Ανωμαλία Ebstein του

Ορισμός

Ανωμαλία Ebstein είναι μια σπάνια συγγενή καρδιοπάθεια που είναι παρόντες κατά τη γέννηση (συγγενές). Στην ανωμαλία Ebstein, η τριγλώχινα βαλβίδα σας - η βαλβίδα μεταξύ των θαλάμων στη δεξιά πλευρά της καρδιάς σας - δεν λειτουργεί σωστά. Διαρροές αίματος πίσω μέσω της βαλβίδας, κάνοντας την καρδιά σας λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Ανωμαλία Ebstein μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διεύρυνση της καρδιακή ανεπάρκεια ή καρδιακή προσβολή.

Εάν δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα που σχετίζονται με την ανωμαλία Ebstein, η προσεκτική παρακολούθηση της καρδιάς σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται. Εάν εμφανιστούν σημεία και συμπτώματα που σας ενοχλούν, ή αν η καρδιά είναι η διεύρυνση ή πιο αδύναμο, θεραπεία για την ανωμαλία Ebstein μπορεί να είναι απαραίτητη. Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν φάρμακα και τη χειρουργική επέμβαση.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Ήπιες μορφές ανωμαλία Ebstein δεν μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα αργότερα στην ενήλικη ζωή. Εάν εμφανιστούν σημεία και συμπτώματα είναι παρόντα, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Δύσπνοια, ειδικά με την άσκηση
 • Κούραση
 • Αίσθημα παλμών της καρδιάς ή μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες)
 • Ένα μπλε αποχρωματισμό των χειλιών και του δέρματος που προκαλείται από χαμηλού οξυγόνου (κυάνωση)

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν εσείς ή το παιδί σας έχει σημεία ή συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας - όπως αίσθημα εύκολα κουρασμένοι ή δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και με κανονική δραστηριότητα - ή εμφανίζει μπλε χρωματισμό του δέρματος γύρω από τα χείλη και τα νύχια (κυάνωση), μιλήστε με το γιατρό σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στις παθήσεις της καρδιάς (καρδιολόγος).

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Ανωμαλία Ebstein είναι ένα ελάττωμα της καρδιάς που έχετε κατά τη γέννηση (συγγενές). Γιατί συμβαίνει είναι ακόμα άγνωστη. Για να καταλάβουμε πώς ανωμαλία Ebstein επηρεάζει την καρδιά σας, βοηθά να ξέρει λίγα πράγματα για το πώς λειτουργεί η καρδιά να παρέχει το σώμα σας με το αίμα.

Τρόπος λειτουργίας της καρδιάς σας
Η καρδιά σας αποτελείται από τέσσερις θαλάμους. Οι δύο πρώτες αίθουσες που ονομάζεται δεξιά και αριστερό κόλπο («κόλπο» είναι ο πληθυντικός του "κόλπο"). Οι δύο κάτω θαλάμους, οι κοιλίες, είναι μεγαλύτερο, παχύτερο τοίχωμα θαλάμους που κάνουν το έργο της άντλησης του αίματος. Ο διαχωρισμός του κόλπους από τις κοιλίες είναι βαλβίδες, τα οποία διατηρούν το αίμα που ρέει προς τη σωστή κατεύθυνση μέσα από την καρδιά. Κάθε βαλβίδα αποτελείται από δύο ή τρία ισχυρά, λεπτή πτερύγια (φυλλάδια) του ιστού. Όταν είναι κλειστό, μία βαλβίδα εμποδίζει το αίμα από το να ρέει στο επόμενο θάλαμο ή από την επιστροφή στον προηγούμενο θάλαμο.

Αίμα που επιστρέφουν από το σώμα σας, η οποία στερείται το οξυγόνο, ρέει μέσα στο δεξιό κόλπο, μέσω της τριγλώχινας βαλβίδας και στη συνέχεια στη δεξιά κοιλία, που αντλεί το αίμα στους πνεύμονές σας για να λαμβάνετε το οξυγόνο. Από την άλλη πλευρά της καρδιάς σας, πλούσιο σε οξυγόνο αίμα από τους πνεύμονες ρέει μέσα στον αριστερό κόλπο, μέσω της μιτροειδούς βαλβίδας και στη συνέχεια στην αριστερή κοιλία, το οποίο στη συνέχεια αντλεί το αίμα στο υπόλοιπο του σώματος σας.

Τι συμβαίνει στην ανωμαλία Ebstein του
Στην ανωμαλία Ebstein, η βαλβίδα τριγλώχινας είναι μακρύτερα κάτω στη δεξιά κοιλία από ό, τι θα ήταν σε κανονική καρδιά. Αυτό καθιστά έτσι ώστε ένα τμήμα της δεξιάς κοιλίας γίνεται μέρος του δεξιού κόλπου (γίνεται atrialized), προκαλώντας το δεξιό κόλπο να είναι μεγαλύτερο από το συνηθισμένο. Εξαιτίας αυτού, η δεξιά κοιλία δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Εκτός από τα προβλήματα με την τοποθέτηση της τριγλώχινας βαλβίδας, οι φυλλάδια της βαλβίδας αφύσικα σχηματιστεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή αίματος προς τα πίσω (αναμασώντας) στο δεξιό κόλπο.

Όταν η βαλβίδα τοποθετείται και πόσο άσχημα είναι σχηματίζεται ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Σε μερικούς ανθρώπους, η βαλβίδα είναι μόνο ελαφρώς ανώμαλη. Σε άλλες περιπτώσεις, η βαλβίδα μπορεί να είναι εξαιρετικά μετατοπίζεται, και μπορεί να διαρρεύσει σοβαρά. Όσο περισσότερο οι διαρροές βαλβίδων, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το δικαίωμα αίθριο, καθώς λαμβάνει περισσότερο αίμα. Την ίδια στιγμή, το δικαίωμα διευρύνει κοιλία (διαστέλλει), καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει την βαλβίδα διαρροής και εξακολουθούν να προσφέρουν αίμα στους πνεύμονες. Έτσι, οι δεξιάς θαλάμους της καρδιάς μεγέθυνση, και όπως κάνουν, θα αποδυναμώσει, οδηγεί σε καρδιακή ανεπάρκεια.

Άλλες καρδιακές παθήσεις συνδέονται με την ανωμαλία Ebstein του
Άλλες καρδιακές παθήσεις μπορεί να συνδέεται με την ανωμαλία Ebstein του. Τρία είναι τα κοινά όροι είναι οι εξής:

 • Μεσοκολπική επικοινωνία. Περίπου τα μισά από τα άτομα με ανωμαλία Ebstein έχουν μια τρύπα μεταξύ των δύο άνω θαλάμων της καρδιάς που ονομάζεται μεσοκολπική επικοινωνία (ASD). Αυτή η οπή μπορεί να επιτρέψει αποξυγονωμένο αίμα στον δεξιό κόλπο για να αναμειχθεί με οξυγονωμένο αίμα στον αριστερό κόλπο, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που είναι διαθέσιμο στο αίμα σας. Αυτό προκαλεί ένα γαλαζωπό αποχρωματισμό των χειλιών και του δέρματος (κυάνωση).
 • Ανώμαλη καρδιακών παλμών (αρρυθμίες). Μερικοί άνθρωποι με ανωμαλία Ebstein έχουν ένα μη φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό (αρρυθμία), που χαρακτηρίζεται από ταχεία καρδιακών παλμών (ταχυκαρδία). Αυτοί οι τύποι των αρρυθμίες () μπορεί να κάνει την καρδιά σας να λειτουργήσει λιγότερο αποτελεσματικά, ειδικά όταν η βαλβίδα τριγλώχινα διαρρέει σοβαρά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα πολύ γρήγορο ρυθμό της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ξόρκια λιποθυμία (συγκοπή).
 • . Wolff-Parkinson-White (WPW) Μερικοί άνθρωποι με ανωμαλία Ebstein μπορεί επίσης να έχει μια κατάσταση γνωστή ως Wolff-Parkinson-White το σύνδρομο - μια ανώμαλη ηλεκτρικών οδό στην καρδιά. Η παρουσία του συνδρόμου WPW μπορεί να οδηγήσει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς της καρδιάς και τάσεις λιποθυμίας.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Ανωμαλία Ebstein του. Μεσοκολπική επικοινωνία.
Ανωμαλία Ebstein του. Μεσοκολπική επικοινωνία.

Συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς, όπως η ανωμαλία Ebstein, η συμβαίνουν νωρίς στην ανάπτυξη της καρδιάς ενός μωρού. Είναι αβέβαιο τι παράγοντες κινδύνου μπορεί να προκαλέσει το ελάττωμα. Γενετική και περιβαλλοντικούς παράγοντες οι δύο πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο. Τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχουν ανωμαλία Ebstein του. Έκθεσης της μητέρας σε ορισμένα φάρμακα, όπως λίθιο ή βενζοδιαζεπίνες, έχει συσχετισθεί με ανωμαλία Ebstein στο παιδί.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Πολλοί άνθρωποι με ήπια ανωμαλία Ebstein έχουν λίγες επιπλοκές. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να λάβει κάποια προληπτικά μέτρα σε ορισμένες περιπτώσεις:

 • Όντας ενεργός. Εάν έχετε ανωμαλία ήπια Ebstein με ένα σχεδόν φυσιολογικό μέγεθος της καρδιάς και χωρίς διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, μπορείτε πιθανώς να συμμετέχουν σε περισσότερες σωματικές δραστηριότητες. Ανάλογα με τα σημεία και τα συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να αποφύγετε ανταγωνιστικά αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιες δραστηριότητες είναι κατάλληλο για εσάς.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες με ήπια ανωμαλία Ebstein μπορεί να έχει με ασφάλεια τα παιδιά. Αλλά εγκυμοσύνη έχει τους κινδύνους. Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, φροντίστε να μιλήσετε με τον γιατρό σας μπροστά από το χρόνο. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας πει αν είναι ασφαλές για σας να μείνετε έγκυος και να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε πόσα επιπλέον παρακολούθησης που μπορεί να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.

  Όντας έγκυος βάζει επιπλέον πίεση στην καρδιά σας και το κυκλοφορικό σύστημα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ωστόσο, κολπική παράδοση μπορεί να είναι δυνατή. Σπάνια, σοβαρές επιπλοκές μπορεί να αναπτυχθεί που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο για τη μητέρα ή το μωρό.

Άλλες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν από την ανωμαλία Ebstein περιλαμβάνουν καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα του καρδιακού ρυθμού και, λιγότερο συχνά, αιφνίδια καρδιακή ανακοπή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Εάν εσείς ή το παιδί σας δεν έχει οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα από το πρόβλημα της καρδιάς, ο γιατρός μπορεί να υποψιάζεστε ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο αν αυτός ή αυτή ακούει ανώμαλη ήχους της καρδιάς κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης ρουτίνας. Παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ανώμαλη ήχους της καρδιάς, όπως καρδιακό φύσημα, από όπου και αν συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο, ο γιατρός σας ή ο γιατρός του παιδιού σας είναι πιθανό να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία των καρδιακών παθήσεων (καρδιολόγος) να διαγνώσει την αιτία των μη φυσιολογικοί ήχοι της καρδιάς.

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και υπάρχει συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να φτάσει καλά προετοιμασμένοι. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Κατά τη στιγμή που κάνετε τη συνάντηση, να είστε βέβαιος να ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εκ των προτέρων, όπως περιορισθούν ή τη διατροφή σας του παιδιού σας.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε σημάδια και συμπτώματα που εσείς ή το παιδί σας βιώνει, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Κάντε μια λίστα με κάθε βιταμίνες φάρμακα ή συμπληρώματα που εσείς ή το παιδί σας παίρνει.
 • Αίτηση ότι ένα αντίγραφο των προηγούμενων ιατρικών φακέλων να διαβιβάζονται στην τρέχουσα γιατρό σας, αν είστε αλλαγή γιατρούς.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ζητήσει από το γιατρό.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Για ανωμαλία Ebstein του, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των συμπτωμάτων μου;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν κάποια ειδική προετοιμασία;
 • Νιώθω OK? Χρειάζομαι ακόμα θεραπεία;
 • Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Τι είδους παρενέργειες μπορεί να περιμένω από τη θεραπεία;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν εκεί;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Υπάρχουν περιορισμοί δραστηριότητας ότι εγώ ή το παιδί μου πρέπει να ακολουθήσει εκεί;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου;
 • Μπορείτε να συστήσετε κάποιες ιστοσελίδες για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάστασή μου;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν εσείς ή το παιδί σας να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας συνεχή ή περιστασιακά;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αν εσείς ή το παιδί σας έχει ήδη διαγνωστεί με ανωμαλία Ebstein της, όταν και όπου έγινε η διάγνωση γίνεται;
 • Έχει το παιδί σας οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση ή να νοσηλευτεί ποτέ;
 • Τι φάρμακα που εσείς ή το παιδί σας παίρνετε;

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ανώμαλη καρδιακών παλμών (αρρυθμίες).
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Ανώμαλη καρδιακών παλμών (αρρυθμίες).

Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται ότι ένα υποκείμενο πρόβλημα, όπως η συγγενής καρδιοπάθεια, ή αν έχετε άλλα σημεία και συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν ανωμαλία Ebstein του, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τις ακόλουθες δοκιμές:

 • Ακτινογραφία θώρακος. Μία ακτινογραφία θώρακος δείχνει μια εικόνα της καρδιάς, των πνευμόνων σας και τα αιμοφόρα αγγεία. Μπορεί να αποκαλύψει αν η καρδιά σου είναι διευρυμένη, η οποία μπορεί να οφείλεται σε ανωμαλία Ebstein του.
 • Ηχοκαρδιογράφημα. Αυτή η μη επεμβατική εξέταση χρησιμοποιεί κύματα υπερήχων για να δείτε τις εικόνες της καρδιάς σας. Μπορεί να ανιχνεύσει περισσότερες συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς. Τα υπερηχητικά κύματα μεταδίδονται μέσω μιας συσκευής που ονομάζεται αισθητήριο, που ένας τεχνικός θα κινηθεί πάνω από την καρδιά σας. Η ηχώ των κυμάτων που καταγράφονται και να παράγει εικόνες της καρδιάς σας σε μια οθόνη υπολογιστή, έτσι ώστε ο γιατρός σας μπορεί να δει τις βαλβίδες και οι θάλαμοι της καρδιάς σας.
 • Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ). Ένα ΗΚΓ χρησιμοποιεί αισθητήρες (ηλεκτρόδια) που συνδέεται με το στήθος και τα άκρα σας να μετρήσει το χρόνο και τη διάρκεια των παλμών της καρδιάς σας. Ένα ΗΚΓ μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να εντοπίζουν παρατυπίες στο ρυθμό και τη δομή της καρδιάς σας, και ενδείξεις προσφοράς ως προς την παρουσία ενός επιπλέον οδού.
 • Holter παρακολούθηση δοκιμών. Αυτή είναι μια φορητή έκδοση ενός ΗΚΓ. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στη διάγνωση διαταραχές του ρυθμού που συμβαίνουν σε απρόβλεπτες στιγμές. Φοράς την οθόνη κάτω από τα ρούχα σας. Καταγράφει πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας καθώς πηγαίνετε για κανονικές δραστηριότητές σας για μια ημέρα ή δύο.
 • Άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, τα πόδια σας σε ένα διάδρομο ή να οδηγήσετε ένα σταθμευμένο ποδήλατο, ενώ την αρτηριακή σας πίεση, τον καρδιακό ρυθμό, ο ρυθμός της καρδιάς και η αναπνοή παρακολουθούνται. Ένα τεστ κοπώσεως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πάρετε μια ιδέα για το πώς η καρδιά σου αντιδρά στην άσκηση. Μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να αποφασίσει το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας είναι ασφαλές για σας.
 • Η καρδιακή μαγνητική τομογραφία. Σε μια καρδιακή μαγνητική τομογραφία, που βρίσκονται σε ένα τραπέζι μέσα σε ένα μακρύ σωλήνα που μοιάζει με μηχανή που παράγει λεπτομερείς εικόνες της δομής της καρδιάς σας.
 • Καρδιακό καθετηριασμό. Οι γιατροί χρησιμοποιούν σπάνια το πιο επεμβατική τεχνική για την ανωμαλία Ebstein του. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, ένα πρόσωπο μπορεί να χρειαστεί καρδιακό καθετηριασμό για να λάβουν πρόσθετες πληροφορίες, για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα από άλλες δοκιμές, ή να ελέγξει αρτηρίες της καρδιάς. Κατά τη διάρκεια του καρδιακού καθετηριασμού, ένα λεπτό, εύκαμπτο σωλήνα (καθετήρα) εισάγεται σε μια φλέβα ή αρτηρία στο πάνω μέρος του ποδιού σας (βουβωνική χώρα), ή στο μπράτσο σας. Με τη βοήθεια ακτίνων Χ εικόνες σε μια οθόνη, τα θέματα γιατρό σας ο καθετήρας μέσα από αυτή την αρτηρία μέχρι να φτάσει την καρδιά σας. Μια ειδική χρωστική ουσία εγχύεται μέσω του καθετήρα βοηθά το γιατρό σας να δει τη ροή του αίματος μέσα από την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία σας και βαλβίδες, και επιτρέπει στον γιατρό σας για να ελέγξετε για τυχόν ανωμαλίες μέσα στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Θεραπεία της ανωμαλίας Ebstein εξαρτάται από τη σοβαρότητα του ελαττώματος και τα σημάδια και τα συμπτώματά σας. Ο στόχος της θεραπείας είναι να μειώσει τα συμπτώματά σας και να αποφευχθούν μελλοντικές επιπλοκές, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και αρρυθμίες. Θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Η τακτική παρακολούθηση
Εάν δεν έχουν σημεία ή συμπτώματα ή ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μόνο προσεκτική παρακολούθηση της καρδιακής σας με τακτικές εξετάσεις. Εξετάσεις περιλαμβάνουν συνήθως μια φυσική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακα, υπερηχοκαρδιογράφημα και, εφόσον απαιτείται, Holter ρυθμού δοκιμή. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει επίσης να υποβληθούν σε δοκιμασία άσκησης, όπως το περπάτημα σε διάδρομο. Η δοκιμή αυτή ελέγχει απάντηση της καρδιάς σας με τη σωματική δραστηριότητα.

Φάρμακα
Αν έχετε διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, τα φάρμακα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της καρδιακής συχνότητας και να διατηρήσουν φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει φάρμακα για σημεία και συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας, αν τα χρειάζεστε. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν φάρμακα που εμποδίζουν την κατακράτηση νερού (διουρητικά) και άλλα φάρμακα.

Χειρουργική αποκατάσταση της καρδιάς
Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική αποκατάσταση όταν τα σημεία και τα συμπτώματα σας επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας ή όταν η καρδιά σας αρχίζει να διευρύνει και τη συνολική λειτουργία της καρδιάς αρχίζει να μειώνεται. Έχοντας χειρουργική επέμβαση σε νεαρότερη ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Επειδή η ανωμαλία Ebstein είναι σπάνιο, να επιλέξουν έναν χειρούργο ο οποίος είναι εξοικειωμένος με το ελάττωμα και ο οποίος έχει την εμπειρία εκτελώντας τις διαδικασίες για να το διορθώσει. Διαφορετικοί τύποι διαδικασιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία χειρουργικά ανωμαλία Ebstein και συναφών ελαττωμάτων, όπως οι εξής:

 • Τριγλώχινας βαλβίδας. Αυτό περιλαμβάνει τη μείωση του μεγέθους της βαλβίδας για το άνοιγμα και επιτρέποντας στα υπάρχοντα γλωχίνες της βαλβίδας να έρθουν μαζί για να λειτουργήσει σωστά. Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως όταν υπάρχει αρκετό ιστό βαλβίδος για να επιτρέψει για επισκευή.

  Μια νεώτερη τεχνική για την επισκευή της ανωμαλίας Ebstein, που ονομάζεται η διαδικασία κώνου, χρησιμοποιεί τις υφιστάμενες φυλλάδια για να σχηματίσει έναν κώνο που λειτουργεί σαν μια βαλβίδα.

 • Αντικατάσταση τριγλώχινας βαλβίδας. Εάν η υπάρχουσα βαλβίδα δεν μπορεί να επιδιορθωθεί, μπορεί να αντικατασταθεί από την αφαίρεση της βαλβίδας παραμορφωμένο και εισάγοντας είτε μία μηχανική βαλβίδα ή ένα ειδικά επεξεργασμένο βιολογικό ιστό (βιοπροσθετικής) βαλβίδας. Αν μια μηχανική βαλβίδα χρησιμοποιείται, θα πρέπει να λάβει αντιπηκτικά φάρμακα για το υπόλοιπο της ζωής σας.
 • Λήξη της μεσοκολπική επικοινωνία (ASD). Εάν μια τρύπα είναι παρούσα μεταξύ των δύο άνω θαλάμους της καρδιάς (ASD), ο χειρουργός σας μπορεί να κλείσει την τρύπα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης για να επισκευάσει ή να αντικαταστήσει την ελαττωματική βαλβίδα.
 • Διαδικασία Maze. Άλλη διαδικασία ότι οι γιατροί μπορούν να εκτελούν κατά την επισκευή της βαλβίδας ή χειρουργική επέμβαση αντικατάστασης ονομάζεται μια διαδικασία λαβύρινθο. Είναι χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διόρθωση γρήγορους ρυθμούς της καρδιάς στον κόλπο (κολπική ταχυαρρυθμίες). Για να γίνει η διαδικασία, ο χειρουργός σας κάνει μια σειρά από τομές στο δεξιό κόλπο με νυστέρι ή μια συσκευή που καταστρέφει ιστούς με το πάγωμα αυτό. Όταν οι τομές επουλωθούν, οι ουλές δημιουργούν ένα φράγμα των ιστών στην καρδιά σας που προκαλεί το να νικήσει σε κανονικό ρυθμό. Η διαδικασία Maze είναι μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Η καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες καθετήρα
Η καυτηρίαση με ραδιοσυχνότητες καθετήρα είναι μια άλλη διαδικασία που μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία ένα γρήγορο καρδιακό ρυθμό ή σύνδρομο WPW. Στη διαδικασία αυτή, ένα ή περισσότερα καθετήρες διαποτίζει τα αιμοφόρα αγγεία σας με την εσωτερική καρδιά σου, εκεί που δημιουργούνται τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που προκαλούν την καρδιά σας να χτυπά. Τα ηλεκτρόδια στις άκρες καθετήρα θερμαίνονται με ενέργεια από ραδιοσυχνότητες. Αυτό καταστρέφει (καταλύει), ένα μικρό σημείο του καρδιακού ιστού και δημιουργεί ένα ηλεκτρικό μπλοκ κατά μήκος του μονοπατιού που του προκαλεί αρρυθμία σας. Συνήθως, αυτό σταματά η αρρυθμία σας. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματική για τη θεραπεία ατόμων με ανωμαλία Ebstein από ό, τι για εκείνους με άλλα καρδιακά προβλήματα. Επαναλάβετε τις ενέργειες μπορεί να είναι απαραίτητη.

Μεταμόσχευση καρδιάς
Εάν έχετε σοβαρή ανωμαλία Ebstein και την κακή λειτουργία της καρδιάς, μια μεταμόσχευση καρδιάς μπορεί να είναι απαραίτητη.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Αν εσείς ή το παιδί σας έχει ανωμαλία ήπια Ebstein, είναι εδώ μερικά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν:

 • Συνέχεια για την ιατρική περίθαλψη. Να είστε βέβαιος να ακολουθήσει με καρδιολόγο ή παιδίατρο σας για τακτικές αξιολογήσεις. Να συμμετέχει ενεργά στην παρακολούθηση της κατάστασης και να αναφέρουν οποιαδήποτε νέα ή επιδείνωση σημεία ή συμπτώματα. Η έγκαιρη θεραπεία μπορεί να κρατήσει την κατάσταση από το κακό στο χειρότερο.
 • Πάρτε φάρμακα όπως προβλέπεται. Λήψη φαρμάκων στη σωστή δόση και τη σωστή στιγμή μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων, όπως αγωνιστικά καρδιακών παλμών, κόπωση και δύσπνοια.
 • Μείνετε δραστήριοι. Είναι τόσο σωματικά ενεργοί ως σας ή το γιατρό του παιδιού σας το επιτρέπει. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της καρδιάς και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Αν είστε γονέας ενός παιδιού με ανωμαλία Ebstein του, είναι φυσικό να θέλει να προστατεύσει το παιδί σας από τη ζημιά. Αλλά να θυμάστε ότι το παιδί σας χρειάζεται για να ζήσει τη ζωή όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Ενθαρρύνετε παιχνιδιού με διαλείμματα, όπως απαιτείται. Ρωτήστε το γιατρό σας για μια σημείωση που μπορεί να δώσει στους δασκάλους του παιδιού σας ή φροντιστές που περιγράφουν τυχόν περιορισμούς του ή της σωματικής δραστηριότητας.
 • Ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης. Παρά το γεγονός ότι πολλά άτομα με συγγενείς ανωμαλίες της καρδιάς ζήσουν μια φυσιολογική, υγιή ζωή, που ζουν με ένα ελάττωμα της καρδιάς δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά όταν εσείς ή το παιδί σας χρειάζεται συνεχή εξειδικευμένη περίθαλψη. Η σωματική, συναισθηματική και οικονομική πίεση της αντιμετώπισης μιας σοβαρής κατάστασης της υγείας μπορεί να είναι συντριπτική. Έχοντας οικογένεια και τους φίλους σας, μπορείτε να βασιστείτε είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχή αντιμετώπιση. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για τις τοπικές ομάδες υποστήριξης που μπορεί να είναι χρήσιμη. Οι ομάδες υποστήριξης μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή πρακτικών πληροφοριών, την άνεση και τη φιλία.

Βλέπε επίσης