Laminectomy

Ορισμός

Laminectomy είναι η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της μεμβράνης - το πίσω μέρος του σπονδύλου που καλύπτει το νωτιαίο κανάλι σας. Επίσης γνωστό ως χειρουργική αποσυμπίεση, πεταλεκτομή μεγεθύνει νωτιαίο κανάλι σας για να ανακουφίσει την πίεση στο νωτιαίο μυελό ή τα νεύρα.

Αυτή η πίεση μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία προβλημάτων, όπως οστεώδη overgrowths εντός του σπονδυλικού σωλήνα (νωτιαία στένωση) ή με μια κήλη δίσκου. Πεταλεκτομή συνηθέστατα γίνεται επί των σπονδύλων στο κάτω μέρος της πλάτης και του αυχένα.

Laminectomy είναι γενικά χρησιμοποιείται μόνο όταν περισσότερο συντηρητικές θεραπείες - όπως η φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπεία - έχουν αποτύχει να ανακουφίσει τα συμπτώματα. Laminectomy μπορεί επίσης να συνιστάται, εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή επιδείνωση δραματικά.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Laminectomy είναι πιο συχνά γίνεται για να ανακουφίσει την πίεση σπονδυλική στένωση θέσεις για το νωτιαίο μυελό ή τα νεύρα σας. Αυτή η πίεση μπορεί να προκαλέσει πόνο, αδυναμία ή μούδιασμα που μπορεί να εκπέμψει τα όπλα ή τα πόδια σας. Laminectomy είναι συνήθως καλύτερα στην ανακούφιση αυτών των τύπων ακτινοβολεί συμπτωμάτων από ό, τι είναι στην ανακούφιση πραγματικό πόνο στην πλάτη.

Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει πεταλεκτομή, εάν:

 • Συντηρητική θεραπεία, όπως η φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπεία, αποτυγχάνει να βελτιώσει τα συμπτώματά σας
 • Έχετε μυϊκή αδυναμία ή μούδιασμα που κάνει ορθοστασία ή το περπάτημα δύσκολο
 • Θα αντιμετωπίσετε απώλεια του εντέρου ή του ελέγχου της ουροδόχου κύστης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πεταλεκτομή μπορεί να είναι απαραίτητη ως μέρος της χειρουργικής επέμβασης για τη θεραπεία μιας κήλη νωτιαίου δίσκου. Ο χειρουργός σας μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσει μέρος του ελάσματος για να αποκτήσουν πρόσβαση στο χαλασμένο δίσκο.

Βλέπε επίσης

Κίνδυνοι

Laminectomy είναι γενικά μια ασφαλής διαδικασία. Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική επέμβαση, πεταλεκτομή ενέχει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν:

 • Αιμορραγία
 • Λοίμωξη
 • Οι θρόμβοι αίματος
 • Νευρική βλάβη
 • Σπονδυλική διαρροή υγρού

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μπορεί να χρειαστεί να αποφύγετε να τρώτε και να πίνετε για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν την επέμβαση. Ο γιατρός σας θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με τα είδη των φαρμάκων που πρέπει και δεν πρέπει να λάβει πριν από την εγχείρηση.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Κατά τη διάρκεια της πεταλεκτομή
Οι χειρουργοί εκτελούν συνήθως πεταλεκτομής τη χρήση γενικής αναισθησίας, ώστε να είστε αναίσθητος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Η χειρουργική ομάδα παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και το οξυγόνο του αίματος καθ 'όλη τη διαδικασία με περιχειρίδα πίεσης του αίματος στο χέρι σας και την καρδιά-monitor οδηγεί συνδέονται με το στήθος σας. Αφού είσαι αναίσθητος:

 • Ο χειρουργός κάνει μια τομή στην πλάτη σας πάνω από την πληγείσα σπονδύλων και κινεί τους μυς μακριά από τη σπονδυλική στήλη σας, όπως απαιτείται. Τα μικρά όργανα που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του κατάλληλου στρώματος.
 • Εάν πεταλεκτομή γίνεται εκτελείται ως μέρος της χειρουργικής θεραπείας για μια κήλη δίσκου, ο χειρουργός αφαιρεί επίσης την κήλη τμήμα του δίσκου και οποιαδήποτε κομμάτια που έχουν σπάσει χαλαρά (diskectomy).
 • Αν ένα από σπονδύλους σας έχει υποχωρήσει πάνω από ένα άλλο ή αν έχετε καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης, του νωτιαίου σύντηξη μπορεί να είναι αναγκαία για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης σας. Κατά τη διάρκεια της σπονδυλοδεσία, ο χειρουργός συνδέει μόνιμα δύο ή περισσοτέρων των σπονδύλων σας χρησιμοποιώντας μαζί οστικά μοσχεύματα και, εάν είναι αναγκαίο, μεταλλικές ράβδους και βίδες.
 • Ο χειρουργός κλείνει την τομή με συνδετήρες ή ράμματα.

Μετά πεταλεκτομή
Μετά την επέμβαση, είστε κινείται σε ένα δωμάτιο αποκατάστασης, όπου η ομάδα της υγειονομικής περίθαλψης ρολόγια για επιπλοκές από τη χειρουργική επέμβαση και αναισθησία. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να κουνήσω τα χέρια και τα πόδια σας. Ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου στο σημείο της τομής. Μπορεί να είναι πιο άνετα βρίσκεται στο πλευρό σας με τα μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας, πίσω από την πλάτη σας και ανάμεσα στα γόνατά σας.

Laminectomy. Ορισμός.
Laminectomy. Ορισμός.

Μπορεί να πάει στο σπίτι την ίδια ημέρα με τη χειρουργική επέμβαση, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει φυσικοθεραπεία μετά από πεταλεκτομή να βελτιώσουν την αντοχή και την ευελιξία σας.

Περιορίστε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ανύψωση, κάμψη και σκύβοντας για αρκετές εβδομάδες μετά την πεταλεκτομή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποφευχθούν οι μεγάλες βόλτες με το αυτοκίνητο για τουλάχιστον ένα μήνα. Ανάλογα με το ύψος της ανύψωσης, το περπάτημα και κάθεται δουλειά σας περιλαμβάνει, που πιθανόν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία μέσα σε δύο έως έξι εβδομάδες.

Αν είχε, επίσης, σπονδυλοδεσία, ο χρόνος ανάρρωσης σας μπορεί να είναι μεγαλύτερος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μετά την πεταλεκτομή και σπονδυλοδεσία, μπορεί να είναι αρκετούς μήνες πριν μπορείτε να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες.

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν μετρήσιμη βελτίωση των συμπτωμάτων τους μετά από πεταλεκτομή, αλλά το όφελος μπορεί να μειώσει την πάροδο του χρόνου, όπως η σπονδυλική στήλη συνεχίζει με την ηλικία ή εάν υπάρχει υποτροπή της αρθρίτιδας. Πεταλεκτομή είναι πιο πιθανό να βελτιώσουν τον πόνο πόδι που προκαλείται από ένα συμπιεσμένο νεύρο από πόνο στην πλάτη. Επειδή η πεταλεκτομή δεν σταματά τη διαδικασία που προκάλεσε την συμπίεση νεύρων στην πρώτη θέση, τα συμπτώματα μπορεί να έρθει πίσω την πάροδο του χρόνου.

Βλέπε επίσης