Prehypertension

Ορισμός

Ελαφρώς αυξημένη αρτηριακή πίεση είναι γνωστή ως προ-υπέρταση. Prehypertension κατά πάσα πιθανότητα θα μετατραπεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), αν δεν κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως το να ξεκινήσετε την άσκηση και να τρώτε υγιεινά. Τόσο prehypertension και η υψηλή πίεση του αίματος αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή.

Prehypertension. Όντας υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Prehypertension. Όντας υπέρβαρο ή παχύσαρκο.

Μια ανάγνωση της αρτηριακής πίεσης έχει δύο αριθμούς. Η πρώτη, ή άνω, ο αριθμός μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας όταν η καρδιά σας κτυπά (συστολική πίεση). Το δεύτερο ή κατώτερο, αριθμός μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας μεταξύ των παλμών (διαστολική πίεση). Prehypertension είναι μια συστολική πίεση 120 έως 139 χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg) ή διαστολική πίεση από 80 ως 89 mm Hg.

Η απώλεια βάρους, την άσκηση και άλλες υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να ελέγχουν συχνά prehypertension - και να θέσει το στάδιο για μια ζωή καλύτερη υγεία.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Prehypertension δεν προκαλεί συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση δεν μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα.

Ο μόνος τρόπος για την ανίχνευση prehypertension είναι να παρακολουθείτε τις μετρήσεις της πίεσης του αίματος σας. Έχουν την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται σε κάθε επίσκεψη του γιατρού - ή να ελέγξετε τον εαυτό σας στο σπίτι με ένα σπίτι στο αίμα συσκευή παρακολούθησης της πίεσης.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Ρωτήστε το γιατρό σας για μια ανάγνωση αρτηριακή πίεση τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια. Μπορεί να χρειαστεί πιο συχνή αναγνώσεις, αν έχετε προ-υπέρταση ή άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Κάθε παράγοντας που αυξάνει την πίεση ενάντια στα τοιχώματα των αρτηριών μπορεί να οδηγήσει σε προ-υπέρταση. Η αθηροσκλήρωση, η οποία είναι η συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στις αρτηρίες σας, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Μερικές φορές μια υποκείμενη κατάσταση προκαλεί αρτηριακή πίεση να αυξάνεται. Πιθανές συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν σε prehypertension ή υψηλή πίεση του αίματος περιλαμβάνουν:

 • Αθηροσκλήρωση
 • Άπνοια κατά τον ύπνο
 • Νεφρική νόσο
 • Νόσου των επινεφριδίων
 • Νόσο του θυρεοειδούς

Ορισμένα φάρμακα - συμπεριλαμβανομένων των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων, κρυώματος, αποσυμφορητικά, over-the-counter αναλγητικά και ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα - μπορεί επίσης να προκαλέσει αρτηριακή πίεση να αυξηθεί προσωρινά. Παράνομα ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη και οι αμφεταμίνες, μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Συχνά, όμως, η υψηλή αρτηριακή πίεση αναπτύσσεται σταδιακά εδώ και πολλά χρόνια χωρίς μια συγκεκριμένη αναγνωρίσιμη αιτία.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Οι παράγοντες κινδύνου για prehypertension περιλαμβάνουν:

 • Όντας υπέρβαρος ή παχύσαρκος. Ένας πρωταρχικός παράγοντας κινδύνου είναι η παχυσαρκία. Η μεγαλύτερη μάζα του σώματός σας, το περισσότερο αίμα θα πρέπει να παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς σας. Δεδομένου ότι ο όγκος του αίματος που κυκλοφορεί μέσω της αύξησης των αιμοφόρων αγγείων σας, το ίδιο κάνει και τη δύναμη στα τοιχώματα των αρτηριών σας.
 • . Ηλικία νεότεροι ενήλικες είναι πιο πιθανό να έχουν prehypertension ό, τι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας - ίσως επειδή οι ​​περισσότεροι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν προχωρήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Sex. Prehypertension είναι πιο συχνή στους άνδρες παρά στις γυναίκες.
 • Οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης. Υψηλή αρτηριακή πίεση τείνει να τρέξει στις οικογένειες. Εάν ένα συγγενή πρώτου βαθμού, όπως ένα γονέα ή αδελφό, έχει υψηλή αρτηριακή πίεση, είστε πιο πιθανό να αναπτύξουν την κατάσταση.
 • Καθιστική ζωή. Δεν άσκηση μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.
 • Δίαιτα υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε κάλιο. Νάτριο και το κάλιο είναι δύο βασικά θρεπτικά συστατικά με τρόπο που το σώμα σας ρυθμίζει την αρτηριακή σας πίεση. Εάν έχετε πάρα πολύ νάτριο ή πολύ λίγο κάλιο στη διατροφή σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Καπνός χρήση. Κάπνισμα τσιγάρων, το μάσημα του καπνού ή ακόμα και να είναι γύρω από άλλους ανθρώπους που είναι το κάπνισμα (παθητικό κάπνισμα) μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.
 • Η υπερβολική χρήση αλκοόλ. Πίνουν περισσότερο από δύο ποτά την ημέρα αν είστε ένας άνθρωπος κάτω των 65 ετών, ή περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα αν είστε γυναίκα ή ένας άνδρας άνω των 65 ετών μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση.

Ορισμένες χρόνιες παθήσεις - συμπεριλαμβανομένης της υψηλής άπνοια χοληστερόλη, το διαβήτη και τον ύπνο - μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προ-υπέρταση, καθώς και.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Prehypertension ίδια δεν έχουν συχνά επιπλοκές. Αν έχετε προ-υπέρταση, είναι πιθανό να επιδεινωθεί και να εξελιχθεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Ο όρος «προ-υπέρταση» χρησιμοποιείται συχνά από τους γιατρούς για να σηματοδοτήσει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής ή, αν έχετε ορισμένες ασθένειες όπως ο διαβήτης, να αρχίσετε να παίρνετε φάρμακα για να σταματήσει την αρτηριακή σας πίεση από την αύξηση.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα όργανά σας και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο και η άνοια.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Η αρτηριακή πίεση μετράται με ένα φουσκωτό cuff βραχίονα και μέτρησης της πίεσης μετρητή. Μια ανάγνωση πίεσης του αίματος, δίδεται σε χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg), έχει δύο αριθμούς. Η πρώτη, ή άνω, ο αριθμός μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας όταν η καρδιά σας κτυπά (συστολική πίεση). Το δεύτερο ή κατώτερο, αριθμός μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας μεταξύ των παλμών (διαστολική πίεση).

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος Ινστιτούτο λέει φυσιολογική αρτηριακή πίεση είναι κάτω από 120/80. Οι υψηλότερες μετρήσεις ταξινομούνται ως εξής:

 • Prehypertension - 120/80 έως 139/89
 • Στάδιο 1 υπέρταση - 140/90 159/99,
 • Στάδιο 2 υπέρταση - 160/100 ή υψηλότερη

Επειδή η πίεση του αίματος τείνει να παρουσιάζει διακυμάνσεις, η διάγνωση της prehypertension βασίζεται στο μέσο όρο των δύο ή περισσότερες αναγνώσεις πίεσης του αίματος που ελήφθησαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις με συνεπή τρόπο.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Αν έχετε προ-υπέρταση συνοδεύεται από σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική νόσο ή καρδιαγγειακή νόσο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φάρμακα πίεσης του αίματος Εκτός από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. Τα οφέλη των φαρμάκων για άλλους ενήλικες με prehypertension είναι λιγότερο σαφείς.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Καθώς αυξάνεται η αρτηριακή σας πίεση, το ίδιο κάνει και τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό για τον έλεγχο prehypertension. Το κλειδί είναι η δέσμευση για υγιή αλλαγή του τρόπου ζωής.

 • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Δοκιμάστε τις Διατροφικές Προσεγγίσεις για την Υπέρταση Stop (DASH) δίαιτα. Επιλέξτε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλή σε λιπαρά γαλακτοκομικά τρόφιμα. Τρώτε λιγότερα κορεσμένα λίπη και το συνολικό λίπος.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Εάν είστε υπέρβαροι, χάνοντας ακόμα και 5 λίβρες (2,3 κιλά) μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.
 • Χρησιμοποιήστε λιγότερο αλάτι Ένα χαμηλότερο επίπεδο νατρίου -. 1.500 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα - είναι κατάλληλο για τα άτομα των 51 ετών ή άνω, και τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που είναι Αφρο-ευρωπαϊκές ή που έχουν υπέρταση, διαβήτη ή χρόνια νεφρική νόσο. Διαφορετικά υγιείς άνθρωποι μπορούν να στοχεύουν για 2.300 mg την ημέρα ή λιγότερο. Ενώ μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του αλατιού που τρώμε με την τοποθέτηση κάτω από την αλατιέρα, θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στην ποσότητα του αλατιού που υπάρχει στα επεξεργασμένα τρόφιμα που τρώτε, όπως σούπες σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα γεύματα.
 • Αυξήστε τη σωματική δραστηριότητα. Τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Προσπάθεια για τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης την ημέρα.
 • Περιορίστε το αλκοόλ. Εάν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, το κάνουν με μέτρο. Για υγιείς ενήλικες, αυτό σημαίνει ότι έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες όλων των ηλικιών και των ανδρών ηλικίας άνω των 65, και έως δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών και νεότεροι.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Οι ίδιες υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής συνιστάται για τη θεραπεία prehypertension επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Έχετε ξανακούσει - τρώνε υγιεινές τροφές, να ασκείστε τακτικά, να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, να πίνουν λιγότερο αλκοόλ. Αλλά πάρτε τις συμβουλές για την καρδιά. Ξεκινήστε την υιοθέτηση πιο υγιεινών συνηθειών σήμερα.

Βλέπε επίσης