Ο καρκίνος του πνεύμονα

Lung αξονική τομογραφία για τον καρκίνο: θα πρέπει να είστε έλεγχο;

Ευρήματα από μια μεγάλη κλινική μελέτη έδειξε ότι η αξονική τομογραφία των πνευμόνων ελέγχου μείωσε τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα μεταξύ των καπνιστών. Μάθετε περισσότερα.

Αν είστε καπνιστής ή πρώην καπνιστής, μπορεί να ανησυχείτε για τον κίνδυνο να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα ή να πεθάνουν από αυτό. Μια σημαντική μελέτη των βαρέων καπνιστών, το οποίο ονομάζεται National Lung Screening Trial (NLST), σε σύγκριση πνεύμονα αξονική τομογραφία και ακτινογραφία θώρακος και διαπίστωσε ότι να πάρει ένα πνεύμονα αξονική τομογραφία μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να σώσει ζωές. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα στοιχεία της μελέτης έχουν κυκλοφορήσει για την προσεκτική εξέταση από τους γιατρούς και τους επιστήμονες πλην εκείνων που πραγματοποίησε τη μελέτη. Για το λόγο αυτό, οι περισσότερες ιατρικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δεν συνιστά ακόμη προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα σε καπνιστές και πρώην καπνιστές.

David Midthun, MD, είναι σύμβουλος στο Τμήμα Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο πανεπιστήμιο, Ρότσεστερ, Μινεσότα Εξηγεί τα αποτελέσματα της μελέτης NLST και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του πνεύμονα αξονική τομογραφία για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα.

Αποτελέσματα της εθνικής δίκης ελέγχου των πνευμόνων δείχνουν ότι οι καπνιστές και οι πρώην καπνιστές μπορούν να επωφεληθούν από πνεύμονα CT ελέγχου σάρωσης. Είναι ότι η υπόθεση;

Το αποτέλεσμα της NLST είναι η πρώτη ένδειξη ότι κάθε δοκιμή μπορεί να μειώσει τους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα. Στη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 50.000 νυν και πρώην βαρείς καπνιστές - οι άνθρωποι που κάπνιζαν το ισοδύναμο του ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα για 30 χρόνια - ηλικίες 55 έως 74. Οι συμμετέχοντες τυχαιοποιήθηκαν μεταξύ χαμηλής δόσης σπειροειδή αξονική τομογραφία και ακτινογραφία θώρακος κατά την έναρξη της δίκης. Θα λάβει ετήσιες εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου για τρία χρόνια και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν επί πέντε χρόνια. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής έδειξε μία μείωση των θανάτων από καρκίνο του πνεύμονα με αξονική τομογραφία σάρωσης. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 354 θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονα είχε συμβεί ανάμεσα σε εκείνους που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο με αξονική τομογραφία έναντι 442 θάνατοι μεταξύ εκείνων που εξετάστηκαν με ακτινογραφία θώρακα. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα 20,3 τοις εκατό μείωση με αξονική τομογραφία.

Με ορισμένες μορφές καρκίνου, οι γιατροί ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να πάρουν τακτικός έλεγχος. Θα καρκίνο του πνεύμονα να προστεθεί σε αυτόν τον κατάλογο;

Επί του παρόντος, στις περισσότερες περιπτώσεις, προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα δεν συνιστάται και δεν καλύπτονται από το Medicare ή περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες. Ωστόσο, το Εθνικό Γενικό Αντικαρκινικό Δίκτυο (NCCN), το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Ιατρών Θώρακος, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου έχουν συστήσει έλεγχο για υψηλού κινδύνου άτομα ηλικίας 55 έως 74 ετών που έχουν καπνίσει ένα πακέτο ή περισσότερο των τσιγάρων την ημέρα για 30 χρόνια ή και περισσότερο, και οι οποίοι εξακολουθούν να καπνίζουν ή που σταμάτησαν λιγότερο από 15 χρόνια πριν. Η NCCN συνιστά επίσης προσυμπτωματικού ελέγχου για όλους 50 ετών και άνω που έχουν καπνίσει ένα πακέτο την ημέρα ή περισσότερο των τσιγάρων για 20 χρόνια ή περισσότερο και έχουν έναν πρόσθετο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα ιστορικό έκθεσης σε ραδόνιο ή επαγγελματική έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες.

Εξέταση για καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από αυτές τις ασθένειες σε σύγκριση με εκείνους που δεν κάνετε τον έλεγχο. Οι γιατροί συστήνουν προσυμπτωματικού ελέγχου για τους καρκίνους αυτούς, επειδή αυτό έχει αποδειχθεί ευεργετική για μια ομάδα ανθρώπων στη ρύθμιση μελέτης. Μένει να δούμε αν τα NLST αποτελέσματα σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα θα οδηγήσει σε αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές ελέγχου από τις ΗΠΑ Υπηρεσία Πρόληψης Task Force.

Βλέπε επίσης

Lung αξονική τομογραφία για τον καρκίνο: θα πρέπει να είστε έλεγχο;

Θα πνεύμονα αξονικές τομογραφίες γιατροί να βοηθήσει στη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα νωρίτερα;

Καρκίνο του πνεύμονα. Η εύρεση ανωμαλιών που τελικά αποφασισμένος να μην είναι ο καρκίνος.
Καρκίνο του πνεύμονα. Η εύρεση ανωμαλιών που τελικά αποφασισμένος να μην είναι ο καρκίνος.

Πριν πνεύμονα CT scan μελέτες έχουν δείξει ότι ο έλεγχος αυξάνει την ανίχνευση του πρώιμου σταδίου καρκίνο, και οι NLST αποτελέσματα παρέχουν ενδείξεις ότι οι διαγνώσεις καταλήγουν να είναι πιο ευεργετική από επιβλαβείς έτσι ώστε να μειωθεί η πιθανότητα του θανάτου.

Το να διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα σε πρώιμο στάδιο το καθιστά πιο πιθανό ότι η χειρουργική επέμβαση - η καλύτερη θεραπεία για τους περισσότερους τύπους καρκίνου του πνεύμονα - να αφαιρέσετε και να θεραπεύσει τον καρκίνο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του πνεύμονα αξονική τομογραφία;

Κίνδυνοι του πνεύμονα αξονική τομογραφία μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Η εύρεση ανωμαλιών που τελικά αποφασισμένος να μην είναι ο καρκίνος. Αξονική τομογραφία βρείτε ανωμαλίες σε περίπου 20 έως 60 τοις εκατό των καπνιστών και των πρώην καπνιστών, αλλά οι περισσότερες από αυτές τις ανωμαλίες είναι τα σημάδια από φλεγμονή ή άλλες μη καρκινικές καταστάσεις. Η ευαισθησία του αξονική τομογραφία μπορεί να οδηγήσει σε γιατρούς υποψίες σχετικά με την πιθανότητα καρκίνου, όπου πραγματικά δεν υπάρχει κανένας καρκίνος, η οποία οδηγεί σε επεμβατική παρακολούθηση των δοκιμών, περιττή χειρουργική επέμβαση, και το άγχος για αυτούς να πάρει θωρακισμένο και τους αγαπημένους τους. Με άλλα λόγια, ο έλεγχος οδηγεί σε αναγκαίες επεμβατικές δοκιμές και η χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του πνεύμονα, αλλά οι δοκιμές αυτές καταλήγουν να είναι περιττή και αν είναι τελικά προσδιορίστηκε ότι το σημείο πρώτα βρεθεί σε μια αξονική τομογραφία δεν είναι ο καρκίνος του πνεύμονα, αλλά αντίθετα κάτι καλοήθεις.
  • Η εύρεση πολύ μικρές ανωμαλίες που απαιτούν παρακολούθηση σαρώσεις. Αξονική τομογραφία είναι τόσο καλή στο να βλέπουμε οζίδια ή κηλίδες στους πνεύμονες που μπορούν να δουν πολύ μικρά οζίδια που δεν χρειάζονται άμεση δοκιμή, αλλά χρειάζεται παρακολούθηση αξονική τομογραφία για τον εντοπισμό τυχόν αλλαγές.
  • Η έκθεση σε ακτινοβολία. Αξονικές τομογραφίες σας εκθέσει σε μια μικρή δόση της ακτινοβολίας. Σε σύγκριση με κάποια άλλα μέρη του σώματος, όπως είναι το στήθος, πνεύμονες έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες για την ανάπτυξη προκαλούμενη από ακτινοβολία καρκίνου. Αρκετές μελέτες έχουν υπολογίσει έναν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου από την ακτινοβολία αξονική τομογραφία. Ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου από την αξονική τομογραφία είναι μικρή, αλλά είναι μια υπενθύμιση της σημασίας της στάθμισης του κινδύνου έναντι του οφέλους της κάθε ιατρική εξέταση.

Τι θα λένε στους ασθενείς που ζητούν για αξονικές τομογραφίες των πνευμόνων;

Επί του παρόντος, αυτές οι σημαντικές ιατρικές οργανώσεις - το Εθνικό Γενικό Αντικαρκινικό Δίκτυο, το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Ιατρών Θώρακος, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου - συνιστά προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του πνεύμονα για ορισμένα άτομα. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε σχετικά με το ποιος μπορεί να ωφεληθούν από πνεύμονα CT scan έλεγχο και οι οποίοι δεν μπορούν να επωφεληθούν. Μέχρι τότε, είναι καλύτερο να συζητήσετε τα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους των πνευμόνων CT ελέγχου σάρωσης με το γιατρό σας. Παρά την είδηση ​​σχετικά με τα δυνητικά οφέλη των πνευμόνων CT ελέγχου σάρωσης, είναι ακόμα σημαντικό να παραμείνει επικεντρωμένη στην μείωση του κινδύνου στην προσπάθεια να κρατήσει τους ανθρώπους από την έναρξη του καπνίσματος και να πάρει τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα.

Βλέπε επίσης