Η γρίπη (γρίπη)

Εμβόλιο της γρίπης: το καλύτερο στοίχημά σας για την αποφυγή της γρίπης

Να πάρει ένα εμβόλιο της γρίπης προστατεύει συχνά από το να κατεβαίνει με τη γρίπη. Και παρόλο που το εμβόλιο της γρίπης δεν παρέχει πάντοτε πλήρη προστασία, αξίζει να πάρει.

Ετήσιο εμβόλιο της γρίπης του τρέχοντος έτους θα προσφέρει προστασία έναντι του ιού H1N1 της γρίπης (γρίπη των χοίρων) του ιού, εκτός από δύο άλλους ιούς της γρίπης που αναμένεται να είναι σε κυκλοφορία αυτή την εποχή της γρίπης. Ένα νέο εμβόλιο που προστατεύει από τέσσερα στελέχη του ιού θα είναι επίσης διαθέσιμες, όπως επίσης και μια υψηλή δόση εμβολίου κατά της γρίπης για ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η γρίπη είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Πυροβολισμούς γρίπης είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της γρίπης και των επιπλοκών του. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά σε όλους ηλικίας 6 μηνών και άνω πρέπει να εμβολιάζονται κάθε χρόνο κατά της γρίπης.

Εδώ είναι οι απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη γρίπη πυροβολισμούς.

Πότε είναι η γρίπη εμβόλιο;

Επειδή το εμβόλιο της γρίπης παράγεται από ιδιώτες κατασκευαστές, η διαθεσιμότητά του εξαρτάται από το πότε η παραγωγή έχει ολοκληρωθεί. Για τη σεζόν 2013-2014 γρίπης, οι κατασκευαστές έχουν δηλώσει οι αποστολές είναι πιθανό να αρχίσει τον Αύγουστο και συνεχίζεται καθ 'όλη Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο έως ότου όλα εμβόλιο διανέμεται. Οι γιατροί και οι νοσοκόμες ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό των ασθενών τους το συντομότερο εμβόλιο της γρίπης είναι διαθέσιμο στην περιοχή τους.

Παίρνει μέχρι και δύο εβδομάδες για να οικοδομήσει ανοσία μετά από ένα εμβόλιο κατά της γρίπης, αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από το εμβόλιο, ακόμη και αν δεν το πάρει μέχρι μετά από την εποχή της γρίπης ξεκινά.

Γιατί πρέπει να πάρετε εμβολιάζονται κάθε χρόνο;

Τα νέα εμβόλια της γρίπης απελευθερώνονται κάθε χρόνο για να συμβαδίσει με την ταχεία προσαρμογή τους ιούς γρίπης. Επειδή οι ιοί της γρίπης εξελίσσονται τόσο γρήγορα, το εμβόλιο του περασμένου έτους δεν μπορεί να σας προστατεύσει από ιούς του τρέχοντος έτους.

Μετά τον εμβολιασμό, το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα που θα σας προστατεύει από τους ιούς εμβολίου. Σε γενικές γραμμές, όμως, τα επίπεδα αντισωμάτων αρχίσει να μειώνεται με το χρόνο - άλλος ένας λόγος για να πάρει ένα εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο.

Ποιος πρέπει να πάρει το εμβόλιο της γρίπης;

Το CDC συνιστά την ετήσια εμβόλια γρίπης για την ηλικία ο καθένας 6 μηνών ή μεγαλύτερο. Ο εμβολιασμός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους σε υψηλό κίνδυνο επιπλοκών της γρίπης, όπως οι εξής:

 • Οι έγκυες γυναίκες
 • Οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας
 • Τα μικρά παιδιά

Χρόνιες παθήσεις μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο των επιπλοκών της γρίπης. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

 • Άσθμα
 • Καρκίνος και θεραπεία του καρκίνου
 • Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)
 • Κυστική ίνωση
 • Διαβήτης
 • HIV / AIDS
 • Νεφρική ή ηπατική νόσο
 • Η παχυσαρκία

Ποιος δεν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης;

Ελέγξτε με το γιατρό σας πριν από τη λήψη ενός εμβολίου της γρίπης, εάν:

 • Είστε αλλεργικοί στα αυγά. Μερικά εμβόλια γρίπης περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεϊνών αυγού. Εάν έχετε αλλεργία αυγό ή ευαισθησία, τότε μάλλον θα είναι σε θέση να λάβει ένα εμβόλιο της γρίπης - αλλά μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις, όπως να περιμένει στο γραφείο του γιατρού για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τον εμβολιασμό σε περίπτωση αντίδρασης. Υπάρχει επίσης ένα εμβόλιο της γρίπης που δεν περιέχει πρωτεΐνες αυγού, Food and Drug Administration (FDA) ενέκρινε για χρήση σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά με τις επιλογές σας.
 • Είχατε μια σοβαρή αντίδραση σε προηγούμενο εμβόλιο της γρίπης. Το εμβόλιο της γρίπης δεν συνιστάται για όποιον είχε μια σοβαρή αντίδραση σε προηγούμενο εμβόλιο της γρίπης. Ελέγξτε με το γιατρό σας πρώτα, όμως. Ορισμένες αντιδράσεις μπορεί να μην είναι σχετίζονται με το εμβόλιο.

Βλέπε επίσης

Εμβόλιο της γρίπης: το καλύτερο στοίχημά σας για την αποφυγή της γρίπης

Ποιες είναι οι επιλογές μου γρίπης χορήγησης του εμβολίου;

Το εμβόλιο της γρίπης έρχεται σε δύο μορφές:

 • Μια βολή. Ένα εμβόλιο της γρίπης περιέχει αδρανοποιημένο εμβόλιο, που σκοτώθηκαν από τον ιό. Η ένεση γίνεται συνήθως στο βραχίονα. Μια ενδοδερμική (στο δέρμα) εμβόλιο είναι επίσης διαθέσιμα για τους ανθρώπους 18 έως 64 ετών. Επειδή οι ιοί σε αυτό το εμβόλιο σκότωσε (αδρανοποιημένο), η βολή δεν θα προκαλέσει σε σας για να πάρετε τη γρίπη, αλλά θα επιτρέψει το σώμα σας να αναπτύξει τα αντισώματα για να αποκρούσει τους ιούς της γρίπης.
 • Ένα ρινικό σπρέι. Το ρινικό σπρέι εμβόλιο αποτελείται από μια χαμηλή δόση των ζωντανών, αλλά εξασθένησε, οι ιοί της γρίπης και είναι εγκεκριμένο για χρήση σε υγιή άτομα 2-49 ετών που δεν είναι έγκυος. Το εμβόλιο δεν προκαλεί τη γρίπη, αλλά έχει ζητήσει από την ανοσολογική απόκριση στη μύτη σας και των ανώτερων αεραγωγών, καθώς και σε όλο το σώμα σας.

Ποιες είναι οι κύριες διαφορές ανάμεσα σε ένα εμβόλιο της γρίπης και το εμβόλιο ρινικού ψεκασμού;

Τόσο το εμβόλιο της γρίπης και το ρινικό εκνέφωμα να σας προστατεύσει από τη γρίπη. Αλλά υπάρχουν διαφορές να εξετάσει πριν αποφασίσει μεταξύ των δύο.

Εμβόλιο της γρίπης Ρινικό σπρέι
Χορηγούνται μέσω μιας βελόνας - θα χρειαστείτε μια ένεση Χορηγείται μέσω ψεκασμού - δεν θα χρειαστεί μια ένεση
Περιέχει σκότωσε τους ιούς - δεν μπορείτε να περάσετε τη γρίπη μαζί με οποιονδήποτε άλλο Περιέχει αποδυναμωθεί ζωντανούς ιούς που δεν θα σας δώσει τη γρίπη, αλλά που μπορεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να μεταδοθεί σε άλλους
Εγκεκριμένο για χρήση σε άτομα ηλικίας 6 μηνών και άνω Εγκεκριμένο για μη έγκυα, υγιείς ηλικίες ατόμων 2 έως 49 ετών
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο της γρίπης που σχετίζονται με επιπλοκές, όπως οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις Δεν δίνεται σε άτομα με χρόνιες παθήσεις ή καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος, ή σε παιδιά και εφήβους που έλαβαν θεραπεία με ασπιρίνη

Μπορεί το εμβόλιο να μου δώσει τη γρίπη;

Όχι Το εμβόλιο της γρίπης δεν μπορεί να σας δώσει τη γρίπη. Αλλά μπορείτε να αναπτύξετε συμπτώματα γρίπης - παρά να πάρει ένα εμβόλιο της γρίπης - για διάφορους λόγους, όπως οι εξής:

 • Αντίδραση στο εμβόλιο. Μερικοί άνθρωποι μυϊκούς πόνους και πυρετό για μια ή δύο ημέρες μετά την παραλαβή ένα εμβόλιο της γρίπης. Αυτό μπορεί να είναι μια παρενέργεια της παραγωγής του σώματός σας των προστατευτικών αντισωμάτων. Το ρινικό εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ρινική καταρροή, πονοκέφαλο και πονόλαιμο.
 • Το 2 εβδομάδων παράθυρο. Χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για τη γρίπη πυροβόλησε για να τεθεί σε πλήρη ισχύ. Αν είστε εκτεθειμένοι στον ιό της γρίπης λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να πιάσει τη γρίπη.
 • Ταιριάζουν ιούς της γρίπης. Σε μερικά χρόνια, οι ιοί της γρίπης που χρησιμοποιείται για το εμβόλιο δεν ταιριάζουν με τους ιούς που κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια της εποχής της γρίπης. Εάν συμβεί αυτό, εμβόλιο της γρίπης σας θα είναι λιγότερο αποτελεσματική, αλλά μπορεί να προσφέρει ακόμα κάποια προστασία.
 • Άλλες ασθένειες. Πολλές άλλες ασθένειες, όπως το κοινό κρυολόγημα, παράγουν επίσης συμπτώματα γρίπης. Έτσι, μπορείτε να σκεφτείτε ότι έχετε γρίπη, όταν στην πραγματικότητα δεν το κάνουν.

Τι είδους προστασία αυτή της γρίπης προσφέρει το εμβόλιο;

Η γρίπη (γρίπη). Είστε αλλεργικοί στα αυγά.
Η γρίπη (γρίπη). Είστε αλλεργικοί στα αυγά.

Εμβόλια γρίπης δεν είναι 100 τοις εκατό αποτελεσματικό. Σύμφωνα με το CDC, σε προηγούμενες εποχές της γρίπης, όταν ο αγώνας μεταξύ του εμβολίου γρίπης και κυκλοφορούντων στελεχών του ιού της γρίπης είναι κοντά, ένα εμβόλιο της γρίπης είναι μεταξύ 60 και 70 τοις εκατό αποτελεσματικό στην αποτροπή των πτηνών σε συνδυασμό όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Μπορώ να μειώσει τον κίνδυνο μου της γρίπης χωρίς να πάρει ένα εμβόλιο της γρίπης;

Με ή χωρίς εμβόλιο της γρίπης, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να προστατεύσει τον εαυτό σας από τη γρίπη και άλλους ιούς. Η καλή υγιεινή παραμένει κύρια άμυνα σας εναντίον μολυσματικών ασθενειών.

 • Πλένετε τα χέρια σας συχνά και επιμελώς με σαπούνι και νερό.
 • Χρησιμοποιήστε ένα αλκοολούχο απολυμαντικό στα χέρια σας, αν το σαπούνι και το νερό δεν είναι διαθέσιμα.
 • Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα όποτε είναι δυνατόν.
 • Αποφύγετε τα πλήθη, όταν η γρίπη είναι πιο διαδεδομένη στην περιοχή σας.

Βλέπε επίσης