Η γρίπη (γρίπη)

Ορισμός

Η γρίπη είναι μια ιογενής λοίμωξη που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα σας - μύτη σας, το λαιμό και τους πνεύμονες. Γρίπης, που κοινώς αποκαλείται η γρίπη, δεν είναι το ίδιο με το στομάχι "γρίπη" ιοί που προκαλούν διάρροια και εμετό.

Η γρίπη και τις επιπλοκές της μπορεί να είναι θανατηφόρα. Οι άνθρωποι με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών της γρίπης περιλαμβάνουν:

 • Τα μικρά παιδιά
 • Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
 • Οι έγκυες γυναίκες
 • Οι άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες

Καλύτερη άμυνα σας κατά της γρίπης είναι να λάβετε ένα ετήσιο εμβολιασμό.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Αρχικά, η γρίπη μπορεί να φαίνεται σαν ένα κοινό κρυολόγημα με καταρροή, το φτέρνισμα και πονόλαιμο. Αλλά κρυολογήματα συνήθως αναπτύσσονται αργά, ενώ η γρίπη τείνει να έρθει ξαφνικά. Και παρόλο που ένα κρύο μπορεί να είναι μια ενόχληση, που συνήθως αισθάνονται πολύ χειρότερα με τη γρίπη.

Κοινά σημεία και τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν:

 • Πυρετός πάνω από 100 F (38 C)
 • Πόνος στους μυς, ειδικά στην πλάτη, τα χέρια και τα πόδια σας
 • Ρίγη και εφίδρωση
 • Πονοκέφαλος
 • Ξηρός βήχας
 • Κόπωση και αδυναμία
 • Ρινική συμφόρηση

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Εάν έχετε συμπτώματα γρίπης και διατρέχουν τον κίνδυνο επιπλοκών, δείτε το γιατρό σας αμέσως. Λαμβάνοντας αντι-ιικά φάρμακα μέσα στις πρώτες 48 ώρες μετά τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να μειώσει τη διάρκεια της ασθένειάς σας και να βοηθήσει στην πρόληψη πιο σοβαρών προβλημάτων.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η γρίπη (γρίπη). Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η γρίπη (γρίπη). Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ιούς της γρίπης ταξιδεύουν μέσω του αέρα σε σταγονίδια όταν κάποιος με τα βήχα λοίμωξη, φτερνίζεται ή συνομιλίες. Μπορείτε να εισπνεύσετε τα σταγονίδια άμεσα, ή μπορείτε να παραλάβετε τα μικρόβια από ένα αντικείμενο - όπως ένα τηλέφωνο ή το πληκτρολόγιο του υπολογιστή - και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στα μάτια σας, τη μύτη ή το στόμα.

Οι ιοί της γρίπης αλλάζουν συνεχώς, με νέα στελέχη που εμφανίζονται τακτικά. Εάν είχατε γρίπης στο παρελθόν, το σώμα σας έχει ήδη αντισώματα για την καταπολέμηση αυτό το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού. Εάν μελλοντικές ιοί της γρίπης είναι παρόμοια με εκείνα που έχετε συναντήσει πριν, είτε έχουν την ασθένεια ή από εμβολιασμό, οι εν λόγω αντισώματα μπορούν πρόληψη της λοίμωξης ή τον περιορισμό της σοβαρότητας της.

Αλλά αντισώματα κατά της γρίπης των ιών έχετε αντιμετωπίσει στο παρελθόν δεν μπορεί να σας προστατεύσει από νέες υποτύπους γρίπης που είναι πολύ διαφορετικά ανοσολογικά από ό, τι είχε πριν. Ένας αριθμός των υποτύπων του ιού έχουν εμφανιστεί σε ανθρώπους από την παγκόσμια επιδημία (πανδημία) του 1918, που σκότωσε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της γρίπης ή επιπλοκές του περιλαμβάνουν:

 • Ηλικία. Εποχική γρίπη τείνει να στοχεύουν τα μικρά παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών. Η πανδημία του ιού H1N1 που εμφανίστηκαν το 2009, ωστόσο, φαίνεται να είναι πιο κοινή σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες.
 • Επάγγελμα. Υγειονομική περίθαλψη των εργαζομένων και του προσωπικού φροντίδας των παιδιών είναι πιο πιθανό να έχουν στενή επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί με γρίπη.
 • Οι συνθήκες διαβίωσης. Οι άνθρωποι που ζουν σε εγκαταστάσεις μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους, όπως οι οίκοι ευγηρίας ή στρατώνες, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν γρίπης.
 • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Θεραπείες για τον καρκίνο, φάρμακα κατά της απόρριψης, κορτικοστεροειδή και το HIV / AIDS μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό μπορεί να το καταστήσει ευκολότερο για σας να πιάσει γρίπης και μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών.
 • Χρόνιες ασθένειες. Οι χρόνιες παθήσεις, όπως το άσθμα, διαβήτη ή καρδιακά προβλήματα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των επιπλοκών της γρίπης.
 • Εγκυμοσύνη. Οι έγκυες γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν επιπλοκές της γρίπης, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Εάν είστε νέοι και υγιείς, η εποχική γρίπη είναι συνήθως δεν είναι σοβαρά. Αν και μπορείτε να νιώσετε δυστυχισμένοι, ενώ το έχετε, η γρίπη συνήθως πηγαίνει μακριά χωρίς να έχουν διαρκή αποτελέσματα. Αλλά υψηλού κινδύνου παιδιά και τους ενήλικες μπορεί να αναπτύξουν επιπλοκές, όπως:

 • Πνευμονία
 • Βρογχίτιδα
 • Μολύνσεις κόλπων
 • Οι μολύνσεις αυτιών

Η πνευμονία είναι η πιο συχνή και πιο σοβαρή. Για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνιες ασθένειες, η πνευμονία μπορεί να είναι θανατηφόρα. Η καλύτερη προστασία είναι ο εμβολιασμός έναντι τόσο της πνευμονιοκοκκικής πνευμονίας και της γρίπης.

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Συνήθως, θα χρειαστείτε τίποτα περισσότερο από ξεκούραση στο κρεβάτι και άφθονα υγρά για τη θεραπεία της γρίπης. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αντιικό φάρμακο, όπως η οσελταμιβίρη (Tamiflu) και ζαναμιβίρη (Relenza). Εάν ληφθεί αμέσως μετά θα παρατηρήσετε τα συμπτώματα, τα φάρμακα αυτά μπορεί να ελαττώσει την ασθένειά σας από μια ημέρα ή έτσι και να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών επιπλοκών.

Το oseltamivir είναι ένα από του στόματος φαρμακευτική αγωγή. Zanamivir εισπνέεται μέσω μιας συσκευής που είναι παρόμοια με μια συσκευή εισπνοής του άσθματος και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε με αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα και ασθένεια των πνευμόνων. Αντι-ιικά παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία και έμετο. Το oseltamivir έχει επίσης συσχετιστεί με παραλήρημα και τους αυτοτραυματισμούς συμπεριφορές των εφήβων. Ορισμένοι ερευνητές συνιστούν περαιτέρω μελέτη σχετικά με τα δύο από αυτά τα φάρμακα, ωστόσο, λόγω της αβεβαιότητας για τις επιπτώσεις τους πέρα ​​από την αρχική μείωση των συμπτωμάτων.

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Πίνετε άφθονα υγρά.
Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Πίνετε άφθονα υγρά.

Ορισμένα στελέχη της γρίπης έχουν γίνει ανθεκτικοί στην οσελταμιβίρη και αμανταδίνη, η οποία είναι μια παλαιότερη αντιικό φάρμακο.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Αν έρθει κάτω με τη γρίπη, τα μέτρα αυτά μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα σας:

 • Πίνετε άφθονα υγρά. Επιλέξτε νερό, χυμό και ζεστά σούπες για να αποφευχθεί η αφυδάτωση. Πίνετε αρκετό έτσι ώστε τα ούρα σας είναι σαφή ή υποκίτρινο.
 • Rest. Αποκτήστε περισσότερο ύπνο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
 • Εξετάστε αναλγητικά. Χρησιμοποιήστε ένα over-the-counter παυσίπονο, όπως η ακεταμινοφαίνη (Tylenol, κ.α.) ή ιβουπροφαίνη (Advil, Motrin IB, κ.ά.), για την καταπολέμηση της achiness σχετίζονται με τη γρίπη. Μην δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά ή εφήβους, λόγω του κινδύνου του συνδρόμου του Reye, μια σπάνια, αλλά δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστά πλέον ετήσιο εμβολιασμό κατά της γρίπης για όλους τους Ευρωπαίους ηλικίας άνω των 6 μηνών.

Εμβόλιο της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο περιέχει προστασία από τους τρεις ιούς της γρίπης που αναμένεται να είναι η πιο συχνή κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης εκείνου του έτους. Το εμβόλιο είναι συνήθως διαθέσιμο ως ένεση ή ως ένα ρινικό σπρέι.

Τον έλεγχο της εξάπλωσης της μόλυνσης
Το εμβόλιο της γρίπης δεν είναι 100 τοις εκατό αποτελεσματικό, γι 'αυτό είναι επίσης σημαντικό να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης:

 • Πλύνετε τα χέρια σας. Σχολαστική και συχνό πλύσιμο των χεριών είναι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη πολλών κοινών λοιμώξεων. Τρίψτε τα χέρια σας έντονα για τουλάχιστον 15 δευτερόλεπτα. Ή χρησιμοποιήστε βάση το οινόπνευμα απολυμαντικά χεριών, αν το σαπούνι και το νερό δεν είναι άμεσα διαθέσιμα.
 • Περιορίστε βήχα και το φτάρνισμα σας. Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας όταν φτερνίζεστε ή βήχετε. Για να αποφευχθεί η μόλυνση χέρια σας, βήχετε ή φταρνίζεστε σε ένα χαρτομάντιλο ή στο εσωτερικό απατεώνας του αγκώνα σας.
 • Αποφύγετε τα πλήθη γρίπη εξαπλώνεται εύκολα όπου οι άνθρωποι συναθροίζονται -. Σε κέντρα παιδικής φροντίδας, τα σχολεία, κτίρια γραφείων, αμφιθέατρα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με την αποφυγή πλήθη κατά την περίοδο αιχμής της γρίπης, θα μειώσει τις πιθανότητές σας της μόλυνσης.

Βλέπε επίσης