυτη μυϊκό τοίχωμα της καρδιάς (διάφραγμα) που χωρίζει τους δύο θαλάμους της καρδιάς κάτω (κοιλίες). Αφαίρεση μέρος αυτής κατάφυτη μυών βελτιώνει τη ροή του αίματος και μειώνει την ανεπάρκεια της μιτροειδούς. Μυεκτομή χρησιμοποιείται όταν τα φάρμακα δεν την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν συμπτώματα και υποβάλλονται σε μυεκτομή δεν έχουν ακόμη συμπτώματα. Αυτό το είδος της χειρουργικής επέμβασης είναι διαθέσιμη μόνο σε ιατρικά κέντρα που ειδικεύονται στη θεραπεία της υπερτροφικής μυοκαρδιοπάθειας.
 • Διαφραγματικό εκτομή. Ονομάζεται επίσης διαφραγματικό εκτομή αλκοόλ, αυτό είναι μια θεραπεία στην οποία ένα μικρό τμήμα του καρδιακού μυός παχυμένου καταστρέφεται με την έγχυση αλκοόλης μέσω ενός καθετήρα εντός της αρτηρίας παροχή αίματος σε αυτό. Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές με αυτή τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των μπλοκ της καρδιάς - μια διαταραχή του ηλεκτρικού συστήματος της καρδιάς - η οποία απαιτεί εμφύτευση βηματοδότη.
 • Εμφύτευση βηματοδότη. Ο βηματοδότης είναι μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που τοποθετείται κάτω από το δέρμα σας που στέλνει ηλεκτρικά σήματα στην καρδιά σας για την παρακολούθηση και ρύθμιση των καρδιακών παλμών σας. Χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση του βηματοδότη συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία και συνήθως διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες. Εμφύτευση βηματοδότη δεν είναι γενικά τόσο αποτελεσματική όσο χειρουργικές επιλογές, αλλά είναι μερικές φορές χρησιμοποιείται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να αποφύγουν πιο επεμβατικές διαδικασίες.
 • Εμφυτεύσιμα καρδιομετατροπέα-απινιδωτή (ICD). Αυτό είναι ένα μπίπερ-μεγέθους συσκευή εμφυτεύεται στο στήθος σας, όπως ένα βηματοδότη. Η ICD παρακολουθεί συνεχώς κτύπο της καρδιάς σας. Αν μια απειλητική για τη ζωή αρρυθμία συμβαίνει, η ICD παρέχει βαθμονομημένο με ακρίβεια, ηλεκτροσόκ για την αποκατάσταση ενός φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού. Μερικά άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια διατρέχουν τον κίνδυνο αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, λόγω διαταραχής του καρδιακού ρυθμού. Σε αυτά τα άτομα υψηλού κινδύνου, πολλοί γιατροί συστήνουν την εμφύτευση του ICD.

Τα άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια που μπορεί να είναι υποψήφιοι για εμφύτευση ICD περιλαμβάνουν εκείνους με:

 • Πριν από καρδιακή ανακοπή
 • Ένα ή περισσότερα μέλη της οικογένειας με τον αιφνίδιο θάνατο που προκαλείται από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια
 • Ανεξήγητη λιποθυμία
 • Τα επεισόδια ταχυκαρδία
 • Η πίεση του αίματος που αποτυγχάνει να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας κοπώσεως
 • Μια ηχοκαρδιογράφημα που ανιχνεύει ακραία πάχος του αριστερού κοιλιακού τοιχώματος

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Ο γιατρός σας θα σας συστήσει μια σειρά βασικών περιορισμών στον τρόπο ζωής για να μειώσει τον κίνδυνο της υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια που σχετίζονται με επιπλοκές. Θα χρειαστεί πιθανότατα να ακολουθήσει τους περιορισμούς για σας:

 • Το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Ανταγωνιστικά αθλήματα είναι γενικά δεν είναι ασφαλές για τα άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε χαμηλής έντασης σωματικές δραστηριότητες. Ρωτήστε το γιατρό σας για οδηγίες.
 • Διατροφή. Η υγιεινή διατροφή είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης της υγείας της καρδιάς σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε μια ειδική δίαιτα.
 • Διαχείριση βάρους. Διατήρηση ενός υγιούς βάρους θα αποφευχθεί η υπερβολική πίεση στην καρδιά σας και τη μείωση των κινδύνων για την υγεία που συνδέονται με τη χειρουργική επέμβαση ή άλλες επεμβατικές διαδικασίες.
 • Η χρήση του αλκοόλ. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, όπως κολπική μαρμαρυγή. Αν πίνετε αλκοόλ, ρωτήστε το γιατρό σας για συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το τι επίπεδα του αλκοόλ είναι ασφαλή.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Το να διαγνωστεί με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από δύσκολα συναισθήματα και τους φόβους. Όπως πολλοί άνθρωποι με αυτή την κατάσταση, είναι πιθανό να αγωνιστεί με τα συναισθήματα της θλίψης, του φόβου και του θυμού. Αυτά είναι κατάλληλες απαντήσεις στις σοβαρές αλλαγές που έρχονται με τη διάγνωσή σας, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών της άσκησης, της διά βίου εξάρτηση από τα φάρμακα, ο φόβος του θανάτου και ο φόβος της μετάδοσης της κατάστασης στα παιδιά σας.

Συζητήστε με το γιατρό σας αν αισθάνεστε απελπιστική, πανικοβλήθηκαν ή αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Μπορεί να βοηθήσει να μιλήσετε με έναν θεραπευτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει φάρμακα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Σε άλλες περιπτώσεις, η ψυχική υγεία σας μπορεί να ωφεληθούν περισσότερο από το να μιλάμε με ιατρικούς εμπειρογνώμονες, όπως η ιατρική ομάδα φροντίδας σας ή ένα γενετικό σύμβουλο, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους κινδύνους σας και να βρούμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Επειδή η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια είναι κληρονομική, δεν μπορεί να προληφθεί. Ωστόσο, οι γιατροί και οι επιστήμονες μαθαίνουν περισσότερα για τις γενετικές μεταλλάξεις που προκαλούν την διαταραχή. Αν και η κατάσταση από μόνη της δεν μπορεί να προληφθεί, είναι σημαντικό να προσδιορίσει αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν νωρίτερα για να κατευθύνουν τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών.

Πρόληψη αιφνίδιου θανάτου
Η χρήση ενός εμφυτεύσιμου καρδιακό απινιδωτή, έχει αποδειχθεί για να βοηθήσει στην πρόληψη του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, που εμφανίζεται σπάνια σε άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Δυστυχώς, επειδή πολλοί άνθρωποι με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια δεν συνειδητοποιούν ότι το έχουν, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος είναι αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Οι περιπτώσεις αυτές μπορεί να συμβεί σε φαινομενικά υγιείς νέους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων αθλητές υψηλού σχολείο και άλλους νέους, δραστήριους ενήλικες. Νέα από αυτά τα είδη των θανάτων δημιουργεί κατανοητό προσοχή επειδή είναι τόσο απρόσμενη, αλλά οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν οι θάνατοι αυτοί είναι αρκετά σπάνια.

Παρόλα αυτά, οι ειδικοί σε ανωμαλίες της καρδιάς συνήθως συνιστούμε να μην τα άτομα με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια συμμετέχουν σε πιο ανταγωνιστικά αθλήματα, με την πιθανή εξαίρεση ορισμένων χαμηλής έντασης σπορ. Θα πρέπει να μιλήσετε με τον καρδιολόγο σας για συγκεκριμένες συστάσεις. Η χρήση ενός εμφυτεύσιμου απινιδωτή καρδιομετατροπέα-δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ένα υποκατάστατο για αυτές τις συστάσεις.

Βλέπε επίσης