Θυμός διαχείριση

Ορισμός

Θυμός διαχείριση είναι μια διαδικασία μάθησης να αναγνωρίζουν σημάδια ότι είστε όλο και θυμωμένος, και λαμβάνοντας μέτρα για να ηρεμήσει και να ασχοληθεί με την κατάσταση με θετικό τρόπο. Θυμός διαχείρισης δεν προσπαθεί να σας κρατήσει από το αίσθημα θυμού ή να σας ενθαρρύνουν να το κρατήσει μέσα θυμός είναι ένα φυσιολογικό, υγιές συναίσθημα όταν ξέρεις πώς να το εκφράσει σωστά. Διαχείρισης θυμού είναι για την εκμάθηση πώς να το κάνουμε αυτό.

Μπορείτε να μάθουν τις δεξιότητες διαχείρισης θυμού για τη δική σας, με βιβλία ή άλλους πόρους. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, λαμβάνοντας ένα μάθημα διαχείρισης θυμού ή να δει μια σύμβουλος ψυχικής υγείας είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Βλέπε επίσης

Γιατί το κάνει

Διαχείρισης θυμού σας βοηθά να αναγνωρίσει τις απογοητεύσεις και την επίλυσή τους με έναν τρόπο που σας επιτρέπει να εκφράσουν τις ανάγκες σας - και σας κρατά ηρεμία και τον έλεγχο.

Μερικά σημάδια χρειάζεστε βοήθεια για να ελέγξουν το θυμό σας περιλαμβάνουν:

 • Συχνά αισθάνονται ότι θα πρέπει να κρατάτε το θυμό σας
 • Καυγάδες με τον σύντροφο, τα παιδιά σας ή τους συναδέλφους που κλιμακώνονται απογοητεύσεις
 • Πρόβλημα με το νόμο
 • Η σωματική βία, όπως το χτύπημα σύντροφό σας ή τα παιδιά ή την έναρξη αγώνες
 • Απειλές βίας κατά προσώπων ή περιουσίας
 • Out-of-ελέγχου της συμπεριφοράς, όπως το σπάσιμο πράγματα ή την οδήγηση από αμέλεια

Βλέπε επίσης

Πώς να προετοιμαστείτε

Μια σειρά από βιβλία και ιστοσελίδες που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους για να διαχειριστείτε τον θυμό. Αλλά, εάν εκμάθηση δεξιοτήτων για τη δική σας δεν είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να μείνετε ήρεμοι και τον έλεγχο, μπορείτε να ωφεληθείτε από το να δει ένα επαγγελματία ψυχικής υγείας ή με τη λήψη μιας κατηγορίας διαχείρισης θυμού.

Μπορεί να πάρει λίγη δουλειά για να βρείτε ένα πρόγραμμα διαχείρισης θυμού, ένας σύμβουλος που ειδικεύεται στη διαχείριση θυμού, ή άλλους πόρους. Εδώ είναι μερικές θέσεις για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας:

 • Ελέγξτε την τοπική βιβλιοθήκη σας για τα βιβλία, τα βίντεο ή άλλους πόρους.
 • Αναζήτηση on-line για τους πόρους, όπως τα blogs, ομάδες υποστήριξης ή τα βιβλία.
 • Ρωτήστε το γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας σας για μια παραπομπή σε ένα πρόγραμμα ή σύμβουλο.
 • Ζητήστε από κάποιον που ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα διαχείρισης θυμού ή προέβη σε περαιτέρω ενέργειες για να διαχειριστείτε τον θυμό.
 • Επικοινωνήστε με την εταιρεία ασφάλισης υγείας σας, των εργαζομένων πρόγραμμα βοήθειας (EAP) ή την εκκλησία.
 • Ζητήστε από τις κρατικές ή τοπικές υπηρεσίες για τις συστάσεις.
 • Ελέγξτε με το περιφερειακό δικαστήριο σας.

Όταν αρχίσει να εργάζεται για τη διαχείριση του θυμού, προσδιορίζουν συγκεκριμένα ερεθίσματα σας και τις φυσικές και συναισθηματικές ενδείξεις που εμφανίζονται ως αρχίζετε να θυμώσει. Δώστε προσοχή σε αυτά, και να τα γράψει:

 • Προσδιορίστε τυχόν πιέσεις που συχνά προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν το θυμό σας. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν την απογοήτευση με ένα παιδί ή έναν σύντροφο, οικονομικό άγχος, ή θέματα με έναν συνάδελφο.
 • Δώστε προσοχή στην φυσική σημάδια ότι τα συναισθήματα του θυμού σας αυξάνονται - για παράδειγμα, σφίγγοντας το σαγόνι σας ή την οδήγηση πάρα πολύ γρήγορα.
 • Σημειώστε συναισθηματική σημάδια θυμού σας είναι σε άνοδο, όπως το συναίσθημα που θέλετε να φωνάξει σε κάποιον ή ότι κρατάτε σε ό, τι πραγματικά θέλετε να πείτε.

Βλέπε επίσης

Τι μπορείτε να περιμένετε

Μαθήματα διαχείρισης θυμού ή παροχή συμβουλών για τη διαχείριση του θυμού μπορεί να γίνει one-on-one? Με το σύντροφό σας, το παιδί ή άλλα μέλη της οικογένειας? Ή σε μια ομάδα ρυθμίσεων. Η ρύθμιση, η διάρκεια των συνεδριών και πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί να παραστεί μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα ή το θεραπευτή και τις ανάγκες σας. Συνήθως, τα μαθήματα διαχείρισης θυμού ή ψυχολογική υποστήριξη για το θυμό διαρκεί για μια περίοδο μερικών εβδομάδων έως μερικούς μήνες.

Διαχείρισης θυμού. Προσδιορίστε τυχόν πιέσεις.
Διαχείρισης θυμού. Προσδιορίστε τυχόν πιέσεις.

Σε γενικές γραμμές, η παροχή συμβουλών για τη διαχείριση του θυμού επικεντρώνεται στην εκμάθηση ειδικές δεξιότητες και τρόπους σκέψης για να αντιμετωπίσει το θυμό. Αν έχετε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη ή ο εθισμός, μπορεί να χρειαστεί να εργαστούν σε αυτά τα άλλα θέματα για τις τεχνικές διαχείρισης θυμού για να είναι αποτελεσματική.

Ο σκοπός της συμβουλευτικής και θυμού μαθήματα διαχείρισης είναι να σας διδάξει να:

 • Προσδιορίστε τις καταστάσεις που είναι πιθανό να σας θέσει μακριά και να απαντήσετε σε nonaggressive τρόπους, πριν να θυμώνεις
 • Μάθετε ειδικές δεξιότητες για τη χρήση σε καταστάσεις που ενδέχεται να προκαλέσει το θυμό σας
 • Αναγνωρίστε όταν δεν σκέφτονται λογικά για μια κατάσταση, και να διορθώσει τη σκέψη σας
 • Τον εαυτό σας ηρεμήσουν όταν αρχίσετε να αισθάνεστε αναστατωμένος
 • Εκφράστε τα συναισθήματά σας και τις ανάγκες κατηγορηματικά (αλλά όχι επιθετικά) σε καταστάσεις που σας κάνουν να νιώθετε θυμωμένοι
 • Έμφαση στην επίλυση προβλημάτων σε απογοητευτικό περιπτώσεις - αντί να χρησιμοποιεί ενέργεια για να είναι θυμωμένος, θα μάθετε πώς να ανακατευθύνει την ενέργειά σας για την επίλυση της κατάστασης
 • Επικοινωνούν αποτελεσματικά για να εκτονώσει το θυμό και την επίλυση των συγκρούσεων

Βλέπε επίσης

Αποτελέσματα

Η βελτίωση της ικανότητά σας να διαχειριστείτε τον θυμό έχει μια σειρά από οφέλη. Θα αισθανθείτε σαν να έχετε περισσότερο έλεγχο κατά τις προκλήσεις της ζωής μετατρέψει τη θερμότητα. Γνωρίζοντας πώς να εκφραστείτε κατηγορηματικά σημαίνει ότι δεν θα αισθάνονται απογοητευμένοι επειδή αισθάνεστε ότι χρειάζεστε για να "κρατούν" το θυμό σας για την αποφυγή υποτροπής κάποιον.

Διαχείρισης θυμού μπορεί να σας βοηθήσει:

 • Επικοινωνήστε ανάγκες σας. Μάθετε πώς να αναγνωρίζουν και να μιλήσουν για πράγματα που σας οδηγήσουν σε ματαίωση, αντί να το αφήσει έξαρση θυμού σας επάνω. Γνωρίζοντας πώς να εκφράσουν τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε παρορμητικές και επικίνδυνα λόγια ή πράξεις, την επίλυση συγκρούσεων, και να διατηρήσει θετικές σχέσεις.
 • Διατηρήστε την καλύτερη υγεία. Το στρες που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες θυμωμένος συναισθήματα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας, όπως πονοκεφάλους, προβλήματα ύπνου, πεπτικά προβλήματα, καρδιακά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Στην αποφυγή ψυχολογικών προβλημάτων που συνδέονται με το θυμό, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν κατάθλιψη, προβλήματα στη δουλειά και ταραγμένες σχέσεις.
 • Χρησιμοποιήστε την απογοήτευσή σας για να γίνουν τα πράγματα. Θυμός εκφράζεται ανάρμοστα μπορεί να το καταστήσει δύσκολο για σας να σκεφτείτε καθαρά, και μπορεί να οδηγήσει σε κακή κρίση. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα συναισθήματα της απογοήτευσης και του θυμού ως κίνητρα για να εργαστούν σκληρότερα και να λάβει θετική δράση.
 • Βοηθήστε να αποφευχθεί εθιστικό αποδράσεις. Είναι κοινό για τους ανθρώπους που αισθάνονται χρονίως θυμωμένοι να στραφούν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή τα τρόφιμα. Αντί να χρησιμοποιούν αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή τα τρόφιμα στο θαμπό θυμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές διαχείρισης θυμού για να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και τον έλεγχό σας.

Βλέπε επίσης