Αλλεργίας Mold

Ορισμός

Εάν έχετε μια αλλεργία καλούπι, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά υπερβολικά όταν εισπνέετε σπόρια μούχλας. Αυτό πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων που οδηγούν σε αλλεργικά συμπτώματα. Όπως και άλλες αλλεργίες, μια αλλεργία καλούπι μπορεί να βήχετε, κάνουν τα μάτια σας και να προκαλέσει φαγούρα και άλλα συμπτώματα που να σας κάνει δυστυχισμένο. Σε ορισμένα άτομα, αλλεργία καλούπι συνδέεται με το άσθμα και την έκθεση προκαλεί περιορισμένη αναπνοή και άλλα συμπτώματα των αεραγωγών.

Εάν έχετε μια αλλεργία καλούπι, η καλύτερη άμυνα είναι να μειώσετε την έκθεσή σας στα είδη μούχλας που προκαλούν την αντίδρασή σας. Αν και δεν είναι πάντα δυνατόν να αποφευχθεί προκαλεί αλλεργία καλούπι, τα φάρμακα μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει αντιδράσεις αλλεργία καλούπι υπό έλεγχο.

Συμπτώματα

Αλλεργία καλούπι προκαλεί τα ίδια σημεία και τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε άλλα είδη του ανώτερου αναπνευστικού αλλεργιών. Συμπτώματα αλλεργίας Mold μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Φτάρνισμα
 • Καταρροή ή βουλωμένη μύτη
 • Ο βήχας και η οπισθορρινική καταρροή
 • Φαγούρα στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό
 • Δακρύρροια

Συμπτώματα αλλεργίας Mold διαφέρουν από άτομο σε άτομο και κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρή. Μπορεί να έχετε όλο το χρόνο συμπτώματα ή συμπτώματα που φουντώνουν μόνο κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους. Μπορείτε να παρατηρήσετε τα συμπτώματα, όταν ο καιρός είναι υγρός, ή όταν είστε σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις της μούχλας.

Αλλεργία καλούπι και το άσθμα
Εάν έχετε μια αλλεργία καλούπι και το άσθμα, τα συμπτώματα του άσθματος μπορεί να προκληθεί από την έκθεση σε σπόρια μούχλας. Σε μερικούς ανθρώπους, η έκθεση σε ορισμένους μύκητες μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή κρίση άσθματος. Τα σημεία και τα συμπτώματα του άσθματος περιλαμβάνουν:

 • Βήχας
 • Συριγμός
 • Δύσπνοια
 • Σφίξιμο στο στήθος

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν έχετε μια βουλωμένη μύτη, φτάρνισμα, υγρά μάτια ή άλλα ενοχλητικά συμπτώματα που επιμένουν, δείτε το γιατρό σας.

Αιτίες

Όπως κάθε αλλεργία, τα συμπτώματα αλλεργία καλούπι ενεργοποιείται από ένα υπερβολικά ευαίσθητο αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Όταν εισπνέετε μικροσκοπικά, αερομεταφερόμενα σπόρια μούχλας, το σώμα σας να τους αναγνωρίζει ως ξένους εισβολείς και αναπτύσσει αλλεργία που προκαλούν αντισώματα για την καταπολέμησή τους.

Αφού η έκθεση έχει περάσει, θα εξακολουθούν να παράγουν αντισώματα που "θυμάται" το εισβολέα, έτσι ώστε οποιαδήποτε μεταγενέστερη επαφή με το καλούπι προκαλεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα να αντιδράσει. Αυτή η αντίδραση προκαλεί την απελευθέρωση των ουσιών, όπως η ισταμίνη, η οποία προκαλούν κνησμό, δακρύρροια, ρινική καταρροή, φτάρνισμα και άλλα συμπτώματα αλλεργίας μούχλα.

Καλούπια είναι πολύ συχνές, τόσο εντός όσο και εκτός. Υπάρχουν πολλοί τύποι, αλλά μόνο ορισμένα είδη προκαλούν αλλεργίες μούχλα. Όντας αλλεργικοί σε ένα είδος μούχλας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είστε αλλεργικοί σε ένα άλλο. Μερικά από τα πιο κοινά καλούπια που προκαλούν αλλεργίες περιλαμβάνουν Alternaria, Aspergillus, Cladosporium και Penicillium.

Όταν δεν είναι μια αλλεργία
Αν και μια αλλεργία καλούπι είναι το πιο κοινό πρόβλημα που προκαλείται από την έκθεση σε μούχλα, μούχλα μπορεί να προκαλέσει ασθένεια χωρίς αλλεργικής αντίδρασης. Μούχλα μπορεί επίσης να προκαλέσει λοιμώξεις ή ερεθιστικές και τοξικές αντιδράσεις. Λοιμώξεις που προκαλούνται από μούχλα μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία προβλημάτων από συμπτώματα γρίπης σε λοιμώξεις του δέρματος, ακόμα και πνευμονία.

Αλλεργία καλούπι. Έχοντας ένα οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών.
Αλλεργία καλούπι. Έχοντας ένα οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών.

Μία αντίδραση ερεθιστικό προκαλείται όταν ουσίες από καλούπια που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις ερεθίζουν τους βλεννογόνους του σώματος. Τα συμπτώματα της αντίδρασης ερεθιστικό είναι παρόμοια με μια αλλεργία και περιλαμβάνουν ερεθισμό στα μάτια, ρινική καταρροή, βήχας, βράγχος φωνής, πονοκέφαλο και ερεθισμό του δέρματος.

Μια τοξική αντίδραση σε καλούπι είναι αποτέλεσμα της πολύ την έκθεση σε ουσίες που ονομάζονται μυκοτοξίνες. Όπως και με μια αντίδραση ερεθιστικό, τα συμπτώματα μιας τοξικής αντίδρασης μπορεί επίσης να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης, ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, και αναπνευστικά προβλήματα. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, νευρικότητα, ζάλη, δυσκολία στη συγκέντρωση και την υπερβολική κόπωση.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Μια σειρά από παράγοντες που μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να αναπτύξουν μια αλλεργία καλούπι, ή να επιδεινώσει υπάρχοντα συμπτώματα μούχλα σας, αλλεργία όπως οι εξής:

 • Έχοντας ένα οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών. Εάν αλλεργίες και το άσθμα τρέχει στην οικογένειά σας, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μια αλλεργία καλούπι.
 • Η εργασία σε ένα επάγγελμα που σας εκθέτει σε καλούπι. Επαγγέλματα όπου η έκθεση μούχλα μπορεί να είναι υψηλή περιλαμβάνουν τη γεωργία, την εργασία γαλακτοκομικών προϊόντων, η υλοτομία, το ψήσιμο, millwork, ξυλουργικές εργασίες, το έργο του φαινομένου του θερμοκηπίου, την οινοποίηση και την επισκευή επίπλων.
 • Ζώντας σε ένα σπίτι με υψηλή υγρασία. Εάν εσωτερική υγρασία είναι μεγαλύτερο από 60 τοις εκατό, μπορεί να έχετε αυξημένη έκθεση στη μούχλα στο σπίτι σας. Μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν οπουδήποτε και αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες - σε υπόγεια, πίσω από τους τοίχους κατά τη διαμόρφωση, σε σαπούνι με λεπτό υμένιο ενέματα και άλλες υγρές επιφάνειες, σε μαξιλάρια χαλί, και στο χαλί ίδια. Η έκθεση σε υψηλά επίπεδα μούχλας νοικοκυριό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα αλλεργίας μούχλα.
 • Εργάζονται ή ζουν σε ένα κτίριο που είναι ήδη εκτεθεί σε υπερβολική υγρασία. Παραδείγματα περιλαμβάνουν διαρροών στο δίκτυο σωληνώσεων, διαρροή νερού κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και των ζημιών από τις πλημμύρες. Σε κάποιο σημείο, σχεδόν κάθε κτίριο έχει κάποιο είδος της υπερβολικής υγρασίας. Η υγρασία μπορεί να επιτρέψει σε καλούπι για να ανθίσει.
 • Ζώντας σε ένα σπίτι με ανεπαρκή αερισμό. Tight παράθυρο και σφραγίσματα της πόρτας μπορεί να παγιδεύσουν τους εσωτερικούς υγρασία και να παρεμποδίσει τη σωστή εξαερισμό, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας. Υγρούς χώρους, όπως μπάνια, κουζίνες και τα υπόγεια, είναι πιο ευάλωτα.

Επιπλοκές

Οι περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις για τη συμμετοχή μούχλα αλλεργική ρινίτιδα τύπου συμπτώματα που μπορεί να σας κάνει δυστυχισμένη, αλλά δεν είναι σοβαρά. Ωστόσο, ορισμένες αλλεργικές καταστάσεις που προκαλούνται από μούχλα είναι πιο σοβαρή. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Mold άσθμα. Σε άτομα είναι αλλεργικοί στη μούχλα, την εισπνοή σπορίων μπορεί να προκαλέσει άσθμα flare-up. Εάν έχετε μια αλλεργία καλούπι και το άσθμα, να είστε βέβαιος ότι έχετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που μια σοβαρή κρίση άσθματος.
 • Αλλεργικές μυκητιασική κολπίτιδα. Αυτό προκύπτει από μια φλεγμονώδη αντίδραση στο μύκητα στα ιγμόρεια.
 • Αλλεργική βρογχοπνευμονική ασπεργίλλωση. Αυτή η αντίδραση στο μύκητα στους πνεύμονες μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με άσθμα ή κυστική ίνωση.
 • Πνευμονίτιδα από υπερευαισθησία. Αυτή η σπάνια πάθηση που εμφανίζεται όταν η έκθεση σε αιωρούμενα σωματίδια, όπως τα σπόρια μούχλας προκαλούν οι πνεύμονες για να γίνει φλεγμονή. Μπορεί να προκληθεί από την έκθεση στο αλλεργιογόνο της σκόνης στο χώρο εργασίας.

Άλλα προβλήματα που προκαλούνται από μούχλα
Εκτός από αλλεργιογόνα, μούχλα μπορεί να δημιουργήσει άλλες κινδύνους για την υγεία σε ευαίσθητα άτομα. Για παράδειγμα, το καλούπι μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις του δέρματος ή των μεμβρανών βλέννας. Γενικά, όμως, μούχλα δεν προκαλεί συστηματικές λοιμώξεις, εκτός για τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως είναι εκείνοι που έχουν HIV / AIDS ή που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Η έκθεση στη μούχλα μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια, επίσης, το δέρμα, τη μύτη και το λαιμό σε μερικούς ανθρώπους. Άλλες πιθανές αντιδράσεις μούχλα είναι το αντικείμενο της εν εξελίξει έρευνας.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Πολλοί άνθρωποι διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται για τις αλλεργίες από γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας τους. Ωστόσο, ανάλογα με τη σοβαρότητα των αλλεργιών σας, το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν γιατρό που ειδικεύεται στη θεραπεία των αλλεργιών.

Μπορείτε να λάβει μέτρα για να διασφαλίσετε ότι θα καλύψει ό, τι είναι σημαντικό για εσάς κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να σας βοηθήσει να ετοιμαστείτε και να ξέρετε τι να περιμένετε από το γιατρό σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Ρωτήστε αν υπάρχουν πριν από το ραντεβού τους περιορισμούς όταν κάνετε ραντεβού σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε δοκιμές αλλεργίας, ο γιατρός θα σας συστήσει να σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα αλλεργία για αρκετές ημέρες πριν από τη δοκιμή.
 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, καθώς και πού ήσουν και τι κάνατε όταν τα συμπτώματα άρχισαν.
 • Κάντε μια λίστα των βιταμινών όλα τα φάρμακα ή συμπληρώματα που παίρνετε, και να φέρει τον κατάλογο μαζί σας στο ραντεβού σας.
 • Καταγράψτε τυχόν ερωτήσεις που έχετε για το γιατρό σας.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Η εργασία σε ένα επάγγελμα που σας εκθέτει σε καλούπι.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Η εργασία σε ένα επάγγελμα που σας εκθέτει σε καλούπι.

Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο από το χρόνο σας με το γιατρό σας. Για μια αλλεργία καλούπι, μερικές ερωτήσεις που ίσως να θέλετε να ρωτήσω είναι:

 • Τι νομίζετε ότι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα;
 • Υπάρχουν έρευνες που διαθέτει, ότι μπορεί να επιβεβαιώσει μια συγκεκριμένη αλλεργία; Χρειάζεται να προετοιμαστούν για τις δοκιμές αυτές;
 • Πώς μπορώ να τη θεραπεία μια αλλεργία καλούπι;
 • Τι παρενέργειες μπορεί να περιμένω από τα φάρμακα αλλεργίας;
 • Πώς μπορώ να πάρω μούχλα έξω από το σπίτι μου;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση εκεί;
 • Έχω μια άλλη κατάσταση της υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Έχετε φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό; Τι ιστοσελίδες μου προτείνετε;

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Για να προσδιορίσετε αν αλλεργίες ή άλλες πιθανές αιτίες είναι υπεύθυνοι για τα συμπτώματά σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει μια σειρά από ερωτήματα, όπως:

 • Ακριβώς ποια είναι τα συμπτώματά σας;
 • Αυτό που φαίνεται να προκαλούν συμπτώματα ή να τα κάνουν χειρότερα;
 • Είναι τα συμπτώματά σας χειρότερα κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους ή ορισμένες ώρες της ημέρας;
 • Τα συμπτώματά έξαρση σας επάνω όταν είστε σε ορισμένες περιοχές, όπως εξωτερικούς χώρους ή στο υπόγειό σας;
 • Τι φάρμακα παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων βότανα;
 • Ποια άλλα προβλήματα υγείας έχετε;
 • Μήπως τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας έχει τις αλλεργίες; Τι είδους;
 • Είσαι εκτεθεί σε μούχλα, τη σκόνη, αναθυμιάσεις ή χημικές ουσίες στο χώρο εργασίας;
 • Ξέρετε αν έχετε μούχλα στο σπίτι σας;

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Ενώ είστε σε αναμονή για να δείτε το γιατρό σας, υπάρχουν πολλά over-the-counter φάρμακα αλλεργία που μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα σας.

Αν έχετε ορατή μούχλα στο σπίτι σας, θα σας βοηθήσει να έχετε κάποιον που δεν είναι αλλεργικοί στη μούχλα καθαρίσει την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα από 1 ουγγιά του χλωρίνης σε 1 λίτρο νερό ή ένα εμπορικά διαθέσιμο καλούπι προϊόν καθαρισμού. Αν έχετε να καθαρίσετε τον εαυτό σας το καλούπι, να είστε βέβαιος να φορούν μακρύ λαστιχένια γάντια, γυαλιά ασφαλείας και μια μάσκα για να περιορίσετε την έκθεσή σας στο καλούπι.

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας θα θέλουν να γνωρίζουν τα σημεία και τα συμπτώματα σας και μπορεί να θέλει να προβεί σε φυσική εξέταση για να ταυτοποιηθούν ή να αποκλειστούν άλλα ιατρικά προβλήματα. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει μία ή περισσότερες δοκιμές δέρματος ή του αίματος για να δείτε αν έχετε αλλεργία που μπορεί να προσδιοριστεί. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Δέρμα δοκιμασίες νυγμού. Η δοκιμή αυτή χρησιμοποιεί απομειωμένα ποσά των κοινών ή ύποπτα αλλεργιογόνα, όπως καλούπια που βρέθηκαν στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, οι ουσίες αυτές εφαρμόζονται στο δέρμα στο χέρι ή την πλάτη σας με μικροσκοπικά κλαταρίσματα. Αν είστε αλλεργικοί, θα αναπτύξει ένα υπερυψωμένο ελαφρόπετρας (κυψέλη) στη θέση δοκιμής στο δέρμα σας.
 • Εξέταση αίματος. Μια εξέταση αίματος (μερικές φορές ονομάζεται η ραδιοανοσολογικές δοκιμή, ή RAST) μπορεί να μετρηθεί ανταπόκριση του ανοσοποιητικού σας συστήματος για τη φόρμα, μετρώντας την ποσότητα ορισμένων αντισωμάτων στο αίμα σας, είναι γνωστή ως ανοσοσφαιρίνη Ε αντισώματα (IgE). Ένα δείγμα αίματος αποστέλλεται σε ένα ιατρικό εργαστήριο, όπου μπορεί να ελεγχθεί για την απόδειξη της ευαισθησίας σε συγκεκριμένα είδη μούχλας.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η καλύτερη θεραπεία για οποιαδήποτε αλλεργία είναι να ληφθούν μέτρα ώστε να αποφεύγουν την έκθεση σε ωθήσεις σας. Ωστόσο, καλούπια είναι κοινά, και δεν μπορείτε να τις αποφύγετε τελείως. Ενώ δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος για να θεραπεύσει μια αλλεργία καλούπι, μια σειρά από φάρμακα μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ρινικά κορτικοστεροειδή. Αυτά τα ρινικά σπρέι βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της φλεγμονής που προκαλείται από ένα άνω αναπνευστική αλλεργία καλούπι. Για πολλούς ανθρώπους που είναι τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα αλλεργίας, και είναι συχνά το πρώτο φάρμακα με συνταγή γιατρού. Παραδείγματα περιλαμβάνουν ciclesonide (Omnaris), φλουτικαζόνη (Flonase), mometasone (Nasonex), triamcinolone (Nasacort AQ), βουδεσονίδη (Rhinocort Aqua). Αιμορραγίες της μύτης και ρινική ξηρότητα είναι οι πιο κοινές παρενέργειες αυτών των φαρμάκων, τα οποία είναι γενικά ασφαλή για μακροχρόνια χρήση.
 • Αντιισταμινικά. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν με τη μύτη φαγούρα, φτέρνισμα και καταρροή. Δρουν εμποδίζοντας ισταμίνη, μια φλεγμονώδης χημική ουσία που απελευθερώνεται από το ανοσοποιητικό σύστημα σας κατά τη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης. Over-the-counter (OTC) περιλαμβάνουν αντιισταμινικά λοραταδίνη (Alavert, Claritin), φεξοφεναδίνη (Allegra) και σετιριζίνη (Zyrtec Αλλεργία). Προκαλούν λίγα σε καμία υπνηλία ή ξηροστομία. Παλαιότερα αντιισταμινικά όπως κλεμαστίνη (Tavist-1), λειτουργεί τόσο καλά, αλλά μπορεί να προκαλέσουν υπνηλία, επηρεάζουν την εργασία και τις σχολικές επιδόσεις, και προκαλούν ξηροστομία. Το ρινικό σπρέι αζελαστίνη (Astelin, Astepro) και την υδροχλωρική ολοπαταδίνης (Patanase) είναι διαθέσιμα από τη συνταγή. Οι παρενέργειες των ρινικών σπρέι μπορεί να περιλαμβάνει μια πικρή γεύση στο στόμα σας και ρινική ξηρότητα.
 • Από στόματος αποσυμφορητικά. OTC στόματος αποσυμφορητικά περιλαμβάνουν Sudafed και Drixoral. Επειδή από του στόματος αποσυμφορητικά μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, να αποφύγει, αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). Πιθανές παρενέργειες περιλαμβάνουν την υψηλή πίεση του αίματος, αϋπνία, απώλεια της όρεξης, η καρδιά χτυπάει (αίσθημα παλμών), άγχος και ανησυχία.
 • Ρινικό αποσυμφορητικό σπρέι. Αυτά περιλαμβάνουν οξυμεταζολίνης (Afrin, άλλοι). Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα φάρμακα για περισσότερο από τρεις ή τέσσερις ημέρες, καθώς μπορούν να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση να επανέλθει με ακόμη χειρότερα συμπτώματα όταν διακόψετε τη χρήση τους. Άλλες πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, αϋπνία και νευρικότητα.
 • . Montelukast Montelukast (Singulair) είναι ένα δισκίο που λαμβάνεται για να μπλοκάρουν τη δράση των λευκοτριενίων - χημικές ουσίες του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν τα συμπτώματα αλλεργίας, όπως η υπερβολική βλέννα. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη θεραπεία αλλεργικού άσθματος, και είναι επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία της αλλεργίας καλούπι. Όπως και αντιισταμινικά, αυτό το φάρμακο δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή. Είναι συχνά χρησιμοποιείται όταν ρινικά σπρέι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, ή όταν ήπιο άσθμα είναι παρούσα.

Άλλες θεραπείες για την αλλεργία καλούπι περιλαμβάνουν:

 • Ανοσοθεραπεία Αυτή η θεραπεία -. Μια σειρά από πλάνα αλλεργίας - μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική για ορισμένες αλλεργίες, όπως αλλεργική ρινίτιδα. Οι ενέσεις χρησιμοποιούνται μόνο για ορισμένους τύπους αλλεργία καλούπι.
 • Ρινικό έκκριμα. Να βοηθήσει με ερεθίζουν ρινικά συμπτώματα, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να ξεπλύνετε τη μύτη σας καθημερινά με το αλμυρό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικά σχεδιασμένο μπουκάλι συμπίεση, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο αλατούχο σετ (Sinus Rinse, κ.ά.), σύριγγα λάμπα ή neti pot για την άρδευση ρινικές μεταβάσεις σας. Αυτή η θεραπεία στο σπίτι, που ονομάζεται ρινικό έκκριμα, μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει τη μύτη σας χωρίς ερεθιστικές ουσίες. Χρησιμοποιούν το νερό αυτό είναι αποσταγμένο, αποστειρωμένο προηγουμένως βρασμένο και ψύχεται, διηθείται ή χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο με ένα απόλυτο μέγεθος πόρου από 1 micron ή μικρότερο για να συνθέτουν το διάλυμα άρδευσης. Επίσης, φροντίστε να ξεπλύνετε τη συσκευή άρδευσης μετά από κάθε χρήση με παρόμοια απεσταγμένο, αποστειρωμένο, προηγουμένως βράσει και ψύχεται, ή φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το ανοιχτό να στεγνώσει στον αέρα.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Για να διατηρήσετε τα συμπτώματα αλλεργίας μούχλα στο κόλπο, να λάβει τα μέτρα αυτά:

 • Ύπνος με τα παράθυρα κλειστά για να κρατήσει έξω υπαίθρια καλούπι. Η συγκέντρωση των αερομεταφερόμενων σπορίων μούχλας τείνει να είναι μεγαλύτερο το βράδυ, όταν ο καιρός είναι δροσερός και υγρός.
 • Να φοράτε μάσκα για τη σκόνη πάνω από τη μύτη και το στόμα σας για να κρατήσει τα σπόρια μούχλας αν έχετε στα φύλλα γκανιότα, κουρεύουν το γκαζόν ή την εργασία σας γύρω από κομπόστ.
 • Αποφύγετε να πάτε σε εξωτερικούς χώρους σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αμέσως μετά από μια καταιγίδα, στην ομίχλη ή υγρό καιρό, ή όταν το δημοσιευμένο μέτρηση μυκήτων είναι υψηλή.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Για να μειώσετε την ανάπτυξη μούχλας στο σπίτι σας, σκεφτείτε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Εξαλείψτε όλες τις πηγές της υγρασίας σε υπόγεια, όπως διαρροές σωλήνων ή διαρροή των υπογείων υδάτων.
 • Χρησιμοποιήστε ένα αφυγραντήρα σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας που μυρίζει κλεισούρα ή υγρό. Κρατήστε τα επίπεδα υγρασίας σας κάτω από το 50 τοις εκατό. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τον κάδο συλλογής και πηνία συμπύκνωσης τακτικά.
 • Χρησιμοποιήστε ένα κλιματιστικό, και να εξετάσει την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με σωματίδια υψηλής απόδοσης αέρα (HEPA) συνημμένο. Το φίλτρο HEPA μπορεί να παγιδεύσει τα σπόρια μούχλας από τον εξωτερικό αέρα πριν αυτά κυκλοφορήσουν μέσα στο σπίτι σας.
 • Αλλάξτε τα φίλτρα στο φούρνο σας και τα κλιματιστικά τακτικά. Έχουν αναγκάσει τους αγωγούς θέρμανσης του αέρα ελέγχονται και εάν είναι απαραίτητο, να καθαρίζονται.
 • Να είστε βέβαιος Όλα τα μπάνια είναι κατάλληλο εξαερισμό, και τη λειτουργία του ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια ενός ντους ή μπάνιο και αμέσως μετά να στεγνώσει στον αέρα. Εάν δεν έχετε έναν ανεμιστήρα εξαερισμού, ανοίξτε ένα παράθυρο ή μια πόρτα, ενώ είστε ντους ή το μπάνιο.
 • Μην μπάνια χαλί και υπόγεια.
 • Προώθηση αποστράγγιση των υπογείων υδάτων μακριά από το σπίτι σας με την αφαίρεση φύλλων και της βλάστησης γύρω από τα θεμέλια και καθαρισμό υδρορροές βροχής συχνά.
 • Κρατήστε οργανικά δοχεία των φυτών καθαρό και στεγνό, όπως αυτές που γίνονται από άχυρο, λυγαριά ή κάνναβης.
 • Εκτίναξη ή να ανακυκλώσει παλιά βιβλία και εφημερίδες. Εάν αφεθεί σε υγρούς χώρους, όπως υπόγεια, μπορεί γρήγορα να μουχλιάζουν.