Ινομυαλγία

Η ινομυαλγία πόνος: επιλογές για την αντιμετώπιση

Αν έχετε ινομυαλγία, δύσκολες ημέρες είναι αναπόφευκτες. Στρατηγικές αντιμετώπισης κυμαίνονται από το διαλογισμό για να παρακολουθείτε μια αστεία ταινία.

Η ινομυαλγία πόνος τείνει να παρουσιάζουν διακυμάνσεις. Στις ημέρες όταν ινομυαλγία φωτοβολίδες πόνου σας, ό, τι προσπαθούμε να κάνουμε μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολη. Είναι εύκολο να αποθαρρύνονται.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορεί να δεχθεί ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για την ινομυαλγία. Ενώ οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και τα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη σοβαρότητα της ινομυαλγίας πόνο ή κούραση σας, θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές μέρες και κακές μέρες.

Γιατί να καταρτίσει κατάλογο των προτέρων;

Όταν ινομυαλγίας πόνο ή κούραση είναι σοβαρή, ίσως να μην σκέφτεται καθαρά. Μια έξαρση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας μπορεί να σας στείλει σε ένα φαύλο κύκλο του στρες και την απελπισία, αν δεν είστε προετοιμασμένοι. Όμως, έχοντας ένα σχέδιο για να ακολουθήσουν σας δίνει μια αίσθηση του ελέγχου πάνω σημεία και τα συμπτώματα σας.

Γράψτε κάτω τις επιλογές σας για την αντιμετώπιση και να κρατήσει τη λίστα σας, όπου μπορείτε να το βρείτε όταν αισθάνεστε μια κακή ημέρα έρχεται. Διαφορετικές στρατηγικές λειτουργούν καλύτερα για μερικούς ανθρώπους από ό, τι για τους άλλους. Κάποιοι μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά για σας σε μία ημέρα, αλλά όχι σε μια άλλη. Γι 'αυτό είναι καλό να έχουμε μια ποικιλία από επιλογές για να διαλέξετε.

Αποφύγετε την αρνητική αυτο-talk

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά που λέμε στον εαυτό μας μέσα στο κεφάλι μας μπορεί να επηρεάσει την αντίληψή μας για τον πόνο. Όσον αφορά τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές παίρνει την πρακτική, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αρνητικός Θετικός
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα λόγω των συμπτωμάτων μου. Μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Απλά θέλω να μπω σε ρυθμό και να κάνουν διαλείμματα.
Δεν έχω κανένα έλεγχο πάνω την ευτυχία μου. Ο πόνος μου ελέγχει. Μπορώ να ελέγξω την ευτυχία μου. Μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και να απολαύσετε τη ζωή παρά τον πόνο.
Οι άνθρωποι στην εργασία αναστατωμένος με μένα. Δεν νομίζω ότι κάνω το μερίδιό μου. Θα κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ και να αισθάνονται καλά για τα επιτεύγματά μου.

Βλέπε επίσης

Η ινομυαλγία πόνος: επιλογές για την αντιμετώπιση

Μιλήστε σε κάποιον όταν είστε έχοντας μια δύσκολη μέρα

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να το κρατήσει για τον εαυτό σας, αλλά αντιστέκεται σε αυτή την παρόρμηση. Ενώ μερικοί μόνο φορά είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, απομονώνοντας τον εαυτό σας για τις μέρες μπορεί να καταλήξει σε κάνουν να νιώθεις μοναξιά. Ενημερώστε ένα φίλο κατανόηση ή μέλος της οικογένειας που αισθάνεστε απογοητευμένοι ή συγκλονισμένοι. Αλλά μην σταθώ σε σημεία και τα συμπτώματα σας.

In-πρόσωπο ή σε απευθείας σύνδεση ομάδες υποστήριξης μπορεί να σας συνδέσει με τους ανθρώπους που ασχολούνται επίσης με ινομυαλγία. Εκτός από την άνεση του μιλώντας με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τα ίδια είδη των προκλήσεων, τα μέλη συχνά μοιράζονται την αντιμετώπιση των τεχνικών που θα μπορούσε να λειτουργήσει για σας, πάρα πολύ.

Περάστε «πένες» την ενέργειά σας με σύνεση

Μερικές φορές βοηθά να σκεφτούμε το ποσό της ενέργειας που έχουν ως πένες σε ένα κουμπαρά. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα εργασίες, έτσι ώστε δεν θα ξεμείνει από πένες πριν από την ημέρα που γίνεται. Pace τον εαυτό σας και να κάνετε συχνά διαλείμματα για ανάπαυση. Αυτή η νοοτροπία είναι ζωτικής σημασίας στις ημέρες όταν τα συμπτώματά σας φωτοβολίδα.

Ρίξτε μια ματιά σε ό, τι έρχεται στο ημερολόγιό σας. Προσδιορίστε τι είναι απαραίτητο και τι όχι. Focus ενέργειά σας μέσα στις επόμενες μέρες για το τι είναι απαραίτητο. Προτεραιότητα των καθηκόντων σας μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τα επίπεδα του άγχους σας. Οι άνθρωποι που είναι υπερβολικά τόνισε συχνά έχουν μύες, οι οποίες τείνουν να ενισχύσουν τον πόνο της ινομυαλγίας.

Ζητήστε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε
Κάντε μια λίστα με ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν στις κακές μέρες. Για παράδειγμα, ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να είναι πρόθυμοι να διορθώσετε τα γεύματα ή να τρέξει τα θελήματα για μια ημέρα. Μπορεί να είναι απρόθυμοι να είναι ένα βάρος, αλλά και τους φίλους και την οικογένειά σας αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν.

Άλλοι πόροι στην κοινότητά σας μπορεί να είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσει να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εργασίες όταν έχετε μια πραγματικά δύσκολη μέρα. Προσωρινές αλλαγές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να πάρετε μέσα από μια δύσκολη μέρα μπορεί να περιλαμβάνει ψώνια σε ένα τοπικό μανάβικο που προσφέρει. Χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί μπορεί να είναι πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό τρόπο για να πάρει όπου θέλετε να πάτε. Ή μπορεί να είναι σε θέση να προσλάβουν τα παιδιά της γειτονιάς για να βοηθήσει με yardwork.

Βρείτε περισπασμούς
Προσδιορίστε τις δραστηριότητες που σας αποσπούν από τα συμπτώματά σας. Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  • Αστεία ταινίες
  • Quick-Διαβάστε τα βιβλία
  • Εξόδους με φίλους
  • Αγαπημένη μουσεία
  • Όμορφα μονοπάτια

Χαλαρώστε
Αγρανάπαυση χρόνο για χαλάρωση στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Προσθέστε περισσότερο χρόνο χαλάρωσης τις ημέρες, όταν σας ινομυαλγία έξαρση συμπτωμάτων. Οι τεχνικές χαλάρωσης περιλαμβάνουν:

  • Deep-ασκήσεις αναπνοής. Αναπνεύστε αργά και βαθιά από τη μύτη σας σε μια καταμέτρηση των πέντε. Κρατήστε τον αέρα στους πνεύμονές σας για την καταμέτρηση των πέντε και στη συνέχεια εκπνεύστε αργά από το στόμα σας σε μια καταμέτρηση του 10.
  • Προοδευτική χαλάρωση των μυών. Σφίξτε και μετά χαλαρώστε μέρη του σώματος, ένα κάθε φορά, ξεκινώντας είτε από το κεφάλι σας ή τα πόδια σας.
  • Διαλογισμός. Εστιάζοντας σε ένα μόνο αντικείμενο ή επαναλαμβάνοντας ένα συγκεκριμένο ήχο μπορεί να βοηθήσει το μυαλό σας ήσυχο και να χαλαρώσετε τους μυς σας.
  • Visualization. Πάρτε ένα φανταστικό ταξίδι σε ένα όμορφο μέρος. Χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις για να γνωρίσετε την περιοχή όσο το δυνατόν πληρέστερα. Νιώστε τη ζεστασιά του ήλιου. Ακούστε τα πουλιά.

Εξάσκηση οδηγεί στην τελειότητα

Όσο πιο συχνά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στρατηγικές αντιμετώπισης, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Διαφορετικές στρατηγικές λειτουργούν για διαφορετικούς ανθρώπους. Κάτι που εργάστηκε κατά το παρελθόν δεν μπορεί να λειτουργήσει σήμερα, έτσι ώστε να είναι ευέλικτο και να προσπαθήσουμε το επόμενο πράγμα στη λίστα σας.

Αν έχετε ινομυαλγία, δύσκολες ημέρες είναι αναπόφευκτες. Όμως, το σχεδιασμό μπροστά μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε τον έλεγχο των κακών ημερών, έτσι ώστε ινομυαλγία πόνος δεν αναλάβει τον έλεγχο από εσάς.

Βλέπε επίσης