Ευρεσιτεχνίας ωοειδούς τρήματος

Ορισμός

Μια ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (PFO) είναι μια τρύπα στην καρδιά που δεν την έκλεισε τον τρόπο που πρέπει μετά τη γέννηση.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου, ένα μικρό πτερύγιο που μοιάζει με το άνοιγμα - η ωοειδούς τρήματος (FOH-RAY-Mun oh-VAY-Lee) - συνήθως είναι παρόν μεταξύ του δεξιού και του αριστερού άνω θαλάμων της καρδιάς. Κλείνει συνήθως κατά τη βρεφική ηλικία. Όταν η ωοειδούς τρήματος δεν κλείνει, αυτό λέγεται ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Αν και είναι κοινή για να έχουν ένα ανοιχτό ωοειδές τρήμα, οι περισσότεροι άνθρωποι με την πάθηση δεν γνωρίζουν ότι το έχουν. Μια ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι συχνά ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια δοκιμών για άλλα προβλήματα. Μαθαίνοντας ότι έχετε ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι ευνόητο ανησυχητική, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζονται θεραπεία για τη διαταραχή αυτή.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν γνωρίζουν ότι το έχουν, επειδή είναι συνήθως μια κρυφή κατάσταση που δεν δημιουργεί σημεία ή συμπτώματα.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Είναι σαφές τι προκαλεί την ωοειδούς τρήματος να παραμείνει ανοικτός σε μερικούς ανθρώπους, αν και η γενετική μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο.

Μια επισκόπηση της φυσιολογικής λειτουργίας της καρδιάς σε ένα παιδί ή ενήλικα είναι χρήσιμη για την κατανόηση του ρόλου του ωοειδούς τρήματος πριν από τη γέννηση.

Φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς
Η καρδιά σας έχει τέσσερις θαλάμους άντλησης που κυκλοφορούν στο αίμα σας:

 • Το δικαίωμα αίθριο, η άνω βουλή δικαίωμα, λαμβάνει φτωχό σε οξυγόνο αίμα από το σώμα σας και το διοχετεύει στη δεξιά κοιλία μέσω της τριγλώχινας βαλβίδας.
 • Η δεξιά κοιλία, το χαμηλότερο δεξιό θάλαμο, αντλεί το αίμα μέσα από ένα μεγάλο δοχείο που ονομάζεται την πνευμονική αρτηρία και μέσα στους πνεύμονες, όπου το αίμα είναι ανατροφοδοτείται με το οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα απομακρύνεται από το αίμα. Το αίμα αντλείται μέσα από την πνευμονική βαλβίδα, η οποία κλείνει όταν η δεξιά κοιλία χαλαρώνει ανάμεσα στους χτύπους.
 • Το αριστερό κόλπο, το άνω αριστερό τμήμα, λαμβάνει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από τους πνεύμονες μέσω των πνευμονικών φλεβών και αντλίες μπάλα στην αριστερή κοιλία μέσω της μιτροειδούς βαλβίδας.
 • Η αριστερή κοιλία, το κάτω αριστερό τμήμα, αντλίες το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα μέσα από ένα μεγάλο δοχείο που ονομάζεται η αορτή και στο υπόλοιπο του σώματος. Το αίμα διέρχεται μέσω της αορτικής βαλβίδας, η οποία επίσης κλείνει όταν η αριστερή κοιλία χαλαρώνει.

Καρδιά του μωρού στη μήτρα
Επειδή ένα μωρό στην μήτρα δεν αναπνέει, οι πνεύμονες δεν λειτουργούν ακόμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αντλεί το αίμα στους πνεύμονες. Σε αυτό το στάδιο, είναι πιο αποτελεσματική για το αίμα να παρακάμψει τους πνεύμονες και να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική διαδρομή για να κυκλοφορούν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από τη μητέρα στο σώμα του μωρού.

Ο ομφάλιος λώρος παρέχει πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στο δεξιό κόλπο του μωρού. Οι περισσότεροι από αυτό το αίμα ταξιδεύει μέσω του ωοειδούς τρήματος και στον αριστερό κόλπο. Από εκεί το αίμα πηγαίνει στην αριστερή κοιλία, που αντλεί αυτό όλο το σώμα. Αίμα ταξιδεύει επίσης από τον δεξιό κόλπο στη δεξιά κοιλία, η οποία επίσης αντλίες αίματος στο σώμα μέσω άλλου συστήματος παράκαμψης.

Καρδιά νεογέννητου μωρού
Όταν οι πνεύμονες του μωρού αρχίζουν τη λειτουργία, την κυκλοφορία μέσα από τις αλλαγές της καρδιάς. Τώρα, το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα προέρχεται από τους πνεύμονες και εισέρχεται στον αριστερό κόλπο. Σε αυτό το σημείο, την κυκλοφορία του αίματος ακολουθεί την κανονική διαδρομή του κυκλοφορικού.

Ευρεσιτεχνίας ωοειδούς τρήματος. Φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.
Ευρεσιτεχνίας ωοειδούς τρήματος. Φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Η πίεση του αίματος άντλησης μέσω της καρδιάς αναγκάζει συνήθως το ωοειδούς τρήματος κλειστό. Στους περισσότερους ανθρώπους, οι ασφάλειες άνοιγμα κλείσει, συνήθως κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Γενικότερα, ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν προκαλεί επιπλοκές. Όμως, ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει η διαταραχή είναι πιο συχνή σε άτομα με ορισμένες προϋποθέσεις, όπως η ανεξήγητη εγκεφαλικό επεισόδιο και ημικρανία με αύρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για αυτές τις συνθήκες, και αυτό είναι απλά μια σύμπτωση το άτομο έχει επίσης ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, θρόμβους αίματος στην καρδιά μπορεί να κινείται μέσω ενός ωοειδούς τρήματος ευρεσιτεχνίας, ταξιδεύουν προς τον εγκέφαλο και να προκαλέσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι συχνά σε άτομα με καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, όπως ο καρκίνος.

Η πιθανή σχέση μεταξύ της ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και το εγκεφαλικό επεισόδιο ή ημικρανία είναι αμφιλεγόμενη και ερευνητικές μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μπορεί να προκαλέσει μια σημαντική ποσότητα αίματος να παρακάμψει τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (υποξία). Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν άλλες συνθήκες είναι παρόντες, όπως εκ γενετής ή βαλβιδική καρδιακή νόσο ή πνευμονική υπέρταση.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Μια ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι συχνά ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια απεικονιστικές εξετάσεις για άλλους όρους ή να ψάξουν για τις αιτίες του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μετά από μια ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει διαγνωσθεί, είναι πιθανό να έχετε πολλές ερωτήσεις για το γιατρό σας. Μερικές ερωτήσεις μπορεί να θέλετε να ρωτήσω είναι:

 • Τι προκάλεσε να συμβεί αυτό;
 • Πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κατάσταση;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι μιας διαδικασίας για να κλείσει το ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Do I ή το παιδί μου πρέπει να περιορίσουν την δραστηριότητα καθ 'οιονδήποτε τρόπο;
 • Θα μπορούσα να έχω περάσει αυτή την κατάσταση στο παιδί μου;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Ένας ειδικός της καρδιάς (καρδιολόγος) μπορεί να ανιχνεύσει ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μία από τις ακόλουθες δοκιμές:

Υπερηχοκαρδιογράφημα
Ένα υπερηχοκαρδιογράφημα δείχνει τη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς σας. Η τυπική μορφή αυτής της εξέτασης ονομάζεται transthoracic υπερηχοκαρδιογράφημα.

Με αυτή τη δοκιμή, ένας τεχνικός εξαπλώνεται τζελ στο στήθος σας και στη συνέχεια πιέζει μια συσκευή που ονομάζεται αισθητήριο έναντι του δέρματος πάνω από την καρδιά. Το αισθητήριο εκπέμπει υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα και καταγράφει τα ηχητικά κύματα ηχώ δεδομένου ότι αντανακλούν off εσωτερικές δομές στην καρδιά. Ένας υπολογιστής μετατρέπει τους απόηχους σε κινούμενες εικόνες σε μια οθόνη. Παραλλαγές αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ωοειδούς τρήματος:

 • Χρώμα ντόπλερ. Όταν ηχητικά κύματα ανακλώνται από τα κύτταρα του αίματος που διακινούνται μέσα από την καρδιά σας, θα αλλάξει αγωνιστικό χώρο. Αυτές οι χαρακτηριστικές αλλαγές (Doppler σήματα) και ηλεκτρονική χρωματισμού αυτών των σημάτων μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να εξετάσει την ταχύτητα και την κατεύθυνση της ροής του αίματος στην καρδιά σας. Εάν έχετε ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η ροή Doppler χρώμα υπερηχοκαρδιογράφημα θα μπορούσε να ανιχνεύσει τη ροή του αίματος μεταξύ του δεξιού κόλπου και αριστερό κόλπο.
 • Αλατούχο μελέτη αντίθεσης (μελέτη φυσαλίδων). Με την προσέγγιση αυτή, ένα στείρο διάλυμα άλατος ανακινείται μέχρις ότου μικροσκοπική μορφή φυσαλίδων και στη συνέχεια εγχύεται μέσα σε μία φλέβα. Οι φυσαλίδες ταξιδεύουν στη δεξιά πλευρά της καρδιάς σας και να εμφανίζονται στο υπερηχοκαρδιογράφημα. Αν δεν υπάρχει οπή μεταξύ του αριστερού κόλπου και δεξιού κόλπου, οι φυσαλίδες θα είναι απλά να φιλτράρονται στους πνεύμονες. Εάν έχετε ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, μερικές φυσαλίδες θα εμφανιστούν στην αριστερή πλευρά της καρδιάς.

Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα
Η δοκιμή αυτή χρησιμοποιεί ένα μικρό μορφοτροπέα σε ένα σωλήνα εισάγεται κάτω από τον οισοφάγο, το τμήμα του πεπτικού σωλήνα που εκτείνεται από το λαιμό προς το στομάχι. Επειδή ο οισοφάγος βρίσκεται κοντά στην καρδιά, που έχει τοποθετηθεί το αισθητήριο παρέχει εκεί μια λεπτομερή εικόνα της καρδιάς και της ροής του αίματος μέσα από την καρδιά. Η χρήση ενός διοισοφάγεια υπερηχοκαρδιογράφημα καθιστά ευκολότερο να δείτε ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είτε με χρώμα ροής Doppler ή ένα αλατούχο μελέτη αντίθεσης.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι με ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν χρειάζονται θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ότι εσείς ή το παιδί σας έχετε μια διαδικασία για να κλείσει το ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Οι λόγοι για το κλείσιμο
Εάν ένας ωοειδούς τρήματος ευρεσιτεχνίας βρίσκεται όταν υπερηχοκαρδιογράφημα γίνεται για άλλους λόγους, μία διαδικασία για να κλείσει το άνοιγμα που συνήθως δεν εκτελείται. Διαδικασίες για να κλείσει το άνοιγμα στην καρδιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις εξής περιπτώσεις:

 • Εάν το παιδί σας έχει υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει ένα συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς και το παιδί σας έχει επίσης ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ο χειρουργός μπορεί να κλείσει το άνοιγμα όταν κάνετε άλλες επισκευές στην καρδιά.
 • Σε ενήλικες που έχουν άλλους τύπους χειρουργικής επέμβασης καρδιάς, ένα ωοειδούς τρήματος διπλώματος ευρεσιτεχνίας μπορεί να κλείσει κατά το χρόνο της επέμβασης.
 • Κλείσιμο ενός ωοειδούς τρήματος διπλώματος ευρεσιτεχνίας μπορεί να γίνει για τη θεραπεία χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα συνδέεται με την ωοειδούς τρήματος ευρεσιτεχνίας.

Κλείσιμο ενός ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την πρόληψη ημικρανιών το παρόν δεν συνιστάται. Το κλείσιμο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας formaen ovale για να προλάβετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο παραμένει αμφιλεγόμενη. Το κλείσιμο μπορεί να συνιστάται για τα άτομα με επαναλαμβανόμενες κινήσεις, παρά ιατρική θεραπεία, όταν δεν υπάρχει άλλη αιτία έχει βρεθεί.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καρδιά του μωρού στη μήτρα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καρδιά του μωρού στη μήτρα.

Χειρουργικές και άλλες διαδικασίες για τις διαδικασίες κλεισίματος να κλείσει ευρεσιτεχνίας ωοειδούς τρήματος περιλαμβάνουν:

 • Το κλείσιμο της συσκευής. Με καρδιακό καθετηριασμό, οι γιατροί μπορούν να εισαγάγετε μια συσκευή που συνδέεται στην ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Στη διαδικασία αυτή, η συσκευή είναι στο τέλος μιας μακράς εύκαμπτο σωλήνα (καθετήρα). Ο γιατρός εισάγει τη συσκευή μύτες καθετήρα σε μία φλέβα στη βουβωνική χώρα και καθοδηγεί τη συσκευή στη θέση της με τη βοήθεια της απεικόνισης ενός υπερηχοκαρδιογράφημα. Αν και οι επιπλοκές είναι σπάνιες με τη διαδικασία αυτή, ένα δάκρυ από τα αγγεία της καρδιάς ή του αίματος, μετατόπιση της συσκευής, ή για την ανάπτυξη των αρρυθμίες μπορεί να συμβεί.
 • Χειρουργική αποκατάσταση. Ένας χειρουργός μπορεί να κλείσει το ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με το άνοιγμα της καρδιάς και ραφή κλείσει το πτερύγιο που μοιάζει με άνοιγμα. Αυτό μπορεί μερικές φορές να γίνει με τη χρήση των ρομποτικών τεχνικών και μια πολύ μικρή τομή. Εάν εσείς ή το παιδί σας υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει ένα άλλο πρόβλημα καρδιάς, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ότι έχετε το ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διορθωθεί χειρουργικά ταυτόχρονα.

Πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου
Τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσπαθήσουν να μειώσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος διέλευση ενός ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή, όπως η ασπιρίνη ή κλοπιδογρέλη (Plavix) και άλλα αντιπηκτικά, όπως η βαρφαρίνη (Coumadin, Jantoven), το dabigatran etexilate (Pradaxa) και το rivaroxaban (Xarelto), μπορεί να είναι χρήσιμη για τα άτομα με ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έχουμε είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Δεν είναι σαφές αν τα φάρμακα ή επεμβατικές διαδικασίες για να κλείσει το ελάττωμα είναι καλύτερο για την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα με ανοιχτό ωοειδές τρήμα, και οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για να απαντήσει στο ερώτημα αυτό.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Εάν γνωρίζετε ότι έχετε ένα ωοειδούς τρήματος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά δεν έχουν συμπτώματα, τότε μάλλον δεν θα έχει κανένα περιορισμό για τις δραστηριότητές σας.

Εάν θα πρέπει να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, είναι σημαντικό να ακολουθούν τις συστάσεις για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων. Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, να σταματήσει περιοδικά και να πάει για ένα σύντομο περίπατο. Σε ένα αεροπλάνο, φροντίστε να μείνετε καλά ενυδατωμένο και να περπατήσετε γύρω, όταν είναι ασφαλές να το πράξει.

Βλέπε επίσης