Τέλος της ζωής

Θανάτου του βρέφους: θλίψη και την πορεία στη μνήμη

Θλίψη μπορεί να θολώσει πολύ από τα υπόλοιπα καλά στη ζωή, ειδικά όταν ένα βρέφος πεθαίνει. Σκεφτείτε τρόπους για να βρουν παρηγοριά, όπως εργάζεστε προς την αποδοχή του θανάτου και κινείται προς τα εμπρός.

Βρεφικού θανάτου είναι μια από τις πιο καταστροφικές εμπειρίες κάθε γονέας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει. Αν και τίποτα δεν μπορεί να πάρει μακριά τον πόνο ή συμπληρώστε θέση του μωρού μέσα στην καρδιά σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε τη θλίψη και τα συναισθήματά σας μοιραστούν με άλλους που είχα παρόμοιες απώλειες.

Εδώ, Shawna L. Ehlers, Ph.D., ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ της Μινεσότα, και ένας βοηθός καθηγητής της ψυχολογίας στο College of Medicine, ιατρική, απαντήσεις προκλητικές ερωτήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση βρεφικού θανάτου.

Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το θάνατο του μωρού μου. Πώς μπορώ να αισθάνονται ασφαλείς αναγνωρίζοντας την απώλεια μου;

Είναι σημαντικό να βρούμε την κοινωνική υποστήριξη για τη θλίψη σας. Αναγνωρίζοντας το θάνατο του μωρού σας - καθώς και έχασε τις ελπίδες και τα όνειρά σας για το μέλλον του μωρού - είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας του θρήνου. Είναι συχνά παρήγορο και θεραπευτικά για να συνδεθείτε με άλλους γονείς που έχουν βιώσει θάνατο των βρεφών. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της πρόσωπο-με-πρόσωπο ομάδες υποστήριξης ή ιστοσελίδες που διατίθενται για θρηνεί την απώλεια ενός μωρού.

Τέλος της ζωής. Θανάτου του βρέφους: θλίψη και η διαδρομή προς ανάμνηση.
Τέλος της ζωής. Θανάτου του βρέφους: θλίψη και η διαδρομή προς ανάμνηση.

Εξετάστε την επαγγελματική παροχή συμβουλών σε οποιοδήποτε σημείο, ειδικά εάν δεν αισθάνεστε υποστηρίζεται στη θλίψη σας ή να μην παρατηρήσετε καμία βελτίωση μέσα σε έξι μήνες.

Πώς μπορώ να βοηθήσω τους φίλους μου και τους αγαπημένους καταλάβει τι νιώθω;

Πένθος είναι σωματικά και συναισθηματικά κουραστική. Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα δεν μπορεί να καταλάβει την ένταση της θλίψης σας ή την ανάγκη σας για την άνευ όρων υποστήριξη. Έμφαση σχετικά με τις δαπάνες χρόνο με τους φίλους ή τους αγαπημένους αυτούς οι οποίοι προσφέρουν το είδος της κατανόησης και την ενθάρρυνση που χρειάζεστε. Για να βοηθήσει τους άλλους να καταλάβουν τι αντιμετωπίζετε, ίσως να θέλετε να μοιραστείτε υλικό για το θάνατο βρέφους από το γιατρό, την ομάδα υποστήριξης ή χρήσιμες ιστοσελίδες. Αποφύγετε να παρασύρονται σε επιχειρήματα, όμως. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιον που δεν υποστηρίζει τη θλίψη σας, θα μπορούσε να εξηγήσει ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολο να συζητήσουν με αυτόν ή αυτήν.

Εάν έληξε μια πολυπόθητη εγκυμοσύνη, γίνεται μια εγκυμοσύνη εις πέρας γνωρίζοντας το μωρό δεν θα επιβιώσει ή διακοπείσες υποστήριξης της ζωής για την κρίσιμη κατάσταση το μωρό σας, μπορεί να μεταφέρει ακόμη μεγαλύτερο συναισθηματικό φορτίο. Αν οι άλλοι κρίνουν την απόφασή σας, ίσως να αισθάνονται απομονωμένοι και ακόμα πιο έρημη. Η υποστήριξη από μια ομάδα θλίψη κατανόηση ή επαγγελματία σύμβουλο μπορεί να είναι ανεκτίμητη.

Νιώθω σαν να είμαι σε μια συναισθηματική περιπέτεια. Είναι φυσιολογικό αυτό;

Μια βρεφικού θανάτου είναι τραυματική. Ίσως να μαστίζεται από θυμό ή ενοχή - ή ίσως είστε βασανίζεται από ερωτήματα που απλά δεν μπορεί να απαντηθεί. Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά. Πώς θα χειριστεί τα συναισθήματά σας είναι στο χέρι σας. Θυμηθείτε, αντιμετωπίζει ο καθένας με τη θλίψη με διαφορετικό τρόπο. Μερικοί γονείς βρίσκουν παρηγοριά στη δημιουργία ενός μνημείου για το μωρό τους. Μπορεί να κρατήσει μια κηδεία ή μνημόσυνο, συγκεντρώνουν πολύτιμες φωτογραφίες του μωρού σας, να δημιουργήσετε γύψινες μήτρες του αποτυπώματα ή ίχνη του μωρού σας, ή να αποθηκεύσετε ένα μωρό κουβέρτα ή το αγαπημένο του παιχνίδι. Όπως μπορείτε να συμβιβαστεί με τα συναισθήματά σας, τη διατήρηση της σωματικής υγείας σας. Φάτε μια υγιεινή διατροφή, περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση στην καθημερινή ρουτίνα σας, και να περνούν το χρόνο τους με υποστηρικτική φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Βλέπε επίσης

Θανάτου του βρέφους: θλίψη και την πορεία στη μνήμη

Όταν το μωρό μου πέθανε, το ίδιο έκανε τα σχέδιά μου για το μέλλον. Πώς μπορώ να συνεχίσω;

Μπορεί να είναι δύσκολο να επενδύσουν ανανεωμένη ελπίδα και τον ενθουσιασμό σε κάθε μέρος της ζωής σας μετά το θάνατο του μωρού σας - αλλά μαθαίνοντας να συνεχίσουν να ζουν είναι μέρος της διαδικασίας του θρήνου. Για βοήθεια σχετικά με τη ρύθμιση του, ζητήσει την υποστήριξη από άλλους γονείς που έχουν τη δυνατότητα να βρουν παρηγοριά στη ζωή. Όταν είστε έτοιμοι, συμμετέχουν σε δραστηριότητες της οικογένειας και ειδικές περιπτώσεις μπορεί να σας υπενθυμίσω ότι είστε αγαπούσε και να υποστηριχθεί.

Ο σύντροφός μου και εγώ δεν φαίνεται να θρηνούν κατά τον ίδιο τρόπο. Πώς μπορούμε να βρούμε τη δύναμη ο ένας στον άλλο;

Πένθος μπορεί να πάρει ένα βαρύ τίμημα για γάμους και άλλες προσωπικές σχέσεις. Αποδοχή ανταπόκριση του συντρόφου σας σε θλίψη μπορεί να είναι μία από τις πιο δύσκολες πτυχές του πένθους ως ζευγάρι. Μπορεί να είναι δύσκολο να δεχτεί τους μηχανισμούς του συντρόφου σας, αν δεν ταιριάζουν με την ιδέα σας του πένθους.

Για παράδειγμα, ίσως να αισθάνονται πιο κοντά στο μωρό σας μιλώντας για το άτομό του κάθε μέρα - αλλά ο συνεργάτης αντιμετωπίζει σας κοιτάζοντας προς το μέλλον. Αν δεν αναγνωρίζει αυτές τις διαφορές, μπορεί να αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας υποστηρίζει ή ακόμη και νοιάζεται για το θάνατο του μωρού σας. Παρόλα αυτά, οι διαφορές δεν πρέπει να σας τραβήξει χώρια. Για να ενισχύσει τη σχέση σας, να εργαστούν προς την κατεύθυνση συμβιβασμούς.

Μπορεί να συμφωνείτε με περιορισμένες ώρες συζήτησης, ενθαρρύνοντας την πιο ομιλητικός εταίρο για να συμπληρώσει την ανάγκη για συνομιλία με τους φίλους ή την κατανόηση των ομάδων υποστήριξης. Να σέβεται την ανάγκη του άλλου εταίρου να κοιτάξουμε μπροστά, να προγραμματίσετε μια κοινωνική εκδήλωση μια φορά την εβδομάδα κατά την οποία θα συμφωνούν να επικεντρώσουν τις ευχάριστες πτυχές της ζωής σας από κοινού.

Πώς η θλίψη του θανάτου του βρέφους φτάσει ποτέ ψήφισμα;

Όσο περνά ο καιρός, θλίψη σας θα αρχίσει να ξεθωριάζει. Τελικά θα είναι ευκολότερο να συμμετάσχουν σε άλλες πτυχές της ζωής. Η πρώτη επέτειο του θανάτου του μωρού σας και άλλες οδυνηρές υπενθυμίσεις θα είναι δύσκολο, αλλά θα πάρει ευκολότερη με το χρόνο.

Αν αισθάνεστε κολλήσει σε θλίψη σας - ειδικά αν είστε μόνοι σας την απομόνωση ή το πρόβλημα που χειρίζονται συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες - να ζητήσει τη βοήθεια της ομάδας υποστήριξης, σύμβουλος θλίψης ή άλλες ψυχικές παροχής υγείας.

Θλίψη γύρω από το θάνατο του μωρού σας μπορεί να είναι μόνιμη. Με τον καιρό, όμως, η καρδιά-στρέψει τη θλίψη σας είναι πιθανό να κινηθεί προς μια νέα κανονική της αγάπης μνήμης.

Βλέπε επίσης