Θερμοπληξία

Ορισμός

Η θερμοπληξία προκαλείται από παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες ή κάνοντας σωματική δραστηριότητα σε ζεστό καιρό. Θα θεωρείται ότι έχουν θερμοπληξία όταν η θερμοκρασία του σώματός σας φτάνει 104 F (40 C) ή υψηλότερη. Η υψηλή υγρασία, ορισμένα προβλήματα υγείας και ορισμένα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο θερμοπληξίας. Έτσι, δεν είναι ένα μικρό παιδί ή ηλικιωμένων ενηλίκων.

Θερμοπληξία είναι η εξέλιξη των δύο επιδείνωση της θερμότητας που σχετίζονται με τις συνθήκες. Όταν το σώμα σας υπερθερμαίνεται, θα πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί θερμότητα κράμπες. Αν δεν κρυώσει, μπορεί να εξελιχθεί σε συμπτώματα της θερμικής εξάντλησης, όπως έντονη εφίδρωση, ναυτία, ζάλη και αίσθημα λιποθυμίας.

Θερμοπληξία συμβαίνει εάν η θερμοκρασία του σώματός σας συνεχίζει να αυξάνεται. Σε αυτό το σημείο, επείγουσα θεραπεία είναι απαραίτητη. Σε μια περίοδο ωρών, ακατέργαστα θερμοπληξία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά, τα νεφρά και τους μύες. Αυτές οι βλάβες επιδεινώνονται, όσο περισσότερο η θεραπεία καθυστερήσει, αυξάνοντας τον κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές ή και θάνατο.

Βλέπε επίσης

Συμπτώματα

Θερμοπληξία συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Υψηλή θερμοκρασία σώματος. Μία θερμοκρασία του σώματος των 104 F (40 C) ή υψηλότερο είναι το κύριο σημάδι της θερμοπληξίας.
  • Η έλλειψη της εφίδρωσης. Σε θερμοπληξία προκαλείται από ζεστό καιρό, το δέρμα σας θα αισθανθεί θερμό και ξηρό στην αφή. Ωστόσο, σε θερμοπληξία προκαλείται από την έντονη άσκηση, το δέρμα σας μπορεί να αισθανθεί υγρό.
  • Η ναυτία και ο έμετος. Μπορεί να αισθάνεστε άρρωστος στο στομάχι ή εμετό σας.
  • Ξεπλένεται το δέρμα. Το δέρμα σας μπορεί να γίνει κόκκινη καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος σας.
  • Γρήγορη αναπνοή. Αναπνοή σας μπορεί να γίνει γρήγορη και ρηχή.
  • Racing καρδιακού ρυθμού. Παλμών σας μπορεί να αυξηθεί σημαντικά λόγω της θερμικής καταπόνησης τοποθετεί ένα τεράστιο βάρος για την καρδιά σας για να βοηθήσει το σώμα σας δροσερό.
  • Πονοκέφαλος. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια σφύζουσα κεφαλαλγία.
  • Σύγχυση. Μπορεί να έχουν επιληπτικές κρίσεις, παραισθήσεις, ή έχετε δυσκολία στην ομιλία ή στην κατανόηση τι λένε οι άλλοι.
  • Η απώλεια των αισθήσεων. Μπορείτε να περάσει έξω ή να πέσουν σε μια κατάσταση βαθιάς απώλεια αισθήσεων (κώμα).
  • Μυϊκές κράμπες ή αδυναμία. Μύες σας μπορεί να αισθάνονται προσφορά ή στριμωγμένοι στα πρώτα στάδια της θερμοπληξίας, αλλά μπορεί αργότερα να πάει άκαμπτα ή limp.
Θερμοπληξία. Υψηλή θερμοκρασία σώματος.
Θερμοπληξία. Υψηλή θερμοκρασία σώματος.

Θερμοπληξία ακολουθεί δύο λιγότερο σοβαρή θερμότητα που σχετίζονται με τις συνθήκες:

  • Οι θερμικές κράμπες. Κράμπες θερμότητας που προκαλείται από την αρχική έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες ή τη σωματική άσκηση. Τα σημεία και συμπτώματα της θερμικές κράμπες συνήθως περιλαμβάνουν υπερβολική εφίδρωση, κόπωση, δίψα και κράμπες, συνήθως στο στομάχι, τα χέρια ή τα πόδια. Αυτή η κατάσταση είναι κοινή σε πολύ ζεστό καιρό ή με μέτρια έως βαριά σωματική δραστηριότητα. Μπορείτε να αντιμετωπίζουν συνήθως θερμικές κράμπες από το πόσιμο νερό ή υγρά που περιέχουν ηλεκτρολύτες (Gatorade ή άλλα αθλητικά ποτά), ξεκούραση και να πάρει σε ένα δροσερό σημείο, όπως ένα σκιερό ή κλιματιζόμενο χώρο.
  • Η θερμική εξάντληση. Θερμική εξάντληση συμβαίνει όταν δεν ενεργεί για τα σημεία και τα συμπτώματα της θερμικές κράμπες και επιδεινώνει την κατάστασή σας. Τα σημεία και συμπτώματα της θερμικής εξάντλησης περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ζάλη ή ζαλάδα, ναυτία, δέρμα που αισθάνεται δροσερό και υγρό, και μυϊκές κράμπες. Συχνά με θερμοπληξία, μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας την κατάσταση, ακολουθώντας τα ίδια μέτρα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία κράμπες λόγω ζέστης, όπως πόσιμο δροσερό, μη αλκοολούχα ποτά, να εμπλακούμε σε ένα κλιματιζόμενο χώρο ή να κάνετε ένα δροσερό ντους. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν, ζητήστε ιατρική βοήθεια αμέσως.

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Αν νομίζετε ότι ένα άτομο μπορεί να αντιμετωπίζουν θερμοπληξία, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Καλέστε το 911 ή τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης σας υπηρεσίες.

Αναλάβει άμεση δράση για την ψύξη του υπερθερμανθεί πρόσωπο, ενώ περιμένουν για επείγουσα θεραπεία.

  • Βοήθεια για την κίνηση πρόσωπο σε ένα σκιερό θέση και να απομακρυνθεί η περίσσεια ρούχα.
  • Τοποθετήστε παγοκύστες ή κρύα, υγρές πετσέτες στο κεφάλι, το λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα του ατόμου.
  • Mist το πρόσωπο με νερό, ενώ ένας ανεμιστήρας φυσάει σε αυτόν ή αυτήν.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Η θερμοπληξία μπορεί να συμβεί σε αυτούς τους τρόπους:

  • Έκθεση σε θερμό περιβάλλον. Σε έναν τύπο που ονομάζεται θερμοπληξία nonexertional θερμοπληξία, η κατάστασή σας προκαλείται από ένα θερμό περιβάλλον που οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, χωρίς έντονη φυσική δραστηριότητα. Αυτό το είδος της θερμοπληξίας συμβαίνει συνήθως σε θερμό, υγρό καιρό, ειδικά για παρατεταμένες περιόδους. Εμφανίζεται πιο συχνά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνιες ασθένειες.
  • Έντονη δραστηριότητα. Σε ένα είδος που ονομάζεται θερμοπληξία κόπωση θερμοπληξία, η κατάστασή σας προκαλείται από την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος που προκαλείται από τη σωματική δραστηριότητα σε ζεστό καιρό. Όποιος άσκηση ή εργασία σε ζεστό καιρό μπορεί να πάρει κόπωση θερμοπληξία, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν δεν είστε συνηθισμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες.
Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Μυϊκές κράμπες ή αδυναμία.
Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα. Μυϊκές κράμπες ή αδυναμία.

Σε κάθε τύπο της θερμοπληξίας, η κατάστασή σας μπορεί να προκαλείται από:

  • Φορώντας περίσσεια ρούχα που εμποδίζει τον ιδρώτα σας από την εξάτμιση εύκολα και ψύξη το σώμα σας
  • Η κατανάλωση αλκοόλ, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να ρυθμίζει τη θερμοκρασία σας
  • Να γίνει αφυδατωμένα, επειδή δεν πίνετε αρκετό νερό για να αναπληρωθούν τα υγρά που χάνετε μέσω του ιδρώτα

Βλέπε επίσης

Παράγοντες κινδύνου

Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει θερμοπληξία, αλλά διάφοροι παράγοντες που θέτει σε αυξημένο κίνδυνο:

  • Νέοι ή ηλικιωμένοι ηλικίας. Ικανότητά σας να αντιμετωπίσει τις ακραίες συνθήκες θερμότητας εξαρτάται από την ισχύ του κεντρικού νευρικού συστήματος σας. Σε πολύ μικρά, το κεντρικό νευρικό σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και σε ενήλικες άνω των 65 ετών, το κεντρικό νευρικό σύστημα αρχίζει να επιδεινώνεται, γεγονός που καθιστά το σώμα σας λιγότερο σε θέση να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος. Και οι δύο ηλικιακές ομάδες έχουν συνήθως δυσκολία που παραμένει ενυδατωμένο, το οποίο αυξάνει επίσης τον κίνδυνο.
  • Γενετική απάντηση στο θερμικό στρες. Ο τρόπος που το σώμα σας αντιδρά στη θερμότητα καθορίζεται εν μέρει από τα κληρονομικά χαρακτηριστικά. Τα γονίδιά σας μπορεί να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στον καθορισμό πώς το σώμα σας θα ανταποκριθεί σε εξαιρετικά θερμές συνθήκες.
  • Καταστάσεις που απαιτούν άσκηση σε ζεστό καιρό. Κοινά παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία περιλαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση σε ζεστό καιρό και η συμμετοχή στο σχολικό αθλητισμό όπως το ποδόσφαιρο.
  • Ξαφνική έκθεση σε ζεστό καιρό. Εάν δεν έχεις συνηθίσει σε υψηλές θερμοκρασίες ή υψηλή υγρασία, μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στη θερμότητα που σχετίζονται με ασθένειες, αν είστε εκτεθειμένοι σε μια ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας, όπως μπορεί να συμβεί με ένα κύμα καύσωνα που εμφανίζεται κατά τα τέλη της άνοιξης. Περιορίστε τη σωματική σας δραστηριότητα για τουλάχιστον αρκετές ημέρες έως ότου έχετε συνηθίσει με τις υψηλότερες θερμοκρασίες και την υγρασία. Ωστόσο, μπορεί να εξακολουθούν να έχουν αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας έως ότου έχετε δοκιμάσει αρκετές εβδομάδες υψηλότερες θερμοκρασίες.
  • Η έλλειψη κλιματισμού. Ανεμιστήρες μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά σε συνεχή ζεστό καιρό, κλιματισμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρυώσει και την υγρασία κάτω.
  • Ορισμένα φάρμακα. Ορισμένα φάρμακα που θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο από θερμοπληξία και άλλα θερμότητα που σχετίζονται με τις συνθήκες, επειδή επηρεάζουν την ικανότητα του σώματός σας να παραμένετε ενυδατωμένοι και να απαντήσετε σε θερμότητα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνει ζέστη, εάν παίρνετε φάρμακα που περιορίσετε τα αιμοφόρα αγγεία σας (αγγειοσυσπαστικά), ρυθμίζει την αρτηριακή σας πίεση με το φράξιμο αδρεναλίνης (β-αναστολείς), το σώμα σας απαλλαγούμε από νάτριο και νερό (διουρητικά), ή να μειώσει τα ψυχιατρικά συμπτώματα (αντικαταθλιπτικά ή αντιψυχωσικά ). Διεγερτικά για Προσοχής (ADHD), και την παράνομη διεγερτικά, όπως οι αμφεταμίνες και η κοκαΐνη, επίσης, να σας κάνει πιο ευάλωτους σε θερμοπληξία.
  • Ορισμένες προϋποθέσεις για την υγεία. Θα μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας αν έχετε ορισμένες χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιακή ή πνευμονική νόσο. Οι άνθρωποι που είναι πολύ υπέρβαρες, έχουν δυσκολία στην κίνηση ή την έλλειψη φυσικής κατάστασης είναι επίσης διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο της θερμότητας που σχετίζονται προβλήματα.

Βλέπε επίσης

Επιπλοκές

Μια πιθανή επιπλοκή της θερμοπληξίας είναι η καταπληξία, η οποία είναι μια κατάσταση που προκαλείται από μια ξαφνική απώλεια της ροής του αίματος. Σημάδια σοκ περιλαμβάνουν μια πολύ χαμηλή αρτηριακή πίεση, μπλε χείλη και τα νύχια, και δροσερό, υγρό δέρμα.

Αν εσείς ή άλλοι δεν δράσει γρήγορα σχετικά με τα συμπτώματα της θερμοπληξίας, θα μπορούσε να πεθάνει ή να αντιμετωπίσετε βλάβες στον εγκέφαλο ή άλλα ζωτικά όργανα. Σε απάντηση σε θερμοπληξία, τα όργανα αυτά διογκώνονται, και αν δεν κρυώσει θερμοκρασία του σώματός σας γρήγορα, η ζημία από αυτό το πρήξιμο μπορεί να είναι μόνιμη.

Βλέπε επίσης

Εξετάσεις και διάγνωση

Είναι συνήθως προφανές στους γιατρούς, αν έχετε θερμοπληξία, αλλά μπορεί να πραγματοποιήσει εργαστηριακές εξετάσεις για να επιβεβαιώσουν τη διάγνωση τους και να αποκλείσει άλλες αιτίες των συμπτωμάτων σας. Οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν:

  • Μια εξέταση αίματος για να ελέγξει για χαμηλό νάτριο στο αίμα ή το κάλιο και το περιεχόμενο των αερίων στο αίμα σας για να δείτε αν έχει υπάρξει κάποια βλάβη στο κεντρικό νευρικό σας σύστημα
  • Μια εξέταση ούρων για να ελέγξετε το χρώμα των ούρων σας, επειδή είναι συνήθως πιο σκούρα, αν έχετε μια θερμότητα που σχετίζονται κατάσταση, και να ελέγξετε τη λειτουργία των νεφρών σας, η οποία μπορεί να επηρεαστεί από θερμοπληξία
  • Δοκιμασίες λειτουργία των μυών για να ελέγξει για ραβδομυόλυση - σοβαρή βλάβη των ιστών των μυών σας
  • Ακτίνες Χ και άλλες απεικονιστικές εξετάσεις για να ελέγξει για βλάβες στα εσωτερικά όργανα σας

Βλέπε επίσης

Θεραπείες και τα ναρκωτικά

Κέντρα θεραπείας θερμοπληξία για την ψύξη το σώμα σας σε μια κανονική θερμοκρασία για την πρόληψη ή μείωση της ζημίας στον εγκέφαλό σας και τα ζωτικά όργανα. Για να το κάνετε αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να πάρει αυτά τα βήματα:

  • Βυθίστε σας σε κρύο νερό. Γιατρός σας μπορεί να βάλει το σώμα σας σε μια μπανιέρα με κρύο νερό ή παγωμένο νερό για να μειώσετε γρήγορα τη θερμοκρασία σας.
  • Χρησιμοποιήστε τεχνικές ψύξης εξάτμισης. Μερικοί γιατροί προτιμούν να χρησιμοποιούν την εξάτμιση αντί της εμβύθισης να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος σας. Σε αυτήν την τεχνική, το δροσερό νερό misted στο δέρμα σας, ενώ ζεστό αέρα εξαπλώθηκε πάνω από το σώμα σας αναγκάζει το νερό να εξατμιστεί, δροσίζει το δέρμα.
  • Πακέτο σας με πάγο και ψύξη κουβέρτες. Μια άλλη μέθοδος είναι να σας τυλίξει σε μια ειδική κουβέρτα ψύξης και να εφαρμόσει πάγο στο βουβωνική χώρα, το λαιμό, την πλάτη και μασχάλες για να μειώσει τη θερμοκρασία σας.
  • Να σας δώσει φάρμακα για να σταματήσει ρίγος σας. Εάν τυχόν θεραπείες για να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος σας να σας κάνει να τρέμει, ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα μυοχαλαρωτικό, όπως μια βενζοδιαζεπίνη. Ρίγος αυξάνει την θερμοκρασία του σώματός σας, κάνοντας τη θεραπεία λιγότερο αποτελεσματική.

Βλέπε επίσης

Τρόπος ζωής και σπίτι διορθωτικά μέτρα

Αρχική θεραπεία δεν είναι επαρκής θεραπεία για θερμοπληξία. Αν έχετε σημεία ή συμπτώματα της θερμοπληξίας, ζητήστε επείγουσα ιατρική βοήθεια. Άλλοι πρέπει να λάβουν μέτρα για να σας ηρεμεί, ενώ περιμένουν για βοήθεια έκτακτης ανάγκης για να φθάσει.

Εάν παρατηρήσετε σημάδια της θερμότητας που σχετίζονται ασθένεια πριν από οποιαδήποτε εμφανή σημάδια ή συμπτώματα της θερμοπληξίας φαίνεται, να λάβει μέτρα για τη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος σας και να αποτρέψει την κατάστασή σας από την πρόοδο σε θερμοπληξία. Σε μικρότερο θερμότητας έκτακτης ανάγκης, όπως κράμπες λόγω ζέστης ή θερμοπληξία, τα ακόλουθα βήματα ενδέχεται να είναι επαρκής για να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος σας:

  • Πάρτε σε ένα σκιερό ή κλιματιζόμενο μέρος. Παραμένοντας στη ζέστη, θα επιδεινώσει την κατάστασή σας. Αν δεν έχετε κλιματισμό στο σπίτι, να πάει κάπου που είναι κλιματιζόμενα, όπως το εμπορικό κέντρο, κινηματογράφος ή δημόσια βιβλιοθήκη.
  • Δροσιστείτε με βρεγμένα φύλλα και έναν ανεμιστήρα. Εάν είστε με κάποιον που βιώνει θερμότητα που σχετίζονται με τα συμπτώματα, δροσερό το πρόσωπο, καλύπτοντας το άτομό του με βρεγμένα φύλλα ή με ψεκασμό με δροσερό νερό. Άμεση αέρα πάνω στο πρόσωπο με έναν ανεμιστήρα.
  • Πάρτε ένα δροσερό ντους ή το μπάνιο. Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο και πουθενά κοντά στο καταφύγιο, εμβάπτιση σε ένα δροσερό λίμνη ή ένα ρεύμα, επίσης, μπορεί να βοηθήσει να φέρει τη θερμοκρασία σας προς τα κάτω.
  • Ενυδατώστε εκ νέου. Λάβετε υπόψη ότι τα συμπτώματα της θερμότητας που σχετίζονται με ασθένειες που προκαλούνται όχι μόνο όταν αφυδατώνονται, αλλά και όταν χάνεις αλατιού μέσω της εφίδρωσης. Μερικά αθλητικά ποτά θα τροφοδοτεί τόσο το νερό και το αλάτι. Το ποσό που θα πρέπει να πίνουν για να ενυδατώσει ποικίλλει από άτομο σε άτομο, οπότε πιείτε αργά και καλέστε τον γιατρό σας αν σας απασχολεί. Και, αν είστε σε μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο, φροντίστε να ελέγξετε με το γιατρό σας πριν τα ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
  • Μην πίνετε ποτά με αλκοόλ για να ενυδατώσει. Αυτά τα ποτά μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας για να ελέγξετε τη θερμοκρασία σας.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Θερμοπληξία είναι προβλέψιμη και να προληφθούν. Πάρτε αυτά τα μέτρα για την πρόληψη θερμοπληξίας κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού:

  • Φορέστε loosefitting, ελαφριά ρούχα. Φορώντας περίσσεια ρούχα ή ρούχα που ταιριάζει σφιχτά δεν θα επιτρέψει στο σώμα σας να κρυώσει σωστά.
  • Φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα, αν είστε στον ήλιο. Σκούρα ρούχα απορροφά θερμότητα. Ανοιχτόχρωμα ρούχα μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει δροσερό, αντανακλώντας τις ακτίνες του ήλιου.
  • Πίνετε άφθονα υγρά. Μένοντας ενυδατωμένο θα βοηθήσει τον ιδρώτα του σώματός σας και να διατηρήσει μια φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος.
  • Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις με ορισμένα φάρμακα. Να είστε στην επιφυλακή για τη θερμότητα που σχετίζονται με προβλήματα, εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματός σας να παραμένετε ενυδατωμένοι και να απομακρύνουν τη θερμότητα.
  • Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά ή κάποιος άλλος σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Αυτό είναι μια κοινή αιτία της θερμότητας που σχετίζονται θανάτων σε παιδιά. Όταν σταθμευμένο στον ήλιο, η θερμοκρασία στο αυτοκίνητό σας μπορεί να αυξηθεί κατά 20 μοίρες F (πάνω από 6,7 C) σε μόλις 10 λεπτά. Δεν είναι ασφαλές να αφήσει ένα άτομο μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο σε ζεστό καιρό για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, ακόμη και αν τα παράθυρα είναι ραγισμένο ή το αυτοκίνητο είναι στη σκιά. Όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο, κρατήσει κλειδωμένο για να αποτρέψει ένα παιδί από το να πάρει μέσα.
  • Να 'σαι καλά κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα σε ζεστό καιρό, ακολουθήστε τις ίδιες προφυλάξεις και να ξεκουραστούν συχνά σε ένα δροσερό σημείο. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την άσκηση ή σωματική εργασία για τις πιο δροσερές ώρες της ημέρας, όπως νωρίς το πρωί ή το βράδυ. Διαλείμματα και αναπλήρωση υγρών σας κατά το διάστημα αυτό θα βοηθήσει το σώμα σας ρυθμίζει τη θερμοκρασία σας.
  • Εγκλιματίζονται. Περιορίστε το ποσό που αφιερώνουν το χρόνο εργασίας ή την άσκηση στη ζέστη μέχρι να είστε συσκευασμένα σε αυτό. Οι άνθρωποι που δεν έχουν συνηθίσει σε υψηλές θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα που σχετίζονται με ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των θερμοπληξία. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για το σώμα σας να προσαρμοστεί σε ζεστό καιρό.
  • Να είστε προσεκτικοί αν είστε σε αυξημένο κίνδυνο. Εάν παίρνετε φάρμακα ή έχετε κάποια φυσική κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο της θερμότητας που σχετίζονται με τα προβλήματα, αποφύγετε τη ζέστη και να ενεργήσει γρήγορα, αν παρατηρήσετε συμπτώματα της υπερθέρμανσης. Εάν συμμετέχετε σε μια έντονη αθλητική εκδήλωση ή δραστηριότητα σε ζεστό καιρό, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ιατρικές υπηρεσίες στην εκδήλωση στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης θερμότητας προκύπτει.

Βλέπε επίσης