Ημικρανία

Ημικρανίες: απλά βήματα για να αποτρέψει τον πόνο

Οι ημικρανίες προκαλούν πόνο τόσο πραγματική όσο και τον πόνο των τραυματισμών - με μία διαφορά: υγιείς συνήθειες και απλή nonmedical θεραπείες σταματήσει μερικές φορές ημικρανίες πριν αρχίσουν.

Η φαρμακευτική αγωγή είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για τη θεραπεία - και την πρόληψη - ημικρανίες. Αλλά το φάρμακο είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί η καλή φροντίδα του εαυτού σας. Οι ίδιες επιλογές τρόπου ζωής που προάγουν την καλή υγεία μπορεί να μειώσει τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των ημικρανιών σας. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός των μέτρων τρόπο ζωής με φαρμακευτική αγωγή είναι συχνά ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χειριστεί τις ημικρανίες.

Ζητήστε ένα ήρεμο περιβάλλον

Ημικρανία. Δοκιμάστε τη θεραπεία της θερμοκρασίας.
Ημικρανία. Δοκιμάστε τη θεραπεία της θερμοκρασίας.

Στο πρώτο σημάδι ενός ημικρανία, υποχωρήσει από τις συνήθεις δραστηριότητες σας αν είναι δυνατόν.

 • Σβήστε τα φώτα. Ημικρανίες συχνά αυξάνουν την ευαισθησία στο φως και τον ήχο. Χαλαρώστε σε ένα σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο. Ύπνου, αν μπορείτε.
 • Δοκιμάστε τη θεραπεία της θερμοκρασίας. Εφαρμόστε ζεστά ή κρύα επιθέματα στο κεφάλι ή το λαιμό σας. Παγοκύστες έχουν μια αναισθητική δράση, η οποία μπορεί να θαμπώσουν την αίσθηση του πόνου. Hot συσκευασίες και τα μαξιλάρια θέρμανσης μπορούν να χαλαρώσουν μύες? Ζεστό ντους ή μπανιέρες μπορεί να έχουν παρόμοια επίδραση.
 • Μασάζ επώδυνες περιοχές. Εφαρμόστε ελαφρά πίεση στο τριχωτό της κεφαλής ή τους κροτάφους σας. Ανακουφίσει την ένταση των μυών με έναν ώμο ή μασάζ στον αυχένα.
 • Πιείτε ένα καφεϊνούχων ποτών. Σε μικρές ποσότητες, η καφεΐνη και μόνο μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της ημικρανίας στα πρώτα στάδια ή να ενισχύσουν τον πόνο αποτέλεσμα μείωσης της ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.ά.) και ασπιρίνη. Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο. Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης πολύ συχνά μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους απόσυρση αργότερα.

Κοιμηθείτε καλά

Οι ημικρανίες μπορεί να σας κρατήσει από το να κοιμηθούν ή να σας ξυπνήσει το βράδυ. Ομοίως, οι ημικρανίες είναι συχνά προκαλούνται από τον ύπνο μια κακή νύχτα. Εδώ είναι να βοηθήσει την ενθάρρυνση υγιή ύπνο.

 • Καθιέρωση τακτικές ώρες ύπνου Ξυπνήστε και να πάει στο κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα -. Ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Εάν υπνάκο κατά τη διάρκεια της ημέρας, να είναι σύντομο. Naps περισσότερο από 20 έως 30 λεπτά μπορεί να αλληλεπιδράσει με νυκτερινού ύπνου.
 • Χαλαρώστε στο τέλος της ημέρας Οτιδήποτε που σας βοηθά να χαλαρώσετε μπορεί να προωθήσει καλύτερα τον ύπνο:. Ακούστε απαλή μουσική, απολαύστε ένα ζεστό μπάνιο ή να διαβάσετε το αγαπημένο τους βιβλίο. Αλλά προσέξτε τι τρώτε και πίνετε πριν τον ύπνο. Η έντονη άσκηση, βαριά γεύματα, η καφεΐνη, η νικοτίνη και το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.
 • Ελαχιστοποίηση περισπασμούς. Αποθηκεύστε την κρεβατοκάμαρά σας για τον ύπνο και την οικειότητα. Μην βλέπετε τηλεόραση ή να λάβει υλικά εργασίας στο κρεβάτι. Κλείστε την πόρτα του υπνοδωματίου σας. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα για να καλύπτω ενοχλητικό θόρυβο.
 • Μην προσπαθήσετε να κοιμηθείτε. Όσο πιο σκληρά την προσπάθειά σας να κοιμηθεί, η πιο ξύπνιος θα αισθανθείτε. Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, να διαβάσετε ή να κάνετε άλλη μια ήσυχη δραστηριότητα μέχρι να γίνει υπνηλία.
 • Ελέγξτε τα φάρμακά σας φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη ή άλλα διεγερτικά -. Όπως κάποια φάρμακα για τη θεραπεία ημικρανιών - μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο.

Φάτε σοφά

Διατροφικές σας συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν τις ημικρανίες σας. Εξετάστε τα βασικά:

 • Να είστε συνεπείς. Φάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.
 • Μην παραλείπετε γεύματα. Τρώτε πρωινό είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
 • Αποφύγετε τα τρόφιμα που προκαλούν ημικρανίες Αν υποψιάζεστε ότι ορισμένα τρόφιμα -. Όπως ηλικίας τυρί, σοκολάτα, η καφεΐνη ή αλκοόλ - έχει πυροδοτήσει τις ημικρανίες σας, να το εξαλείψει από τη διατροφή σας για να δείτε τι συμβαίνει.

Βλέπε επίσης

Ημικρανίες: απλά βήματα για να αποτρέψει τον πόνο

Να ασκείστε τακτικά

Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, το σώμα σας απελευθερώνει ορισμένες χημικές ουσίες που μπλοκάρουν τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Αυτές οι χημικές ουσίες, επίσης, να βοηθήσει να ανακουφίσει το άγχος και η κατάθλιψη, η οποία μπορεί να κάνει ημικρανίες χειρότερα. Εάν ο γιατρός σας συμφωνεί, να επιλέξουν οποιαδήποτε άσκηση σας αρέσει. Περπάτημα, το κολύμπι και η ποδηλασία είναι συχνά καλές επιλογές. Αλλά είναι σημαντικό να αρχίσει σιγά-σιγά. Η άσκηση πολύ δυνατά μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες.

Διαχειριστείτε το άγχος

Το άγχος και ημικρανίες συχνά πηγαίνουν χέρι-χέρι. Δεν μπορείτε να αποφύγετε το καθημερινό άγχος, αλλά μπορείτε να το κρατήσει υπό έλεγχο - το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει στην πρόληψη της ημικρανίας.

 • Απλοποιήστε τη ζωή σας. Αντί να αναζητούν τρόπους για να αποσπάσουν περισσότερες δραστηριότητες ή δουλειές στην ημέρα, να βρούμε έναν τρόπο να αφήσει κάποια πράγματα έξω.
 • Διαχειριστείτε το χρόνο σας σοφά Ενημέρωση σας-να κάνουμε λίστα κάθε μέρα -. Τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι. Αντιπρόσωπος ό, τι μπορείτε, και να διαιρέσει μεγάλα έργα σε διαχειρίσιμα κομμάτια.
 • Κάντε ένα διάλειμμα. Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι, μερικά αργά τεντώματα ή μια γρήγορη βόλτα μπορεί να ανανεώσει την ενέργειά σας για το έργο στο χέρι.
 • Ρυθμίστε τη στάση σας. Μείνετε θετικά. Αν βρείτε τον εαυτό σας σκέφτεται, "Αυτό δεν μπορεί να γίνει," εργαλεία διακόπτη. Σκεφτείτε αντ 'αυτού, "Αυτό θα είναι δύσκολο. Αλλά μπορώ να την κάνουμε να λειτουργήσει."
 • Ας πάμε. Μην ανησυχείτε για τα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.
 • Χαλαρώστε. Βαθιά αναπνοή από το διάφραγμα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Έμφαση στην εισπνοή και την εκπνοή αργά και βαθιά για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε τους μυς σας συνειδητά, μία ομάδα σε μια στιγμή. Όταν τελειώσετε, καθίστε ήσυχα για ένα λεπτό ή δύο.

Κρατήστε ένα ημερολόγιο ημικρανίας

Ένα ημερολόγιο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι προκαλεί τις ημικρανίες σας. Σημειώστε όταν ξεκινήσετε ημικρανίες σας, τι κάνατε κατά τη χρονική στιγμή, πόσο καιρό θα διαρκέσει και τι, αν μη τι άλλο, προσφέρει ανακούφιση. Τελικά ίσως να είναι σε θέση να αποτρέψει ημικρανίες αλλάζοντας συνήθειες στην καθημερινή σας ζωή.

Προσπάθεια για την ισορροπία

Ζώντας με ημικρανίες είναι μια καθημερινή πρόκληση. Αλλά κάνοντας υγιεινές επιλογές τρόπου ζωής μπορεί να βοηθήσει. Ρωτήστε τους φίλους και τους αγαπημένους σας για την υποστήριξη. Εάν αισθάνεστε άγχος ή κατάθλιψη, να ενταχθείτε σε μια ομάδα υποστήριξης ή να επιδιώκουν την παροχή συμβουλών. Πιστέψτε στην ικανότητά σας να αναλάβει τον έλεγχο του πόνου.

Βλέπε επίσης