Πόνος στα νεφρά

Ορισμός

Πόνος των νεφρών προκύπτει από μόλυνση ή τραυματισμό στα νεφρά.

Εάν η πλάτη ή στα πλευρά σας πονάει, ίσως να είναι κατανοητό πως έχετε πόνο στους νεφρούς. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι νεφροί σας πιθανόν να μην συμμετέχουν. Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι τα νεφρά τους βρίσκεται σχετικά ψηλά στην πλάτη, ακριβώς κάτω από το κάτω πλευρά (οπισθοπεριτοναϊκό χώρο).

Πώς ξέρεις αν αυτό που είστε καλώντας τον πόνο των νεφρών στην πραγματικότητα είναι ο πόνος των νεφρών; Δεν υπάρχει κανένας σίγουρος τρόπος, αλλά η πιθανότητα ότι έχει άμεση σχέση με τα νεφρά σας αυξάνει με την παρουσία των άλλων σημείων και συμπτωμάτων και με τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης, που είναι μια βαρετή, μονόπλευρη πόνο, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται από πυρετό και συμπτώματα του ουροποιητικού μπορεί να είναι πραγματικός πόνος των νεφρών. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη των νεφρών (πυελονεφρίτιδα).

Πέτρες στα νεφρά κάνουν προκαλούν πόνο, αλλά δεν είναι ο πόνος των νεφρών. Ενώ οι πέτρες είναι συνήθως ανώδυνη για όσο διάστημα παραμένουν στο νεφρό, είναι κίνηση τους έξω από το νεφρό που πραγματικά πονάει. Όταν μια πέτρα στα νεφρά αρχίζει να ταξιδέψουν μέσω του ουρητήρα στην πορεία της προς την κύστη σας, αυτό συνήθως προκαλεί κύματα απότομη, έντονο πόνο, το οποίο γιατροί ονομάζουν κωλικό νεφρού ή του ουρητήρα κολικούς.

Αιτίες

Αιτίες του πόνου των νεφρών περιλαμβάνουν:

Οι αιτίες που εμφανίζονται εδώ συνήθως συνδέονται με αυτό το σύμπτωμα. Εργασία με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης για μια ακριβή διάγνωση.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Καλέστε το γιατρό σας για μια αυθημερόν ραντεβού, αν έχετε:

  • Constant, θαμπό, μονόπλευρη πόνο στην πλάτη ή στα πλευρά σας
  • Πυρετός, πόνους στο σώμα και κόπωση
  • Η πρόσφατη ιστορία της λοίμωξης του ανώτερου ουροποιητικού

Ένας θρόμβος αίματος ή αιμορραγία στα νεφρά σας, προκαλεί αιφνίδιο πόνο στην κάτω κοιλιακή χώρα και στα πλευρά σας, και, ενδεχομένως, ένα μεγάλο μέρος του αίματος στα ούρα σας. Αυτό είναι μια ασυνήθιστη επιπλοκή ενός τραυματισμού των νεφρών ή άλλων διαταραχών των νεφρών, αθηροσκλήρωση συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής αρτηρίας, μία αιμορραγική διαταραχή ή εμβολή των νεφρών. Οποιαδήποτε διακοπή στην κυκλοφορία του νεφρού είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έτσι είναι σημαντικό να αναζητήσει επείγουσα φροντίδα αν παρουσιάσετε σοβαρό πόνο στους νεφρούς, με ή χωρίς αίμα στα ούρα.