Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)

Επιλέγοντας φάρμακα πίεσης του αίματος

Η επιλογή του σωστού υψηλή αρτηριακή πίεση φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι δύσκολη. Μάθετε ποια από τις διάφορες επιλογές φάρμακο είναι κατάλληλο για εσάς.

Δεκάδες φάρμακα υψηλής πίεσης του αίματος (αντιυπερτασικά) είναι διαθέσιμα, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ανάλογα με το πόσο υψηλή πίεση του αίματος σας, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα ή περισσότερα φάρμακα υψηλής πίεσης του αίματος για τη θεραπεία της κατάστασής σας. Για όλους όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση ή είναι σε κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος, αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τους αριθμούς σας υπό έλεγχο. Πριν από την έναρξη της αντιυπερτασικής αγωγής, είναι μια καλή ιδέα να κατανοήσουν τις επιλογές στη διάθεσή σας.

Αλλαγές στον τρόπο ζωής

Είτε είστε στο δρόμο για να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος (προ-υπέρταση), ή έχετε ήδη υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Οι άνθρωποι που έχουν prehypertension έχουν συστολική πίεση (άνω αριθμός) που κυμαίνεται 120-139 χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg) ή διαστολική πίεση (κάτω αριθμός) που κυμαίνονται από 80 ως 89 mm Hg.

Ακόμη και αν ο γιατρός σας συνταγογραφήσει φάρμακα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης σας, αυτός ή αυτή είναι πιθανό να σας συστήσει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής, καθώς και. Αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να μειώσουν ή να εξαλείψουν την ανάγκη σας για φάρμακα για τον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης. Για να κάνετε αυτές τις αλλαγές:

 • Μην καπνίζετε
 • Φάτε μια υγιεινή διατροφή, με έμφαση σε φρούτα, λαχανικά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, και κυρίως, τον έλεγχο του αλατιού στη διατροφή σας
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος
 • Άσκηση με να πάρει 30 λεπτά μέτριας δραστηριότητας - ακόμα και αν χρειαστεί να σπάσει τη δραστηριότητά σας σε τρεις 10 λεπτά συνεδρίες - τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας
 • Περιορίστε την ποσότητα του αλκοόλ που πίνετε - ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο την ημέρα για τους άνδρες

Πιθανώς δεν θα πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα υψηλής πίεσης του αίματος, αν έχετε προ-υπέρταση και είναι κατά τα άλλα υγιείς. Ωστόσο, αν έχετε προ-υπέρταση και διαβήτη, νεφρική νόσο ή καρδιακή νόσο, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση σε ένα πιο επιθυμητό επίπεδο.

Επιλογές φαρμακευτική αγωγή για το στάδιο 1 υψηλή αρτηριακή πίεση (140/90 159/99)

Αν έχετε το στάδιο 1 υψηλή αρτηριακή πίεση, έχετε συστολική αρτηριακή πίεση κυμαίνεται 140 - 159 mm Hg ή διαστολική πίεση και κυμαίνεται από 90 έως 99 mm Hg. Αν και οι δύο αριθμοί είναι σε αυτή την περιοχή, έχετε επίσης το στάδιο 1, η υψηλή αρτηριακή πίεση. Η πρώτη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε είναι να υιοθετήσουν υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσετε τους αριθμούς σας. Ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει φάρμακα πιθανό, καθώς και.

Διουρητικά (χάπια νερού)
Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει πρώτα διουρητικά - που ονομάζεται επίσης χάπια νερό. Διουρητικά εργασίας με έκπλυση περίσσειας νερού και νατρίου από το σώμα, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να είναι αρκετό, μαζί με αλλαγές του τρόπου ζωής για τον έλεγχο της πίεσης του αίματος σας.

Παρά το γεγονός ότι τρία είδη διουρητικών είναι διαθέσιμα, η πρώτη επιλογή είναι συνήθως ένα διουρητικό θειαζίδες. Τα θειαζιδικά διουρητικά έχουν συνήθως λιγότερες παρενέργειες από ό, τι άλλα είδη διουρητικών. Προσφέρουν επίσης ισχυρή προστασία ενάντια συνθήκες ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια.

Άλλα φάρμακα
Μια διουρητικού μπορεί να είναι το μόνο υψηλή αρτηριακή πίεση φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεστε. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει επίσης ένα άλλο φάρμακο ή να προσθέσετε ένα άλλο φάρμακο. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν:

 • Αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ΜΕΑ). Αυτά επιτρέπουν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων εμποδίζοντας μια ορμόνη που ονομάζεται αγγειοτασίνη από επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία. Συχνά συνταγογραφείται αναστολείς ACE περιλαμβάνουν την καπτοπρίλη (Capoten), λισινοπρίλη (Prinivil, ΜΕΑ) και ραμιπρίλη (Altace).
 • Υποδοχέων της αγγειοτασίνης-II. Αυτά τα αιμοφόρα αγγεία να βοηθήσει να χαλαρώσετε αναστέλλοντας τη δράση της αγγειοτασίνης. Συχνά συνταγογραφείται υποδοχέων της αγγειοτασίνης-II περιλαμβάνει λοσαρτάνη (Cozaar), ολμεσαρτάνη (Benicar) και η βαλσαρτάνη (Diovan).
 • Οι β-αναστολείς. Αυτές οι εργασίες από το κλείδωμα ορισμένων νευρικών και ορμονικών σημάτων για τα αγγεία της καρδιάς και του αίματος, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Συχνά συνταγογραφείται β-αναστολείς περιλαμβάνουν μετοπρολόλη (Lopressor, Toprol XL), ναδολόλη (Corgard) και penbutolol (Levatol).
 • Αναστολείς των διαύλων ασβεστίου. Αυτά πρόληψη ασβεστίου από τη μετάβαση σε μυϊκά κύτταρα καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας έτσι τα κύτταρα να χαλαρώσουν, γεγονός που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Συχνά συνταγογραφείται αποκλειστές διαύλων ασβεστίου περιλαμβάνουν αμλοδιπίνη (Norvasc), διλτιαζέμη (Cardizem, Dilacor XR) και νιφεδιπίνης (Adalat, Procardia).
 • Αναστολείς της ρενίνης. Ρενίνη είναι ένα ένζυμο που παράγεται από τα νεφρά σας που ξεκινά μια αλυσίδα των βημάτων χημική ουσία που αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Η αλισκιρένη (Tekturna) επιβραδύνει την παραγωγή της ρενίνης, μειώνοντας την ικανότητά της να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία. Λόγω του κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν θα πρέπει να λαμβάνουν αλισκιρένη με αναστολείς του ΜΕΑ ή ΑΥΑ.

Προσθέτοντας ένα από αυτά τα φάρμακα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σας πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να λαμβάνει μόνο ένα διουρητικό. Αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης επιπλοκών από υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων από διαφορετικές κατηγορίες μπορεί να σας επιτρέψει να πάρετε μια μικρότερη δόση του καθενός, η οποία μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες και ίσως να είναι λιγότερο ακριβά. Η επιλογή των φαρμάκων σε συνδυασμό εξαρτάται από τις ατομικές σας περιστάσεις.

Βλέπε επίσης

Επιλέγοντας φάρμακα πίεσης του αίματος

Επιλογές φαρμακευτική αγωγή για το στάδιο 2 υψηλή αρτηριακή πίεση (μεγαλύτερη από 160/100)

Αν έχετε το στάδιο 2 υψηλή αρτηριακή πίεση, έχετε μια συστολική πίεση 160 mm Hg ή υψηλότερη ή διαστολική πίεση 100 mm Hg ή υψηλότερη ή και τα δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, τότε μάλλον θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον δύο φάρμακα υψηλής πίεσης του αίματος κατά την έναρξη της θεραπείας.

Όπως και με υπέρταση σταδίου 1, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει πιθανώς με θειαζιδικά διουρητικά. Τα διουρητικά εργασία με έξαψη η περίσσεια του νερού και νατρίου από το σώμα, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή σας πίεση. Μαζί με ένα διουρητικό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ότι μπορείτε επίσης να πάρετε:

 • Αναστολείς ΜΕΑ. Αυτό το φάρμακο βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν αναστέλλοντας την παραγωγή μιας ορμόνης που προκαλεί την στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Συχνά συνταγογραφείται αναστολείς ACE περιλαμβάνουν την καπτοπρίλη (Capoten), λισινοπρίλη (Prinivil, ΜΕΑ) και ραμιπρίλη (Altace).
 • Υποδοχέων της αγγειοτασίνης-II. Αυτό το φάρμακο επιτρέπει την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων εμποδίζοντας μια ορμόνη που ονομάζεται αγγειοτασίνη να επηρεάζουν σκάφη. Συχνά συνταγογραφείται υποδοχέων της αγγειοτασίνης-II περιλαμβάνει λοσαρτάνη (Cozaar), ολμεσαρτάνη (Benicar) και η βαλσαρτάνη (Diovan).
 • Οι β-αναστολείς. Αυτή η κατηγορία φαρμάκων λειτουργεί από το κλείδωμα ορισμένων νευρικών και ορμονικών σημάτων για τα αγγεία της καρδιάς και του αίματος, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Συχνά συνταγογραφείται β-αναστολείς περιλαμβάνουν μετοπρολόλη (Lopressor, Toprol XL), ναδολόλη (Corgard) και penbutolol (Levatol).
 • Αναστολείς των διαύλων ασβεστίου. Αυτό το φάρμακο εμποδίζει το ασβέστιο από τη μετάβαση σε μυϊκά κύτταρα καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας έτσι τα κύτταρα να χαλαρώσουν, γεγονός που μειώνει την αρτηριακή πίεση. Συχνά συνταγογραφείται αποκλειστές διαύλων ασβεστίου περιλαμβάνουν αμλοδιπίνη (Norvasc), διλτιαζέμη (Cardizem, Dilacor XR) και νιφεδιπίνης (Adalat, Procardia).
 • Αναστολείς της ρενίνης. Ρενίνη είναι ένα ένζυμο που παράγεται από τα νεφρά σας που ξεκινά μια αλυσίδα των βημάτων χημική ουσία που αυξάνει την αρτηριακή πίεση. Η αλισκιρένη (Tekturna) επιβραδύνει την παραγωγή της ρενίνης, μειώνοντας την ικανότητά της να ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία. Λόγω του κινδύνου για σοβαρές επιπλοκές, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, δεν θα πρέπει να λαμβάνουν αλισκιρένη με αναστολείς του ΜΕΑ ή ΑΥΑ.

Εάν κανένα από αυτά τα φάρμακα είναι αποτελεσματική στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα άλλο φάρμακο, όπως η α-αποκλειστές, κεντρική δράσης παράγοντα ή αγγειοδιασταλτικό. Αυτά τα φάρμακα είναι ισχυρή και μπορεί να προκαλέσει περισσότερες παρενέργειες από το Μάιο άλλα φάρμακα πίεσης του αίματος.

Όταν η αρτηριακή σας πίεση είναι πολύ υψηλή, είναι σημαντικό να μειωθεί γρήγορα για να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει επιπλοκές, όπως η βλάβη στις αρτηρίες σας, καρδιακή ανεπάρκεια ή νεφρική βλάβη. Ένα συνδυασμό δύο φαρμάκων γενικά λειτουργεί πιο γρήγορα από ό, τι κάνει ένα μόνο φάρμακο για να πάρει την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο. Μερικές φορές, μια τρίτη φαρμακευτική αγωγή, ή περισσότερο, μπορεί να χρειάζεται για να επιτευχθεί ο στόχος του αίματος σας πίεση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα προβλήματα υγείας

Η υψηλή αρτηριακή πίεση συχνά πηγαίνει χέρι-χέρι με άλλα προβλήματα υγείας. Αν έχετε μια σοβαρή κατάσταση της υγείας εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι πιθανό ότι θα χρειάζεται επιθετική θεραπεία. Οι προϋποθέσεις αυτές περιλαμβάνουν:

 • Καρδιακή ανεπάρκεια
 • Προηγούμενη καρδιακή προσβολή
 • Υψηλός κίνδυνος στεφανιαίας νόσου
 • Διευρυμένη ή πυκνά αριστερή κοιλότητα της καρδιάς (υπερτροφία της αριστερής κοιλίας)
 • Διαβήτης
 • Η χρόνια νεφρική νόσο
 • Προηγούμενο εγκεφαλικό επεισόδιο

Η υψηλή αρτηριακή πίεση η ίδια σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο να έχουν μία από αυτές τις συνθήκες. Αν έχετε ήδη μία ή περισσότερες από αυτές τις συνθήκες και η υψηλή πίεση του αίματος, έχετε την ευκαιρία να αναπτύξουν μια απειλητική για τη ζωή επιπλοκή αυξήσεις. Μια πιο επιθετική θεραπευτική προσέγγιση μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ΜΕΑ).
Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτενσίνης (ΜΕΑ).

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ειδικές υψηλή αρτηριακή πίεση φάρμακα για τη θεραπεία αυτών των όρων, καθώς και επιπλέον φάρμακα για την υψηλή πίεση του αίματος σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε πόνο στο στήθος (στηθάγχη), ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα β-αποκλειστή, η οποία μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και, επίσης, την πρόληψη του πόνου στο στήθος σας, να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό σας και να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου. Εάν έχετε διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση, λαμβάνοντας ένα διουρητικό συν ένας αναστολέας του ΜΕΑ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Εάν έχετε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και νεφρική νόσο, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον φάρμακα στο μίγμα, όπως ένα αποκλειστή των υποδοχέων αγγειοτενσίνης ΙΙ.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να φθάσουν στόχος της αρτηριακής σας πίεσης

Μερικές φορές, η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι δύσκολο να θεραπευτούν. Αν η υψηλή αρτηριακή σας πίεση δεν μειώνεται παρά τη λήψη τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς τύπους φάρμακα υψηλής πίεσης του αίματος, ένα εκ των οποίων θα πρέπει να είναι ένα διουρητικό, μπορεί να έχετε ανθεκτική υπέρταση. Ανθεκτική υπέρταση είναι η πίεση του αίματος που είναι ανθεκτική στη θεραπεία. Οι άνθρωποι που έχουν ελεγχόμενη υψηλή αρτηριακή πίεση και λαμβάνουν τέσσερα διαφορετικά είδη φαρμάκων συγχρόνως την επίτευξη αυτού του ελέγχου, επίσης θεωρούνται ότι έχουν ανθεκτική υπέρταση.

Δεν είναι ασυνήθιστο να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά φάρμακα ή δόσεις πριν βρουν αυτό που λειτουργεί καλύτερα για σας. Στην πραγματικότητα, αν και ο γιατρός σας μπορεί να προσδιορίσει τι είναι πίσω από επίμονα υψηλή πίεση του αίματος σας, υπάρχει μια καλή πιθανότητα που μπορείτε να επιτύχετε το στόχο σας με τη βοήθεια της θεραπείας που είναι πιο αποτελεσματική. Παρακολούθησης της πίεσης του αίματος σας μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να αποφασίσει αν το αίμα σας πίεση θεραπεία λειτουργεί, ή εάν μια διαφορετική δόση ή φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο συνδυασμός των αλλαγών του τρόπου ζωής και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε με επιτυχία την αρτηριακή σας πίεση. Μόλις γίνει αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει μια σταδιακή μείωση των φαρμάκων, ενώ παρακολουθεί την επίδραση στην πίεση του αίματος σας? Ωστόσο, μην επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό από μόνοι σας.

Κρατώντας την αρτηριακή σας πίεση υπό έλεγχο μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να σημαίνει μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με λιγότερα προβλήματα υγείας.

Βλέπε επίσης

Η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση)