Μεσοκοιλιακή επικοινωνία (VSD)

Ορισμός

Μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία (VSD), που ονομάζεται επίσης μια τρύπα στην καρδιά, είναι ένα κοινό ελάττωμα καρδιά που είναι παρόντες κατά τη γέννηση (συγγενές). Το ελάττωμα περιλαμβάνει ένα άνοιγμα (οπή), στην καρδιά σχηματίζουν μεταξύ κάτω θαλάμους της καρδιάς, επιτρέποντας στο οξυγόνο και πλούσια σε οξυγόνο αίμα φτωχό για να αναμειχθεί.

Ένα μωρό με μια μικρή μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί να έχει κανένα πρόβλημα. Ένα μωρό με μεγαλύτερο έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος ή συνδεδεμένων ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να έχει ένα αποκαλυπτικό μπλε απόχρωση στο δέρμα (κυάνωση) - λόγω φτωχό σε οξυγόνο αίμα - συχνά πιο ορατά στα χείλη και τα νύχια. Οι μεσοκοιλιακή επικοινωνία, μερικές φορές δεν διαγιγνώσκεται μέχρι την ενηλικίωση.

Ευτυχώς, μεσοκοιλιακή επικοινωνία είναι θεραπεύσιμη. Πολλές μικρές μεσοκοιλιακή επικοινωνία, συχνά κοντά σε δική τους ή δεν προκαλούν προβλήματα. Μεγαλύτερη μεσοκοιλιακή επικοινωνία χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση νωρίς στη ζωή τους για την πρόληψη επιπλοκών. Μερικά μικρότερα μεσοκοιλιακή επικοινωνία κλειστά για την πρόληψη των επιπλοκών που σχετίζονται με τη θέση τους, όπως η ζημιά στις βαλβίδες της καρδιάς. Πολλοί άνθρωποι με μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία, έχουν φυσιολογική και παραγωγική ζωή με λίγα προβλήματα.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα των σοβαρών ανωμαλίες της καρδιάς συνήθως εμφανίζονται κατά τις πρώτες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες της ζωής ενός παιδιού.

Μεσοκοιλιακή επικοινωνία συμπτώματα ελάττωμα σε ένα μωρό μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Μια γαλαζωπή απόχρωση στο δέρμα, τα χείλη και τα νύχια (κυάνωση)
 • Κακή διατροφή, αποτυχία να αναπτυχτεί
 • Γρήγορη αναπνοή ή δύσπνοια
 • Εύκολη κουραστικό
 • Πρήξιμο των ποδιών στα πόδια, ή στην κοιλιά
 • Η ταχεία καρδιακό ρυθμό

Αν και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκληθεί από άλλες συνθήκες, μπορεί να οφείλεται σε συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς.

Εσείς και ο γιατρός σας μπορεί να μην παρατηρήσετε σημάδια μιας μεσοκοιλιακή επικοινωνία κατά τη γέννηση. Αν η βλάβη είναι μικρή, τα συμπτώματα μπορεί να μην εμφανιστούν αργότερα στην παιδική ηλικία - αν όχι ποτέ. Σημάδια και συμπτώματα ποικίλουν ανάλογα με το μέγεθος της οπής. Ο γιατρός σας μπορεί να υποψιάζεστε ότι για πρώτη φορά ένα ελάττωμα της καρδιάς κατά τη διάρκεια τακτική εξέταση ενώ ακούτε την καρδιά του μωρού σας με ένα στηθοσκόπιο.

Μερικές φορές μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία δεν ανιχνεύεται έως ότου ένα άτομο φτάσει στην ενηλικίωση. Σημεία ή συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή και μια δυνατή καρδιά μουρμουρίζουν ο γιατρός σας μπορεί να ακούσει όταν ακούτε την καρδιά σας με ένα στηθοσκόπιο.

Μεσοκοιλιακή επικοινωνία (VSD). Ανεπαρκώς ελεγχόμενο διαβήτη.
Μεσοκοιλιακή επικοινωνία (VSD). Ανεπαρκώς ελεγχόμενο διαβήτη.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Καλέστε το γιατρό σας εάν το μωρό ή το παιδί σας:

 • Ελαστικά εύκολα όταν τρώνε ή παίζουν
 • Δεν κερδίζει βάρος
 • Γίνεται με κομμένη την ανάσα όταν τρώνε ή να κλαίει
 • Έχει μια γαλαζωπή απόχρωση για να του ή το δέρμα της, ειδικά γύρω από τα νύχια και τα χείλη
 • Αναπνέει γρήγορα ή δυσκολία στην αναπνοή

Καλέστε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε:

 • Δύσπνοια, όταν εσείς ο ίδιος να ασκήσει, ή όταν ξαπλώνετε
 • Ταχυκαρδία ή αρρυθμία
 • Κόπωση και αδυναμία
 • Πρήξιμο (οίδημα) στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια σας

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Ανωμαλίες της καρδιάς που είναι παρόντα κατά τη γέννηση (συγγενές) προκύπτουν από τα προβλήματα νωρίς στην ανάπτυξη της καρδιάς, αλλά συχνά δεν υπάρχει σαφής αιτία. Γενετική και περιβαλλοντικούς παράγοντες πιθανότατα παίζουν ρόλο.

Μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία συμβαίνει όταν το διάφραγμα, το μυϊκό τοίχωμα που χωρίζει την καρδιά σε αριστερή και δεξιά πλευρά, αποτυγχάνει να σχηματίσει πλήρως μεταξύ τους κάτω θαλάμους της καρδιάς (κοιλίες) κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ανάπτυξης. Αυτό αφήνει ένα άνοιγμα που επιτρέπει την ανάμιξη του οξυγονωμένο αίμα και οξυγονωμένο αίμα, που σημαίνει ότι η καρδιά πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να παρέχει αρκετό οξυγόνο στους ιστούς του σώματός σας.

Αν μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία είναι μεγάλη, το αίμα γεμίζει τις ήδη υπεράριθμες τους πνεύμονες και οδηγεί στην υπερλειτουργία την καρδιά. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η πίεση του αίματος στους πνεύμονες ανεβαίνει (πνευμονική υπέρταση) και οι κοιλίες διευρύνει και δεν λειτουργούν πλέον αποτελεσματικά. Σε τελική ανάλυση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη βλάβη των πνευμονικών αρτηριών και η καρδιακή ανεπάρκεια. Σε αντίθεση, μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία δεν προκαλούν συνήθως προβλήματα, εκτός από ένα δυνατό καρδιακό φύσημα ότι οι γιατροί μπορούν να σημειωθεί κατά τη διάρκεια των ιατρικών τους εξετάσεων.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Μεσοκοιλιακή επικοινωνία φαίνεται να τρέξει στις οικογένειες και μερικές φορές συμβαίνει με άλλα γενετικά προβλήματα, όπως το σύνδρομο Down. Αν έχετε ήδη ένα παιδί με ανωμαλίες της καρδιάς, μια γενετική σύμβουλος μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες κατά προσέγγιση ότι το επόμενο παιδί σας θα έχει ένα.

Έχοντας τις ακόλουθες προϋποθέσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με ανωμαλίες της καρδιάς.

 • Λοίμωξη ερυθράς. Να μολυνθούν με γερμανική ιλαρά (ερυθράς), ενώ έγκυος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμβρυϊκές ανωμαλίες της καρδιάς. Ο ιός της ερυθράς διαπερνά τον πλακούντα και εξαπλώνεται μέσω του κυκλοφορικού συστήματος του εμβρύου βλάπτουν τα αιμοφόρα αγγεία και τα όργανα, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς.
 • Ανεπαρκώς ελεγχόμενο διαβήτη. Ανεξέλεγκτη διαβήτη στη μητέρα επηρεάζει με τη σειρά του σακχάρου στο αίμα του εμβρύου, προκαλώντας καταστροφικές συνέπειες για το αναπτυσσόμενο έμβρυο.
 • Ναρκωτικών ή αλκοόλ χρήση ή έκθεση σε ορισμένες ουσίες. Χρήση ορισμένων φαρμάκων, αλκοόλ ή τα ναρκωτικά ή έκθεση σε χημικά ή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Μια μικρή μεσοκοιλιακή επικοινωνία δεν μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα. Μεγαλύτερες βλάβες μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από αναπηρίες - από ήπια έως απειλητική για τη ζωή. Η θεραπεία μπορεί να αποτρέψει πολλές επιπλοκές.

Σύνδρομο του Eisenmenger
Αν μια μεγάλη μεσοκοιλιακή επικοινωνία πηγαίνει χωρίς θεραπεία, αυξημένη ροή του αίματος στους πνεύμονες προκαλεί την υψηλή πίεση του αίματος στις αρτηρίες του πνεύμονα (πνευμονική υπέρταση). Κατά τη διάρκεια του χρόνου, μόνιμη βλάβη στις αρτηρίες του πνεύμονα αναπτύσσει και η πνευμονική υπέρταση μπορεί να γίνει μη αναστρέψιμη.

Η επιπλοκή αυτή, που ονομάζεται σύνδρομο του Eisenmenger, συνήθως αναπτύσσεται στην πρώιμη παιδική ηλικία. Σε άτομα με σύνδρομο Eisenmenger, ένα σημαντικό μέρος των ροών αίματος μέσω του μεσοκοιλιακή επικοινωνία από τη δεξιά κοιλία προς τα αριστερά και παρακάμπτει τους πνεύμονες. Αυτό σημαίνει αποξυγονωμένο αίμα αντλείται στο σώμα και οδηγεί σε ένα γαλαζωπό αποχρωματισμό των χειλιών, δάκτυλα χεριών και ποδιών (κυάνωση), και άλλες επιπλοκές. Μόλις ένα άτομο έχει το σύνδρομο του Eisenmenger, είναι πολύ αργά για να επιδιορθωθούν την τρύπα, επειδή μη αναστρέψιμη βλάβη στις αρτηρίες των πνευμόνων έχει ήδη συμβεί.

Άλλες επιπλοκές
Άλλες επιπλοκές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Καρδιακή ανεπάρκεια. Η αυξημένη ροή του αίματος μέσω της καρδιάς οφείλεται σε μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, μια χρόνια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αποτελεσματικά.
 • Ενδοκαρδίτιδα. Άτομα με μεσοκοιλιακή επικοινωνία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μιας μόλυνσης της καρδιάς (ενδοκαρδίτιδα).
 • Stroke. Άτομα με μεγάλα ελαττώματα, ιδίως συμβαίνουν με το σύνδρομο του Eisenmenger, διατρέχουν κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου λόγω ενός θρόμβου αίματος που διέρχεται μέσα από την τρύπα στην καρδιά και πηγαίνοντας προς τον εγκέφαλο.
 • Άλλα καρδιακά προβλήματα. Μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό και τα προβλήματα της βαλβίδας.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ναρκωτικά ή το αλκοόλ χρήσης ή έκθεσης σε ορισμένες ουσίες.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ναρκωτικά ή το αλκοόλ χρήσης ή έκθεσης σε ορισμένες ουσίες.

Μεσοκοιλιακή επικοινωνία και εγκυμοσύνη
Να μείνουν έγκυες είναι συχνά μια ανησυχία για τις γυναίκες που γεννήθηκαν με συγγενή καρδιοπάθεια. Έχοντας μια επισκευαστεί μεσοκοιλιακή επικοινωνία χωρίς επιπλοκές ή με πολύ μικρό ελάττωμα δεν δημιουργεί πρόσθετο κίνδυνο στην εγκυμοσύνη. Ωστόσο, έχοντας μια επιδιορθώθηκε μεγαλύτερο ελάττωμα, καρδιακή ανεπάρκεια, κυάνωση ή άλλες ανωμαλίες της καρδιάς ενέχει υψηλό κίνδυνο τόσο για τη μητέρα και το έμβρυο. Οι γυναίκες με σύνδρομο Eisenmenger είναι στο υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Οι γιατροί συμβουλεύουν έντονα τις γυναίκες να μην μείνετε έγκυος.

Κάθε γυναίκα με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, επισκευαστεί ή όχι, που εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκυμοσύνης θα πρέπει να μιλήσει εκ των προτέρων με έναν γιατρό που ειδικεύεται στη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων (καρδιολόγος). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν παίρνετε φάρμακα. Είναι επίσης σημαντικό να δούμε τόσο ένα μαιευτήρα και έναν καρδιολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Αν εσείς ή το παιδί σας εμφανίσει σημεία και συμπτώματα κοινά σε μεσοκοιλιακή επικοινωνία, καλέστε τον γιατρό σας. Μετά από μια πρώτη εξέταση, είναι πιθανό ότι ο γιατρός θα σας παραπέμψει ή το παιδί σας σε ένα καρδιολόγο.

Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστούν για το ραντεβού σας, και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε σημάδια και συμπτώματα που εσείς ή το παιδί σας είχε και για πόσο καιρό.
 • Γράψτε για τις βασικές ιατρικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων τυχόν άλλα προβλήματα υγείας και τα ονόματα των φαρμάκων που εσείς ή το παιδί σας παίρνει.
 • Βρείτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που μπορεί να έρθει μαζί σας στο ραντεβού, αν είναι δυνατόν. Παρά το γεγονός ότι μεσοκοιλιακή επικοινωνία είναι συνήθως πολύ λογικό, μπορεί να είναι δύσκολο να επικεντρωθεί σε αυτό που ο γιατρός λέει ότι την επόμενη μετά την παραλαβή διάγνωση ανωμαλίες της καρδιάς. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να βοηθήσει να θυμηθείτε τι λέει ο γιατρός.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις που θέλετε να είστε βέβαιος να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ερωτήσεις για να ζητήσετε από το γιατρό στο αρχικό διορισμό περιλαμβάνουν:

 • Τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματα αυτά εκεί;
 • Οι απαραίτητες εξετάσεις Τι;
 • Σε περίπτωση που ένας ειδικός να ζητείται η γνώμη;

Οι ερωτήσεις να ρωτήσω αν αναφέρονται σε καρδιολόγο περιλαμβάνουν:

 • Μπορώ ή το παιδί μου έχει μεσοκοιλιακή επικοινωνία; Τι είδους;
 • Πόσο μεγάλο είναι το ελάττωμα;
 • Ποιος είναι ο κίνδυνος επιπλοκών από αυτή την κατάσταση;
 • Τι κάνετε θεραπεία μου προτείνετε;
 • Αν είστε συνιστώντας φάρμακα, ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες;
 • Αν είστε συνιστώντας τη χειρουργική επέμβαση, το είδος διαδικασίας που είναι πιο πιθανό να είναι αποτελεσματική;
 • Πόσο συχνά πρέπει να προγραμματίσετε την παρακολούθηση και εξετάσεις;
 • Ποιες είναι οι ενδείξεις και τα συμπτώματα θα πρέπει να προσέχω στο σπίτι;
 • Ποια είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική για αυτήν την κατάσταση;
 • Σας προτείνουμε κάποιους διατροφικούς περιορισμούς ή δραστηριότητα;
 • Σας προτείνουμε τη λήψη αντιβιοτικών πριν από οδοντιατρικές συναντήσεις ή άλλες ιατρικές διαδικασίες;
 • Τι είναι ο κίνδυνος ότι το μέλλον των παιδιών μου θα έχει αυτό το ελάττωμα;
 • Θα πρέπει να συναντηθώ με ένα γενετικό σύμβουλο;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ένας γιατρός ή καρδιολόγος που βλέπει εσείς ή το παιδί σας για μια πιθανή μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί να ζητήσει μια σειρά από ερωτήματα, όπως οι εξής:

Εάν είστε το προσβεβλημένο άτομο:

 • Ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Έχετε τα συμπτώματά σας πάρει χειρότερα με την πάροδο του χρόνου;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν την ταχεία, φτερούγισμα ή χτυπάει καρδιοχτύπια;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή;
 • Τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν ζάλη;
 • Έχετε ποτέ λιποθύμησε;
 • Έχετε ποτέ έβηξε επάνω του αίματος;
 • Η άσκηση ή σωματική άσκηση κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα;
 • Μήπως ξαπλωμένη κάνει τα συμπτώματά σας χειρότερα;
 • Γνωρίζετε κάθε ιστορικό καρδιακών προβλημάτων στην οικογένειά σας;
 • Είσαι αγωγή ή έχετε πρόσφατα υποβληθεί σε θεραπεία για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα υγείας;
 • Έχετε ή είχατε καπνίζετε; Πόσο;
 • Σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος στο μέλλον;

Εάν το μωρό ή το παιδί σας έχει επηρεαστεί:

 • Μήπως ελαστικών παιδί σας εύκολα, ενώ το φαγητό ή το παιχνίδι;
 • Είναι το παιδί σας παίρνετε βάρος;
 • Μήπως το παιδί σας να αναπνέει γρήγορα;
 • Μήπως το παιδί σας να τρέξει από την αναπνοή όταν τρώνε ή να κλαίει;
 • Έχετε παρατηρήσει ποτέ μια γαλαζωπή απόχρωση στο δέρμα του παιδιού σας, ειδικά γύρω από τα νύχια και τα χείλη;
 • Έχει το παιδί σας έχει διαγνωστεί με οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;
 • Είναι το παιδί σας λαμβάνει επί του παρόντος οποιαδήποτε φάρμακα;
 • Υπάρχει οικογενειακό ιστορικό των συγγενών καρδιακών ελλειμμάτων εκεί;
 • Σκοπεύετε να έχουν περισσότερα παιδιά στο μέλλον;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Μεσοκοιλιακή επικοινωνία συχνά προκαλούν καρδιακό φύσημα ότι ο γιατρός σας μπορεί να ακούσει με ένα στηθοσκόπιο. Εάν ο γιατρός σας ακούει ένα καρδιακό φύσημα ή βρίσκει άλλα σημεία ή συμπτώματα μιας ανωμαλίες της καρδιάς, αυτός ή αυτή μπορεί να ζητήσει από μία ή περισσότερες από αυτές τις εξετάσεις:

 • Ακτινογραφία θώρακος. An X-ray εικόνα βοηθούν το γιατρό να δείτε την καρδιά και τους πνεύμονες. Μια ακτινογραφία μπορεί να εντοπιστούν οι συνθήκες, εκτός από ένα ελάττωμα της καρδιάς που μπορεί να εξηγήσει τα συμπτώματα.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Αυτή η δοκιμή καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς μέσω ηλεκτροδίων που συνδέονται με το δέρμα. Η δοκιμή αυτή βοηθάει στη διάγνωση ανωμαλίες της καρδιάς ή προβλήματα ρυθμού.
 • Ηχοκαρδιογράφημα. Το υπερηχοκαρδιογράφημα χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να παράγει μια εικόνα βίντεο της καρδιάς. Αυτή η εικόνα μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να δείτε αν έχετε μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία και αν η καρδιά αντλεί σωστά. Υπερηχοκαρδιογράφημα μπορεί να γίνει ενώ το βρέφος είναι ακόμα στη μήτρα (εμβρυϊκή υπερηχοκαρδιογραφία).
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Στη δοκιμή αυτή, ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα (καθετήρα) εισάγεται μέσα σε ένα αιμοφόρο αγγείο στη βουβωνική χώρα ή τον βραχίονα και να καθοδηγείται μέσω των αιμοφόρων αγγείων στην καρδιά. Μέσα από καθετηριασμό, οι γιατροί μπορούν να διαγνώσουν συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς και να δοκιμάσουν την αντοχή των κοιλιών - θαλάμους άντλησης της καρδιάς - και τη λειτουργία των καρδιακών βαλβίδων.
 • Παλμική οξυμετρία. Αυτή η ανώδυνη εξέταση μετρά πόσο καλά οξυγόνο να φτάσει στους ιστούς. Βοηθά να καθοριστεί αν οξυγονωμένο αίμα ανάμειξη με οξυγονωμένο αίμα, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση του τύπου της παρούσης ανωμαλίες της καρδιάς. Ένα μικρό κλιπ δάχτυλο στο δακτύλου μετρά την ποσότητα του οξυγόνου στο αίμα.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Πολλά μωρά που γεννιούνται με μια μικρή μεσοκοιλιακή επικοινωνία δεν θα χρειαστεί ποτέ να έχετε το ελάττωμα χειρουργικά κλείσει. Μετά τον τοκετό, ο γιατρός σας μπορεί να θελήσει να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας και τη θεραπεία τυχόν συμπτώματα, ενώ περιμένει να δει αν το ελάττωμα θα κλείσει από μόνη της.

Τα παιδιά και οι ενήλικες που έχουν μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία, που είναι μεγάλο ή προκαλεί σημαντικά συμπτώματα συνήθως χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για να κλείσει το ελάττωμα. Αν το μωρό σας έχει μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία που χρειάζεται χειρουργική αποκατάσταση, η διαδικασία θα μπορεί να προγραμματιστεί κατά το πρώτο έτος του μωρού σας της ζωής.

Φάρμακα
Φάρμακα για μεσοκοιλιακή επικοινωνία μπορεί να περιλαμβάνει εκείνες με:

 • Κρατήστε την τακτική κτύπο της καρδιάς. Παραδείγματα περιλαμβάνουν β-αναστολείς (Lopressor, Inderal, κ.ά.) και η διγοξίνη (Lanoxin, Lanoxicaps, Lanoxin Παιδιατρικής).
 • Αύξηση της δύναμης των συστολών της καρδιάς. Παραδείγματα περιλαμβάνουν διγοξίνη (Lanoxin).
 • Μειώσει την ποσότητα του υγρού σε κυκλοφορία. Κάτι τέτοιο μειώνει τον όγκο του αίματος που πρέπει να αντληθεί. Αυτά τα φάρμακα, που ονομάζονται διουρητικά, περιλαμβάνουν φουροσεμίδη (Lasix).

Διαδικασίες
Χειρουργική θεραπεία για την μεσοκοιλιακή επικοινωνία περιλαμβάνει τη σύνδεση ή την επιδιόρθωση την ανώμαλη κίνηση ανάμεσα στις κοιλίες. Χρησιμοποιούνται δύο προσεγγίσεις:

 • Χειρουργική επιδιόρθωση. Αυτή είναι η διαδικασία της επιλογής στις περισσότερες περιπτώσεις. Χειρουργική επισκευή ενός μεσοκοιλιακή επικοινωνία συνήθως περιλαμβάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η οποία γίνεται υπό γενική αναισθησία. Η εγχείρηση απαιτεί μια μηχανή καρδιάς-πνευμόνων και μια τομή στο στήθος. Ο γιατρός χρησιμοποιεί επιθέματα ή ράμματα για να κλείσει την τρύπα.
 • Διαδικασία καθετήρα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κλείσει κάποια μεσοκοιλιακή επικοινωνία. Επιδιόρθωση κατά τη διάρκεια καθετηριασμού δεν απαιτεί το άνοιγμα του στήθους. Παρά το άνοιγμα του θώρακα, ο γιατρός εισάγει ένα λεπτό σωλήνα (καθετήρα) σε ένα αιμοφόρο αγγείο στη βουβωνική περιοχή και καθοδηγεί στην καρδιά. Ο γιατρός στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα μικρό κομμάτι των ματιών ή το βύσμα για να κλείσει την τρύπα.
 • Υβριδικά διαδικασία. Ένα υβριδικό διαδικασία χρησιμοποιεί χειρουργικά και του καθετήρα με βάση τις τεχνικές. Η πρόσβαση στην καρδιά είναι συνήθως μέσω μιας μικρής τομής και η διαδικασία μπορεί να εκτελείται χωρίς διακοπή της καρδιάς και χρήση της μηχανή καρδιάς-πνευμόνων. Μία τάπα παραδίδεται για να κλείσει το VSD μέσω ενός καθετήρα που τοποθετείται μέσα από την μικρή τρύπα που ο χειρουργός που δημιουργήθηκε. Ανάκαμψη από αυτή τη διαδικασία είναι ταχύτερη από ό, τι με το πρότυπο χειρουργική επέμβαση.

Μετά την επισκευή, ο γιατρός σας θα προγραμματίσει τακτική ιατρική παρακολούθηση για να εξασφαλιστεί ότι η μεσοκοιλιακή επικοινωνία παραμένει κλειστή. Ανάλογα με το μέγεθος του μεσοκοιλιακή επικοινωνία και την παρουσία ή απουσία άλλων προβλημάτων, ο γιατρός σας θα σας πει πόσο συχνά εσείς ή το παιδί σας θα πρέπει να δει.

Χειρουργική επέμβαση για να κλείσει μια μεσοκοιλιακή επικοινωνία έχει εν γένει άριστες μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Προληπτική αντιβιοτικά
Αν σας έχουν πει στο παρελθόν ότι εσείς ή το παιδί σας πρέπει να λάβει αντιβιοτικά πριν από οδοντιατρικές ή ιατρικές διαδικασίες για να μειώσει τον κίνδυνο της λοιμώδους ενδοκαρδίτιδας, μιλήστε με το γιατρό σας. Ενδοκαρδίτιδα είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί από την έκθεση σε μικρόβια από τυχαία από ένα τυπικό οδοντιατρική εξέταση ή χειρουργική επέμβαση. Οι τρέχουσες κατευθυντήριες οδηγίες συστήνουν προληπτικά αντιβιοτική θεραπεία μόνο για εκείνους τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ακόμη προληπτικά αντιβιοτικά, εάν:

 • Έχετε άλλες καρδιακές παθήσεις ή τεχνητών βαλβίδων
 • Έχετε ένα μεγάλο έλλειμμα μεσοκοιλιακού διαφράγματος που του προκαλεί ένα χαμηλό επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα
 • Είχατε μια επισκευή με τεχνητή (προσθετική) υλικό

Για τους περισσότερους ανθρώπους με μεσοκοιλιακή επικοινωνία, πρακτική καλή στοματική υγιεινή και να πάρει τακτικές οδοντιατρικές εξετάσεις είναι η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη της ενδοκαρδίτιδας.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Οι γονείς των παιδιών με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς συχνά ανησυχούν για τους κινδύνους τραχύ παιχνίδι και έντονη άσκηση, ακόμη και μετά από επιτυχή θεραπεία.

Τα παιδιά με μικρές ατέλειες ή επισκευαστεί τρύπα στην καρδιά, θα έχουν συνήθως λίγα ή καθόλου περιορισμούς σχετικά με τη δραστηριότητα ή την άσκηση. Τα παιδιά των οποίων οι καρδιές έχουν μειωμένη ικανότητα άντλησης θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια όρια. Ένα παιδί με μη αναστρέψιμη πνευμονική υπέρταση (σύνδρομο του Eisenmenger) έχει το μεγαλύτερο αριθμό των περιορισμών.

Ο γιατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με το ποιες δραστηριότητες είναι ασφαλές για το παιδί σας. Αν ορισμένες δραστηριότητες θέτουν ιδιαίτερους κινδύνους, ενθαρρύνετε το παιδί σας σε άλλες επιδιώξεις αντί να ασχοληθούμε με το τι αυτός ή αυτή δεν μπορεί να κάνει. Αν και κάθε περίσταση είναι διαφορετική, να θυμάστε ότι πολλά παιδιά με μεσοκοιλιακή επικοινωνία μεγαλώσουν και να ζήσουν υγιείς, παραγωγικές ζωές.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να ενταχθούν σε μια ομάδα υποστήριξης για τις οικογένειες των παιδιών που γεννιούνται με ανωμαλίες της καρδιάς. Οι ομάδες υποστήριξης μπορεί να προσφέρει πρακτικές συμβουλές και χρήσιμες πόρους για να βοηθήσει τους γονείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές να βρουν απαντήσεις, συνδεθείτε με άλλες οικογένειες, και μοιράζονται τις ελπίδες και τις ανησυχίες τους με τους άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να αποτρέψει ένα μωρό με μεσοκοιλιακή επικοινωνία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη. Εδώ είναι τα βασικά:

 • Πάρτε νωρίς προγεννητική φροντίδα, ακόμη και προτού να είστε έγκυος διακοπή του καπνίσματος, μείωση του στρες, τη διακοπή του ελέγχου των γεννήσεων -. Όλα αυτά είναι πράγματα που πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με πριν μείνετε έγκυος. Επίσης, φροντίστε να μιλήσετε με το γιατρό σας για τυχόν φάρμακα που παίρνετε.
 • Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή. Συμπεριλάβετε ένα συμπλήρωμα βιταμινών που περιέχει φυλλικό οξύ. Επίσης, να περιορίσει την καφεΐνη.
 • Να ασκείστε τακτικά. Συνεργαστεί με το γιατρό σας για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα άσκησης που είναι σωστό για εσάς.
 • Αποφύγετε τους κινδύνους. Αυτά περιλαμβάνουν επιβλαβείς ουσίες όπως το αλκοόλ, τα τσιγάρα και τα παράνομα ναρκωτικά. Επίσης, αποφύγετε ακτίνες Χ, υδρομασάζ και σάουνες.
 • Αποφύγετε λοιμώξεις. Να είστε βέβαιος ότι είστε ενημερωμένοι για όλους τους εμβολιασμούς σας πριν μείνετε έγκυος. Ορισμένοι τύποι λοιμώξεων μπορεί να είναι επιβλαβής σε ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο.
 • Κρατήστε υπό έλεγχο του διαβήτη. Εάν έχετε διαβήτη, εργάζονται με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ελεγχόμενη πριν μείνετε έγκυος.

Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών ελλειμμάτων και άλλων γενετικών διαταραχών, να εξετάσει μιλώντας με ένα γενετικό σύμβουλο πριν μείνετε έγκυος.

Βλέπε επίσης