Η τροφική αλλεργία

Τροφικές αλλεργίες: ετικέτες των τροφίμων κατανόηση

Οι ετικέτες των τροφίμων αλλεργιογόνα τρόφιμα λίστα να σας βοηθήσει να αποφύγετε μια αλλεργική αντίδραση. Εδώ είναι οι κορυφαίες οκτώ αλλεργιογόνα τρόφιμα που απαριθμούνται.

Στην Ευρώπη, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) απαιτεί από τους κατασκευαστές τροφίμων να απαριθμούν τις οκτώ πιο κοινά συστατικά που προκαλούν αλλεργίες τροφίμων. Οι περισσότερες άλλες χώρες έχουν παρόμοιους κανόνες. Στην Ευρώπη, οι πληροφορίες σχετικά με τις αλλεργίες τροφίμων πρέπει να είναι γραμμένο σε απλή ενήλικες όρους και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να καταλάβουν. Οι οκτώ τρόφιμα που περιλαμβάνονται στον λογαριασμό επισήμανση των τροφίμων για αλλεργίες Εκτιμάται ότι το 90 τοις εκατό των αλλεργικών αντιδράσεων. Τα οκτώ αυτά τα τρόφιμα είναι οι εξής:

 • Γάλα
 • Αυγά
 • Αράπικα φιστίκια
 • Καρπούς με κέλυφος (όπως αμύγδαλα κάσιους,, καρύδια)
 • Τα ψάρια (όπως το λαβράκι, μπακαλιάρο, το καλκάνι)
 • Οστρακοειδή (όπως τα καβούρια, αστακοί, γαρίδες)
 • Σόγια
 • Σιτάρι

Κατανοώντας τις ετικέτες των τροφίμων

ΗΠΑ ετικέτες των τροφίμων να πάρει κάποιο από την εικασία από την ανάγνωση ετικέτας, βοηθώντας σας πιο εύκολα να εντοπίσει τα τρόφιμα που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Εδώ είναι οι απαντήσεις σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις απαιτήσεις ετικέτα των τροφίμων.

 • Τα τρόφιμα Τι επισημαίνεται; εγχώρια ή εισαγόμενα συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να έχουν μια ετικέτα που αναγράφει εάν το προϊόν περιέχει ένα από τα οκτώ κορυφαία αλλεργιογόνα.
 • Ποιες πληροφορίες αλλεργία περιλαμβάνεται στην ετικέτα Η ετικέτα αναφέρει τον τύπο του αλλεργιογόνου; - για παράδειγμα, τον τύπο του περικοχλίου δένδρων (αμύγδαλο, καρυδιά) ή τον τύπο της οστρακοειδών καρκινοειδών (καβούρια, γαρίδες) - καθώς και οποιοδήποτε συστατικό που περιέχει ένα πρωτεΐνης από τα οκτώ κύρια αλλεργιογόνα τρόφιμα. Οι ετικέτες περιλαμβάνουν επίσης κάθε αλλεργιογόνα που βρέθηκαν σε αρωματικές ουσίες, χρωστικές ουσίες ή άλλα πρόσθετα.
 • Ποιες τροφές δεν είναι χαρακτηρισμένα; ​​φρέσκα προϊόντα, νωπού κρέατος και ορισμένων ραφιναρισμένα λάδια δεν απαιτούν εισαγωγή στις ετικέτες.

Ακούσια συστατικά

Νομοθεσία για τη σήμανση των τροφίμων απαιτούν αλλεργιογόνων τροφών που πρέπει να προσδιορίζονται ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες - αλλά μόνο όταν και αν περιέχεται ως συστατικό. Οι κατασκευαστές δεν υποχρεούνται να περιλαμβάνουν προειδοποιήσεις σχετικά με τροφικά αλλεργιογόνα λάθος εισήχθη κατά τη διάρκεια παρασκευής ή συσκευασίας (επιμόλυνση). Η κοινή εμφάνιση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, αν είστε πολύ ευαίσθητα σε αλλεργιογόνα τρόφιμα.

Πολλοί κατασκευαστές περιλαμβάνουν εθελοντικά προειδοποιήσεις, αλλά αυτές οι συμβουλευτικές ετικέτες δεν είναι πάντα σαφής. Και, οι κατασκευαστές έχουν διαφορετικούς τρόπους να πει ούτε μια αλλεργιογόνο τροφή μπορεί να είναι παρόν. Για παράδειγμα, οι ετικέτες μπορεί να πουν "κατασκευάζονται σε εργοστάσιο που επεξεργάζεται επίσης το σιτάρι" ή "μπορεί να περιέχουν σόγια." Η FDA εργάζεται για να καταστήσει τη μορφή αυτών των συμβουλευτικών ετικέτες πιο συνεπής, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να εντοπιστούν τα προϊόντα που περιέχουν αλλεργιογόνα. Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με το εάν ένα προϊόν περιέχει κάτι που είστε αλλεργικοί σε, είναι καλύτερα να το αποφύγετε.

Βλέπε επίσης

Τροφικές αλλεργίες: ετικέτες των τροφίμων κατανόηση

Χωρίς γλουτένη ετικέτες

Η τροφική αλλεργία. Είναι χαρακτηρισμένα τρόφιμα Τι;
Η τροφική αλλεργία. Είναι χαρακτηρισμένα τρόφιμα Τι;

Παρά το γεγονός ότι δυσανεξία στη γλουτένη είναι διαφορετική από μια τροφική αλλεργία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις. Η γλουτένη προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας σε άτομα που έχουν κοιλιοκάκη, μια χρόνια διαταραχή του πεπτικού συστήματος. Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη που εμφανίζεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Είναι βρέθηκαν σε πολλά τρόφιμα και συστατικά τροφίμων.

Το FDA έχει καθιερώσει αρχικές κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση του όρου «χωρίς γλουτένη» στις ετικέτες των τροφίμων. Επί του παρόντος, το "χωρίς γλουτένη" ετικέτα είναι εθελοντική - είναι στο χέρι του κατασκευαστή αν θα συμπεριλάβει. Πολλά τρόφιμα είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και μπορεί ή δεν μπορεί να επισημαίνονται ως τέτοια. Το FDA είναι στη διαδικασία της διύλισης κατευθυντήριες γραμμές για την γλουτένη επισήμανσης.

Η κατώτατη γραμμή: να είστε προσεκτικοί

Πάντα διπλό Ελέγξτε τις ετικέτες για να είστε σίγουροι ότι ξέρετε τι φαγητό και το ποτό. Ακόμα κι αν ένα προϊόν διατροφής μπορεί να ήταν ασφαλής είναι η τελευταία φορά που αγοράσατε ή καταναλώνονται, είναι πιθανό ότι τα συστατικά έχουν αλλάξει ή η ετικέτα έχει ενημερωθεί. Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τα συστατικά των τροφίμων, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για το αν το τρόφιμο θα μπορούσε να περιέχει, ενδεχομένως, ένα αλλεργιογόνο τροφή.

Βλέπε επίσης