Ακράτεια ούρων

Προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης: φάρμακα για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων

Μάθετε περισσότερα για τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, καθώς και να μάθουν για θεραπείες για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων.

Έχετε δώσει τον καφέ και σόδα. Έχετε ακολούθησαν τις προτάσεις του γιατρού σας για την επανεκπαίδευση της κύστης. Αλλά έλεγχο της ουροδόχου κύστης παραμένει ένα πρόβλημα. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές φαρμακευτική αγωγή.

Αποτελεσματική φάρμακα είναι διαθέσιμα για τα άτομα με υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη και επιτακτική ακράτεια - ένα πρόβλημα ελέγχου της κύστης χαρακτηρίζεται από ξαφνικές, έντονο ούρων και προτρέπει διαρροή ούρων. Υπάρχουν λιγότερες επιλογές για την ακράτεια - διαρροή ούρων ζητηθεί από μια φυσική κίνηση ή δραστηριότητα, όπως ο βήχας, το φτέρνισμα ή βαριά ανύψωση.

Ποια φάρμακα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της ακράτειας ούρων;

Οι κυριότεροι τύποι φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ακράτειας ούρων είναι αντιχολινεργικά και τα οιστρογόνα. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν το αντικαταθλιπτικό ιμιπραμίνη και το συνθετικό δεσμοπρεσσίνη ορμόνη, η οποία είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται για το κρεβάτι-βρέξιμο στα παιδιά.

Πώς λειτουργούν τα φάρμακα

Εδώ είναι μια επισκόπηση των πιο κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών ακράτειας ούρων μαζί με τις πιθανές παρενέργειές τους.

Τα αντιχολινεργικά
Υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης, μία από τις αιτίες της ακράτειας, χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογικές συσπάσεις της ουροδόχου κύστης, που σας κάνουν να θέλετε να ουρήσει, ακόμη και όταν κύστη σας δεν είναι πλήρης. Τα αντιχολινεργικά φάρμακα που μπλοκάρουν τη δράση ενός χημικού αγγελιοφόρου - ακετυλοχολίνη - που στέλνει τα σήματα που προκαλούν οι συσπάσεις αυτές.

Πολλά φάρμακα που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, όπως οι εξής:

  • Oxybutynin (Ditropan, Gelnique)
  • Tolterodine (Detrol)
  • Δαριφενασίνη (Enablex)
  • Σολιφενακίνη (Vesicare)
  • Trospium (Sanctura)
  • Φεσοτεροδίνης (Toviaz)

Μερικά είναι διαθέσιμα σε μια παρατεταμένης αποδέσμευσης μορφή, που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε μία φορά την ημέρα. Αυτά μπορεί να έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα άμεσης απελευθέρωσης εκδόσεις, οι οποίες λαμβάνονται συνήθως πολλές φορές την ημέρα. Παρόλα αυτά, η μορφή άμεσης απελευθέρωσης μπορεί να είναι χρήσιμο αν έχετε ακράτεια μόνο σε ορισμένες περιόδους, όπως το βράδυ, ή αν θέλετε να πάρετε ένα φάρμακο μόνο σε ορισμένες περιόδους, όπως όταν ταξιδεύετε. Η οξυβουτυνίνη είναι επίσης διαθέσιμο ως ένα μπάλωμα κρέμα ή το δέρμα που παρέχει μια συνεχή ποσότητα του φαρμάκου.

Παρενέργειες
Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια του αντιχολινεργικά είναι η ξηροστομία. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το αποτέλεσμα, μπορείτε να πιπιλίζουν σε ένα κομμάτι της καραμέλας ή να μασάτε τσίχλα για να παράγουν περισσότερο σάλιο. Άλλες λιγότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν δυσκοιλιότητα, καούρα, θολή όραση, γρήγορος καρδιακός ρυθμός (ταχυκαρδία), ξεπλένεται το δέρμα, κατακράτηση ούρων και γνωστικές παρενέργειες, όπως η διαταραχή της μνήμης και σύγχυση.

Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια του εμπλάστρου δέρματος οξυβουτινίνη είναι ερεθισμός του δέρματος. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να περιστρέψετε τη θέση του εμπλάστρου σας.

Τα οιστρογόνα
Κύστης και της ουρήθρας μιας γυναίκας περιέχουν υποδοχείς για την ορμόνη οιστρογόνο. Τα οιστρογόνα βοηθά στη διατήρηση της αντοχής και της ευελιξίας των ιστών στην περιοχή αυτή. Μετά την εμμηνόπαυση, το σώμα της γυναίκας παράγει λιγότερα οιστρογόνα. Η θεωρία είναι ότι αυτή η πτώση των οιστρογόνων συμβάλλει στην επιδείνωση των υποστηρικτικών ιστών γύρω από την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα, η οποία καθιστά αυτές ιστούς αδύναμη και μπορεί να επιδεινώσει την ακράτεια στρες.

Τα οιστρογόνα είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος, την ενίσχυση της λειτουργίας των νεύρων και ορθή επιδείνωση του ιστού στις περιοχές της ουρήθρας και του κόλπου. Εφαρμόζοντας χαμηλή δόση, τοπική οιστρογόνου υπό τη μορφή ενός κολπική κρέμα, ένα οιστρογόνο που περιέχει δακτύλιο ή ένα έμπλαστρο μπορεί να βοηθήσει τον τόνο και αναζωογονούν αυτές τις περιοχές και να ανακουφίσει ορισμένα από τα συμπτώματα της ακράτειας στρες ή επιτακτική ακράτεια.

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τη χρήση τοπικά οιστρογόνα για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων, αλλά μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι είναι χρήσιμο για τα συμπτώματα του ουροποιητικού τους. Τα οιστρογόνα μπορούν να έχουν ένα ρόλο όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες, όπως η εκπαίδευση των μυών πυελικού δαπέδου, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως ασκήσεις Kegel. Συνήθως, θα πρέπει να έχετε τέσσερις έως 12 εβδομάδες θεραπείας, πριν να παρατηρήσετε βελτίωση. Και τα συμπτώματα συνήθως επιστρέφουν περίπου τέσσερις έως έξι εβδομάδες μετά το τέλος της θεραπείας.

Συνδυασμός θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης (οιστρογόνα συν προγεστερόνη) δεν είναι η ίδια όπως τοπική οιστρογόνο και δεν χρησιμοποιείται πλέον για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων. Από του στόματος αντικατάσταση οιστρογόνου δεν είναι επίσης το ίδιο όπως τοπική οιστρογόνα, και μπορεί μάλιστα να επιδεινώσουν τα συμπτώματα ακράτειας.

Ακράτεια ούρων. Onabotulinumtoxin τύπου Α (botox).
Ακράτεια ούρων. Onabotulinumtoxin τύπου Α (botox).

Παρενέργειες
Όταν η τοπική θεραπεία με οιστρογόνα χρησιμοποιείται σωστά, δεν προκαλεί συνήθως παρενέργειες. Ωστόσο, η τοπική οιστρογόνο συνήθως σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή ή άλλη θεραπεία για τη θεραπεία της ακράτειας.

Ιμιπραμίνη
Η ιμιπραμίνη είναι ένα τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό. Κάνει ο μυς της ουροδόχου κύστης χαλαρώνουν, ενώ προκαλεί των λείων μυών στο λαιμό της ουροδόχου κύστης στη σύμβαση. Ως τέτοια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία μικτών - παρόρμηση και το άγχος - ακράτεια. Ιμιπραμίνη μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, γι 'αυτό συχνά λαμβάνονται τη νύχτα. Εξαιτίας αυτού, ιμιπραμίνη μπορεί να είναι χρήσιμη για τη νυχτερινή ακράτεια, καθώς και. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για τα παιδιά που κρεβάτι-υγρό το βράδυ (νυκτερινή ενούρηση). Η ιμιπραμίνη δεν είναι συνήθως ένα αγαθό κατάλληλο για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Παρενέργειες
Σοβαρές παρενέργειες από ιμιπραμίνη είναι σπάνιες αλλά μπορεί να περιλαμβάνει καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακή αρρυθμία και ζάλη ή λιποθυμία από τη μειωμένη αρτηριακή πίεση όταν σηκώνεστε γρήγορα. Τα παιδιά και οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτές τις παρενέργειες. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως ξηροστομία, θολή όραση και η δυσκοιλιότητα, είναι παρόμοιες με αυτές των αντιχολινεργικών. Τα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα αλληλεπιδρούν με πολλά διαφορετικά φάρμακα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει ποια φάρμακα παίρνετε, πριν ξεκινήσετε να παίρνετε ιμιπραμίνη.

Desmopressin
Desmopressin είναι μια συνθετική μορφή του φυσικού σώματος ορμόνης που ονομάζεται αντι-διουρητικής ορμόνης (ADH). Αυτή η ορμόνη μειώνει την παραγωγή ούρων. Το σώμα σας παράγει συνήθως περισσότερο ADH το βράδυ, μειώνοντας την ανάγκη για ούρηση. Στα παιδιά, κρεβάτι-βρέξιμο μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη της νύχτας παραγωγή ADH. Δεσμοπρεσσίνη χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της κρεβάτι-βρέξιμο στα παιδιά. Η έρευνα δείχνει ότι δεσμοπρεσσίνη μπορεί επίσης να μειώσει ακράτεια ούρων σε ενήλικες γυναίκες.

Παρενέργειες
Αν και είναι ασυνήθιστο, υπάρχει κίνδυνος της κατακράτησης νερού που οδηγεί σε ένα χαμηλό επίπεδο νατρίου στο αίμα (υπονατριαιμία). Αυτό έχει σε σπάνιες περιπτώσεις οδήγησαν σε κατασχέσεις, οίδημα στον εγκέφαλο και το θάνατο. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας γνωρίζει πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και να γνωρίζει όλα τα φάρμακα που παίρνετε, πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο.

Βλέπε επίσης

Προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης: φάρμακα για τη θεραπεία της ακράτειας ούρων

Νεότερες θεραπείες

Οι ερευνητές ψάχνουν για νέα φάρμακα και θεραπείες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου onabotulinumtoxin Α (Botox).

Τύπος Onabotulinumtoxin Α (botox). Ενέσεις Botox στο μυ της ουροδόχου κύστης μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους που έχουν υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Botox μπλοκάρει τις ενέργειες της ακετυλοχολίνης και παραλύει τους μυς της ουροδόχου κύστης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το Botox βελτιώνει σημαντικά τα συμπτώματα της ακράτειας και προκαλεί λίγες παρενέργειες. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να αυξήσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αλλά τα στοιχεία δεν είναι πειστικά. Οφέλη μπορεί να διαρκέσει έως και εννέα μήνες. Botox μπορεί να είναι χρήσιμη για τους ανθρώπους που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλα φάρμακα. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν έχει ακόμη εγκριθεί αυτό το φάρμακο για την ακράτεια, γι 'αυτό δεν μπορούν να καλύπτονται από κάποιο ασφαλιστικό.

Το FDA προειδοποιεί ότι οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης αναπνευστική ανακοπή και θάνατο μπορεί να συμβεί μετά τη χρήση του Botox για τις δύο εγκριθεί και μη εγκεκριμένες χρήσεις.

Δείτε το γιατρό σας

Όταν μιλάτε με το γιατρό σας, εξετάστε προσεκτικά όλα τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των over-the-counter φάρμακα ή βότανα. Ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τα προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Άλλοι μπορεί να αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακα ακράτειας με τρόπο που αυξάνει τα συμπτώματα. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν χρειάζεστε φάρμακα για τη θεραπεία της ουροδόχου κύστης πρόβλημά σας έλεγχο και, εάν ναι, ποια μπορεί να είναι καλύτερο για σας.

Βλέπε επίσης

Ακράτεια ούρων