Η τροφική αλλεργία

Ορισμός

Η τροφική αλλεργία είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που εμφανίζεται αμέσως μετά το φαγητό ένα συγκεκριμένο φαγητό. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα που προκαλούν τις αλλεργίες τροφίμων μπορούν να προκαλέσουν σημεία και συμπτώματα όπως πεπτικά προβλήματα, κνίδωση ή οίδημα των αεραγωγών. Σε μερικούς ανθρώπους, μια τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα ή ακόμα και μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση γνωστή ως αναφυλαξία.

Τροφική αλλεργία επηρεάζει περίπου 6 έως 8 τοις εκατό των παιδιών κάτω των 5 ετών, και περίπου 3 έως 4 τοις εκατό των ενηλίκων. Ενώ δεν υπάρχει καμία θεραπεία, ορισμένα παιδιά ξεπερνούν τροφική αλλεργία τους καθώς γερνούν. Είναι εύκολο να συγχέουμε μια τροφική αλλεργία με μια πολύ πιο κοινή αντίδραση είναι γνωστή ως τροφική δυσανεξία. Αν και ενοχλητική, τροφική δυσανεξία είναι μια λιγότερο σοβαρή κατάσταση που δεν περιλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Για μερικούς ανθρώπους, μια αλλεργική αντίδραση σε μια συγκεκριμένη τροφή μπορεί να είναι δυσάρεστη, αλλά όχι σοβαρή. Για άλλους ανθρώπους, μια αλλεργική αντίδραση τροφίμων μπορεί να είναι τρομακτικό ακόμη και απειλητικές για τη ζωή. Συμπτώματα τροφικής αλλεργίας συνήθως αναπτύσσονται μέσα σε λίγα λεπτά έως δύο ώρες μετά το φαγητό την παραβατική τροφίμων. Τροφικές αλλεργίες μπορεί να συμβεί ακόμη και την πρώτη φορά που τρώτε ένα τρόφιμο.

Τα πιο κοινά συμπτώματα αλλεργίας τροφίμων περιλαμβάνουν:

 • Τσούξιμο ή φαγούρα στο στόμα
 • Κνίδωση, φαγούρα ή έκζεμα
 • Πρήξιμο των χειλιών, του προσώπου, της γλώσσας και του λαιμού, ή άλλα μέρη του σώματος
 • Συριγμός, ρινική συμφόρηση ή δυσκολία στην αναπνοή
 • Κοιλιακό άλγος, διάρροια, ναυτία ή έμετος
 • Ζάλη, ζάλη ή λιποθυμία

Αναφυλαξία
Σε μερικούς ανθρώπους, μια τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση ονομάζεται αναφυλαξία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απειλητικές για τη ζωή συμπτώματα, όπως οι εξής:

 • Συστολή και σφίξιμο των αεραγωγών
 • Ένα πρήξιμο στο λαιμό ή την αίσθηση ενός κόμπο στο λαιμό σας, που καθιστά δύσκολο να αναπνεύσει
 • Σοκ, με μια σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης
 • Ταχυπαλμία
 • Ζάλη, ζάλη ή απώλεια συνείδησης

Επείγουσα θεραπεία είναι κρίσιμης σημασίας για την αναφυλαξία. Ανεπεξέργαστα, αναφυλαξία μπορεί να προκαλέσει κώμα ή θάνατο.

Άσκηση που προκαλείται από τροφική αλλεργία
Μερικοί άνθρωποι έχουν μια αλλεργική αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο που προκαλούνται από την άσκηση. Κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε φαγούρα και λιποθυμία αμέσως μετά θα ξεκινήσετε την άσκηση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μια άσκηση που προκαλείται από τροφική αλλεργία μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις όπως κνίδωση ή αναφυλαξία. Δεν τρώει για μια-δυο ώρες πριν από την άσκηση και την αποφυγή ορισμένων τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του προβλήματος.

Γύρη-food σύνδρομο αλλεργία
Σε πολλούς ανθρώπους που έχουν αλλεργική ρινίτιδα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά και ορισμένα φρούτα και μπαχαρικά μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση που προκαλεί το στόμα να τσούζει ή φαγούρα. Σε μερικούς ανθρώπους, η γύρη των τροφίμων σύνδρομο αλλεργία - μερικές φορές ονομάζεται σύνδρομο της στοματικής αλλεργίας - μπορεί να προκαλέσει διόγκωση της αναφυλαξίας λαιμού ή ακόμη και. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της διασταυρούμενης αντιδραστικότητας. Πρωτεΐνες σε φρούτα και λαχανικά προκαλέσει την αντίδραση επειδή είναι παρόμοιες με αυτές που προκαλούν αλλεργίες πρωτεΐνες που υπάρχουν σε ορισμένα αλλεργιογόνα. Για παράδειγμα, εάν είστε αλλεργικοί στο αγριόχορτο, μπορείτε επίσης να αντιδράσει σε πεπόνια? Εάν είστε αλλεργικοί στη γύρη σημύδας, μπορείτε επίσης να αντιδράσουν με τα μήλα. Τα φρούτα και τα λαχανικά μαγείρεμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτή την αντίδραση. Οι περισσότεροι μαγειρεμένα φρούτα και λαχανικά γενικά δεν προκαλεί διασταυρούμενη αντίδραση του στόματος συμπτώματα αλλεργίας.

Κοινή διασταυρούμενη αντιδραστικότητα μεταξύ γύρη και τα φρούτα και τα λαχανικά:

Εάν είστε αλλεργικοί σε Γύρης σημύδας Γύρη Χόρτα Mugwort γύρη
Μπορείτε επίσης να έχετε μια αντίδραση σε: Μήλα
Καρότα
Σέλινο
Φουντούκια
Ροδάκινα
Αχλάδια
Πρώτες πατάτες
Μπανάνες
Πεπόνια
(Πεπόνι, μελιτώματος και καρπούζι) Ντομάτες
Ντομάτες Μήλα
Καρότα
Σέλινο
Ακτινίδια
Αράπικα φιστίκια
Ορισμένα μπαχαρικά (κύμινο σπόρους, μαϊντανό, κόλιανδρο, γλυκάνισο, μάραθο)

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Δείτε ένα γιατρό ή αλλεργιολόγο εάν έχετε συμπτώματα τροφικής αλλεργίας λίγο μετά το φαγητό. Εάν είναι δυνατόν, δείτε το γιατρό σας όταν η αλλεργική αντίδραση συμβαίνει. Αυτό θα βοηθήσει το γιατρό σας να κάνει μια διάγνωση.

Ζητήστε την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που εμφανίσετε οποιαδήποτε σημάδια ή συμπτώματα της αναφυλαξίας, όπως:

 • Συστολή των αεραγωγών που καθιστά δύσκολο να αναπνεύσει
 • Σοκ, με μια σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης
 • Ταχυπαλμία
 • Ζάλη ή ζαλάδα

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Όταν έχετε μια τροφική αλλεργία, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εντοπίζει λανθασμένα ένα συγκεκριμένο τρόφιμο ή μια ουσία στα τρόφιμα ως κάτι επιβλαβές. Ανοσοποιητικό σας σύστημα ενεργοποιεί τα κύτταρα να απελευθερώσουν αντισώματα που είναι γνωστά ως αντισώματα ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE) για να εξουδετερώσει το φαγητό ένοχος ή η ουσία τροφίμων (το αλλεργιογόνο). Την επόμενη φορά που θα φάτε ακόμη και το μικρότερο ποσό των εν λόγω τροφίμων, τα αντισώματα IgE να αισθανθεί και να σηματοδοτήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να απελευθερώσει μια χημική ουσία που ονομάζεται ισταμίνη, καθώς και άλλων χημικών ουσιών, στην κυκλοφορία του αίματός σας.

Αυτές οι χημικές ουσίες να προκαλέσει μια σειρά από σημεία και συμπτώματα αλλεργίας. Είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση αλλεργικών αντιδράσεων που περιλαμβάνουν στάζει μύτη, φαγούρα στα μάτια, ξηρότητα του φάρυγγα, εξανθήματα και κνίδωση, ναυτία, διάρροια, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και αναφυλακτικό σοκ.

Η πλειονότητα των τροφικών αλλεργιών προκαλούνται από ορισμένες πρωτεΐνες σε:

 • Οστρακοειδή, όπως γαρίδες, αστακό και καβούρι
 • Αράπικα φιστίκια
 • Καρυδιών, όπως τα καρύδια και τα πεκάν
 • Ψάρι
 • Αυγά

Στα παιδιά, οι τροφικές αλλεργίες που συνήθως προκαλούνται από πρωτεΐνες:

 • Αυγά
 • Γάλα
 • Αράπικα φιστίκια
 • Καρυδιών
 • Σιτάρι

Σοκολάτα, καιρό θεωρείται από μερικούς γονείς να προκαλέσουν τροφικές αλλεργίες στα παιδιά, προκαλεί σπάνια κάποια τροφική αλλεργία.

Η τροφική δυσανεξία και άλλες αντιδράσεις
Υπάρχουν ένας αριθμός αντιδράσεων σε τρόφιμα που προκαλούν παρόμοια συμπτώματα με μια τροφική αλλεργία. Ανάλογα με το είδος της τροφικής δυσανεξίας που έχετε, μπορείτε να είστε σε θέση να τρώνε μικρές ποσότητες τρόφιμα πρόβλημα χωρίς αντίδραση. Αντίθετα, αν έχετε μια πραγματική τροφική αλλεργία, ακόμη και ένα μικρό ποσό των τροφίμων μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Επειδή μια τροφική δυσανεξία μπορεί να περιλαμβάνει μερικά από τα ίδια σημεία και συμπτώματα όπως μια τροφική αλλεργία κάνει - όπως ναυτία, εμετό, κράμπες και διάρροια - οι άνθρωποι μπορούν να συγχέουμε τα δύο.

Η τροφική αλλεργία. Προκαλείται από άσκηση τροφική αλλεργία.
Η τροφική αλλεργία. Προκαλείται από άσκηση τροφική αλλεργία.

Μία από τις πτυχές της δύσκολο διάγνωση δυσανεξία τροφίμων είναι ότι μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι όχι στην ίδια τα τρόφιμα, αλλά σε μια ουσία ή συστατικό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του τροφίμου.

Κοινές προϋποθέσεις που μπορούν να προκαλέσουν τα συμπτώματα λάθος για μια τροφική αλλεργία περιλαμβάνουν:

 • Απουσία ενός ενζύμου που απαιτείται για να αφομοιώσει πλήρως την τροφή. Μπορεί να μην έχουν επαρκείς ποσότητες ορισμένων ενζύμων που απαιτούνται για να αφομοιώσει ορισμένες τροφές. Ανεπαρκείς ποσότητες του ενζύμου λακτάση, για παράδειγμα, μειώνει την ικανότητά σας να χωνέψει λακτόζη, το κύριο ζάχαρη γαλακτοκομικών προϊόντων. Δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες, διάρροια και υπέρβαση του φυσικού αερίου.
 • Τροφική δηλητηρίαση. Μερικές φορές τροφική δηλητηρίαση μπορεί να μιμηθεί μια αλλεργική αντίδραση. Βακτήρια σε χάλασε τόνο και άλλα ψάρια, επίσης, μπορεί να κάνει μια τοξίνη που προκαλεί επιβλαβείς αντιδράσεις.
 • Ευαισθησία για τα πρόσθετα τροφίμων. Μερικοί άνθρωποι έχουν πεπτικά αντιδράσεις και άλλα συμπτώματα μετά την κατανάλωση ορισμένων προσθέτων τροφίμων. Για παράδειγμα, τα θειώδη άλατα που χρησιμοποιούνται για τη διατήρηση αποξηραμένα φρούτα, κονσερβοποιημένα προϊόντα και το κρασί μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος σε ευαίσθητα άτομα. Άλλα πρόσθετα τροφίμων που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις περιλαμβάνουν το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και χρωστικές τροφίμων.
 • Επαναλαμβανόμενο παράγοντες στρες ή ψυχολογική. Μερικές φορές η απλή σκέψη ενός τροφίμου μπορεί να σας κάνει να άρρωστο. Ο λόγος δεν είναι πλήρως κατανοητός.
 • Κοιλιοκάκη. Ενώ κοιλιοκάκη είναι μερικές φορές αναφέρεται ως μια αλλεργία στη γλουτένη, δεν είναι μια πραγματική τροφική αλλεργία. Όπως και μια τροφική αλλεργία, αυτό συνεπάγεται μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά είναι μια μοναδική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι πιο περίπλοκη από μια απλή τροφική αλλεργία. Η χρόνια πάθηση του πεπτικού συστήματος που προκαλείται από την κατανάλωση γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο ψωμί, τα ζυμαρικά, τα μπισκότα, και πολλά άλλα τρόφιμα που περιέχουν σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Εάν έχετε κοιλιοκάκη και να τρώνε τροφές που περιέχουν γλουτένη, μια ανοσολογική αντίδραση που προκαλεί βλάβη στην επιφάνεια του λεπτού εντέρου σας, που οδηγεί σε μια ανικανότητα να απορροφήσει ορισμένα θρεπτικά συστατικά.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες κινδύνου Τροφική αλλεργία περιλαμβάνουν:

 • Οικογενειακό ιστορικό. Είστε σε αυξημένο κίνδυνο τροφικών αλλεργιών αν το άσθμα, το έκζεμα, κνίδωση ή αλλεργίες, όπως αλλεργική ρινίτιδα, είναι κοινά στην οικογένειά σας.
 • Παιδιά ένα παρελθόν τροφική αλλεργία. Μπορεί να ξεπεράσει μια τροφική αλλεργία, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, να επιστρέφει αργότερα στη ζωή.
 • Άλλες αλλεργίες. Εάν είστε ήδη αλλεργικοί σε ένα τρόφιμο, μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να γίνουν αλλεργικοί σε ένα άλλο. Ομοίως, αν έχετε άλλα είδη των αλλεργικών αντιδράσεων, όπως αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, τον κίνδυνο να έχουν μια αλλεργία τροφίμων είναι μεγαλύτερη.
 • Ηλικία. Τροφικές αλλεργίες είναι πιο συχνές στα παιδιά, ειδικά τα μικρά παιδιά και τα βρέφη. Καθώς μεγαλώνουμε, το πεπτικό σας σύστημα ωριμάζει και το σώμα σας είναι λιγότερο πιθανό να απορροφήσει τα τρόφιμα ή συστατικά τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες. Ευτυχώς, τα παιδιά ξεπερνούν συνήθως αλλεργίες στο γάλα, σόγια, σιτάρι και τα αυγά. Σοβαρές αλλεργίες και αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς και τα οστρακοειδή είναι πιο πιθανό να είναι δια βίου.
 • Άσθμα. Άσθμα και αλλεργίες σε τρόφιμα συχνά εμφανίζονται μαζί. Όταν το κάνουν, τόσο τροφικές αλλεργίες και τα συμπτώματα του άσθματος είναι πιο πιθανό να είναι σοβαρές.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Γύρη-food σύνδρομο αλλεργία.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Γύρη-food σύνδρομο αλλεργία.

Παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας αναφυλακτικής αντίδρασης περιλαμβάνουν:

 • Έχοντας ένα ιστορικό άσθματος
 • Το να είσαι έφηβος ή νεότεροι
 • Αναμονή για τη θεραπεία των τροφίμων συμπτώματα αλλεργίας με επινεφρίνη
 • Δεν έχει κνίδωση ή άλλα συμπτώματα του δέρματος

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Επιπλοκές της τροφικής αλλεργίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Αναφυλαξία. Αυτή είναι μια απειλητική για τη ζωή αλλεργική αντίδραση.
 • Ατοπική τροφική αλλεργία δερματίτιδα (έκζεμα). Μπορεί να προκαλέσει αντίδραση του δέρματος, όπως το έκζεμα.
 • Οι ημικρανίες. Ισταμίνες, που κυκλοφόρησε από το ανοσοποιητικό σύστημα σας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν ημικρανίες σε μερικούς ανθρώπους.

Ενώ μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αλλεργίες τροφίμων που συνδέονται με την υπερκινητικότητα στην παιδική ηλικία και στην αρθρίτιδα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτό.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Επειδή το ραντεβού του γιατρού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε για το ραντεβού σας, και τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που είχατε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με τον λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Σημειώστε βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως έντονο στρες ή πρόσφατες αλλαγές ζωής.
 • Κάντε μια λίστα με όλες τις βιταμίνες φάρμακα και τα συμπληρώματα που παίρνετε.
 • Πάρτε ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο μαζί, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να απορροφούν όλες τις πληροφορίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορεί να θυμηθεί κάτι που έχετε ξεχάσει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας.

Ο χρόνος σας με το γιατρό σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτήσεων θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Κατάλογος ερωτήσεις σας από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό στην περίπτωση χρόνος τρέχει έξω. Μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Είναι η πάθηση μου προκλήθηκε από τροφική αλλεργία ή άλλη αντίδραση;
 • Τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνω;
 • Είναι η πάθηση μου προσωρινή ή μακράς διαρκείας;
 • Ποια είδη θεραπείας είναι διαθέσιμα και ποιά θα προτείνατε;
 • Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου πρότειναν;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Υπάρχουν διατροφικοί περιορισμοί που θα πρέπει να ακολουθήσει εκεί;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό; Ποιο θα είναι το κόστος, και θα ασφαλιστική μου κάλυψη δει έναν ειδικό;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Έχετε κάποιο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εάν το παιδί σας είναι να δει το γιατρό για μια τροφική αλλεργία, μπορείτε επίσης να θελήσετε να ρωτήσω:

 • Είναι το παιδί μου μπορεί να ξεπεράσει του ή αλλεργία της;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το φαγητό ή τα τρόφιμα που προκαλούν τα συμπτώματα αλλεργίας του παιδιού μου εκεί;
 • Πώς μπορώ να βοηθήσει να κρατήσει το παιδί μου με ένα ασφαλές τροφική αλλεργία στο σχολείο;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας ανά πάσα στιγμή που δεν καταλαβαίνετε κάτι.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Πότε ξεκίνησες να εμφανίσουν συμπτώματα;
 • Πόσο σοβαρά ήταν τα συμπτώματά σας;
 • Πόσο καιρό σας πήρε για τα συμπτώματα να εμφανίζονται μετά το φαγητό υποψιάζεστε ότι είστε αλλεργικοί σε;
 • Λάβατε κάποια over-the-counter φάρμακα αλλεργίας, όπως αντιισταμινικά, και αν ναι, δεν θα βοηθήσει;
 • Μήπως η δική σας αντίδραση είναι πάντα φαίνεται να προκαλείται από ορισμένα τρόφιμα;
 • Πόσο φαγητό έφαγες πριν από την αντίδραση;
 • Ήταν η τροφή που προκάλεσε την αντίδραση ωμά ή μαγειρεμένα;
 • Ξέρετε πώς το φαγητό ήταν έτοιμοι;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να βελτιώνει τα συμπτώματα σας;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε μια τροφική αλλεργία, αποφεύγουν την έκθεση σε τρόφιμα εντελώς μέχρι το διορισμό του γιατρού σας. Αν τρώτε το φαγητό και να έχουν μια ήπια αντίδραση, over-the-counter αντιισταμινικά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Εάν έχετε μια πιο σοβαρή αντίδραση και οποιαδήποτε σημάδια και συμπτώματα της αναφυλαξίας, ζητούν βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Δεν υπάρχει καμία τυποποιημένη δοκιμή χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώσει ή να αποκλείσει μια τροφική αλλεργία. Ο γιατρός σας θα εξετάσει μια σειρά από πράγματα πριν από τη διάγνωση. Τα ακόλουθα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν είστε αλλεργικοί σε κάποιο τρόφιμο ή αν τα συμπτώματα που προκαλούνται από κάτι άλλο:

 • . Περιγραφή των συμπτωμάτων σας Να είστε έτοιμοι να ενημερώσετε το γιατρό σας για μια ιστορία των συμπτωμάτων σας - ποια τρόφιμα, και πόσο, φαίνεται να προκαλούν προβλήματα - και αν έχετε οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών τροφίμων ή άλλες αλλεργίες.
 • Η φυσική εξέταση. Μια προσεκτική εξέταση μπορεί να εντοπίσει ή να αποκλείσει άλλα ιατρικά προβλήματα.
 • Ημερολόγιο τροφίμων. Ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κρατήσει ένα ημερολόγιο τροφίμων των συμπτωμάτων τις διατροφικές σας συνήθειες, και φάρμακα για να εντοπίσετε το πρόβλημα.
 • Δερματική δοκιμασία. Μία δερματική δοκιμασία μπορεί να καθορίσει την αντίδρασή σας σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο. Στη δοκιμή αυτή, μία μικρή ποσότητα του ύποπτου τροφίμων τοποθετείται στο δέρμα του αντιβραχίου ή την πλάτη σας. Το δέρμα σας είναι συνέχεια τρυπιέται με μια βελόνα, για να επιτρέψει μια μικρή ποσότητα της ουσίας κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας. Εάν είστε αλλεργικοί σε μια συγκεκριμένη ουσία που δοκιμάζεται, θα αναπτύξει ένα υπερυψωμένο χτύπημα ή αντίδρασης. Κρατήστε στο μυαλό, θετική αντίδραση στη δοκιμή αυτή από μόνη της δεν αρκεί για να επιβεβαιώσει μια τροφική αλλεργία.
 • Διατροφή αποβολών. Μπορεί να σας ζητηθεί να εξαλείψει ύποπτα τρόφιμα για μια εβδομάδα ή δύο, και στη συνέχεια προσθέστε τα είδη διατροφής πίσω σε μια διατροφή σας σε μια στιγμή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα σύνδεσμο για συγκεκριμένα τρόφιμα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια αλάνθαστη μέθοδο. Ψυχολογικοί παράγοντες, καθώς και φυσικούς παράγοντες μπορούν να μπαίνουν στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, αν νομίζετε ότι είστε ευαίσθητοι σε μια τροφή, μια απάντηση θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί η οποία δεν μπορεί να είναι μια πραγματική αλλεργία ένα. Αν είχατε ένα σερβίς αντίδραση σε τρόφιμα και στο παρελθόν, αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι ασφαλές.
 • Εξέταση αίματος. Μια εξέταση αίματος μπορεί να μετρηθεί ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματός σας σε συγκεκριμένα τρόφιμα, ελέγχοντας την ποσότητα του αλλεργικού τύπου αντισώματα στο αίμα σας, είναι γνωστή ως ανοσοσφαιρίνη Ε αντισώματα (IgE). Για τη δοκιμή αυτή, ένα δείγμα αίματος που ελήφθη στο γραφείο του γιατρού σας αποστέλλεται σε ένα ιατρικό εργαστήριο, όπου διαφορετικές τροφές μπορεί να ελεγχθεί. Ωστόσο, αυτές οι εξετάσεις αίματος δεν είναι πάντα ακριβείς.
 • Προφορική πρόκληση τροφίμων. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, η οποία έγινε στο γραφείο του γιατρού, θα πρέπει να δοθεί μικρή, αλλά αυξανόμενες ποσότητες των ύποπτων τροφίμων. Εάν δεν έχετε μια αντίδραση κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμής, μπορείτε να είστε σε θέση να συμπεριλάβει αυτά τα τρόφιμα στη διατροφή σας και πάλι.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια αλλεργική αντίδραση είναι να αποφευχθούν τα τρόφιμα που προκαλούν σημεία και τα συμπτώματα. Ωστόσο, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, μπορεί να έρθει σε επαφή με τα τρόφιμα που προκαλεί μια αντίδραση.

Για μια μικρή αλλεργική αντίδραση, over-the-counter ή συνταγογραφούμενα αντιισταμινικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να ληφθούν μετά την έκθεση σε μια αλλεργία που προκαλούν τα τρόφιμα να βοηθήσει να ανακουφίσει κνησμός ή κνίδωση. Παρόλ'αυτά, τα αντιισταμινικά μπορεί να μην αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση.

Για μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, μπορεί να χρειαστείτε μια ένεση έκτακτης ανάγκης της επινεφρίνης και ένα ταξίδι στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες φέρουν επινεφρίνη autoinjector (EpiPen, EpiPen Jr, Twinject). Αυτή η συσκευή είναι ένα συνδυασμένο σύριγγα και βελόνα που κρυφή εγχέει μια ενιαία δόση του φαρμάκου, όταν πιέζεται ενάντια μηρό. Εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει ένα επινεφρίνη autoinjector:

 • Φέρτε μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να κρατήσει ένα επιπλέον autoinjector στο αυτοκίνητό σας ή στο γραφείο σας στη δουλειά.
 • Πάντα να είστε βέβαιος να αντικαταστήσει επινεφρίνη πριν από την ημερομηνία λήξης της, ή μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.
 • Να είστε βέβαιος ότι ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε το αυτοενετήρα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι πιο κοντά για να ξέρετε πώς να διαχειριστεί το φάρμακο - αν είναι μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης αναφυλακτικό, θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας.

Πειραματικές θεραπείες
Ενώ δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για να βρείτε τις καλύτερες θεραπείες για να μειώσει τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας και την πρόληψη των επιθέσεων αλλεργία, δεν υπάρχει καμία αποδεδειγμένη θεραπεία που μπορεί να αποτρέψει ή πλήρως την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Δυστυχώς ενέσεις (ανοσοθεραπεία), μια σειρά από ενέσεις που χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την επίδραση των άλλων αλλεργιών, όπως αλλεργική ρινίτιδα, δεν είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία των τροφικών αλλεργιών. Δύο θεραπείες που έχουν δείξει κάποια υπόσχεση είναι:

 • Anti-IgE θεραπεία. Η φαρμακευτική αγωγή omalizumab (Xolair) επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να χρησιμοποιήσει IgE. Το φάρμακο μελετάται για τη θεραπεία του αλλεργικού άσθματος και τροφικές αλλεργίες. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία εξακολουθεί να θεωρείται πειραματική και περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει για τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια του φαρμάκου. Έχει συσχετιστεί με ένα αυξημένο δυναμικό κίνδυνο αναφυλαξίας.
 • Προφορική ανοσοθεραπεία. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει τη χρήση των από του στόματος ανοσοθεραπεία (ΔΟΕ) ως θεραπεία για την τροφική αλλεργία. Μικρές δόσεις των τροφίμων είστε αλλεργικοί σε περίπτωση κατάποσης ή τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα σας (υπογλώσσια). Η δόση του αλλεργιογόνες τροφίμων αυξάνεται σταδιακά. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται ελπιδοφόρες, ακόμα και σε άτομα με αλλεργία στα φιστίκια. Αλλά, περισσότερη έρευνα πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι αυτή η θεραπεία είναι ασφαλής.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Ένα από τα κλειδιά για την πρόληψη της αλλεργικής αντίδρασης είναι να αποφευχθεί εντελώς το φαγητό που προκαλεί τα συμπτώματά σας.

 • Μην υποθέσετε. Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν ένα συστατικό είστε αλλεργικοί σε. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι ξέρετε τι είναι σε ένα τρόφιμο, ελέγξτε την ετικέτα. Συστατικά αλλάζουν μερικές φορές. Οι ετικέτες των τροφίμων πρέπει να αναφέρει σαφώς αν περιέχουν κοινά αλλεργιογόνα τρόφιμα. Διαβάστε τις ετικέτες τροφίμων προσεκτικά για να αποφευχθούν αυτές οι οκτώ κορυφαίες πηγές των αλλεργιογόνων τροφίμων: γάλα, τα αυγά, τα φιστίκια, τα καρύδια, τα ψάρια, τα οστρακοειδή, σόγια και το σιτάρι.
 • Σε περίπτωση αμφιβολίας, να πω όχι, ευχαριστώ. Σε εστιατόρια και κοινωνικές εκδηλώσεις, παίρνετε πάντα τον κίνδυνο ότι μπορεί να φάει ένα φαγητό που είμαστε αλλεργικοί. Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της αλλεργικής αντίδρασης των τροφίμων και δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι μια πολύ μικρή ποσότητα ενός τροφίμου μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή αντίδραση σε ορισμένους ανθρώπους. Αν έχετε οποιαδήποτε υποψία σε όλους ότι ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει κάτι που είστε αλλεργικοί σε, κατευθύνουν σαφής.
 • Συμμετοχή φροντιστές. Εάν το παιδί σας έχει μια αλλεργία τροφίμων, ζητά την βοήθεια των συγγενών, μπέιμπι σίτερ, δασκάλους και άλλους φροντιστές. Σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι για το παιδί σας για να αποφύγετε την αλλεργία που προκαλούν τα τρόφιμα και ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Είναι επίσης σημαντικό να αφήσουμε τους φροντιστές ξέρουν ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν για να αποφευχθεί μια αντίδραση στην πρώτη θέση, όπως προσεκτικό πλύσιμο των χεριών, τον καθαρισμό και τις επιφάνειες που θα μπορούσαν να έχουν έρθει σε επαφή με το αλλεργιογόνο τροφίμων.

Βλέπε επίσης

Εναλλακτική ιατρική

Έρευνα για εναλλακτικές θεραπείες τροφική αλλεργία είναι περιορισμένη. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι να τα δοκιμάσετε και να ισχυρίζονται ότι ορισμένες θεραπείες βοηθούν.

 • Herbal θεραπείες. Μερικές μικρές μελέτες βότανα έχουν δείξει κάποιο όφελος στη μείωση των συμπτωμάτων και την πρόληψη της αναφυλαξίας, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων τύπων κινεζική ιατρική. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απόδειξη ακόμα ότι αυτές οι εργασίες. Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ποιότητα ορισμένων φυτικά σκευάσματα από την Κίνα. Εάν πάρετε ένα φυτικό φάρμακο, φροντίστε να ενημερώσετε το γιατρό σας γι 'αυτό. Μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των δοκιμών ή να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα που παίρνετε.
 • Ο βελονισμός και acupressure. Υπάρχει λίγη ακαδημαϊκή έρευνα στο βελονισμό για τις αλλεργίες τροφίμων, καθώς και οι μελέτες που υπάρχουν δεν παρουσιάζουν σαφές όφελος από αυτές τις τεχνικές. Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε μια από αυτές τις θεραπείες, να είστε βέβαιος ότι εργάζεστε με έναν έμπειρο και πιστοποιημένο φορέα.
 • Ειδικές δίαιτες. Κατά το παρελθόν, "εκ περιτροπής δίαιτες» που έχουν να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα σε ορισμένες στιγμές δικάστηκαν ως θεραπεία τροφική αλλεργία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτό ή άλλα τέτοιου είδους δίαιτες είναι μια αποτελεσματική θεραπεία αλλεργία τροφίμων. Η μόνη στρατηγική τροφίμων έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν είναι η πλήρης αποφυγή της που προκαλούν τις αλλεργίες τροφίμων.

Βλέπε επίσης

Αντιμετώπιση και υποστήριξη

Η τροφική αλλεργία μπορεί να είναι προκλητική και μια πηγή συνεχούς ανησυχίας. Έχοντας μια καλή πηγή πληροφοριών και την ευκαιρία να συζητήσει την κατάσταση με άλλους που μοιράζονται τις ανησυχίες σας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Ένας αριθμός των δικτυακών τόπων και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις παρέχουν πληροφορίες και φόρουμ για τη συζήτηση των τροφικών αλλεργιών. Μερικά είναι ειδικά για τους γονείς των παιδιών με αλλεργίες τροφίμων. Η τροφική αλλεργία και η ιστοσελίδα αναφυλαξία μπορεί να σας κατευθύνει για να υποστηρίξει τις ομάδες και τα γεγονότα στην περιοχή σας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι χρήσιμο να μιλήσετε με τους άλλους, οι οποίοι ασχολούνται με τις ίδιες προκλήσεις.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί μια αλλεργική αντίδραση είναι να γνωρίζουν και να αποφεύγουν τα τρόφιμα που προκαλούν τα σημάδια και τα συμπτώματα. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό είναι μια απλή ενόχληση, αλλά άλλοι θεωρούν ότι είναι μια μεγαλύτερη δυσκολία. Επίσης, ορισμένα τρόφιμα - όταν χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε ορισμένα πιάτα - μπορεί να είναι καλά κρυμμένο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε εστιατόρια και σε άλλες κοινωνικές ρυθμίσεις.

Εάν γνωρίζετε ότι έχετε μια τροφική αλλεργία, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Ξέρετε τι τρώνε και να πίνουν. Να είστε βέβαιος να διαβάσει τις ετικέτες των τροφίμων προσεκτικά.
 • Αν έχετε ήδη μια σοβαρή αντίδραση, φορέστε μια ιατρική συναγερμού βραχιόλι ή κολιέ που αφήνει τους άλλους να γνωρίζουν ότι έχετε μια τροφική αλλεργία σε περίπτωση που έχετε μια αντίδραση και να είστε σε θέση να επικοινωνήσει.
 • Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη συνταγογράφηση επινεφρίνη έκτακτης ανάγκης. Ίσως χρειαστεί να φέρει επινεφρίνη autoinjector (EpiPen, EpiPen Jr, Twinject), εάν είστε σε κίνδυνο μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης.
 • Να είστε προσεκτικοί στα εστιατόρια. Να είστε σίγουροι server ή σεφ σας γνωρίζει ότι μπορείτε απολύτως δεν μπορεί να φάει το φαγητό που είστε αλλεργικοί σε, και θα πρέπει να είναι απολύτως βέβαιο ότι το γεύμα η παραγγελία σας δεν το περιέχει. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το φαγητό δεν είναι διατεθειμένη σε επιφάνειες ή τηγάνια που περιείχε κανένα από τα τρόφιμα είστε αλλεργικοί. Μην να είναι απρόθυμοι να κάνουν τις ανάγκες σας είναι γνωστό. Μέλη του προσωπικού του εστιατορίου είναι συνήθως περισσότερο από ευτυχείς να βοηθήσουν όταν έχει κατανοήσει πλήρως το αίτημά σας.

Εάν το παιδί σας έχει μια αλλεργία τροφίμων, να λάβει αυτά τα μέτρα για να εξασφαλίσει του ή της ασφάλειας:

 • Ειδοποίηση ανθρώπους-κλειδιά που το παιδί σας έχει μια αλλεργία τροφίμων. Μιλήστε με τους παρόχους φροντίδας των παιδιών, το προσωπικό του σχολείου, οι γονείς των φίλων του παιδιού σας και άλλους ενήλικες που συχνά αλληλεπιδρούν με το παιδί σας. Δώστε έμφαση ότι μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση δράση. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας γνωρίζει, επίσης, να ζητήσει βοήθεια αμέσως, αν αυτός ή αυτή αντιδρά με τα τρόφιμα.
 • Εξηγήστε συμπτώματα τροφικής αλλεργίας. Διδάξτε τους ενήλικες οι οποίοι περνούν το χρόνο τους με το παιδί σας πώς να αναγνωρίσουν τα σημάδια και τα συμπτώματα της αλλεργικής αντίδρασης.
 • Γράψτε ένα σχέδιο δράσης. Σχέδιο σας θα πρέπει να περιγράφει πώς να φροντίσει για το παιδί σας όταν αυτός ή αυτή έχει μια αλλεργική αντίδραση σε τρόφιμα. Παρέχετε ένα αντίγραφο του σχεδίου για την νοσοκόμα του σχολείου του παιδιού σας και άλλους που ενδιαφέρονται για την εποπτεία και το παιδί σας.
 • Βάλτε το παιδί σας να φοράει μια ιατρική συναγερμού βραχιόλι ή κολιέ. Αυτή η ειδοποίηση απαριθμεί τα συμπτώματα αλλεργίας του παιδιού σας και εξηγεί πώς οι άλλοι μπορούν να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης.

Βλέπε επίσης