Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού

Ορισμός

Μια κάκωση νωτιαίου μυελού - βλάβη σε οποιοδήποτε μέρος του νωτιαίου μυελού ή τα νεύρα στο τέλος του σπονδυλικού σωλήνα - συχνά προκαλεί μόνιμες αλλαγές στη δύναμη, αίσθηση και άλλες λειτουργίες του σώματος κάτω από την περιοχή της ζημίας. Εάν έχετε πρόσφατα βιώσει μια κάκωση νωτιαίου μυελού, μπορεί να φαίνεται σαν κάθε πτυχή της ζωής σας θα επηρεαστεί.

Πολλοί επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι η πρόοδος στον τομέα της έρευνας θα κάνει την επισκευή των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού είναι δυνατόν κάποια μέρα. Οι ερευνητικές μελέτες σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, τις θεραπείες και την αποκατάσταση επιτρέψει σε πολλούς ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού να οδηγήσουν τις παραγωγικές, ανεξάρτητη ζωή.

Συμπτώματα

Η ικανότητά σας να ελέγχετε τα άκρα σας μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού, εξαρτάται από δύο παράγοντες: ο τόπος της ζημίας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης σας και τη σοβαρότητα του τραυματισμού του νωτιαίου μυελού. Η χαμηλότερη κανονικό μέρος της σπονδυλικής στήλης σας είναι αναφέρεται ως το νευρολογικό επίπεδο της ζημίας σας. Η σοβαρότητα του τραυματισμού που συχνά αποκαλείται "η πληρότητα» και έχει ταξινομηθεί ως είτε:

 • Πλήρης. Εάν όλα σχεδόν τα συναίσθημα (αισθητική) και όλα ικανότητα να ελέγχουν την κίνηση (κινητική λειτουργία) χάνονται κάτω από την κάκωση του νωτιαίου μυελού, τραυματισμό σας ονομάζεται πλήρης.
 • Ελλιπής. Εάν έχετε κάποια κινητική ή αισθητηριακή λειτουργία κάτω από την πληγείσα περιοχή, τον τραυματισμό σας ονομάζεται ελλιπής. Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί της ατελή βλάβη.

Επιπλέον, παράλυση από κάκωση νωτιαίου μυελού μπορεί να αναφέρεται ως:

 • Τετραπληγία ή τετραπληγία. Αυτό σημαίνει ότι τα χέρια σας, τα χέρια, τον κορμό, τα πόδια και όλα τα όργανα της πυέλου επηρεάζονται από την κάκωση του νωτιαίου μυελού.
 • Παραπληγία. Αυτή η παράλυση επηρεάζει το σύνολο ή μέρος του κορμού, τα πόδια και τα όργανα της πυέλου.

Η ιατρική ομάδα σας θα εκτελέσει μια σειρά εξετάσεων για να καθορίσει το νευρολογικό επίπεδο και την πληρότητα του τραυματισμού σας.

Κακώσεις νωτιαίου μυελού οποιουδήποτε είδους μπορεί να οδηγήσει σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα σημεία και συμπτώματα:

 • Απώλεια της κίνησης
 • Η απώλεια της αίσθησης, όπως είναι η ικανότητα να αισθάνεται ζέστη, το κρύο και την αφή
 • Η απώλεια ελέγχου της κύστης ή του εντέρου
 • Δραστηριότητες ή σπασμούς Υπερβολική reflex
 • Αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία, σεξουαλικής ευαισθησίας και τη γονιμότητα
 • Πόνος ή μια έντονη αίσθηση τσιμπήματος που προκαλείται από βλάβη των νευρικών ινών στο νωτιαίο μυελό σας
 • Δυσκολία στην αναπνοή, βήχα ή την εκκαθάριση των εκκρίσεων από τους πνεύμονες σας

Σήματα κινδύνου και συμπτώματα
Σήματα κινδύνου και τα συμπτώματα της βλάβης του νωτιαίου μυελού μετά από ένα ατύχημα μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Extreme πόνο στην πλάτη ή την πίεση στο λαιμό σας, το κεφάλι ή την πλάτη
 • Αδυναμία, έλλειψη συντονισμού ή παράλυση σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας
 • Μούδιασμα, μυρμήγκιασμα ή απώλεια αίσθησης στα χέρια, τα δάχτυλα, τα πόδια ή τα δάχτυλα των ποδιών σας
 • Η απώλεια της ουροδόχου κύστης ή του εντέρου έλεγχο
 • Δυσκολία με την ισορροπία και το περπάτημα
 • Μειωμένη αναπνοή μετά από τραυματισμό
 • Ένας παραδόξως τοποθετείται, ή στριμμένα λαιμό ή την πλάτη

Πότε πρέπει να δείτε ένα γιατρό
Όποιος βιώνει σημαντικό τραύμα στο κεφάλι ή το λαιμό του ή της χρειάζεται άμεση ιατρική εκτίμηση για την πιθανότητα τραυματισμού της σπονδυλικής στήλης. Στην πραγματικότητα, είναι ασφαλέστερο να υποθέσουμε ότι τα θύματα τραύμα έχουν κάκωση νωτιαίου μυελού μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, διότι:

 • Ένα σοβαρό τραυματισμό του νωτιαίου δεν είναι πάντα σαφής. Αν δεν αναγνωρίζεται, μπορεί να προκύψει ένα πιο σοβαρό τραυματισμό.
 • Μούδιασμα ή παράλυση μπορεί να οδηγήσει άμεσα ή έρχονται βαθμιαία ως αιμορραγία ή οίδημα εμφανίζεται μέσα ή γύρω από το νωτιαίο μυελό.
 • Ο χρόνος μεταξύ της ζημίας και η θεραπεία μπορεί να είναι κρίσιμη για τον καθορισμό της έκτασης των επιπλοκών και του ποσού της ανάκτησης.

Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει έναν τραυματισμό στην πλάτη ή στον αυχένα:

 • Μην μετακινείτε τον τραυματία - μόνιμη παράλυση και άλλες σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκύψουν.
 • Καλέστε το 911 ή τοπικό αριθμό έκτακτης ανάγκης ιατρικής βοήθειας.
 • Κρατήστε το πρόσωπο ακόμα.
 • Τοποθετείτε βαριά πετσέτες και στις δύο πλευρές του λαιμού ή κρατήστε το κεφάλι και το λαιμό για να τους αποτρέψει από την κίνηση, μέχρι να φτάσει επείγουσα φροντίδα.
 • Παροχή βασικών πρώτων βοηθειών, όπως η διακοπή κάθε αιμορραγία και κάνοντας το άτομο άνετα, χωρίς να κινείτε το κεφάλι ή το λαιμό.

Βλέπε επίσης

Αιτίες

Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Τετραπληγία ή τετραπληγία.
Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Τετραπληγία ή τετραπληγία.

Τραυματισμών του νωτιαίου μυελού είναι το αποτέλεσμα βλάβης στους σπονδύλους, τους συνδέσμους ή δίσκους της σπονδυλικής στήλης ή στο ίδιο το νωτιαίο μυελό. Μια τραυματική βλάβη του νωτιαίου μυελού μπορεί να προέλθει από μια ξαφνική, τραυματικό χτύπημα στην σπονδυλική στήλη σας ότι τα κατάγματα, διαταράξουν, συνθλίβει σε κομπρέσες ή ένα ή περισσότερα από σπονδύλους σας. Επίσης, μπορεί να προκύψει από ένα όπλο ή μαχαίρι πληγή που διαπερνά και κόβει το νωτιαίο μυελό σας. Πρόσθετες ζημία εμφανίζεται συνήθως σε διάστημα ημερών ή εβδομάδων, λόγω της αιμορραγίας, οίδημα, φλεγμονή και συσσώρευση υγρού μέσα και γύρω από το νωτιαίο μυελό.

Μία μη τραυματική βλάβη του νωτιαίου μυελού μπορεί να προκαλείται από αρθρίτιδα, ο καρκίνος, η φλεγμονή, λοιμώξεις, ή εκφύλιση του δίσκου της σπονδυλικής στήλης.

Ο εγκέφαλός σας και του κεντρικού νευρικού συστήματος
Το κεντρικό νευρικό σύστημα αποτελείται από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Ο νωτιαίος μυελός, κατασκευασμένο από μαλακό ιστό και περιβάλλεται από οστά (σπόνδυλοι), εκτείνεται προς τα κάτω από τη βάση του εγκεφάλου σας και αποτελείται από νευρικά κύτταρα και ομάδες νεύρων που ονομάζεται κομμάτια, τα οποία πηγαίνουν σε διάφορα μέρη του σώματός σας. Το κάτω άκρο του νωτιαίου μυελού σας σταματά λίγο πάνω από τη μέση σας στην περιοχή που ονομάζεται τον μυελικό κώνο. Κάτω από αυτήν την περιοχή είναι μια ομάδα των νευρικών ριζών που ονομάζεται ίππουρις.

Εκτάσεις στο νωτιαίο μυελό σας μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ του εγκεφάλου και του υπόλοιπου σώματος. Εκτάσεις Motor μεταφέρουν σήματα από τον εγκέφαλο να ελέγχει την κίνηση των μυών. Αισθητήρια εκτάσεις μεταφέρουν σήματα από τα μέρη του σώματος προς τον εγκέφαλο που σχετίζονται με τη θερμότητα, το κρύο, την πίεση, τον πόνο και τη θέση των άκρων σας.

Ζημιές σε νευρικές ίνες
Αν η αιτία είναι τραυματική ή μη τραυματική, η βλάβη επηρεάζει τις νευρικές ίνες που διέρχεται μέσα από την τραυματισμένη περιοχή και μπορεί να βλάψει μέρος ή το σύνολο των αντίστοιχων μυών και νεύρων σας κάτω από την περιοχή της κάκωσης. Ένα στήθος (θώρακα) ή κάτω μέρος της πλάτης (οσφυϊκή μοίρα) βλάβη μπορεί να επηρεάσει τον κορμό, τα πόδια σας, του εντέρου και του ελέγχου της ουροδόχου κύστης και η σεξουαλική λειτουργία. Επιπλέον, ένας λαιμός (του τραχήλου της μήτρας) τραυματισμό επηρεάζει τις κινήσεις των όπλων σας και, ενδεχομένως, την ικανότητά σας να αναπνέει.

Κοινές αιτίες της βλάβης του νωτιαίου μυελού
Οι πιο κοινές αιτίες των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού στην Ευρώπη είναι:

 • Τροχαία ατυχήματα. Auto και τα ατυχήματα μοτοσικλετών είναι η κύρια αιτία των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 40 τοις εκατό των νέων κακώσεις νωτιαίου μυελού κάθε χρόνο.
 • Falls. Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού μετά την ηλικία των 65 είναι πιο συχνά προκαλούνται από πτώση. Συνολικά, πέφτει προκαλούν περισσότερο από το ένα τέταρτο των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.
 • Οι πράξεις βίας. Όπως πολλοί ως 15 τοις εκατό των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού προκύπτουν από βίαιες συγκρούσεις, που συχνά σχετίζονται με πυροβολισμούς και μαχαίρι πληγές, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου.
 • Αθλητισμός και αναψυχή τραυματισμούς. Αθλητικές δραστηριότητες, όπως τα αθλητικά αντίκτυπο και καταδύσεις σε ρηχά νερά, προκαλούν περίπου το 8 τοις εκατό των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού.
 • Αλκοόλ Η χρήση του αλκοόλ. Είναι ένας παράγοντας σε περίπου 1 στους 4 κακώσεις νωτιαίου μυελού.
 • Ασθένειες. Καρκίνος, η αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση και η φλεγμονή του νωτιαίου μυελού μπορεί επίσης να προκαλέσει τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού.

Οι παράγοντες κινδύνου

Παρά το γεγονός ότι μια κάκωση νωτιαίου μυελού είναι συνήθως το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προδιαθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο από την επέλευση ενός τραυματισμού του νωτιαίου μυελού, όπως οι εξής:

 • Όντας αρσενικό. Κακώσεις νωτιαίου μυελού, επηρεάζουν δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό των ανδρών. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 20 τοις εκατό των τραυματικών κακώσεων του νωτιαίου μυελού στην Ευρώπη.
 • Όντας μεταξύ των ηλικιών 16 και 30. Είσαι πιο πιθανό να υποφέρουν από μια τραυματική βλάβη του νωτιαίου μυελού, αν είστε μεταξύ των ηλικιών 16 και 30. Συντριβές όχημα με κινητήρα είναι η κύρια αιτία των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού για άτομα κάτω των 65 ετών, ενώ πέφτει προκαλούν περισσότερους τραυματισμούς σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Η συμμετοχή σε επικίνδυνη συμπεριφορά. Κατάδυση σε υπερβολικά ρηχά νερά ή παίζουν αθλήματα χωρίς να φορούν την κατάλληλη εξοπλισμό ασφαλείας ή ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού.
 • Έχοντας ένα κόκαλο ή κοινή διαταραχή. Ένα σχετικά μικρό τραυματισμό μπορεί να προκαλέσει βλάβη του νωτιαίου μυελού, αν έχετε κάποια άλλη διαταραχή που επηρεάζει τα οστά ή στις αρθρώσεις, όπως αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.

Επιπλοκές

Κατά την πρώτη, αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί το σώμα σας μπορεί να είναι συντριπτική. Ωστόσο, η ομάδα αποκατάστασής σας θα σας βοηθήσει να αναπτύξουν τις στρατηγικές που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αλλαγές που προκαλούνται από τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Περιοχές που έχουν πληγεί συχνά περιλαμβάνουν:

 • Έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Κύστη σας θα συνεχίσει να αποθηκεύει τα ούρα από τα νεφρά σας. Ωστόσο, το μυαλό σας μπορεί να μην είναι σε θέση να ελέγξει την ουροδόχο κύστη σας καθώς και επειδή ο μεταφορέας μηνυμάτων (ο νωτιαίος μυελός) έχει τραυματιστεί. Οι αλλαγές στον έλεγχο της κύστης να αυξήσει τον κίνδυνο των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν μολύνσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης ή των νεφρών πέτρες. Πίνοντας άφθονο καθαρά υγρά μπορεί να βοηθήσει. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, θα μάθουν νέες τεχνικές για να βοηθήσει αδειάσετε την κύστη σας.
 • Ελέγχου του εντέρου. Παρά το γεγονός ότι το στομάχι και τα έντερα σας λειτουργούν πολύ όπως έκαναν πριν από τον τραυματισμό σας, ο έλεγχος των κινήσεων του εντέρου σας μεταβάλλεται συχνά. Μια διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες μπορεί να βοηθήσουν να ρυθμίσουν τα έντερά σας, και θα μάθετε τεχνικές για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του εντέρου σας κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης.
 • Αίσθηση στο δέρμα. Κάτω από το νευρολογικό επίπεδο του τραυματισμού σας, μπορεί να έχετε χάσει μέρος ή όλες τις αισθήσεις του δέρματος. Ως εκ τούτου, το δέρμα σας δεν μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στον εγκέφαλό σας όταν τραυματίστηκε από πράγματα όπως η παρατεταμένη πίεση, ζέστη ή κρύο. Αυτό μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε κατακλίσεις, αλλά και μεταβαλλόμενες θέσεις συχνά - με τη βοήθεια, αν χρειαστεί - μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών πληγές. Θα μάθετε τη σωστή φροντίδα του δέρματος κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα.
 • Κυκλοφορικό ελέγχου. Μια κάκωση νωτιαίου μυελού μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα που κυμαίνονται από χαμηλή αρτηριακή πίεση όταν σηκώνεστε (ορθοστατική υπόταση) σε διόγκωση των άκρων σας. Αυτές οι αλλαγές κυκλοφορία μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων στο αίμα, όπως η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση ή πνευμονική εμβολή. Ένα άλλο πρόβλημα με το κυκλοφορικό ελέγχου είναι μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή αύξηση της αρτηριακής πίεσης (αυτόνομη αύξηση των αντανακλαστικών). Η ομάδα αποκατάστασης θα σας διδάξει πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα προβλήματα, αν σας επηρεάσουν.
 • Αναπνευστικό σύστημα. Τραυματισμό σας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να αναπνεύσει και βήχα, αν τους κοιλιακούς σας και τους θωρακικούς μυς επηρεάζονται. Αυτά περιλαμβάνουν το διάφραγμα και οι μύες στο θωρακικό τοίχωμα και την κοιλιά σας. Νευρολογικό επίπεδο τραυματισμού σας θα καθορίσει τι είδους αναπνευστικά προβλήματα που μπορεί να έχετε. Αν έχετε τραχήλου της μήτρας και των θωρακικών τραυματισμού του νωτιαίου μυελού, μπορεί να έχετε αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας ή άλλα πνευμονικά προβλήματα. Τα φάρμακα και η θεραπεία μπορεί να θεραπεύσει αυτά τα προβλήματα.
 • Τον τόνο των μυών Μερικοί άνθρωποι με εμπειρία νωτιαίου μυελού τραυματισμό ενός από τους δύο τύπους προβλημάτων μυϊκό τόνο:. Ανεξέλεγκτη σφίξιμο ή την κίνηση των μυών (σπαστικότητα) ή μαλακά και limp μυς, έλλειψη μυϊκού τόνου (χαλάρωση).
 • Fitness και ευεξίας. Απώλεια βάρους και μυϊκή ατροφία είναι κοινές αμέσως μετά από μια κάκωση νωτιαίου μυελού. Περιορισμένη κινητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο καθιστική ζωή, τοποθετώντας σας σε κίνδυνο της παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη. Ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε μια θρεπτική διατροφή για να διατηρηθεί επαρκής βάρος. Φυσικές και εργοθεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και της άσκησης.
 • Σεξουαλική υγεία. Σεξουαλικότητα, τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία μπορεί να επηρεαστεί από τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Οι άνδρες μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στην στύση και εκσπερμάτιση? Οι γυναίκες μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στη λίπανση. Μια κάκωση νωτιαίου μυελού μπορεί να προκαλέσει μειωμένη ή απούσα αίσθηση και την κίνηση κάτω από το επίπεδο της ζημίας, αλλά ένα άτομο μπορεί να παρατηρήσετε μια αυξημένη ευαισθησία σε περιοχές πάνω από το επίπεδο της ζημίας. Οι γιατροί, ουρολόγους και ειδικούς γονιμότητας που ειδικεύονται σε τραυματισμό του νωτιαίου μυελού μπορεί να προσφέρει επιλογές για τη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα.

  Συνήθως δεν υπάρχει φυσική μεταβολή σε γυναίκες με κάκωση νωτιαίου μυελού που αναστέλλει τη σεξουαλική επαφή ή την εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες με κάκωση του νωτιαίου μυελού μπορεί να βιώσει εργασίας, έχουν μια κανονική παράδοση και θηλάζουν.

 • Πόνο. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν τον πόνο, όπως μυϊκή ή πόνο στις αρθρώσεις, από την υπερβολική χρήση συγκεκριμένων μυϊκών ομάδων. Νεύρων του πόνου, επίσης γνωστή ως νευροπαθητικού ή κεντρικού πόνου, μπορεί να συμβεί μετά από μια κάκωση νωτιαίου μυελού, ειδικά σε κάποιον με ατελή τραυματισμό.
 • Κατάθλιψη. Αντιμέτωποι με όλες τις αλλαγές κάκωση νωτιαίου μυελού φέρνει και ζουν με τον πόνο προκαλεί μερικοί άνθρωποι να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Βλέπε επίσης

Προετοιμασία για το ραντεβού σας

Τραυματικές κακώσεις νωτιαίου μυελού είναι έκτακτης ανάγκης, και το πρόσωπο που είναι τραυματίες μπορεί να μην είναι σε θέση να συμμετέχουν στη φροντίδα του ή της στην αρχή. Μια σειρά από ειδικούς θα συμμετέχουν στη σταθεροποίηση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένων έναν γιατρό που ειδικεύεται στις διαταραχές του νευρικού συστήματος (νευρολόγος) και έναν χειρούργο που ειδικεύεται σε τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού και άλλα προβλήματα του νευρικού συστήματος (νευροχειρουργός), μεταξύ άλλων. Η ομάδα αποκατάστασης, η οποία θα περιλαμβάνει μια σειρά από ειδικούς, θα πρέπει να καθοδηγείται από έναν γιατρό που ειδικεύεται σε τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Εάν έχετε μια πιθανή βλάβη του νωτιαίου μυελού ή σας συνοδεύει κάποιος που είχε μια κάκωση νωτιαίου μυελού και δεν μπορεί να παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες, είναι εδώ μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διευκολύνει τη φροντίδα.

Τι μπορείτε να κάνετε

 • Να είστε έτοιμοι να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες του συμβάντος που προκάλεσε τον τραυματισμό, περιλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να φαίνονται άσχετα.
 • Ζητήστε από ένα άλλο μέλος της οικογένειας ή φίλο να σας συναντήσουν, όταν μιλάτε με τους γιατρούς, αν είναι δυνατόν. Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται. Κάποιος που σας συνοδεύει μπορείτε να θυμηθείτε τις λεπτομέρειες και να σας βοηθήσει να επικοινωνούν με το πρόσωπο με τη ζημία την κατάλληλη στιγμή.
 • Γράψτε τις ερωτήσεις για να ζητήσει από τους γιατρούς.

Για μια κάκωση νωτιαίου μυελού, ορισμένα βασικά ερωτήματα για να ρωτήσετε το γιατρό περιλαμβάνουν:

 • Ποια είναι η πρόγνωση;
 • Τι θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα; Τι θα συμβεί μακροπρόθεσμα; Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες, και ποιά θα προτείνατε;
 • Τι είδους παρενέργειες μπορεί να αναμένεται από τη θεραπεία;
 • Θα μπορούσε χειρουργική βοήθεια;
 • Τι είδους της αποκατάστασης μπορεί να βοηθήσει;
 • Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αρχική προσέγγιση που μου προτείνουν;
 • Τι έρευνα γίνεται για να βοηθήσει αυτή την κατάσταση;
 • Έχετε φυλλάδια ή άλλο έντυπο υλικό; Υπάρχουν ιστοσελίδες που προτείνουμε εκεί;

Μην διστάσετε να ζητήσετε οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε.

Τι να περιμένετε από το γιατρό
Ο γιατρός σας είναι πιθανό να κάνουν ερωτήσεις, όπως οι εξής:

 • Ποιες ήταν οι συνθήκες που οδήγησαν στον τραυματισμό σας;
 • Πότε συνέβη;
 • Τι θα κάνει για την εργασία;
 • Με ποιον μένεις;
 • Έχετε εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας έχει ιστορικό θρόμβων αίματος;
 • Έχετε οποιεσδήποτε άλλες ιατρικές παθήσεις;

Εξετάσεις και διάγνωση

Στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, ένας γιατρός μπορεί να είναι σε θέση να αποκλείσει μια κάκωση νωτιαίου μυελού από προσεκτική επιθεώρηση, ο έλεγχος για την αισθητική λειτουργία και την κίνηση, και ζητώντας από μερικές ερωτήσεις σχετικά με το ατύχημα. Αλλά αν ο ζημιωθείς παραπονιέται για πόνο στο λαιμό, δεν είναι πλήρως ξύπνιοι, ή έχει εμφανή σημάδια αδυναμίας ή νευρολογική βλάβη, ενδέχεται να χρειαστούν επείγουσα διαγνωστικές εξετάσεις.

Οι δοκιμές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ακτίνες-Χ. Ιατρικό προσωπικό διατάξει τυπικά αυτών των δοκιμών σε ανθρώπους οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι έχουν μια κάκωση νωτιαίου μυελού μετά από τραύμα. Ακτινογραφίες μπορούν να αποκαλύψουν σπονδυλικής (σπονδυλική στήλη) προβλήματα, όγκους, κατάγματα ή εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην σπονδυλική στήλη.
 • Αξονική τομογραφία (CT). Η αξονική τομογραφία μπορεί να παρέχει μια καλύτερη ματιά στο ανωμαλίες δει σε μια ακτινογραφία. Αυτή η σάρωση χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να σχηματίσουν μια σειρά διατομής εικόνες που μπορεί να καθορίσει οστών, δίσκο και άλλα προβλήματα.
 • Μαγνητική τομογραφία (MRI). MRI χρησιμοποιεί ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο και ραδιοκύματα για να παράγει εικόνες από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η δοκιμή αυτή είναι πολύ χρήσιμη για κοιτάζοντας το νωτιαίο μυελό και τον εντοπισμό κήλη δίσκους, θρόμβους αίματος ή άλλων μάζες που μπορεί να συμπιέζει τον νωτιαίο μυελό.

Λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό, όταν κάποιοι από το πρήξιμο μπορεί να υποχωρήσει, ο γιατρός σας θα πραγματοποιήσει μια νευρολογική εξέταση για να καθορίσει το επίπεδο και την πληρότητα του τραυματισμού σας. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο της δύναμης των μυών σας και την ικανότητά σας να αισθανθεί ελαφρύ άγγιγμα και μια κεφαλή καρφίτσας.

Θεραπείες και φάρμακα

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να αντιστραφεί βλάβη στο νωτιαίο μυελό. Όμως, οι ερευνητές εργάζονται συνεχώς για νέες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των προθέσεων και φάρμακα που μπορεί να προωθήσει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων ή τη βελτίωση της λειτουργίας των νεύρων που παραμένουν μετά από μια κάκωση νωτιαίου μυελού.

Εν τω μεταξύ, θεραπεία του νωτιαίου μυελού επικεντρώνεται στην πρόληψη περαιτέρω ζημία και την ενδυνάμωση των ανθρώπων με κάκωση νωτιαίου μυελού να επιστρέψουν στην ενεργό και παραγωγική ζωή.

Δράσεις έκτακτης ανάγκης
Επείγουσα ιατρική φροντίδα είναι ζωτικής σημασίας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της κάθε κεφαλής ή του αυχένα. Έτσι, θεραπεία για την κάκωση του νωτιαίου μυελού συχνά ξεκινά στη σκηνή του ατυχήματος.

Προσωπικό έκτακτης ανάγκης ακινητοποίηση τυπικά τη σπονδυλική στήλη, απαλά και το ταχύτερο δυνατόν χρησιμοποιώντας ένα άκαμπτο κολάρο στο λαιμό και μια άκαμπτη πλάκα μεταφοράς, το οποίο θα χρησιμοποιούν για να σας μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Πρώιμη (οξεία) στάδια της θεραπείας
Στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, οι γιατροί επικεντρωθεί στα ακόλουθα:

 • Διατηρώντας την ικανότητά σας να αναπνέει
 • Πρόληψη σοκ
 • Ακινητοποίηση του λαιμού σας για να αποτραπεί η περαιτέρω ζημία του νωτιαίου μυελού
 • Αποφεύγοντας τις πιθανές επιπλοκές, όπως κόπρανα ή στα ούρα διατήρησης, του αναπνευστικού ή του καρδιαγγειακού δυσκολία, και το σχηματισμό των εν τω βάθει φλεβικής θρόμβωσης του αίματος στα άκρα

Μπορεί να είναι ναρκωμένος, έτσι ώστε να μην προχωρήσουν και να διατηρήσουν μεγαλύτερη ζημιά, ενώ υποβάλλονται σε διαγνωστικές εξετάσεις για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Αν έχετε μια κάκωση νωτιαίου μυελού, θα συνήθως να νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για τη θεραπεία. Μπορείτε ακόμη και να μεταφερθεί σε ένα περιφερειακό κέντρο της σπονδυλικής στήλης τραυματισμό που έχει μια ομάδα από νευροχειρουργούς, ορθοπεδικούς χειρουργούς, οι ειδικοί του νωτιαίου μυελού ιατρικής, ψυχολόγους, νοσηλευτές, θεραπευτές και κοινωνικούς λειτουργούς με εμπειρία σε τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

 • Φάρμακα. Μεθυλπρεδνιζολόνη (Medrol) είναι μια θεραπευτική επιλογή για μια οξεία κάκωση νωτιαίου μυελού. Αν μεθυλπρεδνι δίδονται εντός οκτώ ωρών από τον τραυματισμό, μερικοί άνθρωποι βιώνουν ήπια βελτίωση. Φαίνεται να λειτουργεί με τη μείωση βλάβης σε νευρικά κύτταρα και μειώνοντας τη φλεγμονή κοντά στο σημείο της βλάβης. Ωστόσο, δεν είναι μια θεραπεία για την κάκωση νωτιαίου μυελού.
 • Ακινητοποίηση. Μπορεί να χρειαστεί έλξης για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης σας, να φέρει τη σπονδυλική στήλη στη σωστή ευθυγράμμιση ή και τα δύο. Μερικές φορές, η έλξη επιτυγχάνεται με την εξασφάλιση μεταλλικά σιδεράκια, που συνδέονται με βάρη ή ένα λουρί σώματος, με το κρανίο σας να κρατήσει το κεφάλι σας από την κίνηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άκαμπτο κολάρο στο λαιμό μπορεί να λειτουργήσει. Ένα ειδικό κρεβάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει το σώμα σας ακινητοποιήσει.
 • Χειρουργική. Συχνά, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για την αφαίρεση θραυσμάτων οστών, ξένα σώματα, κήλη δίσκους ή κάταγμα σπονδύλου που φαίνεται να συμπίεση της σπονδυλικής στήλης. Μπορεί επίσης να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης για την πρόληψη μελλοντικών πόνος ή παραμόρφωση.
 • Οι πειραματικές θεραπείες. Επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να σταματήσει τον κυτταρικό θάνατο, τον έλεγχο της φλεγμονής και την προώθηση αναγέννηση των νεύρων. Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτών των θεραπειών.

Συνεχή φροντίδα
Μετά το αρχικό τραυματισμό ή ασθένεια σταθεροποιείται, οι γιατροί στρέφουν την προσοχή τους στην πρόληψη δευτερογενών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, όπως deconditioning, μυϊκές συσπάσεις, έλκη πίεσης, προβλήματα του εντέρου και της ουροδόχου κύστης, λοιμώξεις του αναπνευστικού, και οι θρόμβοι αίματος.

Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει έναν τραυματισμό στην πλάτη ή στον αυχένα.
Προετοιμασία για το ραντεβού σας. Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει έναν τραυματισμό στην πλάτη ή στον αυχένα.

Η διάρκεια της νοσηλείας σας εξαρτάται από την κατάστασή σας και τα ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Μόλις είστε αρκετά καλά για να συμμετάσχουν σε θεραπείες και τη θεραπεία, μπορείτε να μεταφέρετε σε μια μονάδα αποκατάστασης.

Τα μέλη της ομάδας αποκατάστασης. Αποκατάστασης θα αρχίσουν να εργάζονται μαζί σας, ενώ είστε στα πρώτα στάδια της ανάκαμψης. Η ομάδα σας μπορεί να περιλαμβάνει έναν φυσιοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, νοσηλευτή αποκατάστασης, ψυχολόγος αποκατάστασης, κοινωνικός λειτουργός, ο διαιτολόγος, αναψυχή θεραπευτή και ένας γιατρός που ειδικεύεται στη φυσική ιατρική (Φυσίατρος) ή κακώσεις νωτιαίου μυελού.

Κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων της αποκατάστασης, θεραπευτές τονίζουν συνήθως διατήρηση και ενίσχυση των υφιστάμενων λειτουργία των μυών, εξυγίανση λεπτές κινητικές δεξιότητες και την εκμάθηση προσαρμοστικές τεχνικές για να ολοκληρώσει την ημέρα με την ημέρα εργασιών. Θα πρέπει να εκπαιδεύονται σχετικά με τις συνέπειες της κάκωσης του νωτιαίου μυελού και πώς να την πρόληψη των επιπλοκών, και θα σας δώσει συμβουλές για την ανοικοδόμηση της ζωής σας και την αύξηση της ποιότητας της ζωής σας. Θα πρέπει να διδάσκονται πολλές νέες δεξιότητες. και θα χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε τη δική σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Θα πρέπει να ενθαρρύνονται να επαναλάβει το αγαπημένο σας χόμπι, να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες εκγύμνασης, και να επιστρέψει στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας.

Φάρμακα. Τα φάρμακα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να διαχειριστεί μερικά από τα αποτελέσματα του τραυματισμού του νωτιαίου μυελού. Αυτές περιλαμβάνουν φάρμακα για τον έλεγχο του πόνου και μυϊκή σπαστικότητα, καθώς και φάρμακα που μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της κύστης, του εντέρου και τον έλεγχο της σεξουαλικής λειτουργίας.

Οι νέες τεχνολογίες. Εφευρετικότητα ιατρικές συσκευές μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού γίνονται πιο ανεξάρτητα και πιο κινητικοί. Ορισμένες συσκευές μπορούν επίσης να αποκαταστήσει τη λειτουργία. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σύγχρονη αναπηρικά καροτσάκια. Βελτιωμένη, τα ελαφρύτερα αναπηρικές καρέκλες βάρους κάνει τους ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού πιο κινητικοί και πιο άνετα. Για κάποιους, μπορεί να χρειαστεί μια ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα. Μερικά αναπηρικές καρέκλες μπορεί να ανέβει ακόμη και σκάλες, κινούνται πάνω από ανώμαλο έδαφος και να ανυψώσει ένα καθήμενος επιβάτης στο ύψος των ματιών για να φτάσει σε υψηλά σημεία χωρίς βοήθεια.
 • Προσαρμογές του υπολογιστή. Για κάποιον που έχει περιορισμένη λειτουργία των χεριών, οι υπολογιστές μπορούν να είναι πολύ ισχυρά εργαλεία, αλλά είναι δύσκολο να λειτουργήσει. Προσαρμογές ηλεκτρονικών υπολογιστών κυμαίνονται από απλά έως σύνθετα, όπως τα βασικά προφυλακτήρες ή αναγνώριση φωνής.
 • Ηλεκτρονικά βοηθήματα για την καθημερινή διαβίωση. Ουσιαστικά οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να ελέγχεται με ηλεκτρονική βοήθεια στην καθημερινή ζωή (EADL). Οι συσκευές μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί από τον διακόπτη ή με φωνητικό έλεγχο και τηλεχειριστήρια που βασίζονται σε υπολογιστή.
 • Ηλεκτρικές συσκευές διέγερση. Οι εξελιγμένες συσκευές χρησιμοποιούν ηλεκτρική διέγερση για την παραγωγή δράσεων. Είναι συχνά ονομάζεται λειτουργική ηλεκτρική διέγερση συστήματα (FES), και χρησιμοποιούν ηλεκτρική διεγέρτες για να ελέγχουν τους μυς του βραχίονα και το πόδι για να επιτρέψει στους ανθρώπους με κάκωση νωτιαίου μυελού να σταθεί, να περπατήσει, να φτάσει και το κράτημα.
 • Ρομποτική εκπαίδευση βάδισης. Αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία χρησιμοποιείται για την επανεκπαίδευση ικανότητα βάδισης μετά από τραυματισμό του νωτιαίου μυελού.

Πρόγνωση και την ανάκτηση
Ο γιατρός σας μπορεί να μην είναι σε θέση να σας δώσει μια πρόγνωση αμέσως. Ανάκαμψη, αν συμβεί, συνήθως αρχίζει μία εβδομάδα έως έξι μήνες μετά από έναν τραυματισμό. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι βιώνουν μικρές βελτιώσεις για μέχρι ένα έτος ή και περισσότερο.

Βλέπε επίσης

Αντιμέτωποι και υποστήριξη

Ένα ατύχημα που οδηγεί σε παράλυση είναι μια ζωή-μεταβαλλόμενο γεγονός. Ξαφνικά έχουν μια αναπηρία μπορεί να είναι τρομακτικό και σύγχυση, και την προσαρμογή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορείτε να αναρωτηθείτε πώς κάκωση νωτιαίου μυελού σας θα επηρεάσει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, την εργασία, τις σχέσεις και μακροχρόνια ευτυχία.

Ανάκαμψη από ένα τέτοιο συμβάν απαιτεί χρόνο, αλλά πολλοί άνθρωποι που έχουν παραλύσει την κίνηση για να οδηγήσουν τις παραγωγικές και εκπληρώνοντας ζωές. Είναι σημαντικό να μείνετε κίνητρα και να πάρει την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Το πένθος
Εάν είστε πρόσφατα τραυματίες, εσείς και η οικογένειά σας είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε μια περίοδο πένθους και θλίψης. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία του θρήνου είναι διαφορετική για τον καθένα, είναι κοινό να βιώσει την άρνηση ή δυσπιστία, ακολουθούμενη από τη θλίψη, θυμός, διαπραγμάτευση και, τέλος, η αποδοχή.

Η διαδικασία πένθους είναι μια κοινή, υγιές μέρος της ανάκαμψης σας. Είναι φυσικό - και σημαντικό - για να θρηνήσει την απώλεια του με τον τρόπο που ήταν. Αλλά είναι επίσης απαραίτητο να τεθούν νέοι στόχοι και να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε με τη ζωή σας.

Θα πρέπει πιθανώς ανησυχίες για το πώς τον τραυματισμό σας θα επηρεάσει τον τρόπο ζωής σας, την οικονομική σας κατάσταση και τις σχέσεις σας. Θρηνεί και συναισθηματικό στρες είναι φυσιολογικό και κοινό. Ωστόσο, εάν τη θλίψη και τη θλίψη σας επηρεάζουν τη φροντίδα σας, προκαλώντας σας να απομονώσει τον εαυτό σας από τους άλλους, ή που σας ζητάει να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή άλλα ναρκωτικά, μπορεί να θέλετε να εξετάσει το ενδεχόμενο να μιλάμε για έναν κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Ή, μπορείτε να βρείτε μια ομάδα υποστήριξης των ανθρώπων με κάκωση νωτιαίου μυελού χρήσιμη. Μιλώντας με άλλους που καταλαβαίνουν τι περνάτε μπορεί να είναι ενθαρρυντικά, και τα μέλη της ομάδας μπορούν να έχουν καλές συμβουλές σχετικά με την προσαρμογή περιοχές του σπιτιού ή το χώρο εργασίας σας για να φιλοξενήσει καλύτερα τις τρέχουσες ανάγκες σας. Ρωτήστε το γιατρό σας ή τον ειδικό αποκατάστασης, εάν υπάρχουν ομάδες υποστήριξης στην περιοχή σας.

Παίρνοντας τον έλεγχο
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επανακτήσει τον έλεγχο της ζωής σας είναι να εκπαιδεύσει τον εαυτό σας σχετικά με τον τραυματισμό σας και τις επιλογές σας για την ανάκτηση μιας ανεξάρτητης ζωής. Μια σειρά από τον εξοπλισμό οδήγησης και τροποποιήσεις όχημα είναι διαθέσιμες σήμερα. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα τροποποίηση σπίτι. Ράμπες, φαρδιές πόρτες, ειδικούς νεροχύτες, μπάρες και εύκολο στη στροφή πόμολα καταστεί δυνατό για να ζήσετε περισσότερο αυτόνομα.

Επειδή το κόστος της κάκωσης του νωτιαίου μυελού μπορεί να είναι συντριπτική, μπορεί να θέλετε να μάθετε αν είστε επιλέξιμοι για την οικονομική βοήθεια ή υπηρεσίες υποστήριξης από το κράτος ή την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η ομάδα αποκατάστασης σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους πόρους στην περιοχή σας.

Μιλώντας για την αναπηρία σας
Τους φίλους και την οικογένειά σας μπορεί να ανταποκριθεί με την αναπηρία σας με διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι μπορεί να είναι δυσάρεστη και σίγουροι αν λένε ή να κάνει το σωστό πράγμα.

Να εκπαιδεύονται για τον τραυματισμό του νωτιαίου μυελού σας και πρόθυμοι να εκπαιδεύσει άλλους είναι χρήσιμη. Τα παιδιά είναι εκ φύσεως περίεργο και μερικές φορές προσαρμοστούν αρκετά γρήγορα, εάν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις τους με τρόπο σαφή, απλό τρόπο. Οι ενήλικες μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την εκμάθηση των πραγματικών περιστατικών. Εξηγήστε τις επιπτώσεις του τραυματισμού σας και ό, τι την οικογένεια και τους φίλους σας μπορεί να κάνει για να βοηθήσει. Την ίδια στιγμή, μην διστάσετε να πείτε στους φίλους και τους αγαπημένους όταν βοηθάς πάρα πολύ. Αν και μπορεί να είναι δυσάρεστη στην αρχή, μιλάμε για τον τραυματισμό σας ενισχύει συχνά τις σχέσεις σας με την οικογένεια και τους φίλους.

Η ενασχόληση με την οικειότητα, τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική δραστηριότητα
Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού σας μπορεί να επηρεάσει την αντίδραση του σώματός σας σε σεξουαλικά ερεθίσματα. Ωστόσο, είστε σεξουαλικό ον με σεξουαλικές επιθυμίες. Μια ικανοποιητική συναισθηματική και φυσική σχέση είναι δυνατή, αλλά απαιτεί επικοινωνία, τον πειραματισμό και την υπομονή. Ένας επαγγελματίας σύμβουλος μπορεί να βοηθήσει εσάς και το σύντροφό σας να επικοινωνεί τις ανάγκες και τα συναισθήματά σας. Ο γιατρός σας μπορεί να παρέχει τις ιατρικές πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τη σεξουαλική υγεία. Μπορείτε να έχετε μια ικανοποιητική μέλλον με πλήρη οικειότητα και τη σεξουαλική ευχαρίστηση.

Κοιτώντας προς το μέλλον
Από τη φύση του, μια κάκωση νωτιαίου μυελού έχει μια ξαφνική επίδραση στη ζωή σας και τις ζωές εκείνων που βρίσκεται πλησιέστερα προς εσάς. Την πρώτη φορά που ακούω τη διάγνωσή σας, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε μια διανοητική λίστα με όλα τα πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε πια. Ωστόσο, όπως μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον τραυματισμό σας και τις επιλογές θεραπείας σας, μπορείτε να εκπλαγείτε από όλα που μπορείτε να κάνετε.

Χάρη στις νέες τεχνολογίες, θεραπείες και συσκευών, τα άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού να παίξουν μπάσκετ και να συμμετάσχουν στη διαδρομή συναντά. Θα ζωγραφίσουν και να τραβήξετε φωτογραφίες. Παντρεύονται, έχουν και την ανατροφή των παιδιών, και να έχουν ικανοποιητικές θέσεις εργασίας.

Σήμερα, οι εξελίξεις στην έρευνα των βλαστικών κυττάρων και την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων δίνουν ελπίδα για μια μεγαλύτερη ανάκτηση για τους ανθρώπους με κακώσεις νωτιαίου μυελού. Ταυτόχρονα, οι νέες φάρμακα που ερευνώνται για άτομα με τραυματισμούς μακροχρόνια νωτιαίου μυελού. Κανείς δεν ξέρει πότε νέες θεραπείες θα είναι διαθέσιμα, αλλά θα μπορούν να παραμείνουν αισιόδοξοι για το μέλλον της έρευνας του νωτιαίου μυελού, ενώ ζει τη ζωή σας στο έπακρο σήμερα.

Βλέπε επίσης

Πρόληψη

Μετά από αυτές τις συμβουλές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της κάκωσης του νωτιαίου μυελού:

 • Οδηγήστε με ασφάλεια. Συντριβές αυτοκινήτων είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες των τραυματισμών του νωτιαίου μυελού. Φορέστε μια ζώνη ασφαλείας κάθε φορά που οδηγείτε ή βόλτα σε ένα αυτοκίνητο. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας να φορούν ζώνη ασφαλείας ή να χρησιμοποιούν την ηλικία και το βάρος κατάλληλο παιδικό κάθισμα ασφαλείας. Για την προστασία τους από τους τραυματισμούς αερόσακο, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 θα πρέπει πάντα βόλτα στο πίσω κάθισμα.
 • Ελέγξτε το βάθος του νερού πριν από την κατάδυση. Για να βεβαιωθείτε ότι δεν βουτήξει σε ρηχά νερά, μην βουτήξει σε μια πισίνα εκτός αν είναι 9 πόδια ή βαθύτερα, δεν βουτήξει σε μια πισίνα υπέργεια, και δεν βουτήξει σε οποιοδήποτε νερό τα οποία δεν ξέρετε το βάθος.
 • Πρόληψη των πτώσεων. Χρησιμοποιήστε ένα σκαμνί βήμα με ένα μπαρ αρπάξει για να φτάσει αντικείμενα σε υψηλές θέσεις. Προσθήκη κιγκλιδώματα κατά μήκος κλίμακες. Βάλτε αντιολισθητικές χαλιά στο δάπεδο με πλακάκια και μπανιέρα ή ντους. Για τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιούν πύλες ασφαλείας για να εμποδίσει τις σκάλες και να εξετάσει την εγκατάσταση φρουρών παράθυρο.
 • Πάρτε προφυλάξεις όταν παίζει αθλήματα. Να φοράτε πάντα τη συνιστώμενη εξοπλισμό ασφαλείας. Αποφύγετε οδηγεί με το κεφάλι σας στον αθλητισμό. Για παράδειγμα, μην σύρετε ορμητικά στο μπέιζ-μπώλ, και δεν αντιμετωπίσει χρησιμοποιώντας την κορυφή του κράνους σου στο ποδόσφαιρο. Χρησιμοποιήστε ένα spotter για νέες κινήσεις στην γυμναστική.
 • Μην πίνετε και οδηγείτε. Μην οδηγείτε ενώ σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών. Μην οδηγείτε με έναν οδηγό που έχει πιει.