Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς σε παιδιά

Ορισμός

Εάν το παιδί σας έχει διαγνωστεί με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, αυτό σημαίνει ότι αυτός ή αυτή γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στη δομή της καρδιάς. Η είδηση ​​ότι το παιδί σας έχει ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς ίσως σας έκανε άγχος και ανησυχούν για την άμεση και μακροπρόθεσμη υγεία του παιδιού σας. Αλλά, γνωρίζοντας για συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς του παιδιού σας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε την κατάστασή του ή της και τι μπορείτε να περιμένετε τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Ορισμένοι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς είναι απλά και δεν χρειάζονται θεραπεία, όπως μια μικρή τρύπα μεταξύ των θαλάμων της καρδιάς, που κλείνει από μόνη της. Άλλες συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς σε παιδιά είναι πιο πολύπλοκα και μπορούν να απαιτούν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε μια περίοδο πολλών ετών.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς συνήθως γίνονται εμφανή κατά τις πρώτες ώρες, ημέρες, εβδομάδες και μήνες της ζωής. Τα σημεία και συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Απώλεια υγιές χρώμα του δέρματος
 • Ανοικτό γκρι ή μπλε χρώμα του δέρματος (κυάνωση)
 • Η ταχεία αναπνοή
 • Πρήξιμο στα πόδια, στην κοιλιά ή τις περιοχές γύρω από τα μάτια
 • Δύσπνοια κατά το τάισμα, που οδηγεί σε κακή αύξηση του σωματικού βάρους

Οι λιγότερο σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς συχνά δεν διαγιγνώσκεται μέχρι αργότερα στην παιδική ηλικία. Το παιδί σας μπορεί να μην έχει καμία εμφανή σημάδια ή συμπτώματα. Αν τα σημεία και τα συμπτώματα είναι εμφανή σε μεγαλύτερα παιδιά, μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Εύκολα να γίνει δυσκολία στην αναπνοή κατά την άσκηση ή δραστηριότητα
 • Εύκολα κουραστικό κατά τη διάρκεια άσκησης ή δραστηριότητας
 • Δομημένη ρευστό στην καρδιά ή τους πνεύμονες
 • Πρήξιμο στα χέρια, τους αστραγάλους ή στα πόδια

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Οι σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς συχνά διαγιγνώσκεται πριν ή αμέσως μετά το παιδί σας γεννιέται. Αν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει κάποια από τα σημεία ή συμπτώματα παραπάνω, καλέστε τον γιατρό του παιδιού σας.

Εάν το παιδί σας έχει οποιοδήποτε από τα σημεία ή συμπτώματα λιγότερο σοβαρές ανωμαλίες της καρδιάς, όπως αυτός ή αυτή μεγαλώνει, καλέστε τον γιατρό του παιδιού σας. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας ενημερώσει αν τα συμπτώματα του παιδιού σας οφείλεται σε ελάττωμα της καρδιάς ή άλλη ιατρική κατάσταση.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Πώς λειτουργεί η καρδιά
Η καρδιά χωρίζεται σε τέσσερις κοίλους θαλάμους, δύο στα δεξιά και δύο στα αριστερά. Κατά την εκτέλεση βασικών δουλειά του - την άντληση του αίματος σε όλο το σώμα - η καρδιά χρησιμοποιεί αριστερή και δεξιά πλευρά του για διάφορες εργασίες. Η δεξιά πλευρά της καρδιάς μετακινεί το αίμα στους πνεύμονες μέσω των αιμοφόρων ονομάζεται πνευμονικές αρτηρίες. Στους πνεύμονες, το αίμα μαζεύει το οξυγόνο, στη συνέχεια, επιστρέφει στην αριστερή πλευρά της καρδιάς μέσω των πνευμονικών φλεβών. Η αριστερή πλευρά της καρδιάς αντλίες τότε το αίμα μέσω της αορτής και έξω στο υπόλοιπο του σώματος.

Πώς να αναπτύξουν καρδιακές ανωμαλίες
Η καρδιά ενός μωρού αρχίζει να χτυπάει μόλις 22 μέρες μετά τη σύλληψη. Σε εκείνο το σημείο, η καρδιά έχει ένα απλό σχήμα σωλήνα. Μεταξύ των ημερών 22 και 24, η καρδιά αρχίζει να κάμπτεται προς τα δεξιά και διπλώνουν στον εαυτό για να σχηματίσει ένα βρόχο. 28 ημέρες μετά από τη σύλληψη, ο σωλήνας έχει μια καρδιά αόριστα μοιάζει με το σχήμα με δομές που αντιστοιχούν σε δύο πλευρές της καρδιάς και τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα μέσα και έξω από αυτά.

Είναι συνήθως σε αυτό το σημείο στην ανάπτυξη του μωρού σας ότι ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι τι ακριβώς προκαλεί ελαττώματα για να ξεκινήσει, αλλά νομίζουν ορισμένες ιατρικές συνθήκες, φάρμακα και γενετική μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο.

Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς σε παιδιά. Σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.
Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς σε παιδιά. Σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Τύποι ανωμαλίες της καρδιάς
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι των συγγενών καρδιακών ελλειμμάτων, που υπάγονται κυρίως σε αυτές τις κατηγορίες:

 • Τρύπες στην καρδιά. Πολλές ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να θεωρηθεί ως τρύπες στους τοίχους μεταξύ των θαλάμων της καρδιάς ή των μεγάλων αιμοφόρων αγγείων που εγκαταλείπει την καρδία. Αυτές οι τρύπες επιτρέπουν πλούσια σε οξυγόνο και φτωχό σε οξυγόνο αίμα να αναμειγνύονται. Αν οι τρύπες είναι μεγάλες και πολύ αίμα είναι μικτή, το αίμα που καταλήγει να κυκλοφορεί μέσα από το σώμα του παιδιού σας δεν μεταφέρουν τόσο πολύ οξυγόνο κανονικά. Δεν έχουν αρκετό οξυγόνο στο αίμα μπορεί να προκαλέσει το δέρμα του παιδιού σας ή τα νύχια να εμφανιστεί μπλε χρώμα. Μωρό σας μπορεί επίσης να αναπτύξουν σημεία και συμπτώματα της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, όπως δύσπνοια, ευερεθιστότητα και πρήξιμο των ποδιών, διότι τόσο πλούσιο σε οξυγόνο και φτωχό σε οξυγόνο αίμα κατακλύζουν (overcirculating) τους πνεύμονες.

  Παραδείγματα ελαττωμάτων τρύπα περιλαμβάνουν κοιλιακή διαφραγματική ατέλεια, η οποία είναι μια τρύπα στον τοίχο μεταξύ των δεξιά και την αριστερή κοιλία? Μεσοκολπική επικοινωνία, μια τρύπα μεταξύ των άνω θαλάμων της καρδιάς? Και ανοιχτού αρτηριακού πόρου (ΟΙΙΚ-tus ahr-του προσανατολισμού-e-ΟΗ -sus), ένα άνοιγμα μεταξύ της πνευμονικής αρτηρίας και της αορτής.

 • Δυστοκία ροή του αίματος. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία ή βαλβίδες της καρδιάς είναι στενά λόγω ελάττωμα της καρδιάς, η καρδιά πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αντλεί το αίμα μέσω αυτών. Ανάμεσα στα πιο κοινή από αυτού του τύπου ελαττώματος είναι πνευμονικής στένωσης (STUH-ΝΟ-sis), μια στένωση της πνευμονικής βαλβίδας, μέσω του οποίου το αίμα περνάει από τη δεξιά κοιλία προς την πνευμονική αρτηρία στο δρόμο της προς τους πνεύμονες. Ένα άλλο ελάττωμα αποφρακτική, αορτική στένωση, είναι μια στένωση της αορτικής βαλβίδας, μέσω του οποίου το αίμα περνάει από την αριστερή κοιλία προς την αορτή για την παροχή αίματος σε όλο το σώμα. Η στένωση της βαλβίδας αναγκάζει τον καρδιακό μυ για να εργαστούν σκληρότερα, οδηγώντας τελικά σε πάχυνση και τη διεύρυνση των μυών.
 • Ανώμαλα αιμοφόρα αγγεία. Αρκετοί συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς περιλαμβάνουν λανθασμένα ή που σχηματίζονται αιμοφόρα αγγεία τοποθετημένα προς και από την καρδιά. Για παράδειγμα, μετάθεση των μεγάλων αρτηριών συμβαίνει όταν η πνευμονική αρτηρία και η αορτή βρίσκονται σε λάθος πλευρές της καρδιάς. Αυτό είναι ένα σοβαρό και αμέσως απειλητική για τη ζωή ελάττωμα. Μια κατάσταση που ονομάζεται στένωση του ισθμού της αορτής είναι μια στένωση του το κύριο αιμοφόρο αγγείο που τροφοδοτεί με αίμα το σώμα. Στένωση του ισθμού της αορτής προκαλεί υψηλή πίεση του αίματος.
 • Ανωμαλίες των καρδιακών βαλβίδων. Εάν οι βαλβίδες της καρδιάς δεν μπορεί να ανοίξει και να κλείσει σωστά, το αίμα δεν μπορεί να κυλήσει ομαλά. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ανωμαλία Ebstein του, στην οποία η τριγλώχινα βαλβίδα (που βρίσκεται μεταξύ του δεξιού κόλπου και της δεξιάς κοιλίας) είναι ακατάλληλο και συχνά διαρροές, και ατρησία, στην οποία ένα κομμάτι της καρδιάς μπλοκ ιστού φυσιολογική ροή του αίματος στους πνεύμονες.
 • Ένας συνδυασμός των ελαττωμάτων. Μερικά βρέφη που γεννιούνται με διάφορες ανωμαλίες της καρδιάς. Για παράδειγμα, τετραλογία Fallot είναι ένας συνδυασμός των τεσσάρων ελαττώματα: μια τρύπα στο διάφραγμα κοιλίας, μια στενωπός μεταξύ της δεξιάς κοιλίας και της πνευμονικής αρτηρίας, μια μετατόπιση στη σύνδεση της αορτής προς την καρδιά, και συμπυκνωμένη μυών στη δεξιά κοιλία.

Βλέπε επίσης

Οι παράγοντες κινδύνου

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λιγότερο σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Λιγότερο σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Οι περισσότεροι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς προκύπτουν από προβλήματα νωρίς στην ανάπτυξη της καρδιάς του παιδιού σας, η αιτία της οποίας είναι άγνωστη. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες του περιβάλλοντος και του γενετικού κινδύνου μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Η ερυθρά (γερμανική ιλαρά). Έχοντας ερυθράς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ανάπτυξη της καρδιάς του μωρού σας. Ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για ανοσία σε αυτό το ιογενής νόσος πριν από την εγκυμοσύνη και τον εμβολιασμό εναντίον του, αν δεν έχουν ανοσία.
 • Διαβήτης. Έχοντας αυτό χρόνια κατάσταση μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της καρδιάς του εμβρύου. Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο από προσεκτικό έλεγχο του διαβήτη σας πριν επιχειρήσετε να συλλάβουν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο διαβήτης κύησης συνήθως δεν αυξάνει τον κίνδυνο του μωρού σας από την ανάπτυξη ενός συγγενή καρδιοπάθεια.
 • Φάρμακα. Λήψη ορισμένων φαρμάκων διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι γνωστό ότι προκαλούν γενετικές ανωμαλίες, συμπεριλαμβανομένων συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς. Δώστε το γιατρό σας μια πλήρη λίστα με τα φάρμακα που παίρνετε, πριν επιχειρήσετε να μείνετε έγκυος. Φάρμακα που αυξάνουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν θαλιδομίδη (Thalomid) και κάποιες αντιεπιληπτική φαρμακευτική αγωγή.
 • Η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αποφύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή τα μωρά με εμβρυϊκό αλκοολικό σύνδρομο συχνά έχουν συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.
 • Η κληρονομικότητα. Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς φαίνεται να τρέξει στις οικογένειες και συνδέονται με πολλές γενετικά σύνδρομα. Περισσότερο από το ένα τρίτο των παιδιών με σύνδρομο Down - η οποία προκαλείται από ένα επιπλέον 21ο χρωμόσωμα (τρισωμία 21) - έχουν ανωμαλίες της καρδιάς. Ένα κομμάτι που λείπει (διαγραφή) του γενετικού υλικού στο χρωμόσωμα 22 προκαλεί επίσης ανωμαλίες της καρδιάς. Γενετική εξέταση μπορεί να ανιχνεύσει τέτοιες διαταραχές κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Αν έχετε ήδη ένα παιδί με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, μια γενετική σύμβουλος μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες κατά προσέγγιση ότι το επόμενο παιδί σας θα έχει ένα.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Για τις σοβαρές συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, είναι απαραίτητο για το παιδί σας για να λαμβάνετε θεραπεία αμέσως μετά τη γέννηση για να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα. Ευτυχώς, οι πιο σοβαρές ανωμαλίες της καρδιάς βρεθεί σύντομα μετά τη γέννησή τους, και μερικές φορές ανιχνεύονται πριν ακόμη γεννηθεί το μωρό σας.

Μερικές από τις πιθανές επιπλοκές που μπορεί να συμβεί με ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς περιλαμβάνουν:

 • Συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτή η σοβαρή επιπλοκή, η οποία καθιστά δύσκολο για την καρδιά να αντλεί το αίμα στο σώμα, συνήθως αναπτύσσεται κατά τους πρώτους έξι μήνες μετά τη γέννησή τους, τα μωρά που έχουν σημαντικά προβλήματα στην καρδιά. Σημάδια της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας περιλαμβάνουν γρήγορη αναπνοή, συχνά με λαχανιάσει αναπνοές, και η κακή αύξηση του σωματικού βάρους.
 • Βραδύτερη ανάπτυξη και την ανάπτυξη. Παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες αναπτύσσουν συχνά και αναπτύσσονται πιο αργά από ό, τι τα παιδιά που δεν έχουν ανωμαλίες της καρδιάς. Το παιδί σας μπορεί να είναι μικρότερο από ό, τι τα άλλα παιδιά της ίδιας ηλικίας και, αν το νευρικό σύστημα έχει επηρεαστεί, μπορεί να μάθει να περπατήσει και να μιλήσει αργότερα από ό, τι τα άλλα παιδιά.
 • Πνευμονία. Έχοντας ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς κάνει το παιδί σας πιο επιρρεπή σε λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως πνευμονία.
 • Προβλήματα του καρδιακού ρυθμού.
 • Κυάνωση. Εάν ανωμαλίες της καρδιάς του παιδιού σας προκαλεί πλούσιο σε οξυγόνο και φτωχό σε οξυγόνο αίμα να αναμειγνύεται στην καρδιά του, το παιδί σας μπορεί να αναπτύξει ένα γκριζωπό-μπλε χρώμα του δέρματος, μια κατάσταση που ονομάζεται κυάνωση.
 • Stroke. Αν και ασυνήθιστο, ορισμένα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω θρόμβων αίματος που ταξιδεύουν μέσα από μια τρύπα στην καρδιά και στον εγκέφαλο.
 • Συναισθηματικά ζητήματα. Μερικά παιδιά με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς ή να αναπτύξουν συναισθηματικά προβλήματα λόγω του μεγέθους τους, οι περιορισμοί δραστηριότητα ή μαθησιακές δυσκολίες. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας εάν έχετε απορίες σχετικά με τις διαθέσεις του παιδιού σας.
 • Η ανάγκη για δια βίου παρακολούθηση. Θεραπεία για παιδιά που έχουν συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς δεν μπορεί να τελειώσει με χειρουργικές επεμβάσεις ή φάρμακα ενώ είναι νέοι. Τα παιδιά που έχουν ανωμαλίες της καρδιάς πρέπει να είναι προσεκτικοί καρδιακά προβλήματα τους όλη τη ζωή τους, όπως ελάττωμα τους θα μπορούσε να έχει επιπλοκές, όπως αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης καρδιακού ιστού (ενδοκαρδίτιδα), καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή βαλβίδα προβλήματα.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν το παιδί σας έχει μια απειλητική για τη ζωή ανωμαλίες της καρδιάς, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να ανιχνεύεται αμέσως μετά τη γέννηση, ή, ενδεχομένως, πριν από τη γέννηση ως μέρος της ρουτίνας εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν υποψιάζεστε ότι το παιδί σας έχει ένα ελάττωμα της καρδιάς αργότερα στην παιδική ηλικία ή την παιδική ηλικία, μιλήστε με το γιατρό του παιδιού σας. Να είστε έτοιμοι για να περιγράψει τα συμπτώματα του παιδιού σας και να παρέχει ένα οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, δεδομένου ότι ορισμένες ανωμαλίες της καρδιάς τείνουν να είναι κληρονομική. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί επίσης να θέλουν να γνωρίζουν αν η μητέρα του παιδιού είχε οποιεσδήποτε ιατρικές καταστάσεις ή να χρησιμοποιηθούν άλλα φάρμακα ή αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη, που μπορεί να ήταν ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη μιας συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε σημάδια και τα συμπτώματα του παιδιού σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με καρδιακά προβλήματα.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα, ότι η μητέρα του παιδιού έχει ήδη λάβει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Μπορεί να θέλετε να θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα:

 • Είναι αυτά τα σημάδια και τα συμπτώματα που σχετίζονται με το οικογενειακό ιστορικό μου;
 • Τι είδους εξετάσεις δεν χρειάζεται το παιδί μου; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν ειδική προετοιμασία;
 • Μήπως το παιδί μου χρειάζεται θεραπεία; Αν ναι, πότε;
 • Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;
 • Πιστεύετε ότι το παιδί μου θα αντιμετωπίσετε τυχόν μακροπρόθεσμες επιπλοκές;
 • Πώς θα παρακολουθούμε για πιθανές επιπλοκές;
 • Αν έχω περισσότερα παιδιά, ποιες είναι οι πιθανότητες αυτή η κατάσταση συμβαίνει πάλι;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε επισκέπτονται;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Είναι έτοιμη να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πότε άρχισες να παρατηρήσετε τα συμπτώματα του παιδιού σας;
 • Μπορείς να περιγράψεις τα συμπτώματα του παιδιού σας;
 • Όταν αυτά τα συμπτώματα συμβαίνουν;
 • Τα συμπτώματα είναι συνεχή ή περιστασιακά;
 • Μήπως τα συμπτώματα φαίνεται να χειροτερεύει;
 • Έχετε κάποια οικογενειακό ιστορικό συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να βελτιώνουν τα συμπτώματα του παιδιού σας;
 • Έχει το παιδί σας αυξάνεται και την ικανοποίηση αναπτυξιακά ορόσημα όπως αναμενόταν;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να υποπτευθεί αρχικά ένα πρόβλημα γιατί αυτός ή αυτή ακούει ένα καρδιακό φύσημα κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας. Ένα καρδιακό φύσημα είναι ένας ήχος που συμβαίνει όταν το αίμα ρέει μέσα από την καρδιά του παιδιού σας αφύσικα. Πολλοί μουρμουρίσματα καρδιών είναι αθώοι, δηλαδή το φύσημα δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του παιδιού σας. Μερικά μουρμουρίσματα, ωστόσο, μπορεί να σημαίνει το αίμα ρέει μέσα από την καρδιά του παιδιού σας ασυνήθιστα γιατί αυτός ή αυτή έχει μια καρδιά ελάττωμα.

Οι δοκιμές για τη διάγνωση συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς
Αν είναι δυνατό το παιδί σας έχει συγγενή καρδιοπάθεια, ο γιατρός σας ή ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να διατάξει αρκετές δοκιμές για να δούμε αν το παιδί σας έχει ένα πρόβλημα με την καρδιά. Εκτός από μια τακτική σωματική εξέταση, αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • Εμβρύου υπερηχοκαρδιογράφημα. Αυτή η εξέταση επιτρέπει στο γιατρό σας για να δείτε αν το παιδί σας έχει ένα ελάττωμα της καρδιάς, πριν αυτός ή αυτή γεννιέται. Σε αυτή τη δοκιμή, ο γιατρός σας εκτελεί ένα υπερηχογράφημα. Τα ηχητικά κύματα από το υπερηχογράφημα που χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν μια εικόνα της καρδιάς του μωρού σας. Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες από την εξέταση για τη διάγνωση της κατάστασης και σχέδιο θεραπείας.
 • Υπερηχοκαρδιογράφημα. Γιατρός του παιδιού σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια τακτική υπερηχοκαρδιογράφημα για να διαγνώσουν ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μετά το παιδί σας έχει γεννηθεί. Σε αυτή τη μη επεμβατική εξέταση, ο γιατρός του παιδιού σας εκτελεί έναν υπέρηχο για να παράγει εικόνες της καρδιάς. Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα επιτρέπει στο γιατρό να δει την καρδιά του παιδιού σας σε κίνηση. Ο γιατρός μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτές τις εικόνες για τον εντοπισμό ανωμαλιών στον καρδιακό μυ και βαλβίδες.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα. Αυτή η μη επεμβατική εξέταση καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς του παιδιού σας και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση καρδιακών ελλειμμάτων ή προβλήματα ρυθμού. Τα ηλεκτρόδια συνδέονται με έναν υπολογιστή και εκτυπωτή τοποθετείται στο στήθος και δείχνουν τα κύματα του μωρού σας που δείχνουν πώς η καρδιά του παιδιού σας χτυπάει.
 • Ακτινογραφία θώρακος. Το παιδί σας μπορεί να έχει μια ακτινογραφία θώρακος για να δείτε αν η καρδιά είναι διευρυμένη, ή εάν οι πνεύμονες έχουν επιπλέον αίμα ή άλλο υγρό σε αυτά. Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας.
 • Η παλμική οξυμετρία. Αυτή η εξέταση μετρά πόσο οξυγόνο είναι στο αίμα του παιδιού σας. Ένας αισθητήρας τοποθετείται πάνω από το άκρο του δακτύλου του παιδιού σας - παρόμοια με ένα μανταλάκι loosefitting - να καταγράφει την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα του παιδιού σας. Πάρα πολύ λίγο οξυγόνο θα μπορούσε να υποδηλώνουν ότι το παιδί σας έχει ένα πρόβλημα με την καρδιά.
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Στη δοκιμή αυτή, ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα (καθετήρα) εισάγεται εντός ενός αιμοφόρου αγγείου κατά τη βουβωνική χώρα ή του βραχίονα του μωρού σας και οδηγείται μέσα από αυτό μέσα στην καρδιά. Δεν είναι πάντα σαφές πόσο σοβαρό είναι συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς είναι, όταν βρήκε μέσα υπερηχοκαρδιογράφημα, αλλά καθετηριασμός μπορεί να δώσει στον γιατρό του παιδιού σας μια πιο λεπτομερή εικόνα της καρδιάς του παιδιού σας. Και, για ορισμένα ελαττώματα, διαδικασίες επεξεργασίας μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του καρδιακού καθετηριασμού που θα βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και φάρμακα

Μια συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να μην έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού σας - σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοιες ανωμαλίες μπορεί να πάει με ασφάλεια χωρίς θεραπεία. Μερικές φορές δεν είναι καν ανακαλυφθεί μέχρι την ενηλικίωση.

Ορισμένες ανωμαλίες της καρδιάς, όμως, είναι σοβαρές και να απαιτούν θεραπεία αμέσως μετά από όπου και αν βρίσκονται. Ανάλογα με τον τύπο της καρδιάς ελάττωμα το παιδί σας έχει, οι γιατροί αντιμετωπίζουν συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς με:

 • Διαδικασίες που χρησιμοποιούν καθετήρες. Μερικά παιδιά και ενήλικες έχουν πλέον συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς τους επισκευαστεί χρησιμοποιώντας τεχνικές καθετηριασμού, που επιτρέπουν η επισκευή να γίνει χωρίς χειρουργικά το άνοιγμα του στήθους και την καρδιά. Σε διαδικασίες που μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας τον καθετηριασμό, ο γιατρός εισάγει ένα λεπτό σωλήνα (καθετήρα) σε μια φλέβα πόδι και την καθοδηγεί στην καρδιά με τη βοήθεια των εικόνων ακτίνων-Χ. Μόλις ο καθετήρας τοποθετείται στη θέση του ελαττώματος, είναι μικροσκοπικά εργαλεία σπείρωμα μέσω του καθετήρα στην καρδιά για την επιδιόρθωση του ελαττώματος.
 • Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός του παιδιού σας δεν θα είναι σε θέση να καθορίσει το ελάττωμα της καρδιάς του παιδιού σας χρησιμοποιώντας μια διαδικασία καθετήρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς για να προσπαθήσει να επισκευάσει το ελάττωμα της καρδιάς του παιδιού σας. Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι μεγάλες ιατρικές διαδικασίες και μπορεί να απαιτήσει πολύ χρόνο αποκατάστασης για το παιδί σας.
 • Μεταμόσχευση καρδιάς. Εάν ένα σοβαρό πρόβλημα καρδιάς δεν μπορεί να επιδιορθωθεί, μια μεταμόσχευση καρδιάς μπορεί να είναι μια επιλογή.
 • Φάρμακα. Μερικές ήπιες συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, ειδικά εκείνοι που βρέθηκαν αργότερα στην παιδική ηλικία ή στην ενηλικίωση, μπορεί να αντιμετωπιστεί με φάρμακα που βοηθούν το έργο της καρδιάς πιο αποτελεσματικά.

Η μακροχρόνια θεραπεία
Μερικά παιδιά με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς απαιτούν πολλαπλές διαδικασίες και χειρουργικές επεμβάσεις σε όλη τη ζωή. Αν και οι συνέπειες για τα παιδιά με ανωμαλίες της καρδιάς έχουν βελτιωθεί δραματικά, οι περισσότεροι άνθρωποι, εκτός από εκείνα με πολύ απλό ελαττώματα, θα απαιτούν συνεχή φροντίδα, ακόμα και μετά από διορθωτική χειρουργική επέμβαση.

 • Δια βίου παρακολούθηση και θεραπεία. Ακόμα κι αν το παιδί σας έχει χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία προβλήματα στην καρδιά, την κατάσταση του παιδιού σας, θα πρέπει να παρακολουθούνται για το υπόλοιπο της ζωής του ή της από ένα παιδιατρικό καρδιολόγο αρχικά, και στη συνέχεια έναν ενήλικα καρδιολόγο. Έχοντας ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να επηρεάσει την ενήλικη ζωή του παιδιού σας, καθώς μπορεί να συμβάλει σε άλλα προβλήματα υγείας. Δεδομένης της γήρανσης του παιδιού σας, είναι σημαντικό για αυτόν ή αυτήν την κατάσταση της καρδιάς που διορθώθηκε και την ανάγκη για συνεχή φροντίδα υπενθυμίσω. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κρατήσει το γιατρό του ή της ενημερωμένοι για το ελάττωμα της καρδιάς και τις διαδικασίες που εκτελούνται για τη θεραπεία του προβλήματος.
 • Περιορισμοί άσκησης. Οι γονείς των παιδιών με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να ανησυχούν για τους κινδύνους τραχύ παιχνίδι και δραστηριότητα, ακόμη και μετά τη θεραπεία. Παρά το γεγονός ότι κάποια παιδιά μπορεί να χρειαστεί να περιοριστεί το ποσό ή το είδος της άσκησης, πολλά μπορούν να συμμετέχουν σε φυσιολογική ή σχεδόν φυσιολογική δραστηριότητα. Ο γιατρός του παιδιού σας μπορεί να σας πει ποιες δραστηριότητες είναι ασφαλές για το παιδί σας. Αν κάποιοι είναι οι δραστηριότητες ενέχουν κινδύνους διακριτές, ενθαρρύνετε το παιδί σας να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες, αντί να επικεντρώνονται σε αυτό που αυτός ή αυτή δεν μπορεί να κάνει. Παρά το γεγονός ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, τα περισσότερα παιδιά με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μεγαλώσουν και να ζήσουν υγιείς, παραγωγικές ζωές.
 • Την πρόληψη των λοιμώξεων. Ανάλογα με τον τύπο του συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς του παιδιού σας είχε, και τη χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για να το διορθώσει, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την πρόληψη της λοίμωξης. Οι άνθρωποι που είχα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μερικές φορές έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής λοίμωξης από την επένδυση της καρδιάς και των βαλβίδων της καρδιάς (λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα), και μπορεί να χρειαστεί να λάβει αντιβιοτικά για την πρόληψη της λοίμωξης πριν από πρόσθετες χειρουργικές επεμβάσεις ή οδοντιατρικές διαδικασίες. Εκείνοι που είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης περιλαμβάνουν ανθρώπους των οποίων ελάττωμα επισκευάστηκε με ένα προσθετικό υλικό ή συσκευή, όπως μια τεχνητή βαλβίδα καρδιάς. Ζητήστε από τον καρδιολόγο του παιδιού σας, εάν τα προληπτικά αντιβιοτικά είναι απαραίτητα για το παιδί σας.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Είναι φυσικό για πολλούς γονείς να αισθάνονται ανησυχούν για την υγεία του παιδιού τους, ακόμη και μετά τη θεραπεία ενός εκ γενετής ανωμαλίες της καρδιάς. Παρά το γεγονός ότι πολλά παιδιά που έχουν συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα τα παιδιά χωρίς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε, αν το παιδί σας έχει ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς:

 • Αναπτυξιακές δυσκολίες. Επειδή μερικά παιδιά που έχουν συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να είχε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ανάκαμψη από χειρουργικές ή άλλες επεμβάσεις, μπορούν αναπτυξιακά υστερούν άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Δυσκολίες κάποιων παιδιών μπορεί να διαρκέσει σε σχολικά τους χρόνια, και μπορεί να έχουν μαθησιακές δυσκολίες να διαβάσει ή να γράψει, καθώς και. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με τους τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας μέσα από αναπτυξιακές δυσκολίες του.
 • Συναισθηματικές δυσκολίες. Πολλά παιδιά που έχουν αναπτυξιακές δυσκολίες μπορεί να αισθάνονται ανασφαλείς για τις ικανότητές τους και μπορεί να έχουν συναισθηματικές δυσκολίες φτάσουν σε σχολική ηλικία. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με τους τρόπους που μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν ομάδες υποστήριξης για τους γονείς ή μια επίσκεψη σε έναν θεραπευτή ή ψυχολόγο για το παιδί σας.
 • Οι ομάδες υποστήριξης. Έχοντας ένα παιδί με ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα δεν είναι εύκολη και, ανάλογα με τη σοβαρότητα της βλάβης, μπορεί να είναι πολύ δύσκολη και τρομακτική. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι μιλάμε με άλλους γονείς που έχουν περάσει από την ίδια κατάσταση σας προσφέρει άνεση και ενθάρρυνση. Ρωτήστε το γιατρό του παιδιού σας εάν υπάρχουν τοπικές ομάδες υποστήριξης.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Διότι η ακριβής αιτία της πιο συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς είναι άγνωστος, μπορεί να μην είναι δυνατό να αποτρέψει αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε που μπορεί να μειώσει το συνολικό κίνδυνο του παιδιού σας από γενετικές ανωμαλίες και ανωμαλίες της καρδιάς, ενδεχομένως, επίσης, όπως:

 • Πάρτε μια ερυθρά (γερμανική ιλαρά) εμβόλιο. Εάν αναπτύξετε ερυθράς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της καρδιάς του μωρού σας. Όντας εμβολιαστεί πριν να προσπαθήσετε να συλλάβουν πιθανό εξαλείφει τον κίνδυνο αυτό.
 • Τον έλεγχο των χρόνιων παθήσεων. Εάν έχετε διαβήτη, διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας υπό έλεγχο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών ελαττωμάτων. Αν έχετε άλλες χρόνιες παθήσεις, όπως η επιληψία, που απαιτούν τη χρήση των φαρμάκων, να συζητήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη αυτών των φαρμάκων με το γιατρό σας.
 • Αποφεύγονται οι επιβλαβείς ουσίες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφήστε τη ζωγραφική και τον καθαρισμό με προϊόντα με έντονη μυρωδιά σε κάποιον άλλο. Επίσης, δεν λαμβάνουν κανένα βότανα, συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.
 • Πάρτε μια πολυβιταμίνη με φυλλικό οξύ. Καθημερινή κατανάλωση 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν γενετικές ανωμαλίες στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών ελαττωμάτων, καθώς και.

Βλέπε επίσης