Τέλος της ζωής

Τέλος της ζωής: τη φροντίδα για έναν ετοιμοθάνατο αγαπημένου προσώπου

Είτε θέλετε να φέρει έναν ετοιμοθάνατο αγαπούσε ένα σπίτι ή να κρατήσει αγρυπνία στο νοσοκομείο, μπορείτε να λάβει μέτρα για να παρέχουν άνεση και ανακούφιση στο τέλος της ζωής.

Η φροντίδα για ένα αγαπημένο πρόσωπο πεθαίνει δεν είναι εύκολο. Ακόμη και όταν ξέρεις το τέλος της ζωής πλησιάζει, μπορεί να μην αισθάνονται προετοιμασμένοι. Η κατανόηση του τι να περιμένουμε - και τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσει την άνεση του αγαπημένου σας προσώπου - μπορεί να βοηθήσει.

Η επιλογή πού να πεθάνει

Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να έχει διάφορες επιλογές για τη φροντίδα στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Κατ 'οίκον φροντίδα. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πεθάνουν στο σπίτι τους ή στο σπίτι ενός μέλους της οικογένειας. Μπορείτε να αναλάβουν το ρόλο του φροντιστή ή τη μίσθωση των υπηρεσιών κατ 'οίκον φροντίδας για την υποστήριξη. Hospice φροντίδα - υπηρεσίες που διασφαλίζουν την υψηλότερη ποιότητα ζωής για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα παραμένει - μπορεί να παρέχεται στο σπίτι, καθώς και.
  • Ενδονοσοκομειακή περίθαλψη. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν όλο το εικοσιτετράωρο φροντίδα σε μια νοσηλευτική μονάδα νοσηλείας στο σπίτι ξενώνα, νοσοκομείο ή ειδικό. Άσυλο και την παρηγορητική αγωγή - μια προσέγγιση ολιστική θεραπεία που προορίζεται να διευκολύνει τα συμπτώματα, την ανακούφιση του πόνου και την αντιμετώπιση των πνευματικών και ψυχολογικών ανησυχίες - μπορεί να παρέχεται σε οποιοδήποτε από αυτά τα περιβάλλοντα.

Όταν θα συζητήσουμε τις επιλογές με το σύντροφό σας, σκεφτείτε του ή της προτιμήσεις, καθώς και ειδικές φυσικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες. Αξιολογήστε πόση υποστήριξη μπορεί να παρέχεται από τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους. Για βοήθεια σχετικά με τον καθορισμό η καλύτερη επιλογή, μιλήστε με την ομάδα υγείας του αγαπημένου σας προσώπου ή έναν κοινωνικό λειτουργό. Μπορείτε να ρωτήσετε για την παραπομπή σε αγωγή ή ξενώνα ειδικούς φροντίδα - τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης εκπαιδευμένοι σε ειδική φροντίδα για τα άτομα που πλησιάζουν στο τέλος της ζωής του.

Πνευματικότητα στο τέλος της ζωής

Όπως το αγαπημένο σας πρόσωπο πλησιάζει το τέλος της ζωής του, αυτός ή αυτή μπορεί να μιλήσει για την πνευματικότητα και το νόημα της ζωής. Μην πιέζετε το θέμα - αλλά αν έρχεται, να ενθαρρύνουν το αγαπημένο σας πρόσωπο να διερευνήσει και να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του. Μπορείτε να ρωτήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο ανοιχτές ερωτήσεις για του ή της πεποιθήσεις και εμπειρίες ή και πιο σημαντικές στιγμές. Μπορεί να θέλετε να καλέσει έναν πνευματικό ηγέτη να επισκεφθεί το αγαπημένο σας πρόσωπο, καθώς και.

Αποχαιρετώντας

Μπορείτε να βοηθήσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο γνωστοποιήσει την τελική ευχές για την οικογένεια και τους φίλους. Ενθαρρύνετε το αγαπημένο σας πρόσωπο για να μοιραστεί τα συναισθήματά του, συμπεριλαμβανομένων χάρη ή συγχώρεση, και να δίνω στους άλλους μια ευκαιρία να πω αντίο. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τη συζήτηση σχετικά με τα σημαντικά, ανείπωτος σκέψεις, οι οποίες μπορεί να έχει νόημα για όλους. Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να βρουν επίσης παρήγορο να αφήσει μια κληρονομιά - όπως η δημιουργία ενός καταγραφή, για γράμματα τη ζωή του ή την εγγραφή σε αγαπημένους, ιδίως όσον αφορά σημαντικά μελλοντικά γεγονότα.

Βλέπε επίσης

Τέλος της ζωής: τη φροντίδα για έναν ετοιμοθάνατο αγαπημένου προσώπου

Αναγνωρίζοντας όταν ο θάνατος είναι κοντά

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια πότε κάποιος θα πεθάνει. Καθώς πλησιάζει ο θάνατος, όμως, το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να παρουσιάσει διάφορα σημεία και συμπτώματα που δείχνουν ότι το τέλος της ζωής είναι κοντά. Ψάξτε για:

  • Ανησυχία και διέγερση. Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να αλλάζουν συχνά θέσεις.
  • Απόσυρση. Αγαπημένου σας δεν μπορεί πλέον να θέλουν να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή άλλες αγαπημένες δραστηριότητες.
  • Υπνηλία. Αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του χρόνου ύπνου.
  • Απώλεια της όρεξης. Αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να τρώνε και να πίνουν λιγότερο από το συνηθισμένο.
  • Διακόπτει προσωρινά ή άλλες μεταβολές στην αναπνοή. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το αγαπημένο σας πρόσωπο είναι κοιμισμένος ή ξύπνιος.

Παροχή άνεση

Η ενεργή φάση του θανάτου αρχίζει συνήθως αρκετές ημέρες πριν από το θάνατο. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε ό, τι συμβαίνει με το αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορείτε να τον βοηθήσουν να νιώσετε όσο πιο άνετα είναι δυνατό - ιδανικά με την υποστήριξη της παρηγορητικής ή ξενώνα ειδικούς φροντίδα.

Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο: Δοκιμάστε αυτά τα μέτρα άνεσης:
Δεν είναι πλέον τρώει ή πίνει Κρατήστε υγρό το στόμα του αγαπημένου σας προσώπου με τα τσιπ πάγο ή ένα σφουγγάρι. Απλώστε lip balm ή βαζελίνη για να του ή της χείλη.
Έχει δυσκολία στην αναπνοή Γυρίστε το κεφάλι του αγαπημένου σας προσώπου στο πλάι. Τοποθετήστε μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι του αγαπημένου σας προσώπου, ή να δοκιμάσετε διαφορετικές θέσεις. Τσιπ πάγου, οξυγόνο και ένα δροσερό-ομίχλη υγραντήρα μπορεί επίσης να βοηθήσει. Ρωτήστε το γιατρό του αγαπημένου σας προσώπου σχετικά με τα φάρμακα για να διευκολύνει την αναπνοή ή να ανακουφίσει τα συναισθήματα της δύσπνοιας.
Έχει ακράτεια Χρησιμοποιήστε πάνες ακράτειας ή καθετήρα για να κρατήσει το αγαπημένο σας πρόσωπο στεγνό και καθαρό.
Έχει θολή όραση Χρησιμοποιήστε απαλό φωτισμό.
Δεν μπορώ να μιλήσω Μιλήστε με το αγαπημένο σας πρόσωπο σε μια κατευναστική φωνή. Κρατήστε το χέρι του.
Αναταράσσεται ή σύγχυση Να είστε ήρεμοι και καθησυχαστική. Δημιουργήστε μια ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρα. Περιορίστε τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο, και επαναλάβετε τα ονόματά τους συχνά.
Φαίνεται να είναι στον πόνο Ζητήστε από την ιατρική ομάδα να προσαρμόσουν τα φάρμακά του αγαπημένου σας προσώπου ή σχέδιο θεραπείας.

Το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε μια σύντομη, η τελική αύξηση της ενέργειας. Αν και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για να δείτε το αγαπημένο σας πρόσωπο με ανανεωμένη ζωτικότητα, να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος του θανάτου. Αν αυτό συμβεί, να επωφεληθούν από την ευκαιρία να απολαύσετε το αγαπημένο σας πρόσωπο και να πω τελικά αποχαιρετισμοί σας.

Αγρυπνούσαν

Για πολλές οικογένειες, Αγρυπνούσαν κοντά σε έναν ετοιμοθάνατο αγαπούσε κρεβάτι ενός ατόμου είναι ένας τρόπος για να δείξει την υποστήριξη και την αγάπη. Αν αποφασίσετε να διατηρήσετε αγρυπνία, να συνεχίσουμε να μιλάμε για το αγαπημένο σας πρόσωπο. Αν νομίζετε ότι το αγαπημένο σας πρόσωπο θα θέλουν να μοιραστούν αυτή τη φορά με τους άλλους, να καλέσει τα μέλη της οικογένειας ή στενούς φίλους για να δείξουν την υποστήριξή τους, καθώς και. Εκφράστε την αγάπη σας, αλλά ας το αγαπημένο σας πρόσωπο να ξέρετε ότι είναι εντάξει για να αφήσει να πάει.

Βλέπε επίσης