Θηλή απαλλαγή

Ορισμός

Θηλή απαλλαγή αναφέρεται σε οποιοδήποτε υγρό που διαρρέει έξω από τη θηλή του μαστού.

Θηλή απαλλαγή σε μια γυναίκα που δεν είναι έγκυες ή θηλάζουν δεν είναι απαραίτητα φυσιολογική, αλλά θα πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό. Θηλή απαλλαγή σε έναν άνδρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διερευνηθεί.

Ένα ή δύο στήθη μπορεί να παράγουν μια εκροή των θηλών, είτε αυθόρμητα είτε όταν αποσπάσουν θηλές ή το στήθος σας. Η εκροή των θηλών μπορεί να φαίνεται γαλακτώδες, ή μπορεί να είναι κίτρινο, πράσινο, καφέ ή αιματηρή. Nonmilk απαλλαγή βγαίνει από το στήθος σας μέσα από τα ίδια ανοίγματα θηλή που μεταφέρουν το γάλα. Η συνέπεια της απαλλαγής θηλής διαφέρει από παχύ και κολλώδες σε λεπτή και υδαρής.

Αιτίες

Μερικές φορές, θηλή απαλλαγή είναι ένα φυσιολογικό μέρος της λειτουργίας του στήθους σας. Αν αυτή είναι η περίπτωση, η απαλλαγή μπορεί να επιλύσει από μόνη της.

Τις περισσότερες φορές, θηλή απαλλαγή απορρέει από μια noncancerous (καλοήθης) κατάσταση. Ωστόσο, ο καρκίνος του μαστού είναι μια δυνατότητα, ειδικά εάν:

  • Είστε άνω των 40 ετών
  • Έχετε ένα εξόγκωμα στο στήθος σας
  • Η απαλλαγή περιέχει αίμα
  • Μόνο το ένα στήθος επηρεάζεται

Πιθανές αιτίες της εκροή των θηλών περιλαμβάνουν:

Οι αιτίες που εμφανίζονται εδώ συνήθως συνδέονται με αυτό το σύμπτωμα. Εργασία με το γιατρό σας ή άλλο επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης για μια ακριβή διάγνωση.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό

Θηλή απαλλαγή σπάνια είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης κατάσταση που απαιτεί θεραπεία. Αν εξακολουθείτε να έχετε έμμηνο ρύση και την εκροή των θηλών σας δεν επιλύει από μόνη της μετά από την επόμενη έμμηνο κύκλο σας, κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας για να έχουν αξιολογηθεί. Ωστόσο, εάν είστε μετεμμηνοπαυσιακές ή αν εκροή των θηλών σας είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό, δείτε το γιατρό σας αμέσως.

Εν τω μεταξύ, προσέξτε να αποφύγετε την διέγερση των θηλών - συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας των ελέγχων για την απαλλαγή - γιατί διέγερση κάνει στην πραγματικότητα η απαλλαγή επιμένουν.