Αλλεργία αυγό

Ορισμός

Τα αυγά είναι μία από τις πιο κοινές αλλεργίες προκαλούν τα τρόφιμα στα παιδιά.

Συμπτώματα αλλεργίας αυγό εμφανίζονται συνήθως μερικά λεπτά έως μερικές ώρες μετά την κατανάλωση αυγών ή τροφίμων που περιέχουν αυγά. Τα σημεία και συμπτώματα που κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή και μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικά εξανθήματα, κνίδωση, φλεγμονή της μύτης, και έμετο ή άλλα πεπτικά προβλήματα. Σπάνια, η αλλεργία αυγό μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία - μια απειλητική για τη ζωή αντίδραση.

Αλλεργία αυγό μπορεί να συμβεί το συντομότερο παιδική ηλικία. Τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν αλλεργία αυγό τους πριν από την εφηβεία. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, συνεχίζει στην ενήλικη ζωή.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Αντιδράσεις αλλεργία αυγό διαφέρουν από άτομο σε άτομο και συνήθως εμφανίζονται αμέσως μετά την έκθεση στο αυγό. Συμπτώματα αλλεργίας αυγό μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Φλεγμονή του δέρματος ή κνίδωση - η πιο συχνή αντίδραση αλλεργία αυγό
 • Αλλεργικές ρινική φλεγμονή (αλλεργική ρινίτιδα)
 • Πεπτικού συστήματος (γαστρεντερική) συμπτώματα, όπως κράμπες, ναυτία και έμετος
 • Σημείων και συμπτωμάτων άσθματος, όπως ο βήχας, σφίξιμο στο στήθος ή δύσπνοια

Αναφυλαξία
Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να οδηγήσει σε αναφυλαξία, μια απειλητική για τη ζωή έκτακτης ανάγκης που απαιτεί άμεση επινεφρίνη (αδρεναλίνη) πυροβόλησε και ένα ταξίδι στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Σημάδια αναφυλαξίας και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

 • Συστολή των αεραγωγών, συμπεριλαμβανομένου ενός οίδημα του λαιμού ή ένα κόμπο στο λαιμό σας, που καθιστά δύσκολο να αναπνεύσει
 • Κοιλιακό πόνο και κράμπες
 • Ταχυπαλμία
 • Σοκ, με μια σοβαρή πτώση της αρτηριακής πίεσης αισθάνθηκε ζάλη, ζάλη ή απώλεια συνείδησης

Αν εσείς ή το παιδί σας έχει μια αντίδραση στα αυγά, συζητήστε το με τον γιατρό δεν έχει σημασία πόσο ήπια μπορεί να ήταν. Η σοβαρότητα των αντιδράσεων αλλεργίας αυγού μπορεί να ποικίλει κάθε φορά που ένα συμβαίνει. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν εσείς ή το παιδί σας είχε μια ήπια αντίδραση στο παρελθόν, η επόμενη αντίδραση θα μπορούσε να είναι πιο σοβαρή.

Αλλεργία αυγό. Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς.
Αλλεργία αυγό. Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς.

Εάν ο γιατρός σας πιστεύει ότι εσείς ή το παιδί σας μπορεί να είναι σε κίνδυνο από μια σοβαρή αντίδραση, ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα επινεφρίνη έκτακτης ανάγκης πυροβόλησε για να χρησιμοποιηθεί αν αναφυλαξία. Η βολή έρχεται σε μια συσκευή που το καθιστά εύκολο να υλοποιηθεί, ονομάζεται εγχυτή.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Δείτε ένα γιατρό, εάν εσείς ή το παιδί σας έχει σημάδια ή συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας λίγο μετά την κατανάλωση αβγών ή ένα προϊόν που περιέχει αυγά. Εάν είναι δυνατόν, δείτε το γιατρό, όταν η αλλεργική αντίδραση συμβαίνει. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση.

Αν εσείς ή το παιδί σας έχει σημάδια και τα συμπτώματα της αναφυλαξίας, αναζητούν άμεση επείγουσα θεραπεία και η χρήση ενός autoinjector αν έχει συνταγογραφηθεί.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Όλες οι τροφικές αλλεργίες προκαλούνται από υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει λανθασμένα ορισμένες πρωτεΐνες αυγού ως επιβλαβείς. Όταν εσείς ή το παιδί σας έρχεται σε επαφή με τις πρωτεΐνες αυγού, κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (αντισώματα) αναγνωρίζουν και σηματοδοτούν το ανοσοποιητικό σύστημα να απελευθερώνουν ισταμίνη και άλλες χημικές ουσίες που προκαλούν αλλεργικές σημεία και τα συμπτώματα.

Και οι δύο κρόκους και ασπράδια περιέχουν πρωτεΐνες που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά η αλλεργία στα ασπράδια αυγών είναι η πιο κοινή. Είναι δυνατό για θηλάζοντα βρέφη να έχουν μια αλλεργική αντίδραση σε πρωτεΐνες αυγού στο μητρικό γάλα, αν η μητέρα καταναλώνει αυγά.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Ορισμένοι παράγοντες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργίας αυγό:

 • Ατοπική δερματίτιδα. Παιδιά με αυτό το είδος της αντίδρασης του δέρματος είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξουν μια αλλεργία τροφίμων από ό, τι τα παιδιά που δεν έχουν δερματικά προβλήματα.
 • . Οικογενειακό ιστορικό είστε σε αυξημένο κίνδυνο τροφικής αλλεργίας, αν ένας ή και οι δύο γονείς σας έχουν άσθμα, τροφική αλλεργία ή κάποιο άλλο είδος της αλλεργίας - όπως η αλλεργική ρινίτιδα, κνίδωση ή έκζεμα.
 • Ηλικία. Αλλεργία αυγό είναι πιο συχνή σε παιδιά. Καθώς μεγαλώνουμε, το πεπτικό σύστημα ωριμάζει και αλλεργικές αντιδράσεις τροφίμων είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Η πιο σημαντική επιπλοκή της αλλεργίας αυγό έχει μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση που απαιτεί μια ένεση αδρεναλίνης και επείγουσα θεραπεία.

Η ίδια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί αλλεργία αυγό μπορεί επίσης να προκαλέσει άλλες συνθήκες. Αν εσείς ή το παιδί σας έχει αλλεργία αυγό, εσείς ή το παιδί σας μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο:

 • Αλλεργίες σε άλλα τρόφιμα, όπως γάλα, σόγια ή φιστίκια
 • Αλλεργική ρινίτιδα - μια αλλεργική αντίδραση σε οργή κατοικίδιων ζώων, ακάρεα σκόνης ή γύρης χλόης
 • Αλλεργικές αντιδράσεις του δέρματος όπως ατοπική δερματίτιδα
 • Άσθμα, το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο να έχουν μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση στα αυγά ή σε άλλα τρόφιμα

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Είναι πιθανό να ξεκινήσει βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό ή τον παιδίατρό σας. Μπορεί να αναφέρεται σε έναν γιατρό που ειδικεύεται σε αλλεργικές διαταραχές (αλλεργιολόγος-ανοσολόγος).

Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και υπάρχει συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα να είναι καλά προετοιμασμένοι για το ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε, και τι να περιμένουμε από το γιατρό.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε ενήμεροι για τυχόν προ-ραντεβού περιορισμούς. Όταν κάνετε το ραντεβού για τον εαυτό σας ή το παιδί σας, ρωτήστε αν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, εάν εσείς ή το παιδί σας πρόκειται να έχει γίνει δοκιμή αλλεργίας, ο γιατρός θα θέλετε εσείς ή το παιδί σας για να αποφύγετε τη λήψη αντιισταμινικά για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν από τη δοκιμή.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που μπορεί να φαίνεται άσχετα για το λόγο για τον οποίο έχει προγραμματιστεί η συνάντηση.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα που εσείς ή το παιδί σας παίρνει.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ζητήσει από το γιατρό.

Ο χρόνος σας με το γιατρό του παιδιού σας είναι περιορισμένος, έτσι πρέπει να καταρτισθεί κατάλογος των ερωτημάτων μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο από αυτό. Για αλλεργία αυγό, περιλαμβάνουν ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ζητήσετε από το γιατρό:

 • Απαιτούνται είδη Τι των εξετάσεων; Για τις εξετάσεις αυτές απαιτούν κάποια ειδική προετοιμασία;
 • Είναι αυτή η αντίδραση πιθανότατα προκαλείται από μια αλλεργία αυγό ή μπορεί να προκληθεί από κάτι άλλο;
 • Ποιες άλλες συνθήκες μπορεί να προκαλούν αυτά τα συμπτώματα;
 • Το παιδί μου ή εγώ πρέπει να αποφύγετε εντελώς τα αυγά; Ή είναι ορισμένα προϊόντα αυγών εντάξει;
 • Ποιες τροφές είναι πιο πιθανό να περιέχουν αυγά;
 • Τι πρέπει να κάνω για να πω το σχολείο του παιδιού μου για του ή της αλλεργίας;
 • Το παιδί μου ή έχω άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτά μαζί με αλλεργία αυγό;
 • Do I - ή μήπως το παιδί μου - πρέπει να φέρουν autoinjector σε περίπτωση σοβαρής αντίδρασης;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Μην διστάσετε να ζητήσετε αυτές ή άλλες ερωτήσεις οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του ραντεβού.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα.

Τι να περιμένετε από το γιατρό
Ο γιατρός του παιδιού σας είναι πιθανό να σας θέσω και το παιδί σας μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από άλλα σημεία. Ο γιατρός μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν εσείς ή το παιδί σας έχετε πρώτα μια αντίδραση στα αυγά;
 • Μπορείς να περιγράψεις την αντίδραση;
 • Μήπως αυτό συμβαίνει κάθε φορά που εσείς ή το παιδί σας τρώει τα αυγά ή κάτι γίνεται με αυγά;
 • Πόσο σύντομα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων εσείς ή το παιδί σας καταναλώνει αυγά ή προϊόντα που περιέχουν αυγά;
 • Πόσο σοβαρά είναι τα συμπτώματά σας ή τα συμπτώματα του παιδιού σας;
 • Μήπως είναι κάτι που φαίνεται να βελτιώνουν τα συμπτώματα, όπως η λήψη φαρμάκων αλλεργίας ή την αποφυγή ορισμένων τροφίμων;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα;
 • Υπάρχει κάποιος στην οικογένειά σας ή την οικογένεια του παιδιού σας αλλεργία στα αυγά ή σε άλλα τρόφιμα;
 • Μήπως εσείς ή το παιδί σας έχει μια ιστορία των άλλων αλλεργικών παθήσεων, όπως το έκζεμα, αλλεργική ρινίτιδα ή άσθμα;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Αν εσείς ή το παιδί σας έχει ήπια συμπτώματα αλλεργίας μετά το φαγητό κάτι που περιέχουν αυγά, λαμβάνοντας ένα αντιισταμινικό μπορεί να βοηθήσει να διευκολύνει την ταλαιπωρία. Αλλά, να είναι σε επιφυλακή για την επιδείνωση των συμπτωμάτων που μπορεί να απαιτούν ιατρική φροντίδα. Εάν εσείς ή το παιδί σας έχει μία σοβαρή αντίδραση, αναζητούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Δεν υπάρχει ένα τεστ που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση της αλλεργίας αυγό. Ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει διάφορες προσεγγίσεις, και θα ήθελα να αποκλείσει άλλες καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργία-όπως συμπτώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό που στην αρχή φαίνεται να είναι μια αλλεργία αυγό είναι στην πραγματικότητα που προκαλείται από δυσανεξία τροφίμων. Αυτό το είδος της αντίδρασης είναι γενικά λιγότερο σοβαρές από ό, τι μια αλλεργία αυγό και δεν περιλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο γιατρός σας θα ξεκινήσει με αυτά τα δύο βασικά βήματα:

 • Ιατρικό ιστορικό. Ο γιατρός θα ζητήσει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την υγεία σας ή την υγεία του παιδιού σας και θα ζητήσει λεπτομερείς ερωτήσεις σχετικά με τα σημεία και τα συμπτώματα.
 • Η φυσική εξέταση. Ο γιατρός θα εξετάσει εσείς ή το παιδί σας για τα σημάδια της τροφικής αλλεργίας ή άλλα προβλήματα υγείας.

Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δοκιμές:

 • Δερματική δοκιμασία νυγμού. Στη δοκιμή αυτή, το δέρμα τσιμπήθηκε και εκτίθεται σε μικρές ποσότητες των πρωτεϊνών που βρέθηκαν σε αυγά. Αν εσείς ή το παιδί σας έχει αλλεργία αυγό, ένα υπερυψωμένο ελαφρόπετρας (κυψέλη) μπορεί να αναπτυχθεί στη θέση δοκιμής. Οι ειδικοί Αλλεργία γενικά καλύτερα εξοπλισμένα για την εκτέλεση και την ερμηνεία δερματικές δοκιμασίες αλλεργίας.
 • Εξέταση αίματος. Μια εξέταση αίματος (IgE τεστ αντισωμάτων) μπορεί να μετρηθεί ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στα αυγά από τον έλεγχο το ποσό των ορισμένα αντισώματα στην κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να υποδεικνύει μια αλλεργική αντίδραση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εξετάσεις αίματος που χρησιμοποιούνται για να μάθετε άλλες πληροφορίες.
 • Πρόκληση των τροφίμων. Αυτό το τεστ περιλαμβάνει δίνοντας εσείς ή το παιδί σας μικρές ποσότητες αυγών για να δούμε αν προκαλεί μια αντίδραση. Εάν δεν συμβεί τίποτα, περισσότερο αυγό είναι δεδομένη, και εσείς ή το παιδί σας θα είναι και πάλι να παρακολουθούνται για σημεία της τροφικής αλλεργίας.
 • Παρακολούθησης τροφίμων ή διατροφή αποβολών. Σας ή το γιατρό του παιδιού σας μπορεί να σας κρατήσει ένα λεπτομερές ημερολόγιο των τροφών που εσείς ή το παιδί σας τρώει, και μπορεί να σας ζητήσει να εξαλειφθούν τα αυγά ή άλλα τρόφιμα από τη διατροφή σας ή σε μία διατροφή του παιδιού σας σε μια στιγμή, για να δούμε αν τα συμπτώματα βελτιώνονται.

Το αίμα και το δέρμα δοκιμές χρησιμοποιείται συχνά μαζί με τις προκλήσεις των τροφίμων και τις αλλαγές διατροφής.

Εάν ο γιατρός σας υποψιάζεται συμπτώματα μπορεί να προκληθεί από κάτι άλλο εκτός από μια τροφική αλλεργία, εσείς ή το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί να κάνετε εξετάσεις για τον εντοπισμό - ή να αποκλειστεί - άλλες πιθανές αιτίες.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Δεν υπάρχει φάρμακο ή άλλη θεραπεία που μπορεί να θεραπεύσει μια αλλεργία αυγό ή εμποδίζει κάποιον με τροφική αλλεργία από το να έχουν μια αλλεργική αντίδραση. Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν τα συμπτώματα αλλεργίας αυγό είναι να αποφεύγονται τα αυγά και τα προϊόντα αυγών. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς τα αυγά είναι ένα κοινό συστατικό τροφίμων. Ωστόσο, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι εσείς ή το παιδί σας μπορεί να ανεχτεί τα αυγά που έχουν μαγειρευτεί σε τρόφιμα, όπως όταν είναι ένα συστατικό σε ψημένα αγαθά.

Αντιισταμινικά για να διευκολύνει τα συμπτώματα
Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, εσείς ή το παιδί σας μπορεί να εξακολουθούν να έρχονται σε επαφή με τα αυγά. Φάρμακα, όπως αντιισταμινικά, μπορεί να μειώσει τα σημάδια και τα συμπτώματα της αλλεργίας ένα ήπιο αυγού. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να ληφθούν μετά από έκθεση σε αυγά. Όμως, δεν είναι αποτελεσματικές για την πρόληψη αλλεργική αντίδραση αυγού ή για τη θεραπεία μιας σοβαρή αντίδραση.

Βολές επινεφρίνη έκτακτης ανάγκης
Εάν εσείς ή το παιδί σας είναι σε κίνδυνο μιας σοβαρής αντίδρασης, μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσει μια επείγουσα επινεφρίνη έγχυσης (EpiPen, EpiPen Jr, Twinject) ανά πάσα στιγμή. Αν εσείς ή το παιδί σας αναπτύσσει αναφυλαξία μετά την έκθεση αυγό, εσείς ή το παιδί σας θα χρειαστεί ένα πυροβολισμό επινεφρίνη έκτακτης ανάγκης και ένα ταξίδι στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Ακόμη και αν τα συμπτώματα αναφυλαξίας βελτίωση, εσείς ή το παιδί σας θα πρέπει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση για ένα χρονικό διάστημα για να βεβαιωθείτε σοβαρά συμπτώματα δεν επιστρέφουν.

Αν εσείς ή το παιδί σας έχει ένα autoinjector, να είστε σίγουροι ότι είναι πάντα διαθέσιμο. Μάθετε πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Εάν το παιδί σας έχει ένα, βεβαιωθείτε ότι οι φροντιστές έχουν πρόσβαση σε αυτό και να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Εάν το παιδί σας είναι αρκετά μεγάλο, βεβαιωθείτε ότι αυτός ή αυτή αντιλαμβάνεται, επίσης, πώς να το χρησιμοποιήσετε. Αντικαταστήστε το autoinjector πριν από την ημερομηνία λήξης του. Διαφορετικά, μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την αλλεργία αυγό, αλλά τα περισσότερα παιδιά θα ξεπεράσει τελικά. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας για το πόσο συχνά αυτός ή αυτή θα πρέπει να ελεγχθεί για να διαπιστωθεί αν τα αυγά εξακολουθούν να προκαλούν συμπτώματα. Αυτό μπορεί να είναι ετήσια, ή σε άλλο πρόγραμμα, ανάλογα με τα συμπτώματα του παιδιού σας και τις συστάσεις του γιατρού. Μπορεί να μην είναι ασφαλές για σας να εξετάσουν την αντίδραση του παιδιού σας με τα αυγά στο σπίτι, ιδιαίτερα αν το παιδί σας είχε μια σοβαρή αντίδραση στα αυγά και στο παρελθόν.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε μια αλλεργική αντίδραση, και για να το κρατήσει από να πάρει χειρότερα αν συμβεί.

 • Ξέρετε τι εσείς ή το παιδί σας τρώει και πίνει. Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων προσεκτικά. Σε μερικούς ανθρώπους, τα τρόφιμα που περιλαμβάνει μόνο ίχνη του αυγού μπορεί να προκαλέσει μια αντίδραση. Εκτός από την προσεκτική ανάγνωση των ετικετών, είναι προσεκτικοί όταν τρώτε έξω και να χρησιμοποιούν χωρίς αυγά προϊόντα στο σπίτι μπορεί να βοηθήσει εσάς ή το παιδί σας να αποφύγει μια δυσάρεστη ή επικίνδυνη αντίδραση.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν τρώτε έξω. Λάβετε υπόψη σας, ο διακομιστής σας ή ακόμα και ο μάγειρας μπορεί να μην είναι εντελώς σίγουροι για το αν ένα τρόφιμο περιέχει πρωτεΐνες αυγού.
 • Φορέστε ένα βραχιόλι αλλεργία ή κολιέ. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν εσείς ή το παιδί σας έχει μία σοβαρή αντίδραση και δεν μπορεί να πει φροντιστές ή άλλους τι συμβαίνει.
 • Αφήστε τους φροντιστές του παιδιού σας να ξέρετε για μια αλλεργία αυγό. Μιλήστε με babysitters, καθηγητές του παιδιού σας, τους συγγενείς ή τους άλλους φροντιστές για του ή της αλλεργίας αυγό, έτσι ώστε να μην δίνουν λάθος το παιδί σας προϊόντα που περιέχουν αυγό. Σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Αν είστε θηλάζετε, αποφύγετε τα αυγά. Εάν το παιδί σας έχει αλλεργία αυγό, αυτός ή αυτή μπορεί να αντιδράσει σε πρωτεΐνες πέρασε από το γάλα σας.

Κρυφό πηγές των προϊόντων αυγών
Δυστυχώς, ακόμη και αν ένα τρόφιμο είναι χαρακτηρισμένα χωρίς αυγά μπορεί να περιέχει ακόμα κάποια αλλεργία που προκαλούν πρωτεΐνες αυγού. Σε περίπτωση αμφιβολίας, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν δεν περιέχει αυγά.

Τα τρόφιμα που περιέχουν τα αυγά μπορούν να περιλαμβάνουν:

 • Marshmallows
 • Μαγιονέζα
 • Μαρέγγα
 • Ψημένα αγαθά
 • Μείγματα, αλεύρια και τις σάλτσες
 • Frostings
 • Επεξεργασμένα κρέατα, ρολό και κεφτέδες
 • Πουτίγκα
 • Σάλτσα σαλάτας
 • Πολλοί ζυμαρικά
 • Μπύρα ρίζας και καφέ ειδικότητας ή αλκοολούχα ποτά

Διάφοροι όροι δείχνουν ότι τα προϊόντα αυγών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή επεξεργασμένα τρόφιμα. Όροι που μπορούν να δείξουν πρωτεΐνες αυγού είναι παρόντες περιλαμβάνουν:

 • Λευκωματίνη
 • Σφαιρίνη
 • Λεκιθίνη
 • Livetin
 • Λυσοζύμη
 • Simplesse
 • Βιτελλίνης
 • Λέξεις που αρχίζουν με "ωάρια" ή "ονο», όπως ωοαλβουμίνη ή ovoglobulin

Μια άλλη πιθανή πηγή της έκθεσης είναι η διασταυρούμενη μόλυνση στο σπίτι, έτοιμα φαγητά και γεύματα, ειδικά όταν τρώτε σε σπίτια άλλων ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν επίγνωση του κινδύνου.

Οι άνθρωποι που είναι πολύ ευαίσθητα σε πρωτεΐνες αυγού έχουν μια αντίδραση όταν αγγίζουν τα αυγά και τα προϊόντα αυγών. Μη εδώδιμα προϊόντα που περιέχουν μερικές φορές αυγών περιλαμβάνουν:

 • Σαμπουάν
 • Φάρμακα
 • Καλλυντικά
 • Ζωγραφική με το δάχτυλο

Εμβολιασμοί και η αλλεργία αυγό
Μερικά πλάνα για την πρόληψη της ασθένειας (εμβόλια) περιέχουν πρωτεΐνες αυγού. Σε ορισμένα άτομα, τα εμβόλια αυτά ενέχουν κίνδυνο προκαλώντας αλλεργική αντίδραση.

 • Ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) εμβόλια είναι γενικά ασφαλείς για τα παιδιά με αλλεργία στο αυγό, ακόμη και αν τα αυγά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους.
 • Γρίπη (γρίπη) εμβόλια περιέχουν συχνά μικρές ποσότητες πρωτεϊνών αυγού. Ωστόσο, ένα εμβόλιο της γρίπης που δεν περιέχει αυτές τις πρωτεΐνες είναι εγκεκριμένο για χρήση σε ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω. Και ακόμη και εμβόλια που έχουν πρωτεΐνες αυγού μπορεί να δοθεί με ασφάλεια για τους περισσότερους ανθρώπους με αλλεργία αυγό χωρίς προβλήματα. Αν εσείς ή το παιδί σας έχει μια αντίδραση στα αυγά και στο παρελθόν, μιλήστε με το γιατρό σας πριν να πάρει ένα εμβολιασμό κατά της γρίπης.
 • Εμβόλιο του κίτρινου πυρετού μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση σε ορισμένους ανθρώπους που έχουν αλλεργία αυγό. Είναι δεδομένο για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται χώρες όπου υπάρχει ο κίνδυνος της αναθέτουσας κίτρινο πυρετό. Δεν είναι γενικά συνιστάται για άτομα με αλλεργία αυγό, αλλά μερικές φορές υπό ιατρική παρακολούθηση μετά τη δοκιμή για μια αντίδραση.
 • Λύσσα εμβόλια μπορεί επίσης να προκαλέσει μια αντίδραση σε άτομα με αλλεργία στο αυγό. Όπως και με το εμβόλιο κίτρινου πυρετού, της λύσσας εμβολίων μπορεί να είναι ασφαλής όταν γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση μετά τη δοκιμή.
 • Άλλα εμβόλια είναι γενικά δεν είναι επικίνδυνη για τους ανθρώπους που έχουν αλλεργία αυγό. Αλλά ρωτήστε το γιατρό σας, ακριβώς για να είναι ασφαλής. Εάν ο γιατρός σας ανησυχεί για ένα εμβόλιο, αυτός ή αυτή μπορεί να δοκιμάσει εσείς ή το παιδί σας για να δείτε αν είναι πιθανό να προκαλέσει μια αντίδραση.

Βλέπε επίσης