Pet αλλεργίες

Ορισμός

Pet αλλεργία είναι μια αλλεργική αντίδραση σε πρωτεΐνες που βρίσκονται στα κύτταρα του δέρματος, το σάλιο ή τα ούρα του ζώου. Σημάδια κατοικίδιο ζώο αλλεργία περιλαμβάνουν αυτές είναι κοινές στα αλλεργική ρινίτιδα, όπως είναι το φτάρνισμα και ρινική καταρροή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε συμπτώματα του άσθματος, όπως συριγμό και δυσκολία στην αναπνοή.

Τις περισσότερες φορές, το κατοικίδιο ζώο αλλεργία προκαλείται από την έκθεση για τους νεκρούς νιφάδες του δέρματος (οργή), ένα κατοικίδιο ζώο υπόστεγα. Κάθε ζώο με γούνα μπορεί να είναι μια πηγή κατοικίδιο ζώο αλλεργία, αλλά οι αλλεργίες κατοικίδιων ζώων πιο συχνά συνδέεται με γάτες, οι σκύλοι, τα τρωκτικά και τα άλογα.

Εάν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο αλλεργία, η καλύτερη στρατηγική είναι να αποφευχθεί ή να μειωθεί η έκθεση στο ζώο όσο το δυνατόν περισσότερο. Φάρμακα ή άλλες θεραπευτικές αγωγές μπορεί να είναι απαραίτητη για την ανακούφιση από τα συμπτώματα και τη διαχείριση του άσθματος.

Συμπτώματα

Σημάδια αλλεργίας συντροφιάς και τα συμπτώματα που προκαλούνται από φλεγμονή των ρινικών διόδων περιλαμβάνουν:

 • Φτάρνισμα
 • Καταρροή
 • Φαγούρα, κόκκινα ή υγρά μάτια
 • Ρινική συμφόρηση
 • Κνησμός στη μύτη, οροφή του στόματος ή του φάρυγγα
 • Οπισθορρινική καταρροή
 • Βήχας
 • Προσώπου πίεση και τον πόνο
 • Η συχνή αφύπνιση
 • Πρησμένα, μπλε-χρωματισμένο δέρμα κάτω από τα μάτια σας
 • Σε ένα παιδί, η συχνή ανοδική τρίψιμο της μύτης

Εάν το κατοικίδιο ζώο αλλεργία σας συμβάλλει στο άσθμα, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε:

 • Δυσκολία στην αναπνοή
 • Σφίξιμο στο στήθος ή πόνο
 • Ακουστική σφύριγμα ή συριγμό ήχο όταν εκπνέετε
 • Προβλήματα ύπνου που προκαλείται από δυσκολία στην αναπνοή, βήχα ή συριγμό

Συμπτώματα του δέρματος
Μερικοί άνθρωποι με το κατοικίδιο ζώο αλλεργία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα του δέρματος. Αλλεργική δερματίτιδα είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλεί φλεγμονή του δέρματος. Η άμεση επαφή με μια αλλεργία που προκαλούν το κατοικίδιο ζώο μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές και τα συμπτώματα δερματίτιδας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Έθεσε, κόκκινες κηλίδες του δέρματος (κνίδωση)
 • Έκζεμα
 • Κνησμός

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Μερικά σημεία και τα συμπτώματα της αλλεργίας κατοικίδιων ζώων, όπως μια καταρροή ή φτέρνισμα, είναι παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος. Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν έχετε ένα κρύο ή μια αλλεργία. Αν τα συμπτώματα επιμένουν για περισσότερο από μία εβδομάδα, μπορεί να έχετε αλλεργία.

Εάν εμφανιστούν σημεία και συμπτώματα είναι σοβαρά - όπως σοβαρή ρινική συμφόρηση, δυσκολία στον ύπνο ή συριγμό - καλέστε τον γιατρό σας. Αναζητήσετε επείγουσα φροντίδα αν συριγμό ή δύσπνοια επιδεινώνεται γρήγορα ή αν είστε δυσκολία στην αναπνοή με ελάχιστη δραστηριότητα.

Αιτίες

Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά σε μια ξένη ουσία, όπως οργή γύρη, μούχλα ή κατοικίδιων ζώων.

Το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει πρωτεΐνες γνωστές ως αντισώματα. Αυτά τα αντισώματα που προστατεύουν από ανεπιθύμητους εισβολείς που θα μπορούσε να σας κάνει να άρρωστο ή να προκαλέσει μια μόλυνση. Όταν έχετε αλλεργίες, το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα που αναγνωρίζουν συγκεκριμένο αλλεργιογόνο σας ως κάτι επιβλαβές, ακόμα κι αν δεν είναι. Όταν εισπνέετε το αλλεργιογόνο ή να έρθουν σε επαφή με αυτό, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά και παράγει μια φλεγμονώδη αντίδραση στις ρινικές διόδους ή τους πνεύμονές σας. Η παρατεταμένη ή τακτική έκθεση στο αλλεργιογόνο μπορεί να προκαλέσει την εξέλιξη (χρόνια) της φλεγμονής που σχετίζεται με το άσθμα.

Γάτες και σκύλοι
Τα αλλεργιογόνα από γάτες και σκύλους που βρέθηκαν σε κύτταρα του δέρματος να ρίξει τα ζώα (τρίχωμα), καθώς επίσης και στο σάλιο τους, τα ούρα και τον ιδρώτα και την γούνα τους. Οργή είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα, διότι είναι πολύ μικρό και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα με το παραμικρό κομμάτι της κυκλοφορίας του αέρα. Συλλέγει επίσης εύκολα σε επικαλυμμένα έπιπλα και μπαστούνια στα ρούχα σας.

Pet σάλιο μπορεί να κολλήσει σε χαλιά, κλινοσκεπάσματα, έπιπλα και είδη ένδυσης. Αποξηραμένα σάλιο μπορεί να γίνει αερομεταφερόμενα.

Τα λεγόμενα υποαλλεργικά γάτες και τα σκυλιά μπορεί να ρίξει κάτω από γούνα ρίχνοντας τους τύπους, αλλά όχι η φυλή είναι πραγματικά υποαλλεργικό.

Τα τρωκτικά και τα κουνέλια
Επιτρέπονται τρωκτικών περιλαμβάνουν ποντίκια, gerbils, χάμστερ και ινδικά χοιρίδια. Αλλεργιογόνα από τα τρωκτικά είναι συνήθως παρόντες στα μαλλιά, οργή, το σάλιο και τα ούρα. Σκόνη από πριονίδι στρωμνή ή στον πυθμένα των κλωβών μπορεί να συμβάλει σε αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα από τα τρωκτικά.

Κουνέλι αλλεργιογόνα υπάρχουν στο τρίχωμα, τα μαλλιά και το σάλιο.

Άλλα κατοικίδια ζώα
Αλλεργία Pet σπάνια προκαλούνται από ζώα που δεν έχουν γούνα, όπως τα ψάρια και ερπετά.

Παράγοντες κινδύνου

Pet αλλεργίες είναι κοινά. Ωστόσο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ένα κατοικίδιο ζώο αλλεργία αν οι αλλεργίες ή άσθμα τρέχει στην οικογένειά σας.

Να εκτεθούν σε κατοικίδια ζώα σε νεαρή ηλικία μπορεί να έχουν αντίκτυπο στον κίνδυνο σας αλλεργίες κατοικίδιων ζώων. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που ζουν με ένα σκύλο κατά το πρώτο έτος της ζωής μπορεί να έχει καλύτερη αντοχή σε λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού κατά την παιδική ηλικία από ό, τι τα παιδιά που δεν έχουν ένα σκυλί σε αυτή την ηλικία.

Επιπλοκές

Μολύνσεις κόλπων
Σε εξέλιξη (χρόνια) φλεγμονή των ιστών στις ρινικές διόδους που προκαλείται από το κατοικίδιο ζώο αλλεργία μπορεί να εμποδίσει τα ιγμόρεια σας, οι κοιλότητες που συνδέονται με ρινικές μεταβάσεις σας. Αυτά τα εμπόδια μπορεί να σας κάνει πιο πιθανό να αναπτύξουν βακτηριακές λοιμώξεις των ιγμορείων, όπως η ιγμορίτιδα.

Άσθμα
Τα άτομα με άσθμα και αλλεργίες κατοικίδιων ζώων έχουν συχνά δυσκολίες αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άσθματος. Μπορούν να είναι σε κίνδυνο κρίσεων άσθματος που απαιτεί άμεση ιατρική θεραπεία ή ιατρική περίθαλψη έκτακτης ανάγκης.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Pet αλλεργίες. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.
Pet αλλεργίες. Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε.

Εάν αντιμετωπίζετε καταρροή, φτέρνισμα, συριγμό, δύσπνοια ή άλλα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με μια αλλεργία, θα είστε πιο πιθανό ξεκίνημα βλέποντας τον οικογενειακό γιατρό σας ή γενικό ιατρό. Επειδή το ραντεβού μπορεί να είναι σύντομη, και επειδή υπάρχουν συχνά πολύ έδαφος να καλύψει, είναι μια καλή ιδέα για την προετοιμασία για το ραντεβού σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Καταγράψτε οποιαδήποτε συμπτώματα που αντιμετωπίζετε, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα με αλλεργία-όπως συμπτώματα.
 • Καταγράψτε ιστορικό της οικογένειάς σας από αλλεργίες και το άσθμα, συμπεριλαμβανομένων ειδικών τύπων των αλλεργιών, αν τους γνωρίζετε.
 • Κάντε μια λίστα με όλα τα φάρμακα, καθώς και κάθε βιταμίνες ή συμπληρώματα, που παίρνετε.
 • Ρωτήστε αν θα πρέπει να σταματήσετε οποιαδήποτε φάρμακα, για παράδειγμα, αντιισταμινικά που θα αλλοιώσει τα αποτελέσματα μιας δοκιμής για δερματικές αλλεργίες.

Προετοιμάζοντας μια λίστα με ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας μαζί. Για τα συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με το κατοικίδιο ζώο αλλεργία, περιλαμβάνουν μερικές βασικές ερωτήσεις για να ρωτήσετε το γιατρό σας:

 • Ποια είναι η πιο πιθανή αιτία των σημείων και συμπτωμάτων μου;
 • Υπάρχουν άλλες πιθανές αιτίες;
 • Θα χρειαστεί να κάνω κάποιες εξετάσεις αλλεργίας;
 • Θα πρέπει να δείτε έναν ειδικό στις αλλεργίες;
 • Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;
 • Έχω και άλλα προβλήματα υγείας. Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλύτερα αυτούς τους όρους;
 • Αν έχω ένα κατοικίδιο ζώο αλλεργία, μπορώ να κρατήσει το κατοικίδιο ζώο μου;
 • Ποιες αλλαγές μπορώ να κάνω στο σπίτι για να μειώσει τα συμπτώματα μου;
 • Υπάρχει μια γενική εναλλακτική λύση στο φάρμακο είστε συνταγογράφηση μου εκεί;
 • Υπάρχουν κάποια φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό που μπορώ να πάρω σπίτι μαζί μου; Τι ιστοσελίδες σου προτείνουμε να επισκεφθείτε;

Εκτός από τις ερωτήσεις που έχετε έτοιμη να ρωτήσετε το γιατρό σας, μην διστάσετε να υποβάλλουν ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας.

Τι να περιμένετε από το γιατρό σας
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να σας θέσω μια σειρά από ερωτήματα. Να είστε έτοιμος να απαντήσει μπορεί να κρατήσει χρόνο να πάει πέρα ​​από οποιαδήποτε σημεία που θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο για. Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει:

 • Όταν άρχισαν για πρώτη φορά να εμφανίζονται τα συμπτώματα;
 • Χειροτερεύουν ορισμένες ώρες της ημέρας;
 • Τα συμπτώματα χειρότερα στην κρεβατοκάμαρα ή άλλα δωμάτια του σπιτιού;
 • Έχετε τα κατοικίδια ζώα, και να πάνε σε κρεβατοκάμαρες;
 • Τι είδους self-care τεχνικές έχετε χρησιμοποιήσει, και έχουν βοήθησαν;
 • Αυτό, αν μη τι άλλο, φαίνεται να επιδεινώνει τα συμπτώματα σας;

Θέματα εάν έχετε άσθμα
Εάν έχετε ήδη διαγνωστεί με άσθμα και δυσκολεύεται να διαχειριστεί την ασθένεια, ο γιατρός σας μπορεί να σας μιλήσω για τη δυνατότητα των αλλεργιών. Παρά το γεγονός ότι οι αλλεργίες είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στο άσθμα, η επίδραση της αλλεργίας στο άσθμα δεν είναι πάντα προφανής.

Ο αντίκτυπος μιας αλλεργία στη γύρη μπορεί να είναι εμφανής, επειδή η αλλεργία είναι εποχιακή. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε μεγαλύτερη δυσκολία διαχείρισης του άσθματος σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατοικίδιο ζώο αλλεργία, από την άλλη πλευρά, μπορεί να οφείλεται σε ένα κατοικίδιο ζώο που είστε εκτεθειμένοι σε όλο το χρόνο. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο, μπορεί να εκτεθεί σε αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων στα σπίτια των άλλων ανθρώπων ή που έχουν μεταφερθεί στα ρούχα των ανθρώπων στη δουλειά ή το σχολείο. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην αναγνωρίσει αλλεργία ως ένας παράγοντας που περιπλέκει ενδεχομένως το άσθμα σας, όταν, στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι μια πρωταρχική αιτία.

Τι μπορείτε να κάνετε στο μεταξύ;
Αν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο αλλεργία, να λάβει μέτρα για να μειώσει την έκθεση σε κατοικίδια ζώα σας. Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα από την κρεβατοκάμαρά σας και να σβήνουν τα επικαλυμμένα έπιπλα, και πλένετε τα χέρια σας αμέσως μετά την επαφή με κατοικίδια ζώα.

Εξετάσεις και διάγνωση

Ο γιατρός σας μπορεί να υποψιάζεστε ότι ένα κατοικίδιο ζώο αλλεργία με βάση τα συμπτώματα, την εξέταση της μύτης σας και τις απαντήσεις σας για να του ή τις ερωτήσεις της. Αυτός ή αυτή μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα αναμμένο μέσο για να εξετάσει την κατάσταση της επένδυσης της μύτης σας. Εάν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο αλλεργία, η επένδυση της ρινικής διόδου μπορεί να είναι πρησμένο ή φαίνεται ωχρό ή μπλε.

Αλλεργία δερματική δοκιμασία
Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει μια δερματική δοκιμασία αλλεργίας να καθοριστεί ακριβώς τι είστε αλλεργικοί. Μπορεί να αναφέρεται σε έναν ειδικό στις αλλεργίες (αλλεργιολόγος) για αυτή τη δοκιμή.

Σε αυτή τη δοκιμή, μικροσκοπικές ποσότητες καθαρισμένου αλλεργιογόνων εκχυλισμάτων - συμπεριλαμβανομένων των εκχυλισμάτων με ζωικές πρωτεΐνες - τα τρυπήσει στην επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτό πραγματοποιείται συνήθως στο αντιβράχιο, αλλά μπορεί να γίνει στο πάνω μέρος της πλάτης.

Ο γιατρός ή η νοσοκόμα σας παρατηρεί το δέρμα σας για σημεία αλλεργικών αντιδράσεων μετά από 15 λεπτά. Αν είστε αλλεργικοί στις γάτες, για παράδειγμα, θα αναπτύξει ένα κόκκινο, φαγούρα στο σημείο που το εκχύλισμα γάτα τσιμπήθηκε στο δέρμα σας. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες από αυτές τις δερματικές δοκιμασίες είναι φαγούρα και ερυθρότητα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες συνήθως υποχωρούν μέσα σε 30 λεπτά.

Εξέταση αίματος
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια δερματική δοκιμασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της παρουσίας μιας κατάστασης του δέρματος ή λόγω των αλληλεπιδράσεων με ορισμένα φάρμακα. Ως εναλλακτική λύση, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει μια εξέταση αίματος που οθόνες αίμα σας για συγκεκριμένες αλλεργίες που προκαλούν αντισώματα σε διάφορα κοινά αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων ζώων. Η εξέταση αυτή μπορεί επίσης να αναφέρει πόσο ευαίσθητοι είστε σε ένα αλλεργιογόνο.

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Η πρώτη γραμμή της θεραπείας για τον έλεγχο κατοικίδιο ζώο αλλεργία είναι να αποφευχθεί η αλλεργία που προκαλούν ζώων όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων, θα πρέπει να περιμένουμε να έχουν αλλεργικές αντιδράσεις που είναι λιγότερο συχνά ή λιγότερο σοβαρές. Ωστόσο, είναι συχνά δύσκολο ή αδύνατο να εξαλειφθεί πλήρως την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνα των ζώων. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο, μπορεί να συναντήσετε απροσδόκητα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων που μεταφέρονται στα ρούχα των άλλων ανθρώπων.

Εκτός από την αποφυγή αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων, μπορεί να χρειαστεί φαρμακευτική αγωγή για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.

Φάρμακα Αλλεργία
Ο γιατρός σας μπορεί να σας καθοδηγήσει για να πάρετε ένα από τα ακόλουθα φάρμακα για τη βελτίωση ρινικά συμπτώματα αλλεργίας:

 • Αντιισταμινικά μειώσει την παραγωγή ενός χημικού ανοσοποιητικού συστήματος που δραστηριοποιείται σε μια αλλεργική αντίδραση, και να βοηθήσει να ανακουφίσει την φαγούρα, φτέρνισμα και καταρροή. Συνταγή αντιισταμινικά που λαμβάνονται ως ένα ρινικό σπρέι περιλαμβάνουν αζελαστίνη (Astelin, Astepro) και ολοπαταδίνης (Patanase). Over-the-counter (OTC) δισκία αντιισταμινικών περιλαμβάνουν φεξοφεναδίνη (Allegra Αλλεργία), λοραταδίνη (Claritin, Alavert) και σετιριζίνη (Zyrtec Αλλεργία)? OTC σιρόπια αντιισταμινικό είναι διαθέσιμες για τα παιδιά. Συνταγή δισκία αντιισταμινικών, όπως λεβοκετιριζίνη (Xyzal) και η δεσλοραταδίνη (Clarinex), οι άλλες επιλογές.
 • Τα κορτικοστεροειδή που παραδίδεται ως ένα ρινικό εκνέφωμα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της φλεγμονής και τον έλεγχο του πυρετού εκ χόρτου. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν φλουτικαζόνη (Flonase), φουροϊκής (Nasonex), triamcinolone (Nasacort AQ) και ciclesonide (Omnaris). Ρινικά κορτικοστεροειδή παρέχουν μια χαμηλή δόση του φαρμάκου και να έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο παρενεργειών από ό, τι από του στόματος κορτικοστεροειδή.
 • Αποσυμφορητικά μπορεί να βοηθήσει συρρικνώνονται τον πρησμένο ιστούς στο ρινικές μεταβάσεις σας και να το καταστήσει ευκολότερο να αναπνέουμε από τη μύτη σας. Μερικά over-the-counter δισκία αλλεργίας συνδυάζουν ένα αντιισταμινικό με ένα αποσυμφορητικό. Από στόματος αποσυμφορητικά μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και δεν πρέπει να λαμβάνεται εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, γλαύκωμα ή καρδιαγγειακή νόσο. Σε άνδρες με υπερτροφία του προστάτη, το φάρμακο μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Συζητήστε με το γιατρό σας για το αν μπορείτε να πάρετε με ασφάλεια ένα αποσυμφορητικό.

  Over-the-counter αποσυμφορητικά λαμβάνεται ως ένα ρινικό εκνέφωμα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα αλλεργίας συντομία. Εάν χρησιμοποιείτε ένα αποσυμφορητικό σπρέι για περισσότερο από τρεις ημέρες στη σειρά, μπορεί να συμβάλει στην κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 • Κρομολύν νάτριο εμποδίζει την απελευθέρωση ενός χημικού ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το over-the-counter ρινικό εκνέφωμα αρκετές φορές την ημέρα, και είναι πιο αποτελεσματική όταν χρησιμοποιείται πριν εμφανίσουν σημεία και συμπτώματα. Κρομολύν νάτριο δεν έχει σοβαρές παρενέργειες.
 • Λευκοτριενίων τροποποιητές μπλοκάρουν τη δράση ορισμένων χημικών ουσιών του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει αυτό το συνταγή tablet, montelukast (Singulair), αν δεν μπορεί να ανεχθεί κορτικοστεροειδή ρινικά σπρέι ή ένα αντιισταμινικό ρινικό σπρέι. Πιθανές παρενέργειες της μοντελουκάστης περιλαμβάνουν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, κεφαλαλγία και πυρετό. Λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν τη συμπεριφορά ή μεταβολές της διάθεσης, όπως το άγχος ή κατάθλιψη.

Άλλες θεραπείες

 • Ανοσοθεραπεία. Μπορείτε να "εκπαιδεύσει" το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μην είναι ευαίσθητα σε ένα αλλεργιογόνο. Αυτό γίνεται μέσα από μια σειρά από πλάνα αλλεργίας που ονομάζεται ανοσοθεραπεία. Ένα με δύο εβδομαδιαίες λήψεις σας εκθέσει σε πολύ μικρές δόσεις του αλλεργιογόνου, σε αυτή την περίπτωση, η ζωική πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Η δόση αυξάνεται σταδιακά, συνήθως κατά τη διάρκεια τριών έως έξι μηνών. Τα πλάνα συντήρηση που απαιτείται κάθε τέσσερις εβδομάδες για τρία έως πέντε έτη. Η ανοσοθεραπεία είναι συνήθως χρησιμοποιείται όταν άλλες απλές θεραπείες δεν είναι ικανοποιητικές.
 • Ρινικό άρδευση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκεύος ή ένα ειδικά σχεδιασμένο συμπίεση μπουκάλι για να ξεπλύνετε πήξει βλέννα και ερεθιστικά από τα ιγμόρεια σας με ένα έτοιμο αλμυρού νερού (φυσιολογικό ορό) ξέβγαλμα. Αν είστε προετοιμασία εαυτό του αλατούχου διαλύματος, χρησιμοποιούν το νερό που είναι μολυσματικό-free - απεσταγμένο, αποστειρωμένο, προηγουμένως βράσει και ψύχεται, ή ένα φίλτρο που έχει απόλυτο μέγεθος πόρων 1 micron ή μικρότερο. Να είστε βέβαιος να ξεπλύνετε τη συσκευή άρδευσης μετά από κάθε χρήση με πρόσμειξη χωρίς νερό, και να αφήσει ανοιχτό για να στεγνώσει με τον αέρα.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Αποφυγή έκθεσης σε κατοικίδια ζώα είναι η καλύτερη θεραπεία για το κατοικίδιο ζώο αλλεργία. Για πολλούς ανθρώπους που δεν ακούγεται σαν μια καλή επιλογή, επειδή τα μέλη της οικογένειας συχνά πολύ δεμένοι με τα κατοικίδια ζώα τους. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με το αν η μείωση της έκθεσης στο κατοικίδιο ζώο σας, παρά να βρει ένα νέο σπίτι για το κατοικίδιο ζώο σας, μπορεί να είναι επαρκής για τη διαχείριση κατοικίδιο ζώο αλλεργία σας.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε ιστορικό της οικογένειάς σας.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Καταγράψτε ιστορικό της οικογένειάς σας.

Αν βρείτε ένα νέο σπίτι για το κατοικίδιό σας
Εάν το κάνετε βρείτε ένα νέο σπίτι για το κατοικίδιο ζώο σας, τα συμπτώματα αλλεργίας σας δεν θα εξαφανιστούν αμέσως. Ακόμα και μετά από μια λεπτομερή καθαρισμό, το σπίτι σας μπορεί να έχει σημαντικά επίπεδα τα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων για αρκετές εβδομάδες ή μήνες. Τα ακόλουθα βήματα μπορούν να βοηθήσουν χαμηλότερα επίπεδα συντροφιάς αλλεργιογόνο σε ένα νέο κατοικίδιο ζώο χωρίς σπίτι:

 • Καθαρίστε. Ζητήστε από κάποιον χωρίς αλλεργίες κατοικίδιων ζώων καθαρίσει όλο το σπίτι, όπως ένα καλό πλύσιμο των οροφών και των τοίχων.
 • Αντικαταστήστε ή να μετακινήσετε τα επικαλυμμένα έπιπλα. Αντικαταστήστε τα επικαλυμμένα έπιπλα, αν είναι δυνατόν, ο καθαρισμός δεν θα αφαιρέσει όλα τα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων από την ταπετσαρία. Μετακίνηση επικαλυμμένα έπιπλα από το δωμάτιό σας σε άλλο χώρο του σπιτιού σας.
 • Αντικαταστήστε χαλιά. Εάν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε χαλιά, ιδιαίτερα στην κρεβατοκάμαρά σας.
 • Αντικαταστήστε κρεβάτι. Αντικαταστήστε σεντόνια, κουβέρτες και άλλα κλινοσκεπάσματα, επειδή είναι δύσκολο να ξεπλύνει τα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων εντελώς. Αντικαταστήστε τα μαξιλάρια για το κρεβάτι. Εάν δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε άνοιξη στρωμάτων και κιβωτίων σας, encase τους αλλεργιογόνο-αποκλειστές καλύμματα.
 • Χρησιμοποιήστε φίλτρα υψηλής αποτελεσματικότητας. Υψηλής απόδοσης σωματιδίων αέρα (HEPA) φίλτρα για αεραγωγούς σας μπορεί να παγιδεύσει τα αλλεργιογόνα στον αέρα, και HEPA σακούλες κενού μπορεί να μειώσει το ποσό της οργή ​​Κάτι ακούστηκε από τον καθαρισμό σας. HEPA καθαρισμού του αέρα μπορεί επίσης να μειώσει αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων.

Αν κρατήσει το κατοικίδιο ζώο σας
Αν κρατήσει το κατοικίδιο ζώο σας, μπορείτε να βοηθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τα αλλεργιογόνα στο σπίτι σας με αυτές τις συμβουλές:

 • Λούστε το κατοικίδιο ζώο σας συχνά. Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο, χωρίς αλλεργίες στο μπάνιο το κατοικίδιο ζώο σας σε εβδομαδιαία βάση.
 • Καθιέρωση ένα κατοικίδιο ζώο-ελεύθερη ζώνη. Βεβαιωθείτε δωμάτια στο σπίτι σας, όπως το υπνοδωμάτιό σας, pet-ελεύθερες ζώνες για να μειώσουν τα επίπεδα αλλεργιογόνων σε αυτά τα δωμάτια.
 • Αφαιρέστε χαλιά και οργή-προσέλκυση έπιπλα. Εάν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε τοίχο σε τοίχο χαλιά με δάπεδο πλακάκι, ξύλο, λινέλαιο ή το βινυλίου που δεν θα φιλοξενούν τα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων με την ίδια ευκολία. Εξετάστε την αντικατάσταση άλλων αλλεργιογόνων προσέλκυση έπιπλα, όπως ταπετσαρίες επίπλων, κουρτίνες και οριζόντιες περσίδες.
 • Ζητήστε βοήθεια. Όταν έρχεται η ώρα να καθαρίσετε ρείθρο του κατοικίδιου ζώου σας, το κιβώτιο απορριμάτων ή το κλουβί, να ζητήσει από ένα μέλος της οικογένειας ή φίλο που δεν έχει αλλεργίες κατοικίδιων ζώων για να κάνει τη δουλειά.
 • Χρησιμοποιήστε φίλτρα υψηλής αποτελεσματικότητας. Υψηλής απόδοσης σωματιδίων αέρα (HEPA) καθαρισμού του αέρα και φίλτρα εξαερισμού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα κατοικίδιων ζώων.
 • Κρατήστε έξω από το κατοικίδιο ζώο σας. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να ζήσει άνετα έξω, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των αλλεργιογόνων στο σπίτι σας. Η επιλογή αυτή δεν είναι κατάλληλη για πολλά κατοικίδια ζώα ή σε ορισμένα κλίματα.

Πρόληψη

Αν δεν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο, αλλά μελετούν τη θέσπιση ή την αγορά ένα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε κατοικίδιο ζώο αλλεργίες πριν από την πραγματοποίηση της δέσμευσης.

Βλέπε επίσης