Αρτηριακή πίεση δοκιμής

Ορισμός

Μια δοκιμή πίεσης του αίματος μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας, όπως αντλίες καρδιά σας. Μπορεί να έχετε μια εξέταση αίματος πίεση ως μέρος του ραντεβού ρουτίνας γιατρού ή ως έλεγχος για την υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Πολλοί άνθρωποι, όπως τα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, κάνουν τις δικές τους δοκιμές πίεσης του αίματος στο σπίτι, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα την υγεία τους.

Μπορείτε να κάνετε συχνές εξετάσεις αρτηριακή πίεση, εάν έχετε διαγνωστεί με προ-υπέρταση, υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) ή χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση).

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Έχοντας μια δοκιμή πίεσης του αίματος είναι μια ρουτίνα μέρος των περισσότερων ιατρικών ραντεβού.

Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει ξεχωριστό ραντεβού για δοκιμές πίεσης επανάληψη του αίματος για να ελέγξει για τις τρέχουσες συνθήκες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των προ-υπέρταση, υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), χαμηλή αρτηριακή πίεση (υπόταση), καρδιακή νόσο ή άλλες συνθήκες.

Πρέπει να έχετε μια δοκιμή πίεσης του αίματος πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια για την οθόνη για την υψηλή πίεση του αίματος ως παράγοντα κινδύνου για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο, από την ηλικία των 18. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει έλεγχο σε νεαρότερη ηλικία, αν υπάρχουν επιπλέον παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιακής νόσου, όπως είναι υπέρβαροι ή έχουν οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης ή καρδιοπάθειας. Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να έχετε δοκιμές πίεσης του αίματος συχνότερα.

Ακόμη και αν ο γιατρός σας δεν νομίζετε ότι έχετε υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση ως μια συνεχής κατάσταση, η αρτηριακή σας πίεση είναι σημαντικές πληροφορίες για το γιατρό σας. Μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη γενική υγεία σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ότι, εκτός από τις τακτικές δοκιμές πίεσης του αίματος στο γραφείο ενός γιατρού, θα πραγματοποιήσει δοκιμές της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι. Υπάρχουν αυτοματοποιημένες συσκευές παρακολούθησης της πίεσης του αίματος στο σπίτι που είναι εύκολο στη χρήση.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Έχοντας μια δοκιμή πίεσης του αίματος δεν έχει κανένα κίνδυνο για την υγεία σας. Η συμπίεση ενός φουσκωμένου περιχειρίδα πίεσης του αίματος στο χέρι σας μπορεί να είναι δυσάρεστη, αλλά θα πρέπει να διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Περιστασιακά μερικά μικροσκοπικά κόκκινα σημεία (πετέχειες) εμφανίζεται μετά τη δοκιμή, ακριβώς κάτω από τη θέση του cuff, ειδικά αν παίρνετε αντι-αιμοπεταλίων των ναρκωτικών.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Δεν απαιτούνται ειδικά παρασκευάσματα για μια δοκιμή πίεσης του αίματος. Μπορεί να θέλετε να φορέσετε ένα κοντομάνικο πουκάμισο στο ραντεβού σας, έτσι ώστε η νοσοκόμα ή ο τεχνικός να κάνει εξέταση αίματος πίεση σας προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο χέρι σας για την εκτέλεση της δοκιμής. Ωστόσο, αν ο κύριος λόγος για το διορισμό του γιατρού σας είναι να ελέγξει για την παρακολούθηση ή την υψηλή πίεση του αίματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν από τη δοκιμή σας για να αδειάσετε την κύστη σας, και αποφύγετε να τρώτε, πίνετε ροφήματα με καφεΐνη και το κάπνισμα για μία ώρα πριν από τη δοκιμή σας.

Επειδή ορισμένα φάρμακα - όπως over-the-counter κρύα φάρμακα, αντικαταθλιπτικά, αντισυλληπτικά χάπια και άλλοι - μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή σας πίεση, είναι μια καλή ιδέα να πάρετε μια λίστα με τα φάρμακα και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιείτε στο ραντεβού του γιατρού σας. Μην σταματήσετε να παίρνετε οποιαδήποτε συνταγή φάρμακα που νομίζετε ότι μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή σας πίεση χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
Έχοντας μια δοκιμή πίεσης του αίματος είναι συχνά μια ρουτίνα μέρος ενός ιατρικού ραντεβού. Η δοκιμή μπορεί να εκτελεστεί από μια νοσοκόμα ή του τεχνικού.

Αρτηριακή πίεση δοκιμής. Παρακολούθηση αίμα αναγνώσεις σας πίεση.
Αρτηριακή πίεση δοκιμής. Παρακολούθηση αίμα αναγνώσεις σας πίεση.

Η δοκιμή γίνεται καλύτερα, ενώ είστε καθισμένος σε μια καρέκλα στην αίθουσα εξέτασης. Το χέρι σου θα πρέπει να υποστηρίζεται, ακουμπά σε ένα τραπέζι στο ύψος της καρδιάς, και τα δύο πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα και την πλάτη που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο.

Ο γιατρός σας θα τυλίξετε ένα φουσκωτό cuff γύρω από το πάνω μέρος του χεριού σας, έτσι ώστε το κάτω μέρος του πετάλου είναι ακριβώς πάνω από τον αγκώνα σας. Η περιχειρίδα είναι συνδεμένο με μια γραμμή, ψηφιακή οθόνη ή μια συσκευή που μοιάζει με ένα θερμόμετρο. Ο εξοπλισμός αυτός ονομάζεται πιεσόμετρο (sfig-Moe-muh-NOM-UH-tur).

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην μιλήσει ή να κινείτε το χέρι σας. Η νοσηλεύτρια ή τεχνικός θα αισθάνεται τον παλμό στο καρπό σας και στη συνέχεια να λάβει μια ανάγνωση με το πιεσόμετρο, ο έλεγχος για όταν ο παλμός είναι αισθητή καθώς ο αέρας ξεφουσκώνει από τη μανσέτα. Αυτό είναι έτσι ώστε αυτός ή αυτή μπορεί να καταλάβει πόσο αέρα για την άντληση στην περιχειρίδα να μετρηθεί με ακρίβεια την αρτηριακή σας πίεση.

Μόλις ένας παλμός από μια αρτηρία βρίσκεται και το στηθοσκόπιο τοποθετείται πάνω από τον αγκώνα, έτσι ώστε ο νοσοκόμος ή τεχνικός θα ακούσει τη ροή του αίματος, αυτός ή αυτή θα αρχίσει το φούσκωμα του cuff με μια μικρή αντλία χειρός. Η νοσηλεύτρια ή τεχνικός θα το φούσκωμα του cuff να σταματήσει στιγμιαία τη ροή του αίματος μέσω της αρτηρίας στο χέρι σας.

Στη συνέχεια, ο νοσοκόμος ή τεχνικός θα ανοίξει μια βαλβίδα στην αντλία για να απελευθερώσει το χέρι σιγά-σιγά τον αέρα στην περιχειρίδα. Αυτός ή αυτή θα συνεχίσει να ακούσετε το σφυγμό σας με ένα στηθοσκόπιο για να καταγράψει τη συστολική και διαστολική σας πίεση του αίματος. Συστολική πίεση - η κορυφαία σειρά της ανάγνωσης αρτηριακή σας πίεση - είναι η πίεση της ροής του αίματος όταν οι συμβάσεις σας καρδιακό μυ. Η διαστολική πίεση - το κάτω μέρος τον αριθμό της ανάγνωσης αρτηριακή σας πίεση - είναι η πίεση που μετράται μεταξύ των καρδιακών παλμών. Η αρτηριακή πίεση μετράται σε χιλιοστόμετρα υδραργύρου, το οποίο είναι συντομογραφία mm Hg.

Είναι επίσης δυνατή η αρτηριακή σας πίεση θα πρέπει να μετράται με ένα μηχάνημα που μετρά αυτόματα το σφυγμό σας για να καταλάβουμε τη συστολική και διαστολική σας πίεση του αίματος. Αν αυτή είναι η περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο για τη νοσοκόμα ή τον τεχνικό για να αναζητήσετε το σφυγμό σας με ένα στηθοσκόπιο.

Είτε η αρτηριακή σας πίεση μετριέται το χέρι ή με αυτόματο μηχάνημα, διαρκεί περίπου ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί μία μόνο μέτρηση της αρτηριακής πίεσης.

Prehypertension και τα στάδια 1 και 2, της υπέρτασης. Μειώστε την ποσότητα του αλατιού στη διατροφή σας.
Prehypertension και τα στάδια 1 και 2, της υπέρτασης. Μειώστε την ποσότητα του αλατιού στη διατροφή σας.

Μετά τη διαδικασία
Ο νοσοκόμος ή τεχνικός, λαμβάνοντας την αρτηριακή σας πίεση μπορεί να σας πει τι η αρτηριακή σας πίεση είναι αμέσως μετά τη δοκιμή είναι πάνω. Ο γιατρός σας μπορεί να συζητήσει τι σημαίνουν τα αποτελέσματα, αν το αίμα σας πίεση δοκιμής δείχνει ότι έχετε υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι μπορεί να έχετε υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση και προσπαθεί να αποφασίσει τις καλύτερες επιλογές θεραπείας για σας, μπορεί να χρειαστεί να έχουν δύο ή τρεις παρακολούθηση ραντεβού για να έχουν την αρτηριακή σας πίεση ελέγχεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αρτηριακή σας πίεση μπορεί να διαφέρει από στιγμή σε στιγμή και μέρα με τη μέρα. Επίσης, για το λόγο αυτό, μπορεί να σας δοθεί πολλαπλές δοκιμές πίεσης του αίματος κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης. Ο γιατρός σας θα εξετάσει τα αποτελέσματα κάθε τεστ πίεσης του αίματος σας για να δείτε αν χρειάζεται θεραπεία. Μπορεί επίσης να καθοδηγούνται να λάβουν διάφορες μετρήσεις της αρτηριακής πίεσης στο σπίτι.

Παρακολούθηση αίμα αναγνώσεις σας πίεση
Μπορεί να είναι χρήσιμη στη διάγνωση ή την παρακολούθηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης αν γράψεις αναγνώσεις σας σε ένα αρχείο καταγραφής της αρτηριακής πίεσης, είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή, όπως σε ένα online προσωπικό ρεκόρ για την υγεία ή την αρτηριακή πίεση tracker, για παράδειγμα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζονται τα δεδομένα σας με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σας και τα μέλη της οικογένειας. Ορισμένες οθόνες πίεση του αίματος μπορεί να συνδεθεί απευθείας με τον υπολογιστή σας, καθιστώντας εύκολη τη μεταφορά των πληροφοριών σε μια ηλεκτρονική εγγραφή.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Μπορείτε να μάθετε μέτρησης της αρτηριακής σας πίεσης, το συντομότερο τεστ σας είναι πάνω. Μια ανάγνωση πίεσης του αίματος, δίδεται σε χιλιοστά υδραργύρου (mm Hg), έχει δύο αριθμούς. Η πρώτη, ή την κορυφή, ο αριθμός μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας όταν η καρδιά σας κτυπά (συστολική πίεση). Η δεύτερη, ή στο κάτω μέρος, ο αριθμός μετρά την πίεση στις αρτηρίες σας μεταξύ των παλμών (διαστολική πίεση).

Εδώ είναι μια ματιά στις τέσσερις κατηγορίες της αρτηριακής πίεσης και τι σημαίνουν. Αν αναγνώσεις σας εμπίπτουν σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, σωστή κατηγορία αρτηριακή σας πίεση είναι η υψηλότερη ένα.

Top αριθμό (συστολική) σε mm Hg Αριθμός Bottom (διαστολική) σε mm Hg * Κατηγορία σας
Κάτω από 90 ή Κάτω από 60 Χαμηλή πίεση του αίματος ** (υπόταση)
Κάτω από 120 και Κάτω από 80 Η κανονική πίεση του αίματος
120-139 ή 80-89 Prehypertension
140-159 ή 90-99 Στάδιο 1 υπέρταση
160 ή περισσότερα ή 100 ή περισσότερα Στάδιο 2 υπέρταση

* Σειρές μπορεί να είναι χαμηλότερα για τα παιδιά και τους εφήβους. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας, αν νομίζετε ότι το παιδί σας μπορεί να έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση.
** Τι θεωρείται χαμηλή πίεση του αίματος μπορεί να ποικίλει από άτομο σε άτομο. Οι αριθμοί που δίνονται είναι μια γενική κατευθυντήρια γραμμή.

Prehypertension και τα στάδια 1 και 2, η υπέρταση
Εάν το αίμα σας πίεση δοκιμής δείχνει ότι έχετε υψηλότερη από την κανονική πίεση του αίματος, ο γιατρός σας θα σας συστήσει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής για να προσπαθήσει να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Μειώστε την ποσότητα του αλατιού στη διατροφή σας ένα χαμηλότερο επίπεδο νατρίου -. 1.500 χιλιοστόγραμμα (mg) την ημέρα - είναι κατάλληλο για τα άτομα των 51 ετών ή άνω, και τα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που είναι Αφρο-ευρωπαϊκές ή που έχουν υπέρταση, διαβήτη ή χρόνια νεφρική νόσο. Διαφορετικά υγιείς άνθρωποι μπορούν να στοχεύουν για 2.300 mg την ημέρα ή λιγότερο. Ενώ μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του αλατιού που τρώμε με την τοποθέτηση κάτω από την αλατιέρα, θα πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στην ποσότητα του αλατιού που υπάρχει στα επεξεργασμένα τρόφιμα που τρώτε, όπως σούπες σε κονσέρβα ή κατεψυγμένα γεύματα.
  • Τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Επιλέξτε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλή σε λιπαρά γαλακτοκομικά τρόφιμα. Τρώτε λιγότερα κορεσμένα λίπη και το συνολικό λίπος.
  • Κλείστε το κάπνισμα. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αποφύγετε το παθητικό κάπνισμα.
  • Χάστε βάρος. Εάν είστε υπέρβαροι, χάνοντας ακόμα και 5 κιλά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.
  • Να ασκείστε τακτικά. Τακτική σωματική δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση και να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Προσπάθεια για τουλάχιστον 30 λεπτά σωματικής άσκησης πέντε ημέρες την εβδομάδα.
  • Περιορίστε το αλκοόλ. Ακόμα και αν είστε υγιείς, το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Αν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ, το κάνουν με μέτρο - έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και όλοι άνω των 65 ετών, και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Εάν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν είναι αρκετό, ή αν έχετε το στάδιο 2 υπέρταση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φάρμακα για να σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Ο γιατρός σας θα συζητήσει ποιες επιλογές φαρμακευτική αγωγή μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για σας.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση
Χαμηλή πίεση του αίματος που είτε δεν προκαλεί σημεία ή συμπτώματα ή προκαλεί μόνο ήπια συμπτώματα, όπως σύντομα επεισόδια ζάλη όταν στέκεται όρθιος, σπάνια απαιτεί θεραπεία. Εάν έχετε συμπτώματα, η καλύτερη θεραπεία εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία.

Βλέπε επίσης