Κοινό αρτηριακό κορμό

Ορισμός

Κοινό αρτηριακό κορμό (Trung-Kus Ahr-Teer-ΕΟ-sus) είναι μια σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια που είναι παρόντες κατά τη γέννηση (συγγενές). Αν το μωρό σας έχει κοινό αρτηριακό κορμό, αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο οδηγεί από την καρδιά. Κανονικά, υπάρχουν δύο χωριστά δοχεία που προέρχονται από την καρδιά.

Επιπλέον, οι δύο κάτω θαλάμους της καρδιάς λείπει ένα τμήμα του τοιχώματος που τους χωρίζει. Ως αποτέλεσμα της κοινό αρτηριακό κορμό, φτωχό σε οξυγόνο του αίματος που πρέπει να πάει στους πνεύμονες και πλούσιο σε οξυγόνο αίμα που πρέπει να πάει στο υπόλοιπο του σώματος αναμιγνύονται μαζί. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα του κυκλοφορικού.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, κοινό αρτηριακό κορμό μπορεί να αποβεί μοιραία. Χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει κοινό αρτηριακό κορμό είναι γενικά επιτυχής, ειδικά αν η επισκευή γίνεται πριν από το μωρό σας είναι 2 μηνών.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Τα σημεία και συμπτώματα της κοινό αρτηριακό κορμό συχνά αναπτύσσονται κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Μπλε χρωματισμός του δέρματος (κυάνωση)
 • Κακή διατροφή
 • Υπερβολική υπνηλία
 • Κακή ανάπτυξη
 • Δυσκολία στην αναπνοή (δύσπνοια)
 • Γρήγορη αναπνοή (ταχύπνοια)
 • Αρρυθμίες (αρρυθμία)
 • Η υπερβολική εφίδρωση (εφίδρωση)
Κοινό αρτηριακό κορμό. Κανονική ανάπτυξη της καρδιάς.
Κοινό αρτηριακό κορμό. Κανονική ανάπτυξη της καρδιάς.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας έχει οποιοδήποτε από τα ακόλουθα προβλήματα:

 • Μπλε χρωματισμός του δέρματος (κυάνωση)
 • Κακή διατροφή
 • Κακή αύξηση του σωματικού βάρους
 • Υπερβολική υπνηλία
 • Η υπερβολική εφίδρωση

Μερικά σημάδια της κοινό αρτηριακό κορμό μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα που χρειάζεται επείγουσα φροντίδα. Εάν το μωρό σας εμφανίσει οποιαδήποτε από τα ακόλουθα σημεία και συμπτώματα και δεν μπορείτε να δείτε το γιατρό του μωρού σας αμέσως, αναζητήστε επείγουσα ιατρική φροντίδα:

 • Η ταχεία, ρηχή ή δυσκολία στην αναπνοή
 • Επιδείνωση του μπλε χρωματισμό του δέρματος
 • Η απώλεια της συνείδησης

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Κοινό αρτηριακό κορμό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του εμβρύου, όταν η καρδιά του μωρού σας αναπτύσσεται και είναι, ως εκ τούτου, παρουσιάζουν κατά τη γέννηση (συγγενές). Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία είναι άγνωστη. Μια επισκόπηση των τυπική δομή της καρδιάς και η λειτουργία είναι χρήσιμη για την κατανόηση των ελαττωμάτων κοινό αρτηριακό κορμό.

Η καρδιά
Η καρδιά σας έχει τέσσερις θαλάμους άντλησης που κυκλοφορούν στο αίμα σας. Οι «πόρτες» των θαλάμων (βαλβίδες) ελέγχουν τη ροή του αίματος, το άνοιγμα και το κλείσιμο για να εξασφαλίσουν ότι το αίμα ρέει σε μία μόνο κατεύθυνση.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κοινό αρτηριακό κορμό στα νεογνά.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Κοινό αρτηριακό κορμό στα νεογνά.

Οι τέσσερις καρδιάς θάλαμοι είναι:

 • Το δικαίωμα αίθριο, η άνω βουλή δικαίωμα, λαμβάνει φτωχό σε οξυγόνο αίμα από το σώμα σας και το παραδίδει στη δεξιά κοιλία.
 • Η δεξιά κοιλία, το χαμηλότερο δεξιό θάλαμο, αντλεί το αίμα μέσα από ένα μεγάλο δοχείο που ονομάζεται την πνευμονική αρτηρία και μέσα στους πνεύμονες, όπου το αίμα είναι ανατροφοδοτείται με οξυγόνο.
 • Το αριστερό κόλπο, το άνω αριστερό τμήμα, λαμβάνει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από τους πνεύμονες και την παραδίδει στην αριστερή κοιλία.
 • Η αριστερή κοιλία, το κάτω αριστερό τμήμα, αντλίες το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα μέσα από ένα μεγάλο δοχείο που ονομάζεται η αορτή και στο υπόλοιπο του σώματος.

Κανονική ανάπτυξη της καρδιάς
Ο σχηματισμός της καρδιάς του εμβρύου είναι μια σύνθετη διαδικασία. Σε ένα ορισμένο σημείο, όλα τα έμβρυα έχουν ένα ενιαίο μεγάλο σκάφος (κοινό αρτηριακό κορμό) εξέρχεται από την καρδιά. Κατά την κανονική ανάπτυξη της καρδιάς, ωστόσο, αυτό το πολύ μεγάλο ενιαίο δοχείο διαιρείται σε δύο μέρη. Ένα μέρος γίνεται το κάτω τμήμα της αορτής, η οποία επισυνάπτεται στην αριστερή κοιλία. Το άλλο μέρος γίνεται το κάτω τμήμα της πνευμονικής αρτηρίας, η οποία επισυνάπτεται στην δεξιά κοιλία. Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι κοιλίες να εξελιχθεί σε δύο θαλάμους που χωρίζονται από ένα τοίχωμα (διάφραγμα).

Κοινό αρτηριακό κορμό σε νεογνά
Σε μωρά που γεννιούνται με κοινό αρτηριακό κορμό, το μόνο μεγάλο σκάφος δεν τελείωσε τη διαίρεση σε δύο διαφορετικά δοχεία. Και ποτέ το τοίχωμα που χωρίζει τα δύο κοιλίες κλείσει εντελώς, με αποτέλεσμα μια μεγάλη τρύπα μεταξύ των δύο θαλάμων (μεσοκοιλιακή επικοινωνία).

Κοινό αρτηριακό κορμό σε ένα νεογέννητο είναι επίσης ονομάζεται επίμονη αρτηριακός κορμός, επειδή ένα πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης της καρδιάς συνεχίστηκε μέχρι τη γέννηση.

Εκτός από τα κύρια ελαττώματα κοινό αρτηριακό κορμό, η βαλβίδα ελέγχει τη ροή του αίματος από τις κοιλίες προς τον μονό μεγάλο σκάφος (ενδονεύρια βαλβίδα) είναι συχνά ελαττωματικό, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει προς τα πίσω στην καρδιά.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Αν και η ακριβής αιτία των συγγενών καρδιακών ελλειμμάτων, όπως κοινό αρτηριακό κορμό, είναι άγνωστη, διάφοροι παράγοντες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός μωρού που γεννήθηκε με καρδιακή πάθηση. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Viral ασθένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν μια γυναίκα ερυθράς συμβάσεις (γερμανική ιλαρά) ή άλλη ιογενή ασθένεια κατά τη διάρκεια της πρόωρης εγκυμοσύνης, ο κίνδυνος των συγγενών καρδιακών ελλειμμάτων στο μωρό της αυξάνεται.
 • Ανεπαρκώς ελεγχόμενο διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Διαβήτη που δεν έχει καλή διαχείριση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών, όπως ανωμαλίες της καρδιάς.
 • Ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλά φάρμακα δεν συνιστώνται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λόγω των πιθανών κινδύνων για το έμβρυο.
 • Ορισμένες χρωμοσωμικές διαταραχές. Παιδιά με σύνδρομο DiGeorge ή velocardiofacial σύνδρομο έχουν αυξημένο κίνδυνο κοινό αρτηριακό κορμό. Αυτές οι συνθήκες που προκαλούνται από ένα επιπλέον χρωμόσωμα ή ελαττωματική.
 • Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεχίζοντας να καπνίζουν τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο ότι το μωρό θα γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Οι μη φυσιολογικές δομές καρδιά κορμός αποτέλεσμα πόρου σε σοβαρά προβλήματα με την κυκλοφορία του αίματος. Επειδή δεν είναι οι κοιλίες διαχωρίζονται και όλες οι έξοδοι του αίματος από ένα μόνο δοχείο, το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα και το φτωχό σε οξυγόνο μείγμα αίματος μαζί - με αποτέλεσμα αγγεία που δεν φέρει αρκετό οξυγόνο. Τα μικτά αίμα ρέει από το ενιαίο μεγάλο δοχείο στους πνεύμονες, οι αρτηρίες της καρδιάς και το υπόλοιπο του σώματος.

Αν το μωρό σας έχει κοινό αρτηριακό κορμό, η μη φυσιολογική κυκλοφορία του αίματος η οποία συνήθως έχει ως αποτέλεσμα:

 • Αναπνευστικά προβλήματα. Η ανώμαλη κατανομή των αποτελεσμάτων του αίματος σε πάρα πολύ αίμα που ρέει μέσα στους πνεύμονες. Υπερβολική υγρό στους πνεύμονες καθιστά δύσκολο για το μωρό σας να αναπνέει.
 • Η υψηλή πίεση αίματος στους πνεύμονες (πνευμονική υπέρταση). Αυξημένη ροή του αίματος στους πνεύμονες προκαλεί τα αιμοφόρα αγγεία των πνευμόνων για να περιορίσετε, αύξηση της πίεσης του αίματος και καθιστά όλο και πιο δύσκολο για την καρδιά του μωρού σας για να αντλεί το αίμα στους πνεύμονες.
 • Διεύρυνση της καρδιάς (μεγαλοκαρδία). Πνευμονική υπέρταση και η αυξημένη ροή του αίματος μέσα από την δύναμη της καρδιάς της καρδιάς του μωρού σας να εργαστεί σκληρότερα από το κανονικό, με αποτέλεσμα να διευρυνθεί. Η διευρυμένη καρδιά εξασθενεί σταδιακά.
 • Καρδιακή ανεπάρκεια. Τον αυξημένο φόρτο εργασίας και την κακή παροχή οξυγόνου επίσης να οδηγήσει στην εξασθένιση της καρδιάς του μωρού σας. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην καρδιακή ανεπάρκεια, η ανικανότητα της καρδιάς να εφοδιάζουν τον οργανισμό με αρκετό αίμα.

Επιπλοκές αργότερα στη ζωή τους
Ακόμη και με την επιτυχή χειρουργική επιδιόρθωση της καρδιάς κατά τη βρεφική ηλικία, άλλες επιπλοκές που σχετίζονται με κοινό αρτηριακό κορμό μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στη ζωή τους:

 • Προοδευτική πνευμονική υπέρταση
 • Leaky βαλβίδες της καρδιάς (παλινδρόμηση)
 • Διαταραχές του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες)

Κοινά σημεία και συμπτώματα από αυτές τις επιπλοκές περιλαμβάνουν δυσκολία στην αναπνοή κατά την άσκηση, ζάλη, κούραση και μια αίσθηση της ταχείας, κυματίζουν καρδιακών παλμών (ταχυκαρδία).

Κοινό αρτηριακό κορμό σε ενήλικες
Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένα άτομο με κοινό αρτηριακό κορμό μπορεί να επιβιώσει παιδική ηλικία χωρίς χειρουργική επιδιόρθωση της καρδιάς και να ζήσουν στην ενήλικη ζωή. Ωστόσο, οι άνθρωποι με αυτή την κατάσταση είναι σχεδόν βέβαιο αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια και το σύνδρομο Eisenmenger. Το σύνδρομο αυτό προκαλείται από μόνιμη βλάβη των πνευμόνων από την πνευμονική υπέρταση που οδηγεί σε ένα μεγάλο μέρος της ροής του αίματος στους πνεύμονες παρακάμπτοντας εντελώς. Μια μεταμόσχευση καρδιάς-πνευμόνων είναι συνήθως η μόνη θεραπευτική επιλογή στη συνέχεια.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Όταν επικοινωνείτε με τον παιδίατρό σας για τις ανησυχίες σας, αυτός ή αυτή μπορεί να σας ζητήσει να προγραμματίσετε μια συνάντηση ή αμέσως να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό καρδιά για τα παιδιά (παιδιατρικό καρδιολόγο). Αυτό θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα των σημείων και συμπτωμάτων που έχουν περιγραφεί.

Τι μπορείτε να κάνετε
Αν είναι δυνατόν, να συντάξει ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και από τις δύο πλευρές της οικογένειάς του μωρού σας. Μερικά προβλήματα στην καρδιά κληρονόμησε, γι 'αυτό είναι χρήσιμο εάν μπορείτε να ενημερώσετε το γιατρό σας αν κάποιος στην οικογένεια του παιδιού σας δεν είχε ποτέ νωρίς καρδιακά προβλήματα.

Είναι επίσης χρήσιμο να προετοιμάσει έναν κατάλογο ερωτήσεων μπροστά από το χρόνο, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί με το γιατρό του μωρού σας. Εδώ είναι ένα δείγμα των ερωτήσεων μπορεί να θέλετε να ρωτήσω:

 • Τι είδους εξετάσεις θα υποβληθεί το παιδί μου;
 • Ποιες είναι οι επιλογές για τη θεραπεία; Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της θεραπείας;
 • Ποια είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική για το παιδί μου;
 • Τι αντίκτυπο θα ήταν ένα ελάττωμα της καρδιάς ή η μετέπειτα επεξεργασία έχει για άλλη πάθηση το μωρό μου έχει;
 • Αν κάνω άλλο παιδί στο μέλλον, υπάρχει τρόπος για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο και πάλι εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό του μωρού σας, μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός του παιδιού σας είναι πιθανό να σας ρωτήσω το εξής ερωτήματα:

 • Μήπως το μωρό σας εμφανιστεί ποτέ μπλε;
 • Πόσο καιρό είναι σίτιση φορές, ή πόσο πίνει το μωρό σας;
 • Πόσο συχνά και για πόσο χρονικό διάστημα είναι κοιμάται το μωρό σας;
 • Πώς το μωρό σας ανταποκρίνεται στην αφή;
 • Έχετε παρατηρήσει τις αλλαγές σε οποιαδήποτε από αυτές τις συμπεριφορές;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Όταν το μωρό σας γεννήθηκε, το ύψος, το βάρος και την περίμετρο κεφαλής του μωρού σας έχουν καταγραφεί, και αυτές οι μετρήσεις που λαμβάνονται σε όλα τα τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού με το γιατρό του παιδιού σας. Αυτός ή αυτή θα επαναλάβει τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια ειδικής ραντεβού και να καθορίσει εάν υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην ανάπτυξη.

Ο γιατρός του μωρού σας θα πρέπει επίσης να ακούσετε τους πνεύμονες του μωρού σας να αξιολογήσει του ή της αναπνοής και τη δυνατότητα του υγρού στους πνεύμονες. Ο γιατρός θα ακούσει την καρδιά του μωρού σας για να διαπιστώσει αν υπάρχουν αρρυθμίες (αρρυθμία), ή μια ανώμαλη ήχο whooshing που προκαλείται από την ταραχώδη ροή του αίματος (φύσημα).

Για τα μωρά με κοινό αρτηριακό κορμό, ένα μεγάλο μέρος της ιατρικής φροντίδας τους παρέχεται από ένα παιδιατρικό καρδιολόγο, μαζί με παιδιατρική καρδιοχειρουργός και συχνά μια ολόκληρη ομάδα από εξειδικευμένο προσωπικό.

Για τον παιδιατρικό καρδιολόγο για να ελέγξει την κατάσταση της καρδιάς του μωρού σας και να κάνει μια διάγνωση, αυτός ή αυτή θα διατάξει μία ή περισσότερες δοκιμές:

 • Ηχοκαρδιογράφημα. Το υπερηχοκαρδιογράφημα δείχνει τη δομή και τη λειτουργία της καρδιάς του μωρού σας. Με αυτή τη δοκιμή, ένας τεχνικός εξαπλώνεται τζελ στο στήθος του μωρού σας και στη συνέχεια πιέζει μια συσκευή που ονομάζεται αισθητήριο πάνω στο δέρμα πάνω από την καρδιά του. Το αισθητήριο εκπέμπει υψηλής συχνότητας ηχητικά κύματα και καταγράφει τα ηχητικά κύματα ηχώ δεδομένου ότι αντανακλούν off εσωτερικές δομές. Ένας υπολογιστής μετατρέπει τους απόηχους σε κινούμενες εικόνες σε μια οθόνη.

  Σε ένα μωρό με το κοινό αρτηριακό κορμό, το ηχοκαρδιογράφημα αποκαλύπτει το ενιαίο μεγάλο σκάφος που οδηγεί από την καρδιά, μια τρύπα στον τοίχο ανάμεσα στην αριστερή και δεξιά κοιλία, και μερικές φορές μια ανωμαλία στη βαλβίδα μεταξύ του μεγάλου σκάφους και των κοιλιών.

  Επειδή υπερηχοκαρδιογράφημα δείχνει τη ροή του αίματος, μπορεί επίσης να αποκαλύψει το αίμα κινείται εμπρός και πίσω μεταξύ των δύο κοιλίες και την ποσότητα του αίματος που ρέει στους πνεύμονες του μωρού σας. Η ποσότητα του αίματος μπορεί να δείξει τον κίνδυνο της υψηλής πίεσης του αίματος στους πνεύμονες.

 • X-ray. An X-ray εξετάσεις χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία για να παράγει ακόμα τις εικόνες των εσωτερικών οργάνων και των δομών. Μια ακτινογραφία θώρακα του μωρού σας μπορεί να δείξει το μέγεθος των ανωμαλιών της καρδιάς, των πνευμόνων και η περίσσεια του υγρού στους πνεύμονες.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η κύρια θεραπεία για ένα βρέφος με το κοινό αρτηριακό κορμό είναι η χειρουργική επέμβαση. Πολλαπλές διαδικασίες ή χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να είναι απαραίτητη, ειδικά καθώς το παιδί σας μεγαλώνει. Τα φάρμακα μπορεί να δοθεί πριν από τη χειρουργική επέμβαση για να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Φάρμακα
Φάρμακα που μπορεί να συνταγογραφείται πριν από τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Διγοξίνη (Lanoxin). Αυτό το φάρμακο, που αναφέρεται επίσης ως δακτυλίτιδα, αυξάνει την αντοχή των συσπάσεων των μυών της καρδιάς.
 • Τα διουρητικά. Συχνά λέγεται νερό χάπια, διουρητικά αυξάνουν τη συχνότητα και τον όγκο της ούρησης, την πρόληψη υγρών από τη συλλογή του σώματος, η οποία είναι μια κοινή επίδραση της καρδιακής ανεπάρκειας.

Χειρουργικές επεμβάσεις
Τα περισσότερα βρέφη με κοινό αρτηριακό κορμό έχουν τη χειρουργική επέμβαση πριν είναι τριών μηνών. Η ακριβής διαδικασία θα εξαρτάται από την κατάσταση του μωρού σας. Πιο συχνά χειρουργός του μωρού σας θα είναι:

 • Κλείσει την τρύπα μεταξύ των δύο κοιλίες, συχνά με ένα έμπλαστρο
 • Διαχωρίστε το άνω τμήμα της πνευμονικής αρτηρίας από το ενιαίο μεγάλο σκάφος
 • Εμφυτεύστε ένα σωλήνα (αγωγού) και της βαλβίδας για τη σύνδεση στη δεξιά κοιλία με το άνω τμήμα της πνευμονικής αρτηρίας - τη δημιουργία ενός νέου, πλήρη πνευμονική αρτηρία
 • Ανασύνθεση του ενιαίου μεγάλου σκάφους και της αορτής για να δημιουργήσετε ένα νέο, πλήρες αορτή
 • Εμφυτεύστε μια νέα βαλβίδα που χωρίζει την αριστερή κοιλία και την αορτή, αν χρειαστεί

Μετά τη διορθωτική χειρουργική επέμβαση, το παιδί σας θα χρειαστεί τη δια βίου παρακολούθηση και φροντίδα με έναν καρδιολόγο για την παρακολούθηση του ή την υγεία της καρδιάς. Ο καρδιολόγος μπορεί να συστήσει ότι το παιδί σας να περιορίσει τη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα έντονο ανταγωνιστικό αθλητισμό. Το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να λάβει αντιβιοτικά πριν από οδοντιατρικές επεμβάσεις και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις για την πρόληψη λοιμώξεων. Σε γενικές γραμμές, τα προληπτικά αντιβιοτικά συνιστώνται για έξι μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει το αρτηριακός κορμός. Ρωτήστε τον καρδιολόγο σας ό, τι αυτός ή αυτή συμβουλεύει για το παιδί σας.

Επειδή το τεχνητό αγωγό δεν μεγαλώνουν με το παιδί σας, ένα ή περισσότερα παρακολούθησης χειρουργικές επεμβάσεις για την αντικατάσταση του αγωγού είναι συνήθως απαραίτητη, όπως αυτός ή αυτή μεγαλώνει. Οι νεότερες χειρουργικές διαδικασίες που χρησιμοποιούν ένα καρδιακό καθετήρα που εισάγεται σε ένα αιμοφόρο αγγείο στο πόδι που στη συνέχεια βιδώνεται σιγά-σιγά μέχρι την καρδιά που αναπτύσσονται για να αντικαταστήσει τον αγωγό χωρίς την ανάγκη για παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση καρδιάς. Επιπλέον, καρδιακό καθετηριασμό με φουσκωτό άκρη μπαλόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει μια παρεμποδίζεται ή στένωση αρτηρίας, η οποία μπορεί να καθυστερήσει την ανάγκη για παρακολούθηση χειρουργική επέμβαση.

Εγκυμοσύνη
Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να επισκευάσει κοινό αρτηριακό κορμό κατά τη βρεφική ηλικία πρέπει να αξιολογούνται από καρδιολόγο με εμπειρία σε ενήλικες συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς και ένα μαιευτήρα που ειδικεύεται σε κυήσεις υψηλού κινδύνου πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος. Ανάλογα με το επίπεδο της βλάβης των πνευμόνων που συνέβησαν πριν από την επέμβαση, η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι ή δεν μπορεί να συνιστάται. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα που λαμβάνονται για τα προβλήματα της καρδιάς μπορεί να είναι επιβλαβής για το έμβρυο.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Η φροντίδα για ένα μωρό με ένα σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, όπως το κοινό αρτηριακό κορμό, μπορεί να είναι προκλητική. Εδώ είναι μερικές στρατηγικές που μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει:

 • Ζητήστε υποστήριξη. Ζητήστε βοήθεια από τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους. Επικοινωνήστε με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία, για πληροφορίες σχετικά με τις ομάδες υποστήριξης στην περιοχή σας.
 • Καταγράψτε το ιστορικό της υγείας του μωρού σας. Καταγράψτε τη διάγνωση, τα φάρμακα του μωρού σας, η χειρουργική επέμβαση και άλλες διαδικασίες, οι ημερομηνίες που έγιναν, το όνομα παιδιατρικό καρδιολόγο σας και τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και κάθε άλλη σημαντική πληροφορία σχετικά με τη φροντίδα του μωρού σας. Είναι επίσης χρήσιμο να συμπεριληφθεί ένα αντίγραφο του λειτουργικού έκθεση του χειρουργού του παιδιού σας στα αρχεία σας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να υπενθυμίσει τη φροντίδα του παιδιού σας έχει λάβει, και θα είναι χρήσιμο για τους γιατρούς δεν είναι εξοικειωμένοι με το παιδί σας που πρέπει να επανεξετάσει του ή της το ιστορικό της υγείας. Θα είναι επίσης χρήσιμη όταν το παιδί σας κινείται από την παιδιατρική στην ενήλικη υγειονομικής περίθαλψης.
 • Συζήτηση σχετικά με τις ανησυχίες σας. Μπορεί να ανησυχείτε για τους κινδύνους της έντονης δραστηριότητας, ακόμη και μετά το παιδί σας είχε διορθωτική χειρουργική επέμβαση. Συζήτηση με τον καρδιολόγο για το οποίο οι δραστηριότητες είναι ασφαλές για το παιδί σας. Αν κάποιοι είναι εκτός ορίων, ενθαρρύνετε το παιδί σας σε άλλες επιδιώξεις και όχι εστιάζοντας σε ό, τι αυτός ή αυτή δεν μπορεί να κάνει. Εάν και άλλα θέματα σχετικά με την ανησυχία για την υγεία του παιδιού σας, να συζητήσετε με το γιατρό του παιδιού σας ή παιδοκαρδιολόγο.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Στις περισσότερες περιπτώσεις, συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, όπως το κοινό αρτηριακό κορμό, δεν μπορούν να προληφθούν. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών ελλειμμάτων ή αν έχετε ήδη ένα παιδί με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να εξετάσει μιλώντας με ένα γενετικό σύμβουλο και έναν καρδιολόγο με εμπειρία σε συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, πριν κάνετε μια απόφαση για να μείνουν έγκυες.

Αν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσει να διασφαλιστεί ένα υγιές μωρό, όπως οι εξής:

 • Να πάρει εμβολιαστεί πριν την εγκυμοσύνη. Ορισμένοι ιοί, όπως η ερυθρά (γερμανική ιλαρά), μπορεί να είναι πολύ επιβλαβής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γι 'αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι εμβολιασμούς σας είναι ενημερωμένοι πριν μείνετε έγκυος.
 • Αποφυγή επικίνδυνα φάρμακα. Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε φάρμακα, αν είστε έγκυος ή προγραμματίζετε να μείνετε έγκυος. Πολλά φάρμακα δεν συνιστώνται για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Η λήψη φυλλικού οξέος. Ένα από τα λίγα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βοηθήσει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών, όπως το νωτιαίο μυελό, το μυαλό και, ενδεχομένως, ανωμαλίες της καρδιάς, είναι να λάβει 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος ημερησίως.
 • Ο έλεγχος του διαβήτη. Εάν είστε μια γυναίκα με διαβήτη, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους κινδύνους της εγκυμοσύνης συνδέεται με το διαβήτη και τον καλύτερο τρόπο να διαχειριστεί την ασθένεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Βλέπε επίσης