Αλλεργία βολές

Ορισμός

Αλλεργία βολές είναι μια μορφή θεραπείας που ονομάζεται ανοσοθεραπεία. Κάθε πλάνο αλλεργία περιέχει ένα μικρό ποσό τη συγκεκριμένη ουσία ή ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σας. Αυτά ονομάζονται αλλεργιογόνα. Αλλεργία βολές περιέχουν αλλεργιογόνα αρκετά ακριβώς για να τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα - αλλά δεν είναι αρκετό για να προκαλέσει μια πλήρη άνθηση αλλεργική αντίδραση.

Την πάροδο του χρόνου, ο γιατρός σας αυξάνει τη δόση των αλλεργιογόνων σε κάθε ένα από πυροβολισμούς αλλεργίας σας. Αυτό βοηθά να πάρει το σώμα σας που χρησιμοποιείται για τα αλλεργιογόνα (απευαισθητοποίηση). Ανοσοποιητικό σας σύστημα δημιουργεί ένα ανοχή στα αλλεργιογόνα, και τα συμπτώματα αλλεργίας σας μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Αλλεργία βολές μπορεί να είναι μια καλή επιλογή θεραπεία για εσάς εάν:

 • Είναι αδύνατο να αποφευχθούν τα πράγματα που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σας - και τα φάρμακα αλλεργίας δεν ελέγχουν τα συμπτώματά σας και
 • Φάρμακα Αλλεργία προκαλεί ενοχλητικές παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα που πρέπει να ληφθούν
 • Θέλετε να μειώσετε τη μακροχρόνια χρήση του φαρμάκου σας αλλεργίας
 • Είστε αλλεργικοί σε τσιμπήματα εντόμων

Αλλεργία βολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των συμπτωμάτων που προκαλούνται από:

 • Εποχιακές αλλεργίες. Εάν έχετε εποχική αλλεργική άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα τα συμπτώματα, μπορεί να είστε αλλεργικοί σε γύρη απελευθερώνεται από χόρτα δέντρων, ή τα ζιζάνια.
 • Εσωτερική αλλεργιογόνα. Εάν έχετε όλο το χρόνο συμπτώματα, μπορεί να είναι ευαίσθητα σε αλλεργιογόνα εσωτερικού χώρου, όπως είναι τα ακάρεα της σκόνης, κατσαρίδες, μούχλα και οργή ​​από τα κατοικίδια ζώα, όπως γάτες ή σκύλους.
 • Τσιμπήματα εντόμων. Αλλεργικές αντιδράσεις σε τσιμπήματα εντόμων μπορεί να προκληθεί από τις μέλισσες, σφήκες, κηφήνων ή κίτρινο μπουφάν.

Αλλεργία βολές δεν είναι διαθέσιμα για τροφικές αλλεργίες ή χρόνιες εξάνθημα (κνίδωση).

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν πολλά προβλήματα με τους πυροβολισμούς αλλεργίας. Αλλά αυτά περιέχουν τις ουσίες που προκαλούν αλλεργίες σας - έτσι ώστε οι αντιδράσεις είναι δυνατόν, και μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Τοπικές αντιδράσεις, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, διόγκωση ή ερεθισμός στο σημείο της ένεσης. Αυτές οι κοινές αντιδράσεις συνήθως αρχίζουν μέσα σε λίγες ώρες από την ένεση και να ξεκαθαρίσει αμέσως μετά.
 • Συστηματικές αντιδράσεις, οι οποίες είναι λιγότερο συχνές - αλλά δυνητικά πολύ σοβαρή. Μπορείτε να αναπτύξουν το φτέρνισμα, ρινική συμφόρηση ή κνίδωση. Περισσότερα-σοβαρές αντιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν πρήξιμο στο λαιμό, δύσπνοια ή σφίξιμο στο στήθος.
 • Η αναφυλαξία είναι μια σπάνια απειλητική για τη ζωή αντίδραση σε ενέσεις. Μπορεί να προκαλέσει χαμηλή αρτηριακή πίεση και δυσκολία στην αναπνοή. Η αναφυλαξία αρχίζει συχνά εντός 30 λεπτών από την ένεση, αλλά μερικές φορές αρχίζει αργότερα από αυτό.

Εάν έχετε εβδομαδιαία ή μηνιαία πλάνα σε ένα κανονικό πρόγραμμα χωρίς να λείπουν δόσεις, είστε λιγότερο πιθανό να έχουν μια σοβαρή αντίδραση.

Αλλεργία βολές. Η φάση συντήρησης.
Αλλεργία βολές. Η φάση συντήρησης.

Λαμβάνοντας ένα αντιισταμινικό φάρμακο πριν πάρει πυροβολισμό αλλεργία σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μιας σοβαρής αντίδρασης. Ελέγξτε με το γιατρό σας για να δείτε εάν αυτό συνιστάται για σας.

Η πιθανότητα μιας σοβαρής αντίδρασης είναι τρομακτικό - αλλά δεν θα είστε μόνοι σας. Θα πρέπει να τηρούνται στο γραφείο του γιατρού για 30 λεπτά μετά από κάθε βολή, όταν οι πιο σοβαρές αντιδράσεις εμφανίζονται συνήθως. Αν έχετε μια σοβαρή αντίδραση μετά την αναχώρησή σας, να επιστρέψει στο γραφείο του γιατρού σας ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Πριν από την έναρξη μια πορεία από πυροβολισμούς αλλεργίας, ο γιατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει μια δερματική δοκιμασία για να καθορίσει ότι οι αντιδράσεις σας που προκαλείται από αλλεργία - και η οποία συγκεκριμένα αλλεργιογόνα προκαλούν τα σημεία και τα συμπτώματα σας. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής του δέρματος, μια μικρή ποσότητα του ύποπτου αλλεργιογόνου έχει χαραχθεί στο δέρμα σας και η περιοχή στη συνέχεια παρατηρήθηκε για περίπου 15 λεπτά. Οίδημα και ερυθρότητα αναφέρουν αλλεργία στην ουσία. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εξέταση αίματος αλλεργία.

Όταν πηγαίνετε στο για τους πυροβολισμούς αλλεργίας, αφήστε τις νοσοκόμες ή τους γιατρούς ξέρω αν αισθάνεστε αδιαθεσία με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν έχετε άσθμα. Επίσης, αφήστε τους να γνωρίζουν εάν είχατε οποιαδήποτε συμπτώματα μετά από μια προηγούμενη λήψη αλλεργία.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Οι ενέσεις συνήθως ενίεται στον άνω βραχίονα.

Για να είναι αποτελεσματική, οι ενέσεις δίνονται σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο φάσεις:

 • Η φάση συσσώρευση διαρκεί συνήθως τρεις έως έξι μήνες. Τυπικά πλάνα δίνονται μία έως τρεις φορές την εβδομάδα. Κατά τη φάση συσσώρευση, η δόση αλλεργιογόνου αυξάνεται σταδιακά με κάθε βολή.
 • Η φάση συντήρησης συνεχίζεται συνήθως για τρία έως πέντε έτη ή περισσότερο. Θα χρειαστείτε πλάνα συντήρησης περίπου μια φορά το μήνα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φάση συσσώρευση επιταχύνεται, η οποία απαιτεί αρκετές ενέσεις αυξανόμενες δόσεις κατά τη διάρκεια κάθε επίσκεψης γιατρό. Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα του χρόνου που χρειάζεται για να φτάσετε στο στάδιο συντήρησης και να πάρει την ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλεργίας, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο να έχουν μια σοβαρή αντίδραση.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Συμπτώματα αλλεργίας δεν θα σταματήσει μια μέρα στην άλλη. Συνήθως βελτίωση κατά το πρώτο έτος της θεραπείας, αλλά η πιο σημαντική βελτίωση που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους. Από το τρίτο έτος, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απευαισθητοποιούνται με τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα πλάνα - και δεν έχουν πλέον σημαντική αλλεργικές αντιδράσεις σε αυτές τις ουσίες.

Μετά από μερικά χρόνια επιτυχούς θεραπείας, μερικοί άνθρωποι δεν έχουν αυτά τα σημαντικά προβλήματα αλλεργίας, ακόμη και μετά σταμάτησαν ενέσεις. Άλλοι άνθρωποι χρειάζονται συνεχή πλάνα να κρατήσουν τα συμπτώματα υπό έλεγχο.

Βλέπε επίσης